הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עלייה במסה-תזונה

R o n 2 5 6

משתמש מתחיל
173
0
נק' מוניטין:
66
173
0
קראתי במדריכים שונים כאן ובתפוז שעל מנת לעלות במסה צריך להיות במאזן קלורי חיובי,וגם לצרוך 1.5-1.8 גרם חלבון פר ק"ג.
אני מתאמן 3 פעמים בשבוע אימון של FBW בעצימות בינונית-גבוהה,וצורך את החלבון הרצוי.
השאלה שלי היא כזאת- האם צריך לשאוף למאזן קלורי חיובי מינימלי על מנת לא לצבור יותר מדיי שומן,או שדווקא צריך לשאוף למאזן קלורי חיובי מקסימלי(עד גבול ההשמנה פשוט) על מנת לפתח יותר מסת שריר?
חשוב לציין שאני כרגע בתוכנית עלייה במסה והייתי רוצה להתנפח באופן מקסימלי עד כמה שאפשר,אבל יש לי סבלנות גם לחכות לתוצאות.אני מתאמן במשך כחודשיים.

החלטה שלך, יש 2 גישות בעסק:

1. תקופת "מסה" נקייה ( = 300-500 קלוריות מעל התחזוקה )
2. תקופת "מסה" מלוכלת ( בלי לדפוק חשבון 1000-2000-3000 קלוריות מעל התחזוקה, מלווה לפעמים בג'אנק פוד וכדומה)

העיקרון וב1 שתיהיה עלייה נמוכה יותר במסת שריר אך תיהיה עלייה גם נמוכה יותר ב% שומן, אפשר גם להוסיף קלוריות אם נתקעים 100-200 קלוריות כל פעם (נתקעים = לא עולים במשקל במשך שבועיים)
העיקרון ב2 מביא מקסימום מסת שריר שהגוף שלך יוכל להתמודד איתו בצורה טבעית עם עלייה ניכרת ב% השומן מה שידרוש ממך לאחר מכן תקופת חיטוב לפעמים גם ארוכה (תלוי לאיזה אחוז שומן הגעת ותרצה להגיע).
המלצה שלי, אם יש לך נטייה להשמנה וסבלת בעבר או סובל מעודף משקל (מלווה ב% שומן גבוה) אז תעשה את 1. אם אתה אחד שקשה לו לעלות ובאמת רוצה ללכלך את הידיים כמו שאומרים פעם ראשונה ולתת פוש לגוף שלך תעשה את 2, סה"כ מדובר פה בניסוי וטעייה על הגוף שלך.
גם תזכור שככל שהאימונים שלך יהיו עצימים יותר (בגבול הטעם הטוב) כך לגוף שלך ידרשו יותר קלוריות לשקם את עצמו, מה שמקנה לך בונוס לאכול יותר או לחלופין לעלות פחות ב% שומן, כמו כן אירובי בתקופת עלייה במסת שריר מומלץ מאספקטים כאלה ואחרים (הגברת תאבון, דילול מלחים ועוד),
בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
בעיקרון אין לי נטייה להשמנה.
החילוף חומרים אצלי מאוד מהיר,ולא יודע אם זה קשור אבל אני גם דיי גבוה.
אז אתה אומר שבמצב כזה פשוט עדיף לעשות את השיטה השנייה? בעקרון קשה לי לאכול הרבה,אז בתקופת העלייה להשלים את זה עם גיינר ובחיטוב פשוט להנות?

תנסה את השיטה השנייה אם אתה רואה שאתה עולה בשומן בצורה דרסטית או שעולה יותר מדי ומשהו לא מצא חן בעינך תוריד הילוך זה הכל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית