הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ דל פחמימה מה הסכנות

• פותח/ת השרשור Ohad
  • פורסם בתאריך
חסרונות: דיאטה מונוטונית, עצירות, ירידה איטית לאחר הורדת נוזלים, קשה יותר מבחינה פסיכולוגית ( העמסות\הדיאטה עצמה), אימונים כח קשים יותר (לדעתי בשל היעדר פחמימה), עשויה להיות יותר יקרה בהשוואה לדיאטה רגילה בגלל צריכה חלבו גבוהה, לא הכי מתאימה לכולם (רגישות\עמידות לאינסולין)

חסרונות: דיאטה מונוטונית, עצירות, ירידה איטית לאחר הורדת נוזלים, קשה יותר מבחינה פסיכולוגית ( העמסות\הדיאטה עצמה), אימונים כח קשים יותר (לדעתי בשל היעדר פחמימה), עשויה להיות יותר יקרה בהשוואה לדיאטה רגילה בגלל צריכה חלבו גבוהה, לא הכי מתאימה לכולם (רגישות\עמידות לאינסולין)

דווקא לא מסכים עם אימוני כוח קשים, אני הקפדתי על צריכת שומן גבוהה לפי התפריט (בAD), ואימוני הכוח לא היו לי יותר קשים... אבל יכול להיות שאצל אנשים אחרים זה כן, דיאטה יקרה, אני לא חושב שצריך לעשות אותה יותר מחודש רצוף (לפחות כאשר עומדים על כמות פחמימות מאוד מינימלית - למשל עד 35גרם ביום)
עייפות ומצבי רוח... (בגלל הפחתת יצור סרוטונין)..

אני אבל מאוד ממליץ, דיאטה מעולה... עזרה לי להגיע לאחלה תוצאות בפחות זמן מדיאטה רגילה.

תלוי מה אתה מגדיר כדל פחמימה.
כשהייתי על דל פחמימה וגם עם מעט קלוריות יחסית אחרי כמה זמן קיבלתי דיכאון\עצבנות\מתח.
זה משפיע על ההורמונים בגוף.

מצד שני אם אתה אוכל המון בשר אדום ושומן רווי ואתה לא בגירעון קלורי אני לא חושב שזה יקרה.

תלוי מה אתה מגדיר כדל פחמימה.
כשהייתי על דל פחמימה וגם עם מעט קלוריות יחסית אחרי כמה זמן קיבלתי דיכאון\עצבנות\מתח.
זה משפיע על ההורמונים בגוף.

מצד שני אם אתה אוכל המון בשר אדום ושומן רווי ואתה לא בגירעון קלורי אני לא חושב שזה יקרה.

בטח שהוא בגירעון, הוא אמר ​חיטוב

מסכים עם כל מילה , בדיוק איך שאני הרגשתי גם מבחינה מנטלית וגם מבחינה פיזית ! מוניטין.
נ.ב זה גם מה שאמא שלי הרגישה מבחינה כלכלית 😃

סכנת חיים לאוכלוסיה הכללית אינה ידועה. סכנות יש בעיקר לחולי סכרת וגם זה תלוי אילו.

איך בדיוק? הורדת פחמימות רק מועילה לחולי סוכרת, אני באופן אישי מכיר סוכרתי סוג 1 שעבר לפליאו ומאז הוא מרגיש הרבה יותר בריא.

דווקא לא מסכים עם אימוני כוח קשים, אני הקפדתי על צריכת שומן גבוהה לפי התפריט (בAD), ואימוני הכוח לא היו לי יותר קשים... אבל יכול להיות שאצל אנשים אחרים זה כן, דיאטה יקרה, אני לא חושב שצריך לעשות אותה יותר מחודש רצוף (לפחות כאשר עומדים על כמות פחמימות מאוד מינימלית - למשל עד 35גרם ביום)
עייפות ומצבי רוח... (בגלל הפחתת יצור סרוטונין)..

אני אבל מאוד ממליץ, דיאטה מעולה... עזרה לי להגיע לאחלה תוצאות בפחות זמן מדיאטה רגילה.

הדיאטה לא הוכחה כטובה יותר בהשוואה לדיאטה רגילה. הנוזלים יכולים להטעות.

בנוסף, לא הייתי נכנס לדיאטה כזו לתקופה קצרה.

מה קורה אם ממשיכים לחיות על תזונה דלת פחמימות(בעיקר מפירות) לתווך בארוך?(שנים) לפי מה שאני יודע זהו מצב טיבעי לגוף ולכן אפילו בריא. הכוונה לבן אדם שמתאמן כוח (צריך כמות מסויימת של קלוריות להכניס).

נערך לאחרונה:
ישנם ילדים חולי אפילפסיה שחיו\חיים על דיאטה קטוג'נית 3 שנים ויותר ולא נצפו תופעות מסכנות חיים\ גורמות לגנק לכבד כליות וכדומה \ או מעט תופעות בריאותיות.

אם להם לא היו תופעות מסכנות חיים זה מעלה את השאלה למה לאנשים בריאים צריכים לחשוש מדיאטה כזו לאורך זמן בשל בעיות בריאות.

הנה רפרנסים למי שיש זמן לעיין.

Wheless JW. The ketogenic diet: Fa(c)t or fiction. J Child Neurol (1995) 10: 419-423 .

5. Swink TD, et. al. The ketogenic diet: 1997. Adv Pediatr (1997) 44: 297-329.

זה נותן לך אנרגיה במהלך היום לא אומר שלא, אבל בהחלט מעלה לך את הסיכון לפציעות, אם אתה מתאמן אינטנסיבי לא יזיק טיפה פחמימות כמו אורז,תפוחי אדמה/בטטה, פסטה לגוף.

אני מניח שזה בגלל אלפי שנים שניזונו ממזון איכרים ולכן כל המאכלים שהזכרת תורמים לנו כיום. זה ידוע שבעבר הרחוק הומוספיאנס לא היו צריכים דבר מלבד איזה נתח עסיסי של יאק וכמה פירות בצד. אבל נידמה לי שאם מתרגלים לתזונה הזאת לאחר כמה שנים התופעות לוואי הרעות נעלמות לא?

אני מניח שזה בגלל אלפי שנים שניזונו ממזון איכרים ולכן כל המאכלים שהזכרת תורמים לנו כיום. זה ידוע שבעבר הרחוק הומוספיאנס לא היו צריכים דבר מלבד איזה נתח עסיסי של יאק וכמה פירות בצד. אבל נידמה לי שאם מתרגלים לתזונה הזאת לאחר כמה שנים התופעות לוואי הרעות נעלמות לא?

עוד לא תהתרגלנו לתזונה עתירת פחמימות, זו הסיבה שיש היום שלל מחלות כמו סוכרת, מחלות לב וכו'.
אם אנשים יצמדו למה שאכלנו פעם, זה בעיקר חלבון ושומן הם יהיו הרבה יותר בריאים.

עוד לא תהתרגלנו לתזונה עתירת פחמימות, זו הסיבה שיש היום שלל מחלות כמו סוכרת, מחלות לב וכו'.

אז מאיפה באה האמרה של "שומן רווי זה רע" "פחממות זה טוב זה מביא אנרגיה"?

הרי זה בא מאיפה שהוא אף אחד לא המציא את זה סתם

אז מאיפה באה האמרה של "שומן רווי זה רע" "פחממות זה טוב זה מביא אנרגיה"?

הרי זה בא מאיפה שהוא אף אחד לא המציא את זה סתם

היה איזה מחקר בשנות ה-60 או ה-70 שכביכול הצביע על שומן רווי כגורם למחלות לב, אבל זה שקר.
שומן רווי זה השומן הכי בריא לנו והוא ממש לא יגרום למחלות לב, אגב לא חסר על זה מאמרים על זה בפורטל.
http://www.kilogram.co.il/2305/האמת-על-מחלות-לב-וכלי-דם/
אני כבר כמעט חצי שנה אוכל פליאו, אין הרגשה טובה מזו.

היה איזה מחקר בשנות ה-60 או ה-70 שכביכול הצביע על שומן רווי כגורם למחלות לב, אבל זה שקר.
שומן רווי זה השומן הכי בריא לנו והוא ממש לא יגרום למחלות לב, אגב לא חסר על זה מאמרים על זה בפורטל.
http://www.kilogram.co.il/2305/%D7%94%D7%90%D7%9E%D7%AA-%D7%A2%D7%9C-%D7%9E%D7%97%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%9C%D7%91-%D7%95%D7%9B%D7%9C%D7%99-%D7%93%D7%9D/
אני כבר כמעט חצי שנה אוכל פליאו, אין הרגשה טובה מזו.

אני יודע אני גם בעד שומן רווי ..העניין מאיפה זה התחיל כל העסק הזה כי אם אתה אומר שהמחקר הוא שיקרי למה עדיין מסתמכים עליו?

למה תזונאים אומר ככה וככה? הרי זה מה שלמלמדים אותם הם לא ממציאים

אני יודע אני גם בעד שומן רווי ..העניין מאיפה זה התחיל כל העסק הזה כי אם אתה אומר שהמחקר הוא שיקרי למה עדיין מסתמכים עליו?

למה תזונאים אומר ככה וככה? הרי זה מה שלמלמדים אותם הם לא ממציאים

בשביל שיהיה שימוש להגדרה ''דבילים''

תגיד אתה עושה גם מסה עם תזונת פליאו? מתקדם במשקלים? אני חושב כבר לעבור לגמרי לפליאו כי אני ממיילא לא אוכל הרבה פחמימה, אני תמיד ישים עוד בשר בצלחת כדי לשבוע, הפחמימה זה רק לקלוריות ולגליקוגן. אבל אם אפשרי להתקדם יפה עם פליאו, מה רע..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית