הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פוליציטמיה וסטרואידים

• פותח/ת השרשור SPF
  • פורסם בתאריך

SPF

משתמש כבוד
4,145
744
נק' מוניטין:
6,120
4,145
744
הי,

אני אדם שנוהג לערוך בדיקות דם באופן מסודר במיוחד עקב שימוש בחומרים.
שמתי לב שבשנה האחרונה רמת ההמוגלובין וההמוטוקריט שלי עלו עד מאוד.
17.2 המוגלובין לעומת 15 בשנה שעברה
ו50.5% HCT לעומת כ46 בשנה שעברה.

האם עוד אנשים הבחינו בזה? האם הערכים מתאזנים בזמן התאוששות (בין סייקלים?)
אני כרגע כבר חודש וחצי באוף ואני מתכוון לערוך עוד בדיקות בהמשך לבחון את התופעה.

אם למישהו יש מאמר רלוונטי על הקשר בין שימוש בסטרואידים לפוליציטמיה בנושא לתרום זה יהיה מעולה.

ואיפה עדי נעלם?

הי,

אני אדם שנוהג לערוך בדיקות דם באופן מסודר במיוחד עקב שימוש בחומרים.
שמתי לב שבשנה האחרונה רמת ההמוגלובין וההמוטוקריט שלי עלו עד מאוד.
17.2 המוגלובין לעומת 15 בשנה שעברה
ו50.5% HCT לעומת כ46 בשנה שעברה.

האם עוד אנשים הבחינו בזה? האם הערכים מתאזנים בזמן התאוששות (בין סייקלים?)
אני כרגע כבר חודש וחצי באוף ואני מתכוון לערוך עוד בדיקות בהמשך לבחון את התופעה.

אם למישהו יש מאמר רלוונטי על הקשר בין שימוש בסטרואידים לפוליציטמיה בנושא לתרום זה יהיה מעולה.

ואיפה עדי נעלם?

אתה היפוכונדר?
שני המדדים תקינים.
וההבדל לא משמעותי.

• פותח/ת השרשור
מה קרה לך, לא מדאיג אותי הערך הקונקרטי.
בשנה האחרונה עשיתי קרוב ל6 בדיקות דם.
בכולם ישנה עליה מבדיקה לבדיקה.... כלומר עם הזמן הגוף שלי מתחיל לייצר יותר כדוריות דם אדומות.

המוגלובין:
05/11 - 15.0
6/11 - 15.6
11/11 - 15.7
2/12 - 16.9
12/12 - 17.2 (כבר עברתי במעט את הנורמה )

המוטוקריט
5/11 - 42.9
6/11 - 45.6
11/11 - 46.3
2/12 - 49.2
11/12 - 50.5 (שוב גם פה מן הסתם עליתי מעט מעל הנורמה)

אז אתה מבין, לא הערכים האבסולוטיים מדאיגים אותי כי אם השינוי העקומה של הצמיחה.

עליה בהמוגלובין לא אומרת ישירות עליה באריתרוציטים. וזה יכול להשתנות ברמה כזאת מאימונים ומתזונה.
ההמטוקריט לא כזה מעניין בכלליות. וגם אם כן, הוא לאו דווקא אומר שמספר האריתרו' עלה, אלא רק הנפח שלהם (מה שמסתדר עם עליה בהמגלובין). איזה תאים עלו בספירה?

ורק שתבין כמה הבדיקה הזאת לא כזאת מדויקת: "דגימת הדם בין השעות 17:00 ו-07:00 (דהיינו בשעות הערב והלילה), וכן לאחר ארוחות, עלולה לתת תוצאת המאטוקריט הנמוכה ב-10% מהרמה האקטואלית. נטילת דם מנבדק במצב של שכיבה תיתן תוצאת המאטוקריט הנמוכה עד כדי 5.7% בהשוואה לנטילת הדם במצב זקוף. כאשר נלקח דם מהווריד לצורך הבדיקה, יש להקפיד על פרק זמן קצר ככל האפשר מרגע כריכת חוסם העוקרים סביב הזרוע יד נטילת הדם מהווריד, כשן ככל שמתארך ה-venous stasis, כך תתקבל תוצאת המאטוקריט גבוהה-כזובה."

• פותח/ת השרשור
עליה בהמוגלובין לא אומרת ישירות עליה באריתרוציטים. וזה יכול להשתנות ברמה כזאת מאימונים ומתזונה.
ההמטוקריט לא כזה מעניין בכלליות. וגם אם כן, הוא לאו דווקא אומר שמספר האריתרו' עלה, אלא רק הנפח שלהם (מה שמסתדר עם עליה בהמגלובין). איזה תאים עלו בספירה?

RBC:
5/11 - 4.81
6/11 - 5.05
11/11 - 5.40
2/12 - 5.74
11/12 - 5.85

כפי שאתה רואה גם שם יש עליה, כך שלא מדובר רק בנפח שלהם בפלזמה

ורק שתבין כמה הבדיקה הזאת לא כזאת מדויקת: "דגימת הדם בין השעות 17:00 ו-07:00 (דהיינו בשעות הערב והלילה), וכן לאחר ארוחות, עלולה לתת תוצאת המאטוקריט הנמוכה ב-10% מהרמה האקטואלית. נטילת דם מנבדק במצב של שכיבה תיתן תוצאת המאטוקריט הנמוכה עד כדי 5.7% בהשוואה לנטילת הדם במצב זקוף. כאשר נלקח דם מהווריד לצורך הבדיקה, יש להקפיד על פרק זמן קצר ככל האפשר מרגע כריכת חוסם העוקרים סביב הזרוע יד נטילת הדם מהווריד, כשן ככל שמתארך ה-venous stasis, כך תתקבל תוצאת המאטוקריט גבוהה-כזובה."
ידוע, אבל כל הבדיקות מבוצעות באותו מנח באותן שעות ובאותו מצב.
ישיבה, לאחר צום, בשעות הבוקר 7. אני מתייחס רק לעקומת הגידול ולא לערכים האבסולוטיים, אלא לתופעה.

ידוע שצריכת טסט מעלה את יצור כדוריות הדם האדומות ויוצרת דם סמיך יותר. היתה מדידה בזמן הסייקל?

ידוע. השאלה היא האם בסיום סייקל היא צונחת חזרה. אני עכשיו מריץ בדיקות בעניין.

לא הבנתי למה זה מדאיג אותך ולמה אתה רוצה שירדו, אבל זה שינוי שיכול לנבוע גם מאימונים בלבד בלי חומרים ומעוד 894090 סיבות.

• פותח/ת השרשור
לא הבנתי למה זה מדאיג אותך ולמה אתה רוצה שירדו, אבל זה שינוי שיכול לנבוע גם מאימונים בלבד בלי חומרים ומעוד 894090 סיבות.

זה בדיוק למה זה מדאיג אותי - זו עליה דרסטית למדי ביחס לנורמל שלי בשנה אחת.
אין לי בעיה אם זה היה מתייצב על איזה ערך יותר גבוה אבל זה ממשיך לעלות מבדיקה לבדיקה בסופו של דבר זה יגיע לערכים שאצטרך להתחיל לתרום דם באופן קבוע
זה יכול להעיד על תחילתה של פוליציטמיה ורה - או גידולים או בעיות לב וריאה אי ספיקת חמצן לרקמות ועל עוד מיליון דברים. אני גם שם לב שהליך ריפוי הפצעים שלי איטי יותר.

זה מצריך בירור ומעקב, אני רוצה לוודא שהעליה נבלמת בסופו של דבר.

הניחוש שלי זה שזה יסתדר ויתייצב ושאתה סתם פרנואידי. מתי סיימת סייקל?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית