[עזרה] תוכנית אימונים, ובאופן כללי המלצות.

AviadKatani

משתמש מתחיל
101
8
נק' מוניטין:
8
101
8
אהלן, אני מתאמן דיי מתחיל כבר שלושה שבועות.
בשבוע הראשון עשיתי FBW, הכרתי את התרגילים מתקנים וכו'..
אחריי זה עשיתי A B בתוכנית של חברים שלי, אבל הכל מכונות.
לא עשיתי סקוואט, דדליפט, פאוור קלין וכל אלו, בנץ פר'ס אני עושה 5 קילו כבר, למרות שבשבוע הראשון הייתי עושה 2 וחצי קילו וזה היה רועד לי וגם עקום.
אני צריך תוכנית אימונים שפשוט תהיה אידיאלית בשבילי ושאני אתפתח מהר יותר.
קודם כל אני מטר 72 +- שוקל 70 ..
הייתי שנה וחצי בMMA ככה שיש לי אחלה של בסיס וגם אני בכושר מעולה לדעתי.
הצעות? 😵‍💫🥊

בשבוע הראשון עשיתי FBW, הכרתי את התרגילים מתקנים וכו'..
אחריי זה עשיתי A B בתוכנית של חברים שלי, אבל הכל מכונות.
לא עשיתי סקוואט, דדליפט, פאוור קלין וכל אלו, בנץ פר'ס אני עושה 5 קילו כבר, למרות שבשבוע הראשון הייתי עושה 2 וחצי קילו וזה היה רועד לי וגם עקום.
אני צריך תוכנית אימונים שפשוט תהיה אידיאלית בשבילי ושאני אתפתח מהר יותר.
קודם כל אני מטר 72 +- שוקל 70 ..
הייתי שנה וחצי בMMA ככה שיש לי אחלה של בסיס וגם אני בכושר מעולה לדעתי.
הצעות? 😵‍💫🥊

אתה יכול להתחיל מ SS
אבל לא הבנתי הבנץ שלך הוא 5 קילו או 25 ? וזה ממש אבל ממש נמוך

• פותח/ת השרשור
אתה יכול להתחיל מ SS
אבל לא הבנתי הבנץ שלך הוא 5 קילו או 25 ? וזה ממש אבל ממש נמוך

5 קילו בכל צד, אכן נמוך, אבל אני מתחיל ואני בן 13 וחצי, וכמובן בעיקר משקיע בטכניקה שזה לא ירעד ולא יהיה עקום.

בגיל שלך הייתי נשאר ב-MMA בשקט עוד שנה, אבל העדפות הן דבר אישי. אני הייתי ממליץ לעשות SS נקי, ללמוד את הטכניקה מ-א' עד ת' ולשאוף גבוה.
כמובן תאכל כל מה שזז... אבל חכה לעוד תגובות.

• פותח/ת השרשור
בגיל שלך הייתי נשאר ב-MMA בשקט עוד שנה, אבל העדפות הן דבר אישי. אני הייתי ממליץ לעשות SS נקי, ללמוד את הטכניקה מ-א' עד ת' ולשאוף גבוה.
כמובן תאכל כל מה שזז... אבל חכה לעוד תגובות.
זה כבר בעיה, אני רשום כבר לחדר כושר ודווקא מאוד אהבתי, אני לא איזה שחיף דווקא לגילי.. יש איזה מדריך או משהו לSS נקי כביכול?

זה כבר בעיה, אני רשום כבר לחדר כושר ודווקא מאוד אהבתי, אני לא איזה שחיף דווקא לגילי.. יש איזה מדריך או משהו לSS נקי כביכול?

אין לזה קשר לגודל שלך, סתם העדפה, MMA זה ספורוט מצויין.

בבקשה, המאמר המלא(תעבור על זה עד שתבין הכל פיקס):
http://www.kilogram.co.il/2037/starting-strength-%D7%A9%D7%90%D7%9C%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%AA%D7%A9%D7%95%D7%91%D7%95%D7%AA/

שאמרתי נקי התכוונתי שאל תוסיף תרגילי עזר, אתה תרגיש שאתה צריך אבל באמת שאתה לא.

• פותח/ת השרשור

אכן MMA עובד גם על כושר וגם על כוח וטכניקה הכי הרבה ובאמת שהוא נורא עזר לי, בהמשך אני אשלב MMA עם החדר כושר גם...
וסבבה תודה רבה מאוד עזרתה לי ;-)
עכשיו אני אתחיל לקרוא 😃

כשתגיע לכמה חודשים אז תעבור ל A B

• פותח/ת השרשור

כשתגיע לכמה חודשים אז תעבור ל A B

סבבה אני עכשיו קורא על הSS , עוד הצעות?
עריכה:
עוד משהו ששכחתי לשאול, בתרגילים כגון לחיצת חזה ועוד, מפרקת כף היד שלי בשמאל כואבת כאבי טופת! אני מדבר על זה:
http://prntscr.com/nbp70
איפה שסימנתי במרובע, שמה כואב כאבי טופת, גם כשאני עושה תרגילים ליד קידמית במכונה זה כואב, אבל ממש.
זה ככה גם לחבר שלי..
שאלתי את המאמן והוא אומר שצריך להוריד משקל..

נערך לאחרונה:
להוריד משקל \ חזרות זה המון עומס על המפרק אתה צריך להביא אותו בהדרגה תמיד כל דבר
לגבי ה A B זה תלוי בצורת גוף שלך אבל אני לא חושב שיש הרבה אנשים שמתאימים ל A B ישר אחרי 3 שבועות מכון
בכל מקרה לא ראיתי אותך אז אני לא יודע 😃
בהצלחה .

• פותח/ת השרשור
להוריד משקל \ חזרות זה המון עומס על המפרק אתה צריך להביא אותו בהדרגה תמיד כל דבר
לגבי ה A B זה תלוי בצורת גוף שלך אבל אני לא חושב שיש הרבה אנשים שמתאימים ל A B ישר אחרי 3 שבועות מכון
בכל מקרה לא ראיתי אותך אז אני לא יודע 😃
בהצלחה .
איך אני מחזק את המפרק? זה כאביי טופת .. וזה משקלים נמוכים גם

עריכה:
עוד משהו ששכחתי לשאול, בתרגילים כגון לחיצת חזה ועוד, מפרקת כף היד שלי בשמאל כואבת כאבי טופת! אני מדבר על זה:
איפה שסימנתי במרובע, שמה כואב כאבי טופת, גם כשאני עושה תרגילים ליד קידמית במכונה זה כואב, אבל ממש.
זה ככה גם לחבר שלי..
שאתה מחזיק את המוט בלחיצת חזה תדאג שהמוט לא יהיה תלוי על קצה כף היד. שיהיה מונח על בסיס כף היד.
אתה צריך שהיד תיהיה מקבילה לאמה (ואו, קשה להסביר את זה).
משהו כזה:
0
|

במקום מה שכנראה עשית:
0_
--|

עריכה:
זה ככה גם לחבר שלי..
כנראה בגלל זה המאמן שלי מתעקש שאני יעשה את זה עם דאמבלים, המלצה שלי בחיים לא היו לי כאבים מזה.
תעשה לחיצת חזה עם דאמבלים

כנראה בגלל זה המאמן שלי מתעקש שאני יעשה את זה עם דאמבלים, המלצה שלי בחיים לא היו לי כאבים מזה.
תעשה לחיצת חזה עם דאמבלים
לא, זה כי המאמן שלך ככול הנראה ליצן כמו שאר המדריכים. תלמד איך להחזיק נכון והכל יהיה מעולה. אנשים לוחצים כמעט 500 ק"ג בלי שיהיו להם כאבים, אז ממשקלים כמו שלכם?

• פותח/ת השרשור
לא, זה כי המאמן שלך ככול הנראה ליצן כמו שאר המדריכים. תלמד איך להחזיק נכון והכל יהיה מעולה. אנשים לוחצים כמעט 500 ק"ג בלי שיהיו להם כאבים, אז ממשקלים כמו שלכם?

תכלס אתה צודק, עשיתי טכניקה נכונה גם ביד קידמית במכונה הזאתי, לא יודע למה ראבק זה כואב..גם לחבר שלי זה ככה ואני מחזיק כמו שצריך =/

תכלס אתה צודק, עשיתי טכניקה נכונה גם ביד קידמית במכונה הזאתי, לא יודע למה ראבק זה כואב..גם לחבר שלי זה ככה ואני מחזיק כמו שצריך =/
התחממת?
אולי זה בגלל אימון יתר. חכה שבוע, אל תתאמן בתרגילים שזה מכאיב. עדיין כואב? לך לאורטופד, יש מצב ששברת את המפרק (ללכת עכשיו יהיה טיפשי- זה הרבה כסף וחבל שעוד שבוע זה יעלם)...
תפנה לפורום פציעות ספורט, המנהל שם תותח וידע כנראה.

• פותח/ת השרשור
התחממת?
אולי זה בגלל אימון יתר. חכה שבוע, אל תתאמן בתרגילים שזה מכאיב. עדיין כואב? לך לאורטופד, יש מצב ששברת את המפרק (ללכת עכשיו יהיה טיפשי- זה הרבה כסף וחבל שעוד שבוע זה יעלם)...
תפנה לפורום פציעות ספורט, המנהל שם תותח וידע כנראה.

אני חדש בכל זה.. כבר שלושה שבועות, מוזר שזה קורה דווקא לי.. וזה לא כואב סתם ככה שאני מדבר איתך או משהו רק אחרי כמה חזרות שאני מרים..
אני עכשיו אפנה לשמה תודה רבה לך

סתם כדי להתקטנן: שיא העולם הוא פחות מ-500 ולאנשים שמתקרבים למשקלים האלו לא בטוח שאין כאבים...
בכל מקרה כמו שאמרו המשקל לא אמור להפעיל כפיפה על שורש כף היד.

סתם כדי להתקטנן: שיא העולם הוא פחות מ-500 ולאנשים שמתקרבים למשקלים האלו לא בטוח שאין כאבים...
בכל מקרה כמו שאמרו המשקל לא אמור להפעיל כפיפה על שורש כף היד.
שים לב: כמעט 500 ק"ג. לדעתי 488 ק"ג (אולי השיא אפילו 49XKG, לא זוכר במדוייק) זה ללא ספק כמעט 500 ק"ג. אני לא מאמין שיש להם כאבים- כי זה כבר לא כאבים אלה מפרק שבור, זה מצב שלדעתי יש:
1. מפרק שבור
2. כלום
זו דעתי לפחות

• פותח/ת השרשור
אהלן,
הצעתם לי להתחיל עם התוכנית SS, אין לי זמן וכוח לקרוא את המאמר שאלות ותשובות כי זה ארוך רצח ובלי פויאנטה וחדיות..
יש לי הפרעות קשב וריכוז ולקרוא סתם הרבה אני לא יכול לצערי..
אבל קראתי את המאמר הבא :
http://www.kilogram.co.il/252/%D7%AA%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%90%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%9E%D7%90%D7%A8%D7%A7-%D7%A8%D7%99%D7%A4%D7%98%D7%95/
והבנתי אותו מעולה והכל אחלה ..
אבל אתם לא חושבים שאני אפסיד הרבה אימונים ולא יתקדם כמעט בכלל בגלל הטכניקה?
ואני הולך למרות זאת לחדר כושר אבל לא מנסה כ"כ כי :
א. זה נראה לי פדיחה כי אפחד שמה לא עושה את זה
ב. אני לא יודע לבצע את הטכניקה בצורה נכונה, ולא רוצה סתם לשרוף את הזמן ולא להרגיש את זה שעבדת בכל סוף אימון..
מקווה שאתה מבין אותי ..
עכשיו אני אלך לחדר כושר וינסה דדליפט וסקוואט .. ולחיצת חזה אני אעלה ל10 קילו, שבוע שעבר (מתי שפתחתי תנושא לא זוכר) הייתי מרים 5 קילו..

אוכל - אני משתדל לאכול הכל אבל בעיה שאני אוכל הרבה גאנק פוד אני מתכוון שניצלים עם שמן ציפס שווארמה וכו'
ולא מתמיד בסלטים ..
האם כדאי לקנות אבקת חלבון?

קצת עדכון .. חזרתי מהחדר כושר חרא של אימון יצאתי מבואס תחת.. פעם ראשונה שאני מנסה סקוואט ומזה מזה לא הלך.. מישהו שמה היה איזה חצי שעה - 40 דקות עם המוט עד שהוא סיים ורק הראה לי תתנועה שצריך והלך.. לא הצלחתי מי יודע מה להגיע עם התחת לרצפה זה קשה מוות!
וההוא שמתאמן גם נראה חייה והכל הוא עשה סקוואט ודדליפט ואחריי זה הוא אמר לי שלא כדאי לי להתחיל עם כל זה ושלא חבל להרוס תגוף בגיל צעיר וזה
מה אתם אומרים? מצטער על החפירה

Back
למעלה תחתית