הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מחוייבות אישית

• פותח/ת השרשור ELSR
  • פורסם בתאריך

ELSR

משתמש קבוע
1,808
274
נק' מוניטין:
1,213
1,808
274
קאנטרי חולון
תראו אני כיתה י' כרגע ואני צריך להתחיל מחוייבות אישית, הבעיה שהשנה כל האפשרויות חרא
וזה דברים ממש מטומטמים .. בכל מקרה המחוייבות התחילה לפני חודש+ ואני פספסתי את ההתחלה אז עכשיו
המורה שאחראית על זה החליטה שפשוט אי אפשר להיכנס לשום דבר חוץ מלאיזו קבוצה שזה בשעות מוזרות ולא נוחות
וזה פשוט לא מתאפשר בשום מצב כי יש לי אימונים וגם אני צריך לשמור על אחי .

אני רוצה לשאול מה אפשר לעשות בקשר לזה... כי אני רוצה בגרות אבל אני לא יכול לעשות את המחויבות הזו.
רציתי לעשות משהו אחר שמתאפשר לי אבל היא אומרת שזה נעול כבר ואני לא יכול להיכנס ... 😵

אתה תקבל בגרות גם בלי תעודה של מחוייבות אישית.
זה חארטה.

תכנס לאיזה מחוייבות ותפריז מזה כל הזמן אם זה לא נוח לך.

זה חארטה.

תכנס לאיזה מחויבות ותפריז מזה כל הזמן אם זה לא נוח לך.
זה לא חרטאה, לפחות לא אצלנו. אני מכיר אנשים שלא יקבלו תעודת בגרות עד שהם לא השלימו את המחוייבות.

אני עשיתי את המחויבות שלי במג"ב ומאז אני עדיין ממשיך שם, אחד הדברים היותר מהנים שיש. תברר אם יש
גם אצלך באזור

• פותח/ת השרשור
זה חארטה.

תכנס לאיזה מחוייבות ותפריז מזה כל הזמן אם זה לא נוח לך.
אתה בטוח לגבי זה ?
פשוט שלא יצא מצב שאני מבריז כל הזמן ואז לא יתנו לי תעודה בגלל זה
כמה ילדים יש פה פאק
אז מה ? גם אתה פעם היית כזה וחוץ מזה מי ישמע אני בן 12 ...

אני לא יכול להיות בטוח ב100 אחוז לגבי זה אבל כשהייתי בכיתה י גם לנו אמרו אותו הדבר.

למרות שאני עשיתי את ה60 שעות שהייתי צריך במשמר אזרחי אני לא לקחתי מהם שום אסמכתה כלשהיא שסיימתי.
יש לי חבר שנמאס לו באמצע והוא הפסיק לבוא למשמרות ולא עשו לו בעיה על התעודת בגרות.

לך למכבי אש או מד"א ותפטר מזה כמה שיותר מהר.
גם עלינו איימו שאם לא נעשה 60 שעות לא נקבל בגרות,עשיתי 20 ופעם אחת עזרתי בבית ספר לאב הבית והוא השלים לי ל60,קיצור זה חרטה אין לך מה להלחץ.

אצלנו לפחות זה לא ככה, יש צורך בשעות מחוייבות על מנת לקבל תעודה.
לך למכבי אש, לא עושים כלום, ככה זה אצלנו לפחות 👏

ובכללי אני זוכר שנהנתי במחוייבות אישית.
זה שכונה רצח.

הסתובבנו בעיר וחתכנו כל המשמרות לבתים שלנו שיחקנו במחשב. או שסתם הסתובבנו בחוץ ועשינו שטויות.

הייתי לפחות מסה אולי תאהב את זה.

אני קיבלתי תעודת בגרות בלי זה, אבל תאכלס זה כי באמת הייתי עוזר לסבא שלי מביא לו אוכל וכאלה,מבשל לו וכו'... אז זה מה שאמא שלי אמרה לב"ס בזמנו.
תבקש מהורים שלך שיגידו שאתה עוזר לסבתא\סבא שלך ואתה עושה מספיק ואין לך זמן לזה, לא חייב מחויבות אישית בשביל תעודת בגרות...
אתה גם יכול סתם להרשם ופשוט לא להגיע, ככה הרבה מהשכבה שלי עשו...

תראו אני כיתה י' כרגע ואני צריך להתחיל מחוייבות אישית, הבעיה שהשנה כל האפשרויות חרא
וזה דברים ממש מטומטמים .. בכל מקרה המחוייבות התחילה לפני חודש+ ואני פספסתי את ההתחלה אז עכשיו
המורה שאחראית על זה החליטה שפשוט אי אפשר להיכנס לשום דבר חוץ מלאיזו קבוצה שזה בשעות מוזרות ולא נוחות
וזה פשוט לא מתאפשר בשום מצב כי יש לי אימונים וגם אני צריך לשמור על אחי .

אני רוצה לשאול מה אפשר לעשות בקשר לזה... כי אני רוצה בגרות אבל אני לא יכול לעשות את המחויבות הזו.
רציתי לעשות משהו אחר שמתאפשר לי אבל היא אומרת שזה נעול כבר ואני לא יכול להיכנס ... 😵

אחי אתה רציני?...
זה הדבר הכי מטומטם שיש בבית ספר תיכון,שאני סיימתי בי' לא הפסיקו לאיים עלינו שאם לא נעשה את 40 השעות שלנו במסגרת המחויבות לא יביאו לנו בגרות...
עד היום חותמת אחת אין על הדף שלי,והבגרות כבר בארון שנתיים.

לך למכבי אש או מד"א ותפטר מזה כמה שיותר מהר.
גם עלינו איימו שאם לא נעשה 60 שעות לא נקבל בגרות,עשיתי 20 ופעם אחת עזרתי בבית ספר לאב הבית והוא השלים לי ל60,קיצור זה חרטה אין לך מה להלחץ.
במד"א יש קורס של חודשיים בכל הקיץ בין ט' לי', ככה שהז לא פרקטי וזה הרבה יותר מ-60 שעות (אני עשיתי אותו בזמנו).
בכיתה ט' גם הייתי מתנדב אני זוכר במתקן קהילתי של מבוגרים שהיו מתאפסים שם (מין מועדון). היינו עוזרים בהגשה אוכל וסידור המקום. חפש לך משהו כזה, זה היה דיי קל ולא דרש הרבה זמן או יכולת.

לי ולחברים שלי הציעו דיל שנעזור באיזה מועדון קשישים ונצטרך רק לעשות 8 שעות במקום 60. באנו, הרחנו ריח חריף של זקנים (אתה בטח מכיר) וברחנו.

ויש לי תעודה.

מד"א זה 120 שעות, כי אתה צריך לעבור קודם קורס של 60 שעות עם מבחנים וכו', ורק אז אתה מתחיל את ה60 שעות התנדבות.
ככה שאם לא עברתי את המבחן המעשי או מבחן אחר, בזבזת זמן יקר.

מד"א זה 120 שעות, כי אתה צריך לעבור קודם קורס של 60 שעות עם מבחנים וכו', ורק אז אתה מתחיל את ה60 שעות התנדבות.
ככה שאם לא עברתי את המבחן המעשי או מבחן אחר, בזבזת זמן יקר.
מי שלא עובר את המבחן, עושה אותו עוד פעם. ואם אתה לא עובר, אתה עושה אותו עוד הפעם. ואם לא עברת שוב, אז אתה פשוט צריך לעשות פי 2 או 3 יותר שעות עם חונך לפני שתוכל להתחיל לנסוע לבד על אמבולנסים (וגם אז, אחרי שתנסה שוב לעבור את המבחן. ואם גם אז נכשלת אז כן, מעיפים אותך אבל עדיין אתה מקבל חותמת שהתנדבת 60 שעות).

מד"א זה לא 120 שעות, הקורס זה רק 60 שעות (לא כולל המבחן) וכל משמרת זה 8 שעות- לא כולל נסיעות לשם, ישיבות מתנדבים, אירועים שצריך לאבטח ועוד
בנוסף אתה גם צריך לעבור "חניכה" עד שיש לך משמרת מבחן ואתה צריך לעבור אותה ורק אז אתה יכול לעלות לבד עם הנהג וזה גם לוקח המון זמן, אני השנה פרשתי כי אין לי זמן (כיתה י"א) אבל אני יכול להגיד ששנה שעברה עשיתי בערך בקלות 200+ שעות שם

תקשיב זה נורא פשוט.
אני בי"ב עכשיו וחברים שלי לפני שנתיים בכיתה י' לא עשו שעה אחת מחויבות אישית. ואז שהם הגיעו ליא' אמרו להם ללכת לאיזה הרצאה על משהו .. לא יודע הרצאה נגד סמים או שתייה שזה לקח שעתיים והם קיבלו על זה את המחויבות אישית שלהם שאמורה לקחת שנה.

אני בי' קרעתי תתחת בקופת חולים כמו סתם טמבל כשבערך עוד 5 שאני מכיר פשוט סידרו לעצמם שעה אחת מפגש וקיבלו את כל השעות.
תמיד הבית ספר יגיע איתך לאיזה הסדר אל תחשוב אפילו להתאמץ ולהגיע בשעות לא נוחות בשביל זה.

פעם אנשים היו מתנדבים, כי זה היה כיף. היום עושים את זה כי זה "מחוייבות". אתה מרגיש שלא בא לך? אל תעשה. תעודת בגרות תקבל.
בתקופתי(איזה זקן אני) הייתי הולך עם חבר לעשות בית זונות, קצת עוזרים, קצת משחקים- מעבירים את הזמן. כולה 60 שעות בשנה, פעמיים בשבוע לשעה. וכל תירוץ הוא במסגרת תירוץ, ואני הייתי חרשן, אני יודע.אה כן, זקנים זה העם הכי טוב, במיוחד שהם "נפתחים" אליך. פתאום אתה משחק איתם פוקר- והם קורעים אותך- ואתה מתפדח, כן אז מה אם זה על 20 אגורות? פתאום איזה אחד אומר לך "קלוט את ההיא על הגלגלים, שווה אה?". בקיצור, חוויות- ואתה עובר אותם רק אם אתה עושה משהו. אתה בבית ספר, תנצל כל רגע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית