ייעוץ טכניקה של דדליפט - 80 ק"ג

eranshani2

משתמש מתחיל
132
4
נק' מוניטין:
68
132
4
אחרי שפרסמתי אשכול על בעיה בלישר את הגב ב"סט אפ" המליצו לי לעלות סרטון של דדליפט ועפ"י זה לראות את הבעיה.
אשמח לדעות לגבי הטכניקה ודרכים לשיפורה

http://www.youtube.com/watch?v=9643Funxg_E

דבר ראשון זה בטח להפסיק להסתכל הצידה למראה =]

נערך לאחרונה:
קודם כל תוריד את הכפפות
אחר"כ תפסיק עם הטאץ אנד גו, שזה אומר שתיתן למוט לנוח שניה-שתיים על הריצפה ורק אז תמשוך, כך שכל חזרה תתחיל מהתחלה.
כשאתה נועל את החזרה תדחוף טיפה את האגן החוצה ולא תעמוד בקו ישר.
את הכפות רגליים תוציא טיפה החוצה (בזווית של 40 מעלות בערך, כמו בסקוואט)
חוץ מכל אלו, נראה בסדר.

• פותח/ת השרשור
קודם כל תוריד את הכפפות
אחר"כ תפסיק עם הטאץ אנד גו, שזה אומר שתיתן למוט לנוח שניה-שתיים על הריצפה ורק אז תמשוך, כך שכל חזרה תתחיל מהתחלה.
כשאתה נועל את החזרה תדחוף טיפה את האגן החוצה ולא תעמוד בקו ישר.
את הכפות רגליים תוציא טיפה החוצה (בזווית של 40 מעלות בערך, כמו בסקוואט)
חוץ מכל אלו, נראה בסדר.

תודה על התגובה .
לגבי הכפפות אני שם אותם מסיבה פשוטה שאני לא מסוגל להחזיק עוד משקולת .. אני בלאנצ'ים מחזיק 30 קילו כל יד ועושה מתח ובקיצור אני מגיע למצב שקשה לי להחזיק משקולת מבלי שיכאב לי ממש בכף היד.
לגבי הטכניקה - כשאתה מתכוון טיפה אתה מתכוון באמת עוד תנועה קטנה או משהו משמעותי יותר.. כי ממה שראיתי אני רואה כאלה שלוקחים ממשך את האגן קדימה ואני יודע שזאת הגזמה.

לגבי הכפות רגליים עם הזווית . איך זה משפיע על הדדליפט ? ולמשל מהסרטון של RIppetoe של ה"סט אפ" האדם שעומד , עומד עם רגליים מקבילות .

תודה על העזרה ולילה טוב : )

תודה על התגובה .
לגבי הכפפות אני שם אותם מסיבה פשוטה שאני לא מסוגל להחזיק עוד משקולת .. אני בלאנצ'ים מחזיק 30 קילו כל יד ועושה מתח ובקיצור אני מגיע למצב שקשה לי להחזיק משקולת מבלי שיכאב לי ממש בכף היד.
לגבי הטכניקה - כשאתה מתכוון טיפה אתה מתכוון באמת עוד תנועה קטנה או משהו משמעותי יותר.. כי ממה שראיתי אני רואה כאלה שלוקחים ממשך את האגן קדימה ואני יודע שזאת הגזמה.

לגבי הכפות רגליים עם הזווית . איך זה משפיע על הדדליפט ? ולמשל מהסרטון של RIppetoe של ה"סט אפ" האדם שעומד , עומד עם רגליים מקבילות .

תודה על העזרה ולילה טוב : )
כואב לך ביד כי האחיזה שלך חזקה אבל זה יתחזק לך עם הזמן, או שלחילופין תזמין מגנזיום. כפפות הורסות את הטכניקה.
אתה לא אמור לדחוף את האגן בכל הכוח אלא פשוט לדחוף אותו עד שתרגיש שהמוט "נשען" על הגוף.
ובדדליפט, כמו בסקוואט, אתה צריך להוציא את הברכיים החוצה (לצדדים), וברגע שאתה מוציא את הכפות רגליים החוצה זה הופך להיות הרבה יותר קל.

• פותח/ת השרשור
כואב לך ביד כי האחיזה שלך חזקה אבל זה יתחזק לך עם הזמן, או שלחילופין תזמין מגנזיום. כפפות הורסות את הטכניקה.
אתה לא אמור לדחוף את האגן בכל הכוח אלא פשוט לדחוף אותו עד שתרגיש שהמוט "נשען" על הגוף.
ובדדליפט, כמו בסקוואט, אתה צריך להוציא את הברכיים החוצה (לצדדים), וברגע שאתה מוציא את הכפות רגליים החוצה זה הופך להיות הרבה יותר קל.

אוקי תודה רק 2 שאלות אחרונות חח :
1. עדיין בקשר לכפפות איך הן בדיוק הורסות את הטכניקה .. כל מה שהן עושות זה פשוט להוות שכבה דקה בין היד למוט בשביל פחות יבלות.
2. ממתי צריך להתחיל ולהשתמש בחגורה ? - יש רגע מסוים או שמומלץ תמיד ? ואם אני שם זה עדיין עובד באותו אופן ועוצמה על הגב ?

אני אעלה שבוע הבא עוד סרטון של דדליפט מתוקן =]

אוקי תודה רק 2 שאלות אחרונות חח :
1. עדיין בקשר לכפפות איך הן בדיוק הורסות את הטכניקה .. כל מה שהן עושות זה פשוט להוות שכבה דקה בין היד למוט בשביל פחות יבלות.
2. ממתי צריך להתחיל ולהשתמש בחגורה ? - יש רגע מסוים או שמומלץ תמיד ? ואם אני שם זה עדיין עובד באותו אופן ועוצמה על הגב ?

אני אעלה שבוע הבא עוד סרטון של דדליפט מתוקן =]
כפפות לא עוזרות לך, הן מעבות את המוט שאתה מחזיק. וגורמות לך להראות כמו גיי
וכפות רגליים החוצה זה משהו שריפטו מלמד לא יודע מאיפה הבאת את זה שלא. קרא את הספר שלו (SS)

• פותח/ת השרשור
כפפות לא עוזרות לך, הן מעבות את המוט שאתה מחזיק. וגורמות לך להראות כמו גיי
וכפות רגליים החוצה זה משהו שריפטו מלמד לא יודע מאיפה הבאת את זה שלא. קרא את הספר שלו (SS)

סבבה הפנמתי... ולגבי החגורה ?

ריפטו כותב בספר לעמוד עם כפות רגליים פונות ב10 מעלות, לא ב40, אתה מטעה אותו, תקרא את הספר ותראה.

הגב התחתון שלך לא נעול בפשיטה עקב הוצאת אגן לקוייה.
כאשר אתה בתחילת התנועה הגב התחתון שלך צריך להיות מוקשת ע"י זה שאתה לוקח את האגן אחורה ולמעלה.
אם אתה לא מצליח לעשות את זה בגלל שאתה לא מספיק גמיש תכופף ברכיים יותר (ותעשה תרגילי גמישות).

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
ריפטו כותב בספר לעמוד עם כפות רגליים פונות ב10 מעלות, לא ב40, אתה מטעה אותו, תקרא את הספר ותראה.
אז 10 מעלות צריך ? כלומר פתיחה ממש קטנה של כפות הרגליים?

הגב התחתון שלך לא נעול בפשיטה עקב הוצאת אגן לקוייה.
כאשר אתה בתחילת התנועה הגב התחתון שלך צריך להיות מוקשת ע"י זה שאתה לוקח את האגן אחורה ולמעלה.
אם אתה לא מצליח לעשות את זה בגלל שאתה לא מספיק גמיש תכופף ברכיים יותר (ותעשה תרגילי גמישות).

סבבה , תודה . עד עכשיו דאגתי על אגן כמה שיותר אחורה בלי למעלה . אני אעלה סרטון בקרוב חדש עם כל התיקונים שיש לי לעשות

• פותח/ת השרשור
ובקשר לקושי לישר את הגב בסט אפ,נראה שפשוט את המוציא את החזה רק בסוף התנועה,תנסה כבר בסט אפ להרים חזה כמה שיותר גבוה .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית