הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון בדיקת טכניקה בסקוואט LB

TheHulk

משתמש פעיל
806
49
נק' מוניטין:
849
806
49
דבר ראשון, אף אחד לא לימד אותי איך עושים סקוואט, למדתי לבד מסירטונים בגלל שהמאמנים בחדר כושר
שלי מתנגדים לזה. אז אני מניח שיש הרבה פאקים בטכניקה.

הדבר הראשון שאני רואה זה שאני לא שובר מקביל, מה עוד?

ד"א- שאני מוציא את המוט מהכלוב אני מרגיש לחץ על הגב התחתון. רק ברגע שאני מוציא אותו משם,
לאורך התרגיל אין לחץ. מה אני עושה לא נכון?

תודה לעוזרים

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
לא שובר, לא יושב אחרוה בכלל, לא דוחף ברכיים לצדדים, כנראה גם עמידה לא נכונה, נעליים לא טובות.
זה מה שניתן לראות מפה, לגבי המיקום שאתה שם את המוט, אי אפשר לראות.

• פותח/ת השרשור
לא שובר, לא יושב אחרוה בכלל, לא דוחף ברכיים לצדדים, כנראה גם עמידה לא נכונה, נעליים לא טובות.
זה מה שניתן לראות מפה, לגבי המיקום שאתה שם את המוט, אי אפשר לראות.

הכוונה לברכיים עוקבות אחרי הכיוון של כפות הרגליים?

• פותח/ת השרשור

יותר טוב? (אני לא רואה ממש הבדלים)
סקוואט:
מקדימה:

מהצד:

דדליפט:

בנץ' פרס:

אם אפשר אז בבקשה גם יותר מ"טכניקה לא טובה". אני מניח שהרוב לא טוב. הכל עשיתי על ידי צפייה וקריאה של מדריכים.
תודה רבה על העזרה ושנה אזרחית טובה
🤩

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
סקוואט- לא יושב אחורה, חסר עומק, פתח ברכיים לצדדים, הברכיים גולשות, ותעיף כבר את הנעליים.
דדליפט- שהמוט יעלה בקו ישר, תוציא תחת החוצה. חזרות אחרונות נראות טוב.
אבל, זה לא דדליפט, זה T&G.
בנץ'- אתה מוריד את המוט לכתפיים וזה יוביל לפציעה.

בנוסף למה שפסיכו אמר:
דדליפט: למה אתה מתחיל את החזרות בצורה הזו? אתה יכול לקחת אוויר- הגב יכול להתעגל בנקודה זו אבל כשאתה נכנס למצב, תקרב את השוקיים למוט ותיישר את הגב, הראש הוא המשך הגב, לא להרים אותו.
בנץ': חזה לא מורם, אין קשת בגב התחתון, ישבן כנראה לא מכווץ.

תסתכל על עוד סרטונים. בקשר לסקוואט- תנסה לתרגל ישיבה על ספסל- להבין את התנועה המצופה ובנוסף לעשות מול קיר, להבין איך לגרום לברכיים לא לגלוש.

• פותח/ת השרשור
סקוואט- לא יושב אחורה, חסר עומק, פתח ברכיים לצדדים, הברכיים גולשות, ותעיף כבר את הנעליים.
דדליפט- שהמוט יעלה בקו ישר, תוציא תחת החוצה. חזרות אחרונות נראות טוב.
אבל, זה לא דדליפט, זה T&G.
בנץ'- אתה מוריד את המוט לכתפיים וזה יוביל לפציעה.

בנוסף למה שפסיכו אמר:
דדליפט: למה אתה מתחיל את החזרות בצורה הזו? אתה יכול לקחת אוויר- הגב יכול להתעגל בנקודה זו אבל כשאתה נכנס למצב, תקרב את השוקיים למוט ותיישר את הגב, הראש הוא המשך הגב, לא להרים אותו.
בנץ': חזה לא מורם, אין קשת בגב התחתון, ישבן כנראה לא מכווץ.

תסתכל על עוד סרטונים. בקשר לסקוואט- תנסה לתרגל ישיבה על ספסל- להבין את התנועה המצופה ובנוסף לעשות מול קיר, להבין איך לגרום לברכיים לא לגלוש.

בנץ' פרס:

יש קשת בגב התחתון, פשוט לא רואים את זה כמעט בגלל החולצה.

סקוואט:

יותר טוב?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
בנץ'-אתה מזיז יותר מידי את המוט קדימה(לכיון הבטן) בעת ההרמה- לדעתי, זה לא בריא לכתפיים. נראה שאתה עדיין לא שולט בתנועה. בנוסף אמליץ שתסתכל על סרטונים של ריפטו ותראה איך הוא מלמד את ה"יסודות" של הלחיצה, הטיפים שם יעזרו לך להרים בצורה יותר "בריאה" ולנצל את היד האחורית והחזה יותר.

סקוואט- לא שובר מקביל. מה שכן אתה מוציא קצת יותר את התחת והחזה למעלה- זה שיפור מסויים. Rasamalo נתן לי טיפ מאוד משמעותי בפוסט שלי- דחוף את הברכיים קדימה חזק ואתה תרד לעומק. אוסיף ואומר שאתה צריך "להחזיק את הגב והבטן" במהלך כל החזרה, בכלל תבצע חזרה כשכל הגוף מכווץ, גם הברכיים והרגליים. יעשה את התרגיל הרבה יותר יעיל. מקווה שעזרתי לך. חכה לעצות ממומחים ממני.

סקוואט- יש שיפור בכל צילום אבל אתה עדיין לא שובר מקביל. בכל אופן אם אתה מתאמן מאוד מתחיל (פחות מ10 אימונים) סביר להניח שאתה פשוט לא מספיק גמיש, לאט לאט אתה תוכל לשבור מקביל אל תדאג.

בנץ'-אתה מזיז יותר מידי את המוט קדימה(לכיון הבטן) בעת ההרמה- לדעתי, זה לא בריא לכתפיים. נראה שאתה עדיין לא שולט בתנועה. בנוסף אמליץ שתסתכל על סרטונים של ריפטו ותראה איך הוא מלמד את ה"יסודות" של הלחיצה, הטיפים שם יעזרו לך להרים בצורה יותר "בריאה" ולנצל את היד האחורית והחזה יותר
לא שראיתי את הסרטונים, אבל בלחיצה הבריאה יותר, בסגנון דייב טייט או לואי סימונס, אתה אמור להוריד את המוט לכיוון הבטן וללחוץ אותו בקו ישר, ככה אין עומס מיותר על הכתפיים, הרבה יותר מהדרך הרגילה.

• פותח/ת השרשור
בנץ'-אתה מזיז יותר מידי את המוט קדימה(לכיון הבטן) בעת ההרמה- לדעתי, זה לא בריא לכתפיים. נראה שאתה עדיין לא שולט בתנועה. בנוסף אמליץ שתסתכל על סרטונים של ריפטו ותראה איך הוא מלמד את ה"יסודות" של הלחיצה, הטיפים שם יעזרו לך להרים בצורה יותר "בריאה" ולנצל את היד האחורית והחזה יותר.

סקוואט- לא שובר מקביל. מה שכן אתה מוציא קצת יותר את התחת והחזה למעלה- זה שיפור מסויים. Rasamalo נתן לי טיפ מאוד משמעותי בפוסט שלי- דחוף את הברכיים קדימה חזק ואתה תרד לעומק. אוסיף ואומר שאתה צריך "להחזיק את הגב והבטן" במהלך כל החזרה, בכלל תבצע חזרה כשכל הגוף מכווץ, גם הברכיים והרגליים. יעשה את התרגיל הרבה יותר יעיל. מקווה שעזרתי לך. חכה לעצות ממומחים ממני.
אני לא אמור לשמור על הבירכיים כמה שיותר אחורה? כדי למנוע "גלישה"?

סקוואט- יש שיפור בכל צילום אבל אתה עדיין לא שובר מקביל. בכל אופן אם אתה מתאמן מאוד מתחיל (פחות מ10 אימונים) סביר להניח שאתה פשוט לא מספיק גמיש, לאט לאט אתה תוכל לשבור מקביל אל תדאג.
האמת היא שאני לא עד כדי כך מתחיל. אני יכול לשבור מקביל, הגמישות שלי לא עד כדי כך נוראית.

תודה רבה.
אז עכשיו רק לשבור מקביל בסקוואט ולדאוג שהמוט יעלה בצורה ישרה בבנץ' והכל בסדר?
או שיש עוד תיקונים?

הסרטון האחרון כן שובר מקביל, אני מתייחס רק אליו.
אם יש שם מראה, אל תסתכל עליה, אלא לנק' קבועה יותר נמוכה. בתחתית דחוף עם התחת. אל תפחד להשען קדימה עם הטורסו, זה לא היי-באר.

בבנצ' התנועה מתחילה כשהמוט מעל הכתף, אצלך הוא מרחף במקום הרבה יותר נמוך, ואי אפשר להחזיק ככה משקלים משמעותיים.
תוציא את המוט עם גב מכווץ, ותחזיק אותו ישר מעליך, תסתכל על התקרה, ולא על המוט! תוריד אותו בצורה מבוקרת, תגע בעצמך בעדינות וברכות, ותחזיר אותו למקום שהוא התחיל בו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית