כאבים בשוקיים

• פותח/ת השרשור Geva
  • פורסם בתאריך

Geva

משתמש פעיל
435
3
נק' מוניטין:
563
435
3
במהלך כמה החודשים האחרונים התחלתי להתאמן בצורה אינטנסיבית בריצות כדי להכין את עצמי ליום סירות שיש לי עוד שבוע,בשבוע האחרון במהלך ריצות, אני מרגיש כאבים באזור השוקיים ,בחלק הפנימי של הרגל,די קרוב לקרסול. מקום הכאב מתואר יותר טוב בתמונה(מסומן באדום):
50e2eb35ec505.jpg

רציתי להתייעץ מה זה יכול להיות ומה מומלץ לעשות כדי לא לפגוע בעצמי ביום סירות ובהמשך הפעילות האירובית.
תודה מראש

נערך לאחרונה:
לא היה שם כאב שהייתי רץ גם כן המון , אני חושב שזה כאב שאמור לעבור אחרי כמה ימיים של מנוחה .
כדי גם שתאוכל טוב , ולנוח .

קרה לי בדיוק אותו דבר שהתחלתי לרוץ, אחרי איזה קילומטר אפילו פחות התחיל לכאוב לי שמה כאבים ממש עזים, זה קורה ביגלל שאתה לא רגיל לרוץ ,לי למשל זה עבר אחרי איזה 6 ריצות של 6 קילומטר בערך.

במהלך כמה החודשים האחרונים התחלתי להתאמן בצורה אינטנסיבית בריצות כדי להכין את עצמי ליום סירות שיש לי עוד שבוע,בשבוע האחרון במהלך ריצות, אני מרגיש כאבים באזור השוקיים ,בחלק הפנימי של הרגל,די קרוב לקרסול. מקום הכאב מתואר יותר טוב בתמונה(מסומן באדום):
50e2eb35ec505.jpg

רציתי להתייעץ מה זה יכול להיות ומה מומלץ לעשות כדי לא לפגוע בעצמי ביום סירות ובהמשך הפעילות האירובית.
תודה מראש

במקרה שלי גם היו לי כאבים באזור הזה שהתחלתי אירובי, לא יודע אם זה יעזור גם לך,
אבל מה שאני שעשיתי היה חיזוק התאומים ולאחר שבועיים נעלמו הכאבים.

• פותח/ת השרשור
לא היה שם כאב שהייתי רץ גם כן המון , אני חושב שזה כאב שאמור לעבור אחרי כמה ימיים של מנוחה .
כדי גם שתאוכל טוב , ולנוח .
זה שלך לא היה זה לא אומר חחח...והשאלה אם יש משהו שכדאי לעשות עד היום סירות
הכאב הוא בשתי הרגליים או רק באחת מהם?
בשתי הרגליים..סימנתי באחת כדוגמא לשתיהן,ואני מדגיש שזה בצד הפנימי.
קרה לי בדיוק אותו דבר שהתחלתי לרוץ, אחרי איזה קילומטר אפילו פחות התחיל לכאוב לי שמה כאבים ממש עזים, זה קורה ביגלל שאתה לא רגיל לרוץ ,לי למשל זה עבר אחרי איזה 6 ריצות של 6 קילומטר בערך.
הקטע שאני כבר רץ לא מעט זו לא הריצה הראשונה שלי,כבר כחודשיים שאני רץ ומשחק כדורגל באינטנסיוביות.
במקרה שלי גם היו לי כאבים באזור הזה שהתחלתי אירובי, לא יודע אם זה יעזור גם לך,
אבל מה שאני שעשיתי היה חיזוק התאומים ולאחר שבועיים נעלמו הכאבים.

הגיוני שזה קשור בתאומים מכיוון שקרה לי שלאחר ריצה אינטנסיבית בערב שיחקתי כדורגל זמן ממושך ובשלב מסוים התכווץ לי התאום הימני,ואכן הכאב בעיקרברגל ימין.
השאלה מה לעשות עם זה ומה זה.

זה שלך לא היה זה לא אומר חחח...והשאלה אם יש משהו שכדאי לעשות עד היום סירות

בשתי הרגליים..סימנתי באחת כדוגמא לשתיהן,ואני מדגיש שזה בצד הפנימי.

הקטע שאני כבר רץ לא מעט זו לא הריצה הראשונה שלי,כבר כחודשיים שאני רץ ומשחק כדורגל באינטנסיוביות.

הגיוני שזה קשור בתאומים מכיוון שקרה לי שלאחר ריצה אינטנסיבית בערב שיחקתי כדורגל זמן ממושך ובשלב מסוים התכווץ לי התאום הימני,ואכן הכאב בעיקרברגל ימין.
השאלה מה לעשות עם זה ומה זה.

תנסה לעבוד על התאומים לחזק אותם, כמו שאמרתי לי זה עזר...

כנראה שאתה סובל מ-shin-splits, פציעה שנגרמת עקב העלאת עומס מהירה מידי.
לחזק את השרירים מסביב זה בהחלט רעיון טוב, הוא אומר שהוא רוצה להכין את עצמו ליום סיירות עוד שבוע.
כרגע מה שאתה יכול לעשות זה לשים קרח (ל15-20 דקות כמה פעמים ביום), לעשות מתיחות ומסשזים באיזור הנפגע.
תתאמן רגוע השבוע - ביומיים-שלושה שלפני יום הסיירות אל תתאמן, ביום שלפני תעשה ריצה קלילה.

תוספת: דברי אינם עצה רפואית. אם זה לא משתפר תוך שבועיים אני ממש חושב שכדאי שתלך לרופא.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כנראה שאתה סובל מ-shin-splits, פציעה שנגרמת עקב העלאת עומס מהירה מידי.
לחזק את השרירים מסביב זה בהחלט רעיון טוב, הוא אומר שהוא רוצה להכין את עצמו ליום סיירות עוד שבוע.
כרגע מה שאתה יכול לעשות זה לשים קרח (ל15-20 דקות כמה פעמים ביום), לעשות מתיחות ומסשזים באיזור הנפגע.
תתאמן רגוע השבוע - ביומיים-שלושה שלפני יום הסיירות אל תתאמן, ביום שלפני תעשה ריצה קלילה.

תוספת: דברי אינם עצה רפואית. אם זה לא משתפר תוך שבועיים אני ממש חושב שכדאי שתלך לרופא.
לחבר טוב שלי יש את השין ספליט(פתח פה אשכול - hilel) ואני חושש שאין לי אתו דבר בגלל שהוא מרגיש כאים מקום שונה וכו',אבל בכל זאת אפשרות.אני ינסה את הפתרונות שהצעת עד היום סירות ונקווה לטוב,תודה רבה.

אשמח לתשובה של מנהל הפורום,היא חשובה לי מאוד.

היי,
אי אפשר באמת לדעת מה היא הסיבה לכאבים שלך מבלי לבדוק אותך .
יתכן ויש לך פרונציית יתר ("קריסה פנימה") או פלטפוס שיוצרות עומס על המפרק/שרירים/רצועות בצד המדיאלי ("פנימי") . יתכן ואין פעילות תקינה של Tibialis posterior ויתכן גם שמדובר על Shin Splint כמו שכבר נאמר.
בכל אופן , הסיבה כרגע לא ממש משנה, ומה שחשוב כרגע הוא שתעבור את יום הסיירות ,לא? אם תרצה אבחון רפואי , תוכל לקבוע תור אחרי יום הסיירות.

לכן , אני מצטרף להמלצות של RDX : א. קרח לכ 15 דק' * 5-6 פעמים ביום. ב. מתיחות קלות ועיסוי עצמי זה מעולה ג. תרגילי חיזוק - לא במכשיר! את התרגילים צריך לבצע בשרשרת קינמטית סגורה ( עמידה עם 2 רגליים/רגל אחת בלי נעליים על הקרקע ---> עלייה על קצות אצבעות וירידה איטית. עמידה על פיתה/בוסו ---> ביצוע סופינציה (כף רגל מסתובבת קצת החוצה) ופרונציה (פנימה) וכו') . אני מצרף כמה תרגילים פשוטים שאפשר לבצע :
ד. לקראת היום סיירות תעשה באמת מה שנקרא Tappering , כלומר , הורדה משמעותית של עומסים. אני הייתי מעביר את הריצה הקלה שהציע RDX יום אחד אחורה , וביום שלפני היום סיירות - מנוחה.
ד. כמו כן , הייתי משלב משכחי כאבים שאינם מחייבים מרשם רופא דוגמת אדוויל/נוירופן. (דיסקליימר הכרחי - אינני רופא , ועל כן ההמלצה היא על אחריותך בלבד וכו' וכו').

בכל אופן , יום סיירות הוא בעיקר בראש לדעתי:Sync-0h5y1d7:...

שיהיה בהצלחה!

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
היי,
אי אפשר באמת לדעת מה היא הסיבה לכאבים שלך מבלי לבדוק אותך .
יתכן ויש לך פרונציית יתר ("קריסה פנימה") או פלטפוס שיוצרות עומס על המפרק/שרירים/רצועות בצד המדיאלי ("פנימי") . יתכן ואין פעילות תקינה של Tibialis posterior ויתכן גם שמדובר על Shin Splint כמו שכבר נאמר.
בכל אופן , הסיבה כרגע לא ממש משנה, ומה שחשוב כרגע הוא שתעבור את יום הסיירות ,לא? אם תרצה אבחון רפואי , תוכל לקבוע תור אחרי יום הסיירות.

לכן , אני מצטרף להמלצות של RDX : א. קרח לכ 15 דק' * 5-6 פעמים ביום. ב. מתיחות קלות ועיסוי עצמי זה מעולה ג. תרגילי חיזוק - לא במכשיר! את התרגילים צריך לבצע בשרשרת קינמטית סגורה ( עמידה עם 2 רגליים/רגל אחת בלי נעליים על הקרקע ---> עלייה על קצות אצבעות וירידה איטית. עמידה על פיתה/בוסו ---> ביצוע סופינציה (כף רגל מסתובבת קצת החוצה) ופרונציה (פנימה) וכו') . אני מצרף כמה תרגילים פשוטים שאפשר לבצע :
ד. לקראת היום סיירות תעשה באמת מה שנקרא Tappering , כלומר , הורדה משמעותית של עומסים. אני הייתי מעביר את הריצה הקלה שהציע RDX יום אחד אחורה , וביום שלפני היום סיירות - מנוחה.
ד. כמו כן , הייתי משלב משכחי כאבים שאינם מחייבים מרשם רופא דוגמת אדוויל/נוירופן. (דיסקליימר הכרחי - אינני רופא , ועל כן ההמלצה היא על אחריותך בלבד וכו' וכו').

בכל אופן , יום סיירות הוא בעיקר בראש לדעתי:Sync-0h5y1d7:...

שיהיה בהצלחה!

תודה רבה על התגובה,
אני יעשה את התרגילים,הקרח ועיסוי של המקום. לגבי המשכח כאבים אני קצת סקפטי,כי הכאבים לא נוראיים כי הפסקתי ישר כשהופיע אבל אי אפשר לדעת מה יקרה במשך היום.
לגבי ההורדת עומס,אני בערך כבר שבוע לא רץ ומתכנן בכלל לא לרוץ עד היום סירות.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
תודה רבה על התגובה,
אני יעשה את התרגילים,הקרח ועיסוי של המקום. לגבי המשכח כאבים אני קצת סקפטי,כי הכאבים לא נוראיים כי הפסקתי ישר כשהופיע אבל אי אפשר לדעת מה יקרה במשך היום.
לגבי ההורדת עומס,אני בערך כבר שבוע לא רץ ומתכנן בכלל לא לרוץ עד היום סירות.

לא לזוז יותר ממשבוע ואז ללכת ליום סיירות זה מתכון לכיווצים\מתיחות\פציעה שימנעו ממך לסיים את היום סיירות. ריצה קלה יום-יומיים לפני זה חובה.
כמובן שאם הכאב חוזר תפסיק מייד.

• פותח/ת השרשור
לא לזוז יותר ממשבוע ואז ללכת ליום סיירות זה מתכון לכיווצים\מתיחות\פציעה שימנעו ממך לסיים את היום סיירות. ריצה קלה יום-יומיים לפני זה חובה.
כמובן שאם הכאב חוזר תפסיק מייד.

בסדר אני יעשה ריצה קלה ביום שני,תודה על העצה.

יכול להיות שכואב לך בגיד אכילס? (לפי התצלום שהבאת זה ניראה ככה)
בכל אופן, אם כן תנסה לחמם את המפרק לפני שאתה מתחיל לרוץ ותיראה אם הכאב נעלם.

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שכואב לך בגיד אכילס? (לפי התצלום שהבאת זה ניראה ככה)
בכל אופן, אם כן תנסה לחמם את המפרק לפני שאתה מתחיל לרוץ ותיראה אם הכאב נעלם.
לא ממש לא,זה לא בגיד אכילס,בחלק הפנימי של הרגל בגובה שבין הכף רגל לגובה של התאומים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית