הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ 35 גרם חלבון זה המקסימום לארוחה?

shonrd1

משתמש מתחיל
111
0
נק' מוניטין:
-20
111
0
שלום
אתמול בחדר כושר דיברתי אם איזה אחד והוא הסביר לי שבארוחה שאחרי האימון אני צריך לאכול מקסימום 35 גרם חלבון ומה שאני אוכל יותר מיזה מיבחינה של חלבון (באותו ארוחה) זה מיתפרק אל שומן (או משהו כזה) עכשיו אני רזה מאוד (6% שומן בלחץ) ויש לי שומן בבטן. לא סתם כזה קצת כזה שאשפר ליתפוס.. (ואחרים שנימצאים במצב שלי אין להם..)
אז אני שואל אם זה נכון שכול מה שני יכנס שהוא יותר מ35 גרם חלבון בארוחה זה יהפוך לשומן?
תודה רבה
נ.ב
זה יכול ליות גם הסיבה לזה שיש לי יותר מידי שומן בבטן?

היי,
כמה דברים:
1. זה בסדר גמור לאכול יותר מ30 גרם חלבון לארוחה, זהו מיתוס שהופרך ממזמן. הנה לדוג' מאמר שבו מוצגת דיאטה מסוג IF, שהיא מושתת על צום של 16 שעות ולאחריו אכילה במשך 8 שעות. ב8 שעות הללו אתה מכניס את כל הכמות אוכל של היום, שזה אומר שיש לך ארוחות שהן הרבה יותר מ35 גרם חלבון. והפלא ופלא הגוף שורד ומגיב אותו דבר כמו אכילה רגילה. ככה שאל תדאג.
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=3737

2. בנוגע לשומן בבטן: ברגע שתתחיל לאכול כמו שצריך ולגדול. תקרא בנעוץ בפורום תזונה יש שם מדריך לעליה במאסה שהוא מצויין, הגוף שלך יגדל ולפעמים מה שקורה אצל מתאמנים מתחילים שהם גם יורדים טיפה באחוז שומן. ברגע שתגדל השומן בבטן לא יפריע לך, תאמין לי.

בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
היי,
כמה דברים:
1. זה בסדר גמור לאכול יותר מ30 גרם חלבון לארוחה, זהו מיתוס שהופרך ממזמן. הנה לדוג' מאמר שבו מוצגת דיאטה מסוג IF, שהיא מושתת על צום של 16 שעות ולאחריו אכילה במשך 8 שעות. ב8 שעות הללו אתה מכניס את כל הכמות אוכל של היום, שזה אומר שיש לך ארוחות שהן הרבה יותר מ35 גרם חלבון. והפלא ופלא הגוף שורד ומגיב אותו דבר כמו אכילה רגילה. ככה שאל תדאג.
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=3737

2. בנוגע לשומן בבטן: ברגע שתתחיל לאכול כמו שצריך ולגדול. תקרא בנעוץ בפורום תזונה יש שם מדריך לעליה במאסה שהוא מצויין, הגוף שלך יגדל ולפעמים מה שקורה אצל מתאמנים מתחילים שהם גם יורדים טיפה באחוז שומן. ברגע שתגדל השומן בבטן לא יפריע לך, תאמין לי.

בהצלחה!
טוב קודם כול תודה..
דבר שני אז מימה השומן בבטן?

ברגע שאתה במאזן קלורי חיובי ולא מתאמן - אתה עולה בשומן. גם אם אתה מתאמן אבל לא מתאמן נכון, יש מצב שזה יקרה. גם אם אתה מתאמן אתה עולה בשומן אל תטעה, אבל היחס בין השומן לשריר הוא קטן יחסית.

שורה תחתונה - תתאמן כמו שצריך ותאכל כמו שצריך.

• פותח/ת השרשור
ברגע שאתה במאזן קלורי חיובי ולא מתאמן - אתה עולה בשומן. גם אם אתה מתאמן אבל לא מתאמן נכון, יש מצב שזה יקרה. גם אם אתה מתאמן אתה עולה בשומן אל תטעה, אבל היחס בין השומן לשריר הוא קטן יחסית.

שורה תחתונה - תתאמן כמו שצריך ותאכל כמו שצריך.
אהה אוקי אחי תודה רבה..
תגיד אתה מבין טוב בתוכניות אמיונים ושיטות? (של אימון)

משה המחקר הזה בעצם מתנגש עם כל התאוריה של הIF לא?
או שלא הבנתי אותו נכון?
לא בדיוק.
ב IF ההגיון אומר, אני אוכל עכשיו הכל במשך 4-8 שעות וצם כל שאר הזמן, בזמן של האכילה אוכל דורש עיכול, העיכול לוקח יחסית הרבה מאוד זמן, למה? כי אתה מכניס לו לדוגמא 150-200 גרם חלבון בזמן כה קצוב עם פחממה ועוד שומן לוקח לזה כמה שעות טובות להתעכל עד הסוף, כמה שעות? לא יודע בדיוק ולא נראה לי שמשהו יודע את זה אבל תיהיה בטוח שאם אכלת עכשיו קופסה של קורונפלקס עם ליטר וחצי חלב זה לפחות 6-9 שעות של עיכול כאשר יהיו חומצות אמינו חופשיות בדם עוד כמה שעות טובות לאחר מכן מה שמקנה לך כבר לסיים את חלון ה "צום" שלך ולהתחיל לאכול מחדש.
במחקרים מדובר על 20-25 גרם של EAA בארוחה (חומצות אמינו חיוניות), במזון שנקרא "חלבון מלא" יש לערך 40-50% EAA ז"א שאם אכלת 200 גרם חזה עוף = 60 גרם חלבון זה לערך 25-30 גרם EAA ועל זה מדובר במחקרים.
מנגד זה כמו שציינתי במחקרים האלו יש חור אחד גדול עקב כך שאותם אנשים לא התאמנו מעולם ודרישות החלבון בגופם מין הסתם הרבה יותר נמוכות.

וואלה עדיין לא הבנתי...
אם לדוגמה עושים את IF ואוכלים בארוחה 400 גרם חזה עוף (יותר מ30 גר' EAA) מה קורה עם שאר החומצות האמינו החיוניות (אחרי ה30 שיסונטזו)?

עשית חישוב מאוד יפה, רק חשוב לזכור שאי אפשר בכלל להשוות בין המחקר הזה לבין אכילה של חזה עוף. הסיבה היא פשוטה: במחקר הם שתו חומצוות אמינו בודדות, משמע מהירות הספיגה היתה אדירה בהשוואה לחזה עוף - מוצק עם חלבונים שדורשים פירוק.

עשית חישוב מאוד יפה, רק חשוב לזכור שאי אפשר בכלל להשוות בין המחקר הזה לבין אכילה של חזה עוף. הסיבה היא פשוטה: במחקר הם שתו חומצוות אמינו בודדות, משמע מהירות הספיגה היתה אדירה בהשוואה לחזה עוף - מוצק עם חלבונים שדורשים פירוק.
אוקי תודה על העלאת הנקודה, בכל מקרה רשמתי בין היתר שיש מעורבת של תהליכים מטבולים וגם רשמתי בהודעה המקורית שלהסתמך על המחקרים הללו יהיה לא מדוייק (לא בהכרח מהסיבה שציינת).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית