▒▒▒▒▒ דיווח שגיאות כתיב ותחביר במאמרים בקילוגרם ▒▒▒▒▒

לא הבנתי.. אתה יכול לפרט בבקשה?
בשמחה. הנה לדוגמא חלק מן המאמר(החלק הראשון)-

"לא מזמן יצא מחקר מדעי שנוי במחלוקת בכל הנוגע לרמת הפרשת הורמוני הטסטוסטרון, קורטיזול, הורמון גדילה ו-IGFBP-3, לאחר אימון גופני. החוקר קלאודיו רוזה ועמיתיו מפורטוגל, טוענים ש"המדדים ההורמונליים האנאבוליים החשובים ביותר המתקשרים להיפרטרופיה של השריר" יכולים להיות רלוונטיים כמדד ליעילותם של שיטות אימון ותזמון אימונים אירוביים, או אימוני-כוח.

אלה צודקים בטענתם מאחר ו"אימון על-מחזורי מהווה דרך אפקטיבית לשפר תפקוד עצב-שריר ותפקודי לב-ריאה, וכן להגביר את ההוצאה האנרגטית"[1]. מטרת החוקרים הייתה להשוות את התגובה ההורמונאלית (טסטוסטרון, קורטיזול,הורמון גדילה ו- IGFBP-3) של גברים מאומנים לסדרות שונות של אימוני-כח ואימוני סיבולת במקביל."

הנקודה שלי היא למה אימוני כוח רשום פעם אחת כאימוני-כח ופעם אחת אימוני-כוח?
בעיקרון ה-"ו" היא נחה במילה אך זה עדיין נחשב שגיאה לרשום "כח" במקום "כוח" עד כמה שידוע לי. תקן אותי אם אני טועה.

בשמחה. הנה לדוגמא חלק מן המאמר(החלק הראשון)-

"לא מזמן יצא מחקר מדעי שנוי במחלוקת בכל הנוגע לרמת הפרשת הורמוני הטסטוסטרון, קורטיזול, הורמון גדילה ו-IGFBP-3, לאחר אימון גופני. החוקר קלאודיו רוזה ועמיתיו מפורטוגל, טוענים ש"המדדים ההורמונליים האנאבוליים החשובים ביותר המתקשרים להיפרטרופיה של השריר" יכולים להיות רלוונטיים כמדד ליעילותם של שיטות אימון ותזמון אימונים אירוביים, או אימוני-כוח.

אלה צודקים בטענתם מאחר ו"אימון על-מחזורי מהווה דרך אפקטיבית לשפר תפקוד עצב-שריר ותפקודי לב-ריאה, וכן להגביר את ההוצאה האנרגטית"[1]. מטרת החוקרים הייתה להשוות את התגובה ההורמונאלית (טסטוסטרון, קורטיזול,הורמון גדילה ו- IGFBP-3) של גברים מאומנים לסדרות שונות של אימוני-כח ואימוני סיבולת במקביל."

הנקודה שלי היא למה אימוני כוח רשום פעם אחת כאימוני-כח ופעם אחת אימוני-כוח?
בעיקרון ה-"ו" היא נחה במילה אך זה עדיין נחשב שגיאה לרשום "כח" במקום "כוח" עד כמה שידוע לי. תקן אותי אם אני טועה.

אהההההה ה ו' עכשיו הבנתי.
ניתן לכתוב בשתי הצורות, כתיב מלא או חסר זה עיניין של קונבנציה.
אתה בהחלט צודק לגבי הקונסיסטנטיות, אם מתחילים עם צורה אחת, יש להקפיד שאותה צורה תופיע בכל המאמר.
תודה על התיקון.

משה, יש לתקן לצורה אחת.

המתרגם המקורי כתב ככל הנראה כוח.
המאמר הנ"ל דרש השלמת תרגום, שכתוב ותיקונים רבים ובכל פעם ששכתבתי משפט כנראה כתבתי כח ללא ו' (זה יוצא לי אוטומאטי).
נוצר מצב שבחלק מהפעמים מופיע כתיב חסר, ובחלק כתיב מלא. (חמק לי מתחת לראדר)
כל משפט תקין בפני עצמו.
אולם במאמר יש לשמור על עקביות, ולכן יש להקפיד על צורה אחת.
אני באופן אישי מעדיף תמיד כתיב חסר. לדעתי יותר אלגנטי.

וסתם לידיעה כללית.
המילה כח (ללא ו') מופיעה בתנ"ך 46 פעם.
המילה כוח (עם ו') מופיעה בתנ"ך פעם אחת.

אם להסתמך על התנ"ך, אז ניתן לשלב את שתי הצורות באותו המאמר.
כמו שציינתי, אני מעדיף את הכתיב החסר הנקי והאלגנטי.

אהלן משה,
מתוך שעמום עברתי באשכול הFAQ ומצאתי טעות בולטת לעין.
בשאלה - "האם כדאי להתנזר ממוצרי חלב כדי לקבל מראה "קשיח ומוצק" יותר ?"
רשום - "גם אם תתנזרו ממוצרי חלב ותוכלו פעם בכמה זמן איזה משהו שיבוא לכם (קוטג', חלב, עוגה וכו')"
יש לתקן ל-"תאכלו" ולא לתוכלו.

אהלן משה, מצאתי עוד טעויות -
בשאלה האם מוצרי ה 0% וכל המופחתי שומן למינהם בריאים? והאם הסידן שבהם נספג?
רשום בתחילת התשובה "ספיג הסידן במקום "ספיגת הסידן"

בשאלה האם חלון ההזדמנויות לאחר האימון באמת קיים או כזה חשוב?
באמצע התשובה רשום "לחליופין" במקום "חילופין".

בהנחה ואמצא עוד טעויות ארשום כאן.

קישור למאמר: מיקרוביוטה – החיידקים שמנסים לשגע את גופינו
בצד ימין הכיתוב כפי שמופיע במאמר, בצד שמאל זה התיקון.
החיידקשגדל - החיידק שגדל
שתרוכבת - שתרכובת
של בפרוביוטיקה - של פרוביוטיקה

מעבר לטעויות למעלה, יש גם מספר רווחים כפולים שניתנים לתיקון בקלות על ידי מציאה והחלפה (Ctrl+H).

https://www.kilogram.co.il/3627/מבט-חוזר-על-עיתוי-צריכת-המזון-האם-יש-חל/

במאמר הזה
בפסקה הזו:
במחקר [71] של Willoughby נמצא שתזמון האכילה הביא לתוצאות חיוביות מבחינת הסתגלות השריר. 19 גברים לא מתאמנים חולקו לשתי קבוצות שצרכו 20 גרם חלבון או סוכר (דקסטרוז) שעה לפני האימון ושעה אחריו. האימונים נערכו בעצימות גבוהה, 4 פעמים בשבוע למשך 10 שבועות, ובסיום התקופה נמצא שהמשקל הכללי, משקל הגוף הרזה ומסת הירך היו גבוהים משמעותית בקבוצה שצרכה חלבון.בהתחשב בכך שקבוצה זאת צרכה 40 גרם חלבון ליום יותר מהקבוצה השניה קשה להסיק מהניסוי משהו לגבי חשיבותהעיתוי.

צריך להיות רווח במילה האחרונה בית חישבות ל- העיתוי
וגם באותה שורה רק בתחילת השורה רווח אחרי נקודה אז לעשות רווח בין חלבון. ל- בהתחשב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית