הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע גב

מדוזה

משתמש פעיל
518
1
נק' מוניטין:
121
518
1
אני יודע שפולי עליון אחיזה רחבה , מתח באחיזה רחבה ופול אובר עובד על הרחב גבי .

אני יודע שכל האחיזות צרות אם זה מסור , t-bar אחיזה צרה וחתירה במכונה באחיזה צרה לא עובד על הרחב גבי .

רציתי לדעת מזה אומר הרחב גבי ? מה עובד כל ה"כנפיים" ? תרגילים שלרחב גבי או תרגילים באחיזות צרות ?

וt-bar באחיזה רחבה וחתירה במכונה באחיזה רחבה עובד גם על הרחב הגבי ?

תודה לעוזרים אני ישמח לכמה שיותר מידע בנושא .

• פותח/ת השרשור
אז מה ההבדל בין מתח באחיזה צרה או אחיזה רחבה ? ומה ההבדל בין פולי עליון באחיזה רחבה או צרה ?

הבדלים של אסיסטנטים, אורך מתח וכל מיני בולשיט קינזיולוגי. בגדול שניהם עובדים על הרחב גבי מאחר והוא מבצע שתי תנועות במפרק הכתף - פשיטה וקירוב.

• פותח/ת השרשור
אז מה ההבדל של כל האחיזות הצרות או הרחבות ?

בסה"כ הכל עובד על הכנפיים ? בתכלס הדבר הכי חשוב לי בשרירי גב זה הכנפיים , בגלל זה אני שואל , חבל לי סתם להתאמץ ולהשקיע כשאני עובד על שריר גב אחר מימה שאני רוצה לעבוד ...

זה כמו שתשאל מה ההבדל בלחיצת חזה עם דאמבלים או עם מוט זה תנועה שונה אבל בסה''כ הכול זה על אותו שריר

• פותח/ת השרשור
אהה אוקיי הבנתי ... תודה רבה

פשוט שעשיתי מתח באחיזה צרה אמרו לי לעשות באחיזה רחבה כי אז זה עובד על הרחב גבי .. ולא הבנתי מה הם רוצים ומה ההבדל , בכל מיקרה תודה .

אני לא אוהב מתח באחיזה רחבה מדי. זה לדעתי יוצר בעיות בביספס בצורה מחרידה.
תעשה מתח באחיזה שנוחה לך, ואם באחיזה צרה אז תעשה בסופניציה (זה תרגיל מעולה לידיים).

זה מיתוס עתיק.. יש גרסא קיצונית יותר שאומרת שעבודה באחיזה רחבה עובד יותר על רוחב הגב, וצרה עובדת יותר על העובי. מיתוס עתיק, ועדיין עושה את הסבבים שלו בחדרי כושר.

הוא לא עושה מתח, להבנת הנקרא שלי, אלא pulldown. והשאלה היא... למה?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
pulldown אין לי מושג מזה ..

אני עושה מתח ושם עליי משקולות , אני חייב לציין שכשאני עושה באחיזה רחבה קשה לי יותר מאשר אני עושה באחיזה צרה , אני אוהב לעשות מתח באחיזה צרה , שאני מחזיק מוטות כאלה שהם בצורה ישרה (קשה להסביר ) נגיד יש קו של המתח , אז מימנו יוצאים 2 מוטות קדימה , שאם אני עולה ואוחז בהם אז הראש שלי הוא ביניהם .
אמרו לי לעשות באחיזה רחבה כי זה עובד על הרחב גבי (שטענו שזה הכנפיים) אז עברתי לעבוד באחיזה רחבה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית