הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לא בדיוק "מתחיל" אבל מעוניין לשמוע חוו"ד כללית...

tsachiy

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
היי, אני בן 21.5, גובה 1.90.

השתחחרתי מצה"ל באוגוסט, וכבר ביולי בחפש"ש נרשמתי למכון כושר ומאז אני מתאמן 3 פעמים בשבוע ושיניתי 180 מעלות את התזונה שלי.
שקלתי 133.5, אני היום שוקל 113. הייתי עם 33% שומן, היום אני עם 23-24%.
היעד: לשקול 95-100, עם 15-18% שומן. מעריך שעד יוני-יולי אגיע ליעד ואתחיל לעבוד על מסה. כרגע כמובן בחיטוב.

במכון אני עובד בתוכנית AB (ואני גרוע בשמות של תרגילים אז אני יתאר בקצרה מה אני עושה בו אולי תבינו):
A:
חזה: *יושב ומושך את המשקולות אל מול הגוף בגובה החזה [זה מתקן כזה], ניראלי לחיצת חזה.
*שוכב ומרים ומוריד מוט [עם משקל כמובן].
*אותו תרגיל עם המוט רק במתקן אחר שהוא לא שכיבה אלא חצי שכיבה חצי ישיבה, שיפוע כזה.

יד קדמית: *יושב ומרים את המשקולות בצדי הגוף [ידיים צמודות לגוף וכו'].
*יושב ומרים את המשקולות בצדי הגוף, רק שהצורה של המשקולת שונה [במקום להחזיק אותה רגיל, מחזיק אותה שהחלקים ה"שחורים" מופנים כלפי הרצפה והתקרה)

רגליים: *מתקן שאתה שוכב על הבטן ומרים את העקבים כלפי הטוסיק
*מתקן שאתה יושב ומרים את הרגליים עד 90 מעלות.
*מתקן שאתה יושב ודוחף את עצמך אחורה וקדימה עם הרגליים.

B:
גב: *שם משקל מקדימה, נשען על המתקן עם החזה ומושך אותו כלפיי, כשאני גם צריך לייצב אותו שיהיה באמצע.
*שוכב על הגב, מצליב כפות ידיים על המשקולת [תופס אותה כזה מלמטה] ומושך אותה אחורה כשהידיים ישרות.
*פולי עליון.

כתפיים: *עומד ופורס את הידיים לצדדים.
*יושב ומרים את הידיים כלפי מעלה עם המשקולות יד [ניראלי זה נקרא לחיצת כתפיים].
*יושב ומרים את הידיים עד ל90 מעלות (גובה החזה) כשהן ישרות בצדי הגוף.

יד אחורית: *שוכב, ידיים כפופות מול הראש ומיישר את היד.
*משתמש במתקן הזה שעומדים עם כיפוף קל קדימה וגב ישר, תופסים בידיות של המתקן ומורידים את היד כלפי מטה ואז מעלים עד לחזה.

בכל סוף אימון, לא משנה A או B אני עושה גם בטן ואירובי של 40-45 דק' הליכה.
בואו נגיד שבגדול לכל תרגיל אני עושה 3 סטים של 12 חזרות, אולי חוץ מתרגילים בודדים שאני עושה 10 חזרות [בעיקר בתרגילי חזה עם המוט].
אני שוקל לשלב דדליפט וסקוואט אבל חושש כי התרגילים האלו מבוססים על משקל גוף ואני עדיין שוקל הרבה יחסית..אשמח להתייחסות לגבי זה גם.

לגבי תפריט אכילה, הוא כמובן לא אחיד ומשתנה מדי פעם אבל בכללי ככה:
כשאני קם שותה נס עם חלב 1% וחטיף אנרגיה 60 קלוריות.
ארוחת צהריים: חזה עוף עם אורז בסמטי / פסטה מקמח מלא. [לפעמים מוסיף כף חומוס אחלה בצד שיהיה מה לאכול עם החזה עוף].
בין ארוחת צהריים לארוחת ערב: קערת ברנפלקס עם חלב 1% / בננה / תפוח / תותים.
ארוחת ערב: 2 פרוסות חיטה מלאה עם קוטג' 3%, ביצה אחת (לפעמים 2), עגבניות, מלפפון ולפעמים מוסיף 5-6 זיתים בצד [ידוע שלזיתים יש שומן מאד איכותי ונחוץ לגוף]. לפעמים גם מכין לעצמי קערה קטנה עם טונה [טונה במים לא בשמן] וחצי קופסת תירס מופחת קלוריות. לפעמים אגב מוסיף לפרוסות טיפה גבינה בולגרית 3%, יודע שלא בריא אבל מרשה לעצמי פעם ב...ממש חתיכות קטנות בשביל הטעם.
אחרי ארוחת ערב: אם אכלתי תפוח אז עכשיו בננה / ברנפלקס /תותים וכו'.
בסופ"ש [שישי/שבת] מרשה לעצמי כוס גלידה או משהו או בקיצור לחטוא עם איזה משהו טוב. גם המאמן שלי אמר לי שאם קשה לי עם התזונה [והיה לי מאד קשה, עכשיו עדיין לא קל אבל מתרגלים ומבינים כמה זה חשוב, אבל הוא אמר לי שכל פעם שאתה רוצה משהו טעים באמצע שבוע תגיד לעצמך שבסופ"ש תוכל להנות ממנו וכרגע לא מתאים]. כמובן שכשמגיע סופ"ש אני לא מתחיל לאכול את כל הבית, אבל מרשה לעצמי כוס גלידה או עוגה וכו'.

נערך לאחרונה:
אתה מתאמן מתחיל, ובעודף משקל. מבחינת תזונה - עושה רושם שאתה עושה משהו נכון, כי עובדה שירדת הרבה במשקל. יחד עם זאת, אני מציע שתרשום את הערכים שאתה מגיע אליהם בסוף היום - כמה קלוריות, חלבונים, שומן, ופחמימות. הכי חשוב זה צריכה מספיק גבוהה של חלבון כדי לשמר את מסת השריר. תעבור על זה: http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/.
תכנית האימונים לא טובה. בתור מתאמן מתחיל (לפז"ם אין חשיבות להגדרה הזאת) ועם עודף משקל, אתה יכול לרדת במשקל ולהוסיף שריר בו זמנית (לתקופה לא מאוד ארוכה). אני מציע שתתחיל ללמוד את הטכניקות של סקוואט ודדליפט, ולהתחיל לעשות תכנית כוח כלשהי - תזרוק את כל המכונות לפח ותעשה SS או את הליניארית של ביל סטאר (יש מאמרים ומדריכים בפורטל).

• פותח/ת השרשור
אתה מתאמן מתחיל, ובעודף משקל. מבחינת תזונה - עושה רושם שאתה עושה משהו נכון, כי עובדה שירדת הרבה במשקל. יחד עם זאת, אני מציע שתרשום את הערכים שאתה מגיע אליהם בסוף היום - כמה קלוריות, חלבונים, שומן, ופחמימות. הכי חשוב זה צריכה מספיק גבוהה של חלבון כדי לשמר את מסת השריר. תעבור על זה:
תכנית האימונים לא טובה. בתור מתאמן מתחיל (לפז"ם אין חשיבות להגדרה הזאת) ועם עודף משקל, אתה יכול לרדת במשקל ולהוסיף שריר בו זמנית (לתקופה לא מאוד ארוכה). אני מציע שתתחיל ללמוד את הטכניקות של סקוואט ודדליפט, ולהתחיל לעשות תכנית כוח כלשהי - תזרוק את כל המכונות לפח ותעשה SS או את הליניארית של ביל סטאר (יש מאמרים ומדריכים בפורטל).

אני 7 חודשים זה לא בדיוק מתחיל, אומנם לא וותיק אבל רוב התגובות פה זה של אנשים שרק חושבים להתחיל או חודש-חודשיים בתחום. ובעודף משקל? לא חידשת לי חח 😃
לגבי האימונים, המכונות היחידות הן לרגליים ועוד תרגיל אחד לחזה, כל שאר האימון זה לא במכונות אלא עם משקולות יד / מוט וכו'.

אשמח לעוד תגובות

להגדרה "מתאמן מתחיל" אין שום קשר לכמה זמן אתה מתאמן בחד"כ, והתכנית הנוכחית שלך נוראית (בלי להעליב).
מצדד בהודעה של StarDust.

• פותח/ת השרשור
אתה מתאמן מתחיל, ובעודף משקל. מבחינת תזונה - עושה רושם שאתה עושה משהו נכון, כי עובדה שירדת הרבה במשקל. יחד עם זאת, אני מציע שתרשום את הערכים שאתה מגיע אליהם בסוף היום - כמה קלוריות, חלבונים, שומן, ופחמימות. הכי חשוב זה צריכה מספיק גבוהה של חלבון כדי לשמר את מסת השריר. תעבור על זה:

ממתי אפשר גם לרדת באחוזי שומן וגם להעלות מסת שריר? זה מנוגד אחד לשני.

אתה מתאמן מתחיל, ובעודף משקל. מבחינת תזונה - עושה רושם שאתה עושה משהו נכון, כי עובדה שירדת הרבה במשקל. יחד עם זאת, אני מציע שתרשום את הערכים שאתה מגיע אליהם בסוף היום - כמה קלוריות, חלבונים, שומן, ופחמימות. הכי חשוב זה צריכה מספיק גבוהה של חלבון כדי לשמר את מסת השריר. תעבור על זה: http://www.kilogram.co.il/70/%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%A9%D7%9C%D7%9D-%D7%9C%D7%94%D7%95%D7%A8%D7%93%D7%AA-%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%9E%D7%9F-%D7%95%D7%97%D7%99%D7%98%D7%95%D7%91-%D7%94%D7%92%D7%95%D7%A3/.

חיטוב בSS ? זה לא לירות לעצמך ברגל ?

הוא יכול להתחיל SS עד שהוא ייתקע. אין בעיה לעשות את התכנית מבחינת התרגילים שלה בחיטוב, פשוט אי אפשר יהיה להתקדם בה כמו שאפשר במסה. זה על אחת כמה וכמה נכון למתאמן במצב שלו. מתאמנים בעלי אחוז שומן גבוה יכולים להוסיף שריר ולהוריד במשקל בו זמנית. המכאניזמים של זה לא לגמרי ידועים, אבל גם לייל מתייחס לתופעה בחלק מהמאמרים שלו. בכל מקרה - עד שהוא ילמד סקוואט ודדליפט וייתקע בהם, יש לו זמן....

• פותח/ת השרשור
מתאמן מתחיל שהתזונה שלו נכונה יכול לעשות את זה אך לא לאורך זמן..

תשמע ב-7 חודשים האלה השרירים שלי השתנו פלאים, אני חושב שעכשיו אני כבר במצב שנתקעתי מבחינת מסת שריר. אולי אם אעשה תרגילים של SS אוכל להתקדם עוד כמה צעדים אבל לא יותר מזה, במיוחד שאני במאזן קלורי שלילי....ועוד לא הבנתי בצורה חד משמעית מה הבעיה עם התוכנית אימונים שהמאמן שלי הכין לי? אין לי בעיה לשמוע עליה ביקורת אבל שאני אדע ספציפית מה הבעיה איתה [שאגב, המאמן שלי מנוסה ומבין מאד]

למה שלא תשאל מישהו בחדר כושר שלך איך קוראים לתרגילים שאתה עושה ותרשום את זה על פתק לפני שאתה מעלה כזה פוסט?!

הבעיה בתוכנית היא נפח מוגזם (עודף של תרגילים).

תשמע ב-7 חודשים האלה השרירים שלי השתנו פלאים, אני חושב שעכשיו אני כבר במצב שנתקעתי מבחינת מסת שריר. אולי אם אעשה תרגילים של SS אוכל להתקדם עוד כמה צעדים אבל לא יותר מזה, במיוחד שאני במאזן קלורי שלילי....ועוד לא הבנתי בצורה חד משמעית מה הבעיה עם התוכנית אימונים שהמאמן שלי הכין לי? אין לי בעיה לשמוע עליה ביקורת אבל שאני אדע ספציפית מה הבעיה איתה [שאגב, המאמן שלי מנוסה ומבין מאד]
קודם כל תלמד את שמות התרגילים אני לא יכול לנחש למה אתה מתכוון, הבעיה העיקרית היא יותר מידי נפח וקצת מורכבים..

Back
למעלה תחתית