הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פציע בברך עזרה בבקשה

Markus Ruhl

משתמש מתחיל
119
0
נק' מוניטין:
31
119
0
שלום לכולם
לפני כמה חודשים הרגשתי כאב בשריר בברך , עשיתי צילום ואלה הם הממצאים:
אי סדירות קלה במישוש QC ימין , רקמות רכות - הבדיקה מכוונת לאספקט קדמי מדיאלי של ירך ימין.
הודגם אזור נוזלי בגודל כ-1.3ו5.5 ס''מ עם נוזל לא צלול ומחיצות רבות בתוכו
לא ווסקורלי בתוך השריר רקטוס פמוריס , על רקע קרע בתוך השריר
מישהו שמע\הרגיש\קרה משהו דומה ? מה הצעד הבא ?
תודה לעזרים 🙌

זה תשובה של אולטראסאונד? בכל אופן, כמו שמצויין, סביר להניח שהנוזל שנמצא בבדיקה הוא כתוצאה מהקרע בשריר. מה קרה מאז הבדיקה?

• פותח/ת השרשור
זו תשובה של הורטופד, אני מרגיש כעב מסיום הזמן הפעלת השריר ( אני לא יכול לנעול עד הסוף את הברך ) הופנתי לצלום נוסף

כן אולטרסאונד

זה טבעי שנוזלים מצטברים עם קרע ? זה ירד ? זה בסדר ?

• פותח/ת השרשור
כן הייתי בפזיאוטפיה קרוב ל5 חודשים פשוט בזבוז זמן לא עוזר כלום , הנזלים האלה נמצעים קרוב ל שנתיים ללא שנוי ממשי זה בסדר ? , הרופה אמר שזה יכול להיות ענין של שנים. זה נכון ?

• פותח/ת השרשור
עשיתי תרגילים לחיזוק המקום הפגוע , מתיחות וכדומה . בוא נעזוב את הפיזטרפיה רגע מה אתה עוד יודע על הצברות נוזל על קרע ? שנתיים ללא שינוי של הנוזלים זה בסדר ? מה אתה יודע עוד על נוזלים ? אני אשמח עם תצרף מחקר או מאמר או כל מידע על הנוזלים (לא מצתי בככל)
תודה מראש

או קיי , בוא נעשה קצת סדר.
אתה אומר שהרגשת כאבים מלפני כמה חודשים , ואחרי זה אתה כותב שהנוזלים נמצאים שם קרוב לשנתיים.

בוא נתחיל מזה שתספר מתי קרעת את השריר ואיך?
כמה צילומים עשית ומתי?
איך טיפלו בך בשלבים הראשונים?
כמה שיותר פרטים יותר טוב.

נוזלים אינטרא-מוסקולריים יכולים לעיתים להוות סיבוך ולהפוך לקלציפיקציה. במקרים מסויימים קיים צורך בניתוח.

• פותח/ת השרשור
בסדר הייתי לא ברור מצטער
היה לי קרע בשריר שפני שנתיים, בתחלה זו כמו מתחיה של שריר אחרי שבוע זה התנפח עשתי צילום. התברר בצילום שיש לי קרע כמו שמצוין למלה עברתי לטיפול פזטרפיה כ 5-6 חודש הרגשתי בסדר סביר כזה ללא שינוי אז החלתי לפרוש מהטיפול , שעבור שנה של כעב לא ברור (פעם כן פעם לא ) החלתתי לחזור להורטופד הוא נתן לי הפנייה לצילום אולטרא סאונד . התשובה שלו נמצאת למלה . הופנתי נוסף של M.R.I בנתיים רציתי להתייעץ פה עם זו תופע מוכר של הצטברות נוזלים על השריר הקרוע (סליחה על החפירה )

בסדר הייתי לא ברור מצטער
היה לי קרע בשריר שפני שנתיים, בתחלה זו כמו מתחיה של שריר אחרי שבוע זה התנפח עשתי צילום. התברר בצילום שיש לי קרע כמו שמצוין למלה עברתי לטיפול פזטרפיה כ 5-6 חודש הרגשתי בסדר סביר כזה ללא שינוי אז החלתי לפרוש מהטיפול , שעבור שנה של כעב לא ברור (פעם כן פעם לא ) החלתתי לחזור להורטופד הוא נתן לי הפנייה לצילום אולטרא סאונד . התשובה שלו נמצאת למלה . הופנתי נוסף של M.R.I בנתיים רציתי להתייעץ פה עם זו תופע מוכר של הצטברות נוזלים על השריר הקרוע (סליחה על החפירה )

ישנם מקרים מסויימים בהם זמן ההחלמה כתוצאה מקרע בשריר הוא ארוך. rectus femoris הוא אחד השרירים היותר נפוצים במקרים אלו כיוון שהוא שריר דו מפרקי ושיקום שלו הוא לעיתים קשה יותר.
בכל אופן , כיוון שאני סטודנט ואין לי עדיין ניסיון קליני , לא נתקלתי במקרים כמו שלך.
אני מניח שאחרי ה MRI שידגים בדיוק את המיקום , הגודל ואופי הנוזל האורטופד יוכל לתת לך פרוגנוזה טובה יותר.
אני אנסה לברר מהמרצים והאורטופדים אצלינו לגבי מקרים כאלו.

בכל מקרה , אני אשמח אם תעדכן בהמשך מה אמר לך האורטופד.

• פותח/ת השרשור
ישנם מקרים מסויימים בהם זמן ההחלמה כתוצאה מקרע בשריר הוא ארוך. rectus femoris הוא אחד השרירים היותר נפוצים במקרים אלו כיוון שהוא שריר דו מפרקי ושיקום שלו הוא לעיתים קשה יותר.
בכל אופן , כיוון שאני סטודנט ואין לי עדיין ניסיון קליני , לא נתקלתי במקרים כמו שלך.
אני מניח שאחרי ה MRI שידגים בדיוק את המיקום , הגודל ואופי הנוזל האורטופד יוכל לתת לך פרוגנוזה טובה יותר.
אני אנסה לברר מהמרצים והאורטופדים אצלינו לגבי מקרים כאלו.

בכל מקרה , אני אשמח אם תעדכן בהמשך מה אמר לך האורטופד.
תודה רבה לך על העזרה שלך עזרת לי מאוד, אני יהיה אתך בקשר התוצאות של הבדיקה
תודה .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית