הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזכורת: אנחנו כמה ימים לפני הבחירות ויש למי להצביע - עלה ירוק הרשימה הליברלית!

• פותח/ת השרשור kaka
  • פורסם בתאריך

kaka

משתמש פעיל
509
1
נק' מוניטין:
424
509
1
שלום לכולם,
אנחנו כמה ימים לפני הבחירות, ואני רוצה להזכיר לכם שעלה ירוק - הרשימה הליברלית כבר עם מעל 60,000 לייקים בפייסבוק וכמעט בכל הסקרים עוברת או על סף העוברת את אחוז החסימה.

עלה ירוק - הרשימה הליברלית היא בעצם מפלגה חדשה ושונה מעלה ירוק של הבחירות הקודמות.

המפלגה מביאה את בשורת חירות הפרט, לגיליזציה, ושגשוג כלכלי לכנסת ה-19.

המפלגה מניפה את דגל חירות הפרט והשוק החופשי והפסקת התערבות הפוליטקאים בחיינו.

למפלגה יש מצע מפורט שנוגע בכל תחום כמו:
הפרדת דת ומדינה, הורדת מחירי הדיור על ידי הפשרת קרקעות, הורדת יוקר המחיה על ידי פתיחת השוק לתחרות והורדת מכסים, לגיליזציה של קנאביס, הפחתת נטל המסים, הגברת חופש הבחירה בחינוך (על פי מודל הוואצ'רים בשוודיה), צמצום והגבלת כוחה של הממשלה ועוד.

המצע הכלכלי של המפלגה נתמך על ידי פרופ' עומר מואב לשעבר היועץ הכלכלי של שטייניץ שלפי מילותיו "נראה כמו המצע היחידי שלא נכתב תחת השפעת קנאביס".
(ניתן לקרוא פה עוד http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000812050 )

בנושא החינוך:
<span style="font-family: tahoma">

מצע המפלגה:
http://aleyarok.org.il/agenda/
התכנית הכלכלית:
http://aleyarok.org.il/economic_plan/
דף המפלגה בפייסבוק:
https://www.facebook.com/AleYarokLiberal

שאלות נפוצות:
איך מפלגה קטנה יכולה לקדם דברים?
ההיסטוריה מראה כי חברי כנסת ממפלגות קטנות יכולים להשיג יותר מחברי כנסת בגושים הגדולים ועמוסי העסקנים שכבולים בהתחייבויות. אפשר לקדם כשעושים שימוש בקואליציות "אד-הוק" נקודתיות, בהעלאת נושאים לתודעה הציבורית, ובהרבה מאוד עבודה פרלמנטרית חכמה ומאומצת. אנחנו באים על בסיס מצע אידיאולוגי ולא חייבים דבר לאיש, זה מאפשר לנו חופש פעולה ייחודי.

<span style="font-family:tahoma;">

בהצלחה לנו 😃 לא לשכוח לשים קנ בקלפי

207428_132931663523347_553467622_n.jpg

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
להצביע למפלגה שלא תעבור את אחוז החסימה עד 2030 זה ביזבוז ועדיף כבר לא להצביע (וכן, אם כולם יגידו את זה אז באמת הם לא יבחרו לעולם, אבל באמת שאין להם סיכוי להיבחר עם השם הזה (לא יכלו להשקיע 25 אלף ש"ח להחליף שם?)).

• פותח/ת השרשור
אני אשים את הציטוט הזה בחתימה שלי עוד 4 ימים ואתה תצטרך להתמודד עם הבושה והקלון כשעלה ירוק יהיו הפתעת הבחירות 😃

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
להצביע למפלגה שלא תעבור את אחוז החסימה עד 2030 זה ביזבוז ועדיף כבר לא להצביע (וכן, אם כולם יגידו את זה אז באמת הם לא יבחרו לעולם, אבל באמת שאין להם סיכוי להיבחר עם השם הזה (לא יכלו להשקיע 25 אלף ש"ח להחליף שם?)).

עדיף להצביע לאותם אנשים שמזיינים אותך כרגע?

אני אשים את הציטוט הזה בחתימה שלי עוד 4 ימים ואתה תצטרך להתמודד עם הבושה והקלון כשעלה ירוק יהיו הפתעת הבחירות 😃
בוא נעשה לך reacp כי קל לבלבל את המפלגה שאתה מצביע בה עם העובדות. בבחירות הקודמות, מפלגת עלה ירוק קיבלה בקושי 19,000 קולות. אחוז החסימה כיום הוא לערך 3 מנדטים כאשר כל מנדט שווה לכ- 26,500-27,000 קולות. ז"א שעלה ירוק יצטרכו לפחות 81K מצביעים כדי רק לעבור את אחוז החסימה. נקח את פרמטר הפייסבוק, שזה בעצם 99.9% מהמצביעים של המפלגה, יש שם בקושי 60,000 לייקים. נניח וכולם יצביעו למפלגה, עדיין לא יעברו את אחוז החסימה. בנוסף, נניח ואני אזרום איתך ויהיו לכם 3 מנדטים, מה אתה חושב שעם כל כך מעט מנדטים באופוזיציה משהו ישתנה בדיוק במידיניות של היום? אחוז ההשפעה של המפלגה תהיה 0 וסה"כ חימום כיסא ל-4 שנים.

עדיף להצביע לאותם אנשים שמזיינים אותך כרגע?
אם זו החשיבה, אז עדיף לא להצביע לאף אחד. יש שחקני מפתח חדשים כיום בפוליטיקה הישראלית שאולי כדאי לתת להם צ'אנס. אמרתי בזמנו שאני תומך בבנט, עם כל המגרעות הדתיות שלו, הוא נראה לי המועמד האידאלי כיום. כמובן, אם תחפש את המועמד המושלם, לעולם לא תמצא אותו ולא תבחר באף אחד ורק תבכה כל היום למה כולם זבל ואף אחד לא שווה להיות ראש ממשלה. המפלגה של עלה ירוק הכל טוב ויפה על הנייר, אבל ברגע שיפרסו בפני אותו המפלגה את כל הסודות הביטחוניים, מודיעינים, כלכלים וכן הלאה וכן הלאה, אתה תראה שהיא תתנהג לא בשונה משאר המפלגות שכיהנו עד היום. גם ביבי היה בעד הדברים של פרופסור זליכה, שהביא רעיונות מאוד דומים לחלק גדול מהרעיונות של המפלגה שאתה תומך בה. אתה יודע מה ביבי אמר לו? שהממשלה לא תתמוך בהצעה שלו ולכן הוא מפיל אותו לפח. אתה צריך להבין ששיטת הממשל בישראל דפוקה ואתה לא תצליח להעביר את החלומות שמייצרים ב"עלה ירוק" לעולם. גם אם תזכו בהכי הרבה מנדטים, נניח 35 כמו ליכוד-ביתינו, אתם עדיין תצטרכו להרכיב ממשלה ולהגיע לפחות ל-61 מנדטים. עם מי אתה בדיוק תרכיב ממשלה כשאין אפילו מפלגה אחת כרגע בכנסת שתומכת ומשווה את אותן הרעיונות שהמפלגה שלך מציע במצע שלה? זה פשוט חסר סיכוי וחלומות פז.

בוא נעשה לך reacp כי קל לבלבל את המפלגה שאתה מצביע בה עם העובדות. בבחירות הקודמות, מפלגת עלה ירוק קיבלה בקושי 19,000 קולות. אחוז החסימה כיום הוא לערך 3 מנדטים כאשר כל מנדט שווה לכ- 26,500-27,000 קולות. ז"א שעלה ירוק יצטרכו לפחות 81K מצביעים כדי רק לעבור את אחוז החסימה. נקח את פרמטר הפייסבוק, שזה בעצם 99.9% מהמצביעים של המפלגה, יש שם בקושי 60,000 לייקים. נניח וכולם יצביעו למפלגה, עדיין לא יעברו את אחוז החסימה. בנוסף, נניח ואני אזרום איתך ויהיו לכם 3 מנדטים, מה אתה חושב שעם כל כך מעט מנדטים באופוזיציה משהו ישתנה בדיוק במידיניות של היום? אחוז ההשפעה של המפלגה תהיה 0 וסה"כ חימום כיסא ל-4 שנים.

אם זו החשיבה, אז עדיף לא להצביע לאף אחד. יש שחקני מפתח חדשים כיום בפוליטיקה הישראלית שאולי כדאי לתת להם צ'אנס. אמרתי בזמנו שאני תומך בבנט, עם כל המגרעות הדתיות שלו, הוא נראה לי המועמד האידאלי כיום. כמובן, אם תחפש את המועמד המושלם, לעולם לא תמצא אותו ולא תבחר באף אחד ורק תבכה כל היום למה כולם זבל ואף אחד לא שווה להיות ראש ממשלה. המפלגה של עלה ירוק הכל טוב ויפה על הנייר, אבל ברגע שיפרסו בפני אותו המפלגה את כל הסודות הביטחוניים, מודיעינים, כלכלים וכן הלאה וכן הלאה, אתה תראה שהיא תתנהג לא בשונה משאר המפלגות שכיהנו עד היום. גם ביבי היה בעד הדברים של פרופסור זליכה, שהביא רעיונות מאוד דומים לחלק גדול מהרעיונות של המפלגה שאתה תומך בה. אתה יודע מה ביבי אמר לו? שהממשלה לא תתמוך בהצעה שלו ולכן הוא מפיל אותו לפח. אתה צריך להבין ששיטת הממשל בישראל דפוקה ואתה לא תצליח להעביר את החלומות שמייצרים ב"עלה ירוק" לעולם. גם אם תזכו בהכי הרבה מנדטים, נניח 35 כמו ליכוד-ביתינו, אתם עדיין תצטרכו להרכיב ממשלה ולהגיע לפחות ל-61 מנדטים. עם מי אתה בדיוק תרכיב ממשלה כשאין אפילו מפלגה אחת כרגע בכנסת שתומכת ומשווה את אותן הרעיונות שהמפלגה שלך מציע במצע שלה? זה פשוט חסר סיכוי וחלומות פז.
אני יודע שאני ילדון, אבל אני מתפלא עליך- בנט?
תקרא את המדיניות שלו, לא חסרות שם הבטחות על עוד כפייה דתית, כסף לישיבות וכו', אם כבר לפיד.
אני מצטט חלקים מהמדיניות של בנט:

מדינה יהודית: מדינת ישראל היא מדינה יהודית, מדינת היהודים, בעלת משטר דמוקרטי. נפעל לחיזוק הצביון היהודי של המדינה, ונילחם נגד כל מי שפועל להפיכת ישראל ל”מדינת כל אזרחיה”. עם זאת, אנו נתמוך בזכויותיהם המלאות של המיעוטים במדינה, ובכללם המיעוט הערבי.

חינוך יהודי-ציוני: נפעל לחזק את הזהות היהודית-ציונית בקרב כלל ילדי המדינה. ערכים של אהבת הזולת, אהבת העם והארץ. כל ילד במדינה חייב להכיר היטב את העבר שלנו ואת דמויות המופת של העם היהודי. אברהם, משה, דוד, הנביאים, אנשי בית שני, הרמב”ם, הרצל ואבות הציונות, דוד בן גוריון וראשי האומה, וגיבורי ישראל כמו יוני נתניהו, חנה סנש, יהודה המכבי ורועי קליין ז”ל. המצב היום במערכת החינוך הממלכתית הוא קשה. בשנים האחרונות שעות הלימוד בהיסטוריה יהודית, ספרות ותנ"ך ירדו בכ50%. תלמידים רבים אינם לומדים על תקופת בית שני, ואינם מכירים את מורשת ישראל. המשימה הדחופה ביותר שלנו היא הקמת יחידה לחינוך יהודי-ציוני בבתי ספר הממלכתיים במדינת ישראל.

דת ומדינה: מדינת ישראל היא מדינה יהודית ודמוקרטית. צביונה צריך להיקבע בהידברות בין כלל הציבור על בסיס התנ"ך ומוסר הנביאים. יש להימנע מחקיקה דתית ומחקיקה חילונית כופה. יש לשדרג את מעמד המשפט העברי במדינה.

הרבנות הראשית: חייבת לראות עצמה כנותנת שירות לכלל הציבור באהבה. לשם כך יש לשדרג את מעמד רבני הציונות הדתית . אנו מאמינים כי הדרך לקיומה של חברה חזקה במדינת ישראל הינה בדרך של הידברות ושיח ונפעל רבות לשם כך. דוגמא טובה לחזוננו: יום הכיפורים. הציבור הכללי מכבד יום זה, ללא קשר לשום חקיקה.

גיוס חלקי בלבד של חרדים לצבא- רק מי שלא לומד יגוייס, הרוב, שכן לומדים תורה, לא ישרתו.
הוא נגד נישואים אזרחיים.
איך לעזאזל אתה יכול לבחור בו?
כחילוני, כאתאיסט, כנוצרי, כמוסלמי או כל השקפה דתית אחרת שהיא לא יהודית לאומית (ואולי גם חרדים ודתיים יותר הדוקים), הוא לא מתאים וטוב רק לדתים, למרות שהוא מצהיר שהוא לכולם.
אין ממש מפלגה ליברית איכותית כמו עלה ירוק. יאיר לפיד הכי קרוב וביבי גם טוב (מבחינת ניסיון והשכלה, מבחינת ביטחון וכלכלה- לא סתם הוא שווה 41 מיליון, הוא יודע להתנהל כלכלית, וביטחון אין מה להוסיף).

אני לא רואה שום בעיה עם המצע החנוכי/חברתי שם - אלו דברים שמתרחשים היום ואני לא רואה שמתלוננים על כך. אין הפרדה בין דת למדינה, בדיוק מה שקורה היום וימשיך להיות עם בנט. לא תמצא שום ממשלה ב 50 שנים הבאות שתסכים להעביר חוק להפריד דת ומדינה, ככה שאפשר להפסיק לחיות בסרט.
חינוך יהודי ציוני, אין לי ממש בעיה עם זה כל עוד זה לא מוגזם ונשאר במסגרת שעות ריאליות בהתאם ללימודים מדעיים וכדומה. כיום במילא מלמדים תנ"ך, ספרות והיסטוריה יהודית - תרצה בכך או לא. הוא לא כותב (לא יודע מה הוא יעשה בפועל) שהוא יהפוך את כל הבתי ספרים בישראל לחרדים/דתיים עם לימודי תורה 24/7.
הרבנות הראשית זה משהו שאני לא מסכים איתו, אבל כמו שאמרתי צריך להתפשר. אני גם לא מסכים עם "שדרוג המשפט העברי במדינה" - אבל שוב, צריך להתפשר.
ביבי הוא שקרן מניפולטיבי שלא עשה 10% ממה שהבטיח בבחירות הקודמות. חזק בביטחון? פעם ראשונה בהיסטוריה שחיילים קיבלו פעמיים (!) פקודה להיכנס לעזה והיא התבלה בגלל שרעדו לו כנראה הביצים. אני ממש לא בעד להיכנס לעזה, אבל אם כבר לשים חיילים על הגבול ולבזבז כל כך הרבה כסף ולהוציא כל כך הרבה חיילים משגרת החיים שלהם (מילאומניקים) בשביל לשבת שבוע באוהל ולשחק שש בש ולאכול אוכל קקה, זה לא בדיוק מישהו שחזק בביטחון. בנוסף, אל תשכח שהוא שיקר על דוכן הכנסת לגבי הגירעון הלאומי כאשר שאול מופז הפציר בו ובשטייניץ על גירעון של 41 מילארד שקל, הכפלה בפי-2 ממה שהיה אמור להיות וביבי ושטייניץ צחקו על מופז ואמרו שהוא הוזה והמספרים הללו דמיוניים. היום כולם מבינים שזו הייתה אמת ושטייניץ וביבי ידעו זאת עוד מאוגוסט, אבל צחקו על מופז עוד באוקטובר כשהוא הזהיר את כולם שהמדיניות שלהם לא אחראית כלל.
בוא נמשיך לגבי זה שישראל קיבלה יותר טילים, בין היתר על תל אביב וירושלים בסבב ההסלמה האחרון, מה שלא היה כאן לעולם. זה חזק בביטחון?
בוא נמשיך את זה שביבי זרק לפח אשפה את כל התוכנית הכלכלית של פרופסור זליכה, שהייתה בעיקר לפתוח את השוק ולגמור על הטייקונים. ביבי ממומן ע"י גופים מאוד גדולים, אנשים עם כוח וכסף וכולם יודעים זאת. לליכוד ביתנו אין אפילו מצע למפלגה שלהם כי הם מזלזלים בכך ויודעים שהם 100% יבחרו והעם כמו עיוור הולך אחריהם ובוחר בהם כי הם "הכי פופולארים". אפילו אהוד אולמרט היה יותר חזק בביטחון מאשר ביבי. מי בנה הכי הרבה ביו"ש? ברק. מי בנה הכי מעט ב 15 שנים האחרונות? ביבי. אז מי כאן מפלגת שמאל ומי כאן מפלגת ימין? לא, זה ממש לא קטריון מי בנה יותר או פחות בשטחים "כבושים", אבל צריך לראות את התמונה הכללית והתמונה הכללית שליכוד ביתינו כבר כלל לא מפלגה ימנית אלא יותר מרכז.
הייתי מצביע עלה ירוק בקלות, אני פשוט לא רואה איך מפלגה עם סיכוי לעבור את אחוז החסימה על הקשקש יכולה להשפיע איכשהו על ענייני המדינה. אי לכך, האלטרנטיבה הטובה ביותר כרגע היא בנט. בחירות הבאות, אולי עלה ירוק יזכו ליותר חשיפה ויותר סיכוי לקבל מנדטים ואז הם יהיו בחירה ראויה. נכון, אם כל האנשים יחשבו כמוני בנוגע לעלה ירוק לא יהיה להם סיכוי בחיים להיבחר, אבל אני חושב בשביל עצמי ושכל אחד יעשה מה שהוא רוצה.
בכל מקרה, אין לי זכות בחירה ככה שזה לא באמת משנה מה אני חושב או רוצה לבחור. גם אם הייתה לי זכות לבחור, לא הייתי עושה זאת כי אני לא חושב שיש לי את הזכות להתערב בענייני המדינה שהיא לא מרכז חיי ואינני מתגורר בה, גם אם יש לי אזרחות מטעם המדינה.

אם לא כדאי להצביע לעלה ירוק בגלל שיטת הממשל, אני מבין שכשבוחרים בבנט שיטת הממשל משתנה באורח פלא?

אם לא כדאי להצביע לעלה ירוק בגלל שיטת הממשל, אני מבין שכשבוחרים בבנט שיטת הממשל משתנה באורח פלא?
אני מבין שאם נבחר במפלגה שלא בטוח אם היא בכלל עוברת את אחוז החסימה, אותו אחד שישב מטעמה בכנסת לא יותר מיחמם את הכיסא בחסות כספי הציבור. אז כן, אם בנט יוכל להשפיע על נתניהו ולפתוח ייבוא ולעשות את השוק הכלכלי של ישראל יותר פתוח, זה בעדיפות גדולה וסיכוי גבוה יותר להגשמה מאשר לשנות שיטת ממשל, להוריד ב 99% מיסים כמו שעלה ירוק רוצים לעשות ועוד פנטזיות כאלו ואחרות שלא יגיעו אפילו לדוכן הכנסת.

אני מבין שאם נבחר במפלגה שלא בטוח אם היא בכלל עוברת את אחוז החסימה, אותו אחד שישב מטעמה בכנסת לא יותר מיחמם את הכיסא בחסות כספי הציבור. אז כן, אם בנט יוכל להשפיע על נתניהו ולפתוח ייבוא ולעשות את השוק הכלכלי של ישראל יותר פתוח, זה בעדיפות גדולה וסיכוי גבוה יותר להגשמה מאשר לשנות שיטת ממשל, להוריד ב 99% מיסים כמו שעלה ירוק רוצים לעשות ועוד פנטזיות כאלו ואחרות שלא יגיעו אפילו לדוכן הכנסת.

להוריד מיסים ב99% כמו שעלה ירוק רוצים?

אי אפשר לדון פה כמו פעם, בלי חארטות?

להוריד מיסים ב99% כמו שעלה ירוק רוצים?

אי אפשר לדון פה כמו פעם, בלי חארטות?
בוא ספר לי אילו מיסים עלה ירוק רוצה להשאיר. כרגע הכנסת המדינה היא ברובה ממע"מ ומיסים של חברות ואנשים פרטיים. כל מה שעלה ירוק רוצה זה לבזבז כסף: לתת יותר כסף לחיילים, לחתוך אגרות, מס הכנסה, מע"מ, מכס ומיסים ציבוריים כאלו ואחרים. איפה ההכנסה? מאשליה שאם לאנשים יהיה יותר כסף בכיס שלהם הם יבזבזו יותר על הכלכלה המקומית וכך באופן דמיוני באופן מוחלט ישראל תכסה את הגירעון שלה בעשרות אחוזים. חיים בסרט, בדיוק כמו הרפובליקנים בארה"ב שמתקשים לעשות מתמטיקה.

בוא ספר לי אילו מיסים עלה ירוק רוצה להשאיר. כרגע הכנסת המדינה היא ברובה ממע"מ ומיסים של חברות ואנשים פרטיים. כל מה שעלה ירוק רוצה זה לבזבז כסף: לתת יותר כסף לחיילים, לחתוך אגרות, מס הכנסה, מע"מ, מכס ומיסים ציבוריים כאלו ואחרים. איפה ההכנסה? מאשליה שאם לאנשים יהיה יותר כסף בכיס שלהם הם יבזבזו יותר על הכלכלה המקומית וכך באופן דמיוני באופן מוחלט ישראל תכסה את הגירעון שלה בעשרות אחוזים. חיים בסרט, בדיוק כמו הרפובליקנים בארה"ב שמתקשים לעשות מתמטיקה.

אז כנראה שפשוט לא קראת את המצע.

קראתי יום מפעם אחת. זה נשמע כמו סינדרלה או שילגיה ושבעת האוטיסטים.

אז כשרשמת עלה ירוק רוצה לבזבז כסף, התעלמת מהפסקת רדיפת צרכני קנאביס, התייעלות הצבא, הפרדת דת ומדינה, פישוט קוד המס, נישואים אזרחיים, הורדת פיקוח ורגולציות על השוק, שיווק קרקעות לציבור, הורדת כמות הכסף שמזרימים להסתדרות, צמצום משרדי הממשלה, הורדת רגולציות מוזרות על האינטרנט, התנגדות למאגר הביומטרי, ועוד דברים שלא עולים לי עכשיו, שאלה דברים שיחסכו כסף למדינה ובפער ענק ממה שרשמת ש"יבזבז" כסף, בטעות או בכוונה?

אם לא מובן לך איך סעיף כלשהו יחסוך כסף אני אוכל להסביר.

• פותח/ת השרשור
משה בשבילך
“It is no crime to be ignorant of economics, which is, after all, a specialized discipline and one that most people consider to be a ‘dismal science.’ But it is totally irresponsible to have a loud and vociferous opinion on economic subjects while remaining in this state of ignorance.”

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית