הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תזכורת: אנחנו כמה ימים לפני הבחירות ויש למי להצביע - עלה ירוק הרשימה הליברלית!

• פותח/ת השרשור kaka
  • פורסם בתאריך
משה, אני מעריך את הפרגמטיות שלך אבל אתה יוצר מצג של פסימיזם במסווה של ריאליזם. כמו שאמרת, משאלה שמגשימה את עצמה.
האם עלה ירוק יעברו את אחוז החסימה? בכנות, לא יודע, גם אין דרך אמינה לנבא את זה בהתייחס לדמוגרפיה הנוכחית של המצביעים מה גם שאין מספיק משאבים כספיים לממן סקירה כזו. אני חושב שהפעם יש להם סיכוי סביר לעבור אותו וכשהמחסום הזה יישבר, הסטיגמה של עלה ירוק תשברנה גם כן.

הדבר הכי טוב שעשוי לצאת מהבחירות האלו, זו קולאציה ללא דתיים (הליכוד-ביתנו, הבית היהודי, יש עתיד, עלה ירוק (?), התנועה (?))
בסצנריו הזה, קבוצת לחץ מדושנת כבר תרד מהמפה.
עם ובלעדיי, הדרך שבה עלה ירוק מתכוונת להשפיע גם במס' מנדטים מזערי בכנסת הבאה, היא על-ידי מו"מ קואליציוני בו אי-הפללת צרכני הקאנביס מוצב כתנאי ראשוני ודרישה נוספת לכסא יו"ר ועדת הכספים. להזכירך, היו"ר הנוכחי, משה גפני, נציג יהדות התורה (5 מנדטים). אלו תנאים נוחים מאד והשפעתה של ועדת הכספים בכנסת על החלטות בנושא עתיד כלכלת ישראל מכרעת.
מבחינת הצעות חוק, דב חנין הוא אחד הפרלמנטרים הפעלתנים ביותר בכנסת, מרסס הצעות חוק לכל כיוון בעזרת קואליציות אד-הוק.
ובאשר לטענות שלך על איזון תקציבי, השאיפה היא במקום לייצר חלוקה כזאת או אחרת של העוגה כמו שאר המפלגות, לנוע לכיוון צמיחה כלכלית והגדלת העוגה ובמקביל הקטנת ההוצאות וההכנסות למדינה בצורה מאוזנת, דהיינו פחות התערבות כלכלית (אגב, כדאי להציץ בתכנית הכלכלית כדי לראות איך זה מתורגם לפרקטיקה http://aleyarok.org.il/economic_plan/)

האם הם יעשו שינוי משמעותי? תלוי מה משמעותי בעינך, בעיניי מודעות ושיווק הרעיון הליברלי הוא יותר משמעותי מכל שאר הדברים.
ממילא שינויים דרסטיים לרב נובעים מ"ברבורים שחורים" שאין טעם לנסות לחזות או לכפות, ומהסיבה הזו, אני מתנגד לחשיבה האסטרגית של הבוחרים.
במקום שאנשים יצביעו למי שהם תופסים כהכי קרובים לדעות שלהם (שזו להבנתי - הכוונה המקורית בכינון הדמוקרטיה) הם נוטים לנסות להערים על המערכת ולתכנן אסטרגיות ("אני יצביע יש עתיד כדי להחליש את הדתיים" וכו') הבעיה עם זה שככל שיותר חושבים ככה, כך גם מתעוותת התמונה והתכנון הולך לטמיון, למעשה, זוהי רדיפה אינסופית בנסיון להשפיע על מערכת כאוטית. ולכן, הצביעו לפי צו ליבכם.

ובקיצור, משה האם נוכל לקבל את ברכתך הרוחנית? ואם כן, האם לאור העובדה שמלבדך הפורום נתמך רבות על-ידי נאו-ליברלים חזירים-קיצוניים1! תעניק לנו, נתינך, מחווה פייסבוקית גבר-גברית בדמותו של מם בסגנון "עלה ירוק - בקרוב...סטלה דלת-קלוריות - שותים פחות, מרזים יותר" או משהו בסגנון (אני יכול לדאוג שיוכן מם כזה - עם כוסית אקראית כמיטב המסורת) ותעזור לנו לעשות היסטוריה?

ושיהיה לנו בהצלחה, מי ייתן ואלוהיי הדמוקרטיה יעשו עמנו חסד.

נ.ב - ההודעה נרשמה בלשון משה לצרכי נוחות אך היא מיועדת לכלל הקוראים כאחד.
:s71:

אז כשרשמת עלה ירוק רוצה לבזבז כסף, התעלמת מהפסקת רדיפת צרכני קנאביס, התייעלות הצבא, הפרדת דת ומדינה, פישוט קוד המס, נישואים אזרחיים, הורדת פיקוח ורגולציות על השוק, שיווק קרקעות לציבור, הורדת כמות הכסף שמזרימים להסתדרות, צמצום משרדי הממשלה, הורדת רגולציות מוזרות על האינטרנט, התנגדות למאגר הביומטרי, ועוד דברים שלא עולים לי עכשיו, שאלה דברים שיחסכו כסף למדינה ובפער ענק ממה שרשמת ש"יבזבז" כסף, בטעות או בכוונה?

אם לא מובן לך איך סעיף כלשהו יחסוך כסף אני אוכל להסביר.
אתה מדבר על חיסכון של 10% (ואני נדיב) מהגירעון הלאומי. הדברים המסומנים באדום לא יעברו אף ממשלה ב-50 שנים הבאות, באיזה סרט אתה חי?
אתה יודע, גם אם עלה ירוק יזכו ב 40 מנדטים, הם צריכים עוד מפלגות כדי להרכיב ממשלה. לאף מפלגה גדולה כיום אין שום סימפנטיה לשנות את הנ"ל, ככה שאפשר להמשיך לחיות בסרט.

משה בשבילך
“It is no crime to be ignorant of economics, which is, after all, a specialized discipline and one that most people consider to be a ‘dismal science.’ But it is totally irresponsible to have a loud and vociferous opinion on economic subjects while remaining in this state of ignorance.”
תזכיר לי איפה הייתה איי פעם כלכלה כמו ש"עלה ירוק" רוצים לעשות? חוץ מבספרים בבקשה, אני מעוניין למקומות פיזים שהתרחשו בהיסטוריית העולם. בבקשה לא להפנות אותי למדינות עולם שלישית, דיברנו על זה כבר באשכול הקודם והוכחתי לכם שהטיעונים שלכם מצחיקים (באורך פלא כולכם גם נעלמתם משם).

משה, אני מעריך את הפרגמטיות שלך אבל אתה יוצר מצג של פסימיזם במסווה של ריאליזם. כמו שאמרת, משאלה שמגשימה את עצמה.
האם עלה ירוק יעברו את אחוז החסימה? בכנות, לא יודע, גם אין דרך אמינה לנבא את זה בהתייחס לדמוגרפיה הנוכחית של המצביעים מה גם שאין מספיק משאבים כספיים לממן סקירה כזו. אני חושב שהפעם יש להם סיכוי סביר לעבור אותו וכשהמחסום הזה יישבר, הסטיגמה של עלה ירוק תשברנה גם כן.

הדבר הכי טוב שעשוי לצאת מהבחירות האלו, זו קולאציה ללא דתיים (הליכוד-ביתנו, הבית היהודי, יש עתיד, עלה ירוק (?), התנועה (?))
בסצנריו הזה, קבוצת לחץ מדושנת כבר תרד מהמפה.
עם ובלעדיי, הדרך שבה עלה ירוק מתכוונת להשפיע גם במס' מנדטים מזערי בכנסת הבאה, היא על-ידי מו"מ קואליציוני בו אי-הפללת צרכני הקאנביס מוצב כתנאי ראשוני

איזה תנאי אתה יכול להציב עם מספר כזה מועט של מנדטים? מי צריך אתכם בשביל להרכיב ממשלה?

ודרישה נוספת לכסא יו"ר ועדת הכספים.

מה עוד?

להזכירך, היו"ר הנוכחי, משה גפני, נציג יהדות התורה (5 מנדטים).

5 זה יותר מ 3. אם תכנסו לכנסת, תהיו סביר להניח המפלגה הקטנה ביותר בכנסת ואותה אף אחד לא סופר ולא ספר אף פעם.

אלו תנאים נוחים מאד והשפעתה של ועדת הכספים בכנסת על החלטות בנושא עתיד כלכלת ישראל מכרעת.

במקרה הטוב תקבלו כיסא בועדת איכות הסביבה ואני לא מזלזל, אני פשוט ריאלי.

מבחינת הצעות חוק, דב חנין הוא אחד הפרלמנטרים הפעלתנים ביותר בכנסת, מרסס הצעות חוק לכל כיוון בעזרת קואליציות אד-הוק.
ובאשר לטענות שלך על איזון תקציבי, השאיפה היא במקום לייצר חלוקה כזאת או אחרת של העוגה כמו שאר המפלגות, לנוע לכיוון צמיחה כלכלית והגדלת העוגה ובמקביל הקטנת ההוצאות וההכנסות למדינה בצורה מאוזנת, דהיינו פחות התערבות כלכלית (אגב, כדאי להציץ בתכנית הכלכלית כדי לראות איך זה מתורגם לפרקטיקה http://aleyarok.org.il/economic_plan/)

האם הם יעשו שינוי משמעותי? תלוי מה משמעותי בעינך, בעיניי מודעות ושיווק הרעיון הליברלי הוא יותר משמעותי מכל שאר הדברים.

לא ניתן ליצור תוכנית כלכלית כשיש בידך חצי מחלקי הפאזל. יש אין ספור דברים ביטחוניים שלא לי ולא לך וסביר להניח גם אם עלה ירוק יכנסו לכנסת, לא ידעו עליהם לעולם ובו זמנית מבוזבזים עליהם מילארדים בשנה. זה כמובן לא רק זה, יש עוד המון דברים שלא רואים "מכאן" אבל רואים "משם". יש הרבה אנשים שמושכים בחוטים בישראל ובכלל בכל מדינה שלא יביאו לך לעשות מה שאתה רוצה מבחינת כלכלית. אתה תגיד "אני אשים פס", אבל תקבל סנקציות מגורמים כאלו ואחרים מבחוץ והמדינה בסופו של דבר יכולה לסבול. אתם רואים דברים רק בתור אם נעשה X פחות Y, אז נרוויח Z. זה ממש לא עובד ככה בפוליטיקה, מידיניות פנים וגם חוץ. ל"פוליטיקים" של עלה ירוק יש עוד חלב על השפתיים ואין להם שום ניסיון בעניינים ביטחוניים, כלכליים או מדיניים (חוץ). קח את ביבי שכיהן במיליארד תפקידים בנושאים שהזכרתי לפני כן, הוא בן אדם עם ניסיון, אבל איבד את הדרך (לדעתי, אבל לא לדעת חלק גדול מאזרחי ישראל).

ממילא שינויים דרסטיים לרב נובעים מ"ברבורים שחורים" שאין טעם לנסות לחזות או לכפות, ומהסיבה הזו, אני מתנגד לחשיבה האסטרגית של הבוחרים.
במקום שאנשים יצביעו למי שהם תופסים כהכי קרובים לדעות שלהם (שזו להבנתי - הכוונה המקורית בכינון הדמוקרטיה) הם נוטים לנסות להערים על המערכת ולתכנן אסטרגיות ("אני יצביע יש עתיד כדי להחליש את הדתיים" וכו') הבעיה עם זה שככל שיותר חושבים ככה, כך גם מתעוותת התמונה והתכנון הולך לטמיון, למעשה, זוהי רדיפה אינסופית בנסיון להשפיע על מערכת כאוטית. ולכן, הצביעו לפי צו ליבכם.

ובקיצור, משה האם נוכל לקבל את ברכתך הרוחנית? ואם כן, האם לאור העובדה שמלבדך הפורום נתמך רבות על-ידי נאו-ליברלים חזירים-קיצוניים1! תעניק לנו, נתינך, מחווה פייסבוקית גבר-גברית בדמותו של מם בסגנון "עלה ירוק - בקרוב...סטלה דלת-קלוריות - שותים פחות, מרזים יותר" או משהו בסגנון (אני יכול לדאוג שיוכן מם כזה - עם כוסית אקראית כמיטב המסורת) ותעזור לנו לעשות היסטוריה?

ושיהיה לנו בהצלחה, מי ייתן ואלוהיי הדמוקרטיה יעשו עמנו חסד.

נ.ב - ההודעה נרשמה בלשון משה לצרכי נוחות אך היא מיועדת לכלל הקוראים כאחד.
:s71:

ולא, אני לא מערב פוליטיקה בקבוצת הפייסבוק של הפורום או בכלל בפורום (חוץ מדעה אישית, שלא שווה הרבה בכל מקרה כי אני לא הולך להצביע).
בסה"כ שיהיה לכם בהצלחה 😃

מושון, אין לך עתיד.
עחי, בוא תראה. בוא נמכור את כל הכבישים בארץ לאנשים פרטיים ונתחיל לקחת אגרה. מי שלא יכול לשלם, לא יכול לנסוע בכבישים הללו. בנוסף, עחי, בוא נחליט שאני קונה את כביש 4 וסוגר אותו לתנועה ואם אתה רוצה להגיע לאנשהו לך תסע עוד 100 ק"מ ביום ותגיע לאן שאתה צריך, זה הכביש שלי עחי, אז תחפף.
בנוסף עחי, לא צריך עירייה הכל אמור להתנהל באופן פרטי. נניח, אם נופל לי עמוד חשמל ליד הבניין עקב טורנדו, אז אני אחראי לתקן את זה כי זה הוריד את השאלטר בבניין שלי בלבד. הא כן, המיסים שהייתי משלם לעירייה במשך 10 שנים נניח, אמורים לכסות עלות הקמת עמוד חשמל חדש וכל מה שכרוך בכך. אבל עחי, העיקר שאני ליברטריאני, GO RON PAUL!

נ.ב אל תשכח שלא צריך לפקח על מי שמקבל תעודות MD, כדי שכל מוסכניק יוכל להיות רופא; כי לטענתך זה פאשיזם.

אתה מדבר על חיסכון של 10% (ואני נדיב) מהגירעון הלאומי. הדברים המסומנים באדום לא יעברו אף ממשלה ב-50 שנים הבאות, באיזה סרט אתה חי?
אתה יודע, גם אם עלה ירוק יזכו ב 40 מנדטים, הם צריכים עוד מפלגות כדי להרכיב ממשלה. לאף מפלגה גדולה כיום אין שום סימפנטיה לשנות את הנ"ל, ככה שאפשר להמשיך לחיות בסרט.

תזכיר לי איפה הייתה איי פעם כלכלה כמו ש"עלה ירוק" רוצים לעשות? חוץ מבספרים בבקשה, אני מעוניין למקומות פיזים שהתרחשו בהיסטוריית העולם. בבקשה לא להפנות אותי למדינות עולם שלישית, דיברנו על זה כבר באשכול הקודם והוכחתי לכם שהטיעונים שלכם מצחיקים (באורך פלא כולכם גם נעלמתם משם).

ולא, אני לא מערב פוליטיקה בקבוצת הפייסבוק של הפורום או בכלל בפורום (חוץ מדעה אישית, שלא שווה הרבה בכל מקרה כי אני לא הולך להצביע).
בסה"כ שיהיה לכם בהצלחה 😃

מה שסימנת:
1.פייגלין
2.לפיד
3.לפיד
4.בנט\ביבי בלי לחץ של מחאות חבריות של אוטיסטים.

אם ביבי לא יבחר לשבת עם חרדים שוב, אז יש בקואליציה הטבעית איתו מפלגות שתומכות בכל הרעיונות של עלה ירוק. אז איפה הבעיה?

מה שסימנת:
1.פייגלין
2.לפיד
3.לפיד
4.בנט\ביבי בלי לחץ של מחאות חבריות של אוטיסטים.

אם ביבי לא יבחר לשבת עם חרדים שוב, אז יש בקואליציה הטבעית איתו מפלגות שתומכות בכל הרעיונות של עלה ירוק. אז איפה הבעיה?
ביבי לא עושה שום מהלך מדיני או צבאי משמעותי מבלי להתייעץ קודם עם הרב עובדיה, אז באיזה סרט אתה חי שש"ס לא תהיה חלק מכל ממשלה שביבי ישב בה?

אני רוצה לראות הוכחה לזה. בלי קשר, הוא עוד רגע מת.

וגם אם כן, אז נוריד את הפרדת דת ומדינה. זה עדיין שיפור אדיר.

530779_140774932747977_577852580_n.jpg

• פותח/ת השרשור

תפסיק לדבר שטויות, לא קראת את המצע הכלכלי של המפלגה.

עחי, בוא תראה. בוא נמכור את כל הכבישים בארץ לאנשים פרטיים ונתחיל לקחת אגרה. מי שלא יכול לשלם, לא יכול לנסוע בכבישים הללו. בנוסף, עחי, בוא נחליט שאני קונה את כביש 4 וסוגר אותו לתנועה ואם אתה רוצה להגיע לאנשהו לך תסע עוד 100 ק"מ ביום ותגיע לאן שאתה צריך, זה הכביש שלי עחי, אז תחפף.
בנוסף עחי, לא צריך עירייה הכל אמור להתנהל באופן פרטי. נניח, אם נופל לי עמוד חשמל ליד הבניין עקב טורנדו, אז אני אחראי לתקן את זה כי זה הוריד את השאלטר בבניין שלי בלבד. הא כן, המיסים שהייתי משלם לעירייה במשך 10 שנים נניח, אמורים לכסות עלות הקמת עמוד חשמל חדש וכל מה שכרוך בכך. אבל עחי, העיקר שאני ליברטריאני, GO RON PAUL!

נ.ב אל תשכח שלא צריך לפקח על מי שמקבל תעודות MD, כדי שכל מוסכניק יוכל להיות רופא; כי לטענתך זה פאשיזם.

אחי, אבל מי יבנה את הכבישים??? מי יהיה אחרי לייצר את הלחם?? טוב שאלה לא טענות של סוציאליסטים עם מנטליות של בני 5 שלא נענו כבר מאות פעמים.

וזה גם די משעשע שאתה מבין שהכבישים יהיו פרטיים, אבל לא מבין שהעמוד חשמל ברחוב שלך גם שייך למישהו שיהיה אחראי לתקן אותו בדיוק באותה מידה.
והטענה עם הרופאים בכלל אדירה. הרי מה שמונע ממוסכניקים להיות רופאים עם תעודה זה הפיק1ח. הייתי מפנה אותך לספר של מילטון פרידמן לקרוא קצת על הרפואה בארה"ב, אבל אתה במילא לא תעשה את זה.

אני די מתלבט בינם לבין ארץ חדשה עם הרצון שלהם לשנות את השיטה המוניטרית. המדינה שלנו מדינה סוציאליסטית מאוד וסובלת מכל הרעות החולות שהסוציאליזם מביא כשמגזימים איתו: מיסים גבוהים מידי ,שחיתות ובזבוז כספים בידי הממשלה ,פאראזיטים שחיים על חשבון משלם המיסים ,חברות חזקות וקרטלים ששולטים על המחירים של מוצרי יסוד וועדי עובדים מושחתים שמחזיקים את כולם בביצים. יהיה נחמד לאזן קצת את ההנהגה.

מהצד השני גם ליברליזם מוגזם (ליברטינאיזם) הוא בעייתי ולמצע של עלה ירוק יש ניחוח קיצוני ,לא הכל צריך להיות מופרט. למשל אדמות המדינה ,אני אעדיף שיכריחו אנשים למכור את הווילות שלהם ושיבנו במקומן גורדי שחקים. לא צריך למכור את כל אדמת המדינה לידיים פרטיות ,צריך לדאוג גם לטבע ולא לתת לאנשים תאבי בצע את החופש להרוס אותו. חוץ מזה שוק חופשי ותחרותי הוא נהדר כשאתה צעיר ונלהב ויוצר מצבים טרגיים כשאתה כבר מבוגר ,דוד שלי תיכף בן 60 והוא עבד בהיי טק בחברות אמריקניות כל חייו עד היום ,אז מה אם הוא עשיר? הילדות שלו בקושי מכירות אותו ועד עכשיו הוא עובד כמו חמור רק בשביל להראות שהוא מהווה תחרות לצעירים. מזל שאבא שלי עובד בחברה שיש בה וועד עובדים חזק ושיש לו קביעות וותק ,הוא יכול להרשות לעצמו להוריד הילוך ולבלות את הזמן עם המשפחה שלו.

אה ומעניין מה היה קורה אם המדינה לא היתה משלמת בכלל כסף לאוניברסיטאות ולמכללות ומורידה מיסים במקום? אילו פקולטות היו סובלות\נסגרות קודם? הפקולטות להנדסה ורפואה? אני בטוח שאף אחד לא היה נוגע בפקולטה לפילוסופיה או חס ושלום במתמטיקה תאורטית או בפיסיקה ואל תשכחו כמובן שזה שהמדינה משלמת לאוניברסיטאות כסף לא אומר חס וחלילה שהיא צריכה לפקח עליהן כמו על חברות בשוק חופשי...

בקיצור לא הכל צריך להיות מוכנע לאלת הרווח ,לא צריך לתת ליחידים חופש מוחלט להפוך הכל לרווחי והמדינה כן צריכה לקחת מיסים ולהשקיע אותם בצורה מסויימת בכל מיני דברים ולא רק למען עקרון השיווין. ישראל אמנם בדיוק בצד השני של המתרס כרגע ובגלל זה אולי כדאי להצביע עלה ירוק ,אבל לא צריך להיות קיצוניים לאף אחד מהכיוונים ולא הייתי רוצה לראות אותם כמפלגה מובילה עד שהם יתמתנו קצת.

נערך לאחרונה:
אני די מתלבט בינם לבין ארץ חדשה עם הרצון שלהם לשנות את השיטה המוניטרית. המדינה שלנו מדינה סוציאליסטית מאוד וסובלת מכל הרעות החולות שהסוציאליזם מביא כשמגזימים איתו: מיסים גבוהים מידי ,שחיתות ובזבוז כספים בידי הממשלה ,פאראזיטים שחיים על חשבון משלם המיסים ,חברות חזקות וקרטלים ששולטים על המחירים של מוצרי יסוד וועדי עובדים מושחתים שמחזיקים את כולם בביצים. יהיה נחמד לאזן קצת את ההנהגה.

מהצד השני גם ליברליזם מוגזם (ליברטינאיזם) הוא בעייתי ולמצע של עלה ירוק יש ניחוח קיצוני ,לא הכל צריך להיות מופרט. למשל אדמות המדינה ,אני אעדיף שיכריחו אנשים למכור את הווילות שלהם ושיבנו במקומן גורדי שחקים. לא צריך למכור את כל אדמת המדינה לידיים פרטיות ,צריך לדאוג גם לטבע ולא לתת לאנשים תאבי בצע את החופש להרוס אותו. חוץ מזה שוק חופשי ותחרותי הוא נהדר כשאתה צעיר ונלהב ויוצר מצבים טרגיים כשאתה כבר מבוגר ,דוד שלי תיכף בן 60 והוא עבד בהיי טק בחברות אמריקניות כל חייו עד היום ,אז מה אם הוא עשיר? הילדות שלו בקושי מכירות אותו ועד עכשיו הוא עובד כמו חמור רק בשביל להראות שהוא מהווה תחרות לצעירים. מזל שאבא שלי עובד בחברה שיש בה וועד עובדים חזק ושיש לו קביעות וותק ,הוא יכול להרשות לעצמו להוריד הילוך ולבלות את הזמן עם המשפחה שלו.

אה ומעניין מה היה קורה אם המדינה לא היתה משלמת בכלל כסף לאוניברסיטאות ולמכללות ומורידה מיסים במקום? אילו פקולטות היו סובלות\נסגרות קודם? הפקולטות להנדסה ורפואה? אני בטוח שאף אחד לא היה נוגע בפקולטה לפילוסופיה או חס ושלום במתמטיקה תאורטית או בפיסיקה ואל תשכחו כמובן שזה שהמדינה משלמת לאוניברסיטאות כסף לא אומר חס וחלילה שהיא צריכה לפקח עליהן כמו על חברות בשוק חופשי...

בקיצור לא הכל צריך להיות מוכנע לאלת הרווח ,לא צריך לתת ליחידים חופש מוחלט להפוך הכל לרווחי והמדינה כן צריכה לקחת מיסים ולהשקיע אותם בצורה מסויימת בכל מיני דברים ולא רק למען עקרון השיווין. ישראל אמנם בדיוק בצד השני של המתרס כרגע ובגלל זה אולי כדאי להצביע עלה ירוק ,אבל לא צריך להיות קיצוניים לאף אחד מהכיוונים ולא הייתי רוצה לראות אותם כמפלגה מובילה עד שהם יתמתנו קצת.

מה שרשמת פה זה בעצם "סוציאליזם זאת החולה הכי גרועה שמוטטה את הכלכלה, עקב כך אני שוקל להצביע למפלגה סוציאליסטית קיצונית"?

עלה ירוק לא בעד הפסקת מימון אוניברסיטאות ולא בעד הפרטה של כל השטחים. אם אתה רוצה לדעת בעד מה הם, תקרא את המצע.

לאבא שלך יש ועד חלש.
הועד של אבא שלי יותר ס1ס. הוא מעביר לרוורס, נשאר בבית כול היום ומקבל כסף על הזמן איכות על הילדים. בנוסף הוא מקבל כסף רטרואקטיבית על זמן איכות עם ילדיו מהרגע שהיו זרע עד להיום. בתור פיצוי על עבודתו השוחקת.

מה שקודם כל מוטט את הכלכלה ויחריב אותה לחלוטין עוד כמה שנים זו המדיניות המוניטרית העולמית ,בפרט זו הישראלית ,שדואגת לכך שכל כמה שנים כמות הכסף במחזור תגדל בצורה אקספוננציאלית ולכן נוצרת אינפלציה ועליית מחירים. כל החרטא ברטא של הסוציליזים\ליברליזם הוא בחזקת הסחת דעת פופוליסטית מתהליך שגרם לעליית מחירים בכל ממשלה בהיסטוריה של המדינה בלי קשר לתפיסות השלטון לגבי השיוויון והחירות ,עצם זה שלארץ חדשה יש ביצים לקום נגד השיטה הזאת מאוד מרשים אותי בלי קשר לשאר המצע שלהם(שאני מאוד לא אוהב אגב).

קראתי את המצע(של עלה ירוק) והם רוצים (בדף חמש) לעשות מאמצים לשחרר את רוב קרקעות המדינה שנמצאות בידי המנהל למקרקעי ישראל ,שהוא ארגון שלמזלנו\לצערנו הוא מושחת מאוד ,לידיים פרטיות. בשפה קצת יותר פופוליסטית ,לתת לטייקונים להרוס את הטבע. ישראל צריכה ללמוד מערים צפופות בעולם ולבנות גורדי שחקים לא לשחרר את הקרקע למכרז בלי לפקח עליה.

ההערה על האוניברסיטאות נכתבה בציניות כי כמה מהמנהלים כאן למדו בפקולטות לא ריווחיות ,בפרט אלכס שעוד עובד שם וקצת משעשע אותי שמישהו שעובד במקום שהקיום שלו תלוי גם במענק ממשלתי תומך בצורה כלכך קיצונית של התפיסה הליברלית של הפרטה חסרת מעצורים. אני אישית חושב שצריך קצת איזון.

נערך לאחרונה:
מה שקודם כל מוטט את הכלכלה ויחריב אותה לחלוטין עוד כמה שנים זו המדיניות המוניטרית העולמית ,בפרט זו הישראלית ,שדואגת לכך שכל כמה שנים כמות הכסף במחזור תגדל בצורה אקספוננציאלית ולכן נוצרת אינפלציה ועליית מחירים. כל החרטא ברטא של הסוציליזים\ליברליזם הוא בחזקת הסחת דעת פופוליסטית מתהליך שגרם לעליית מחירים בכל ממשלה בהיסטוריה של המדינה בלי קשר לתפיסות השלטון לגבי השיוויון והחירות ,עצם זה שלארץ חדשה יש ביצים לקום נגד השיטה הזאת מאוד מרשים אותי בלי קשר לשאר המצע שלהם(שאני מאוד לא אוהב אגב).

קראתי את המצע והם רוצים (בדף חמש) לעשות מאמצים לשחרר את רוב קרקעות המדינה שנמצאות בידי המנהל למקרקעי ישראל ,שהוא ארגון שלמזלנו\לצערנו הוא מושחת מאוד ,לידיים פרטיות. בשפה קצת יותר פופוליסטית ,לתת לטייקונים להרוס את הטבע. ישראל צריכה ללמוד מערים צפופות בעולם ולבנות גורדי שחקים לא לשחרר את הקרקע למכרז בלי לפקח עליה.

ההערה על האוניברסיטאות נכתבה בציניות כי כמה מהמנהלים כאן למדו בפקולטות לא ריווחיות ,בפרט אלכס שעוד עובד שם וקצת משעשע אותי שמישהו שעובד במקום שהקיום שלו תלוי גם במענק ממשלתי תומך בצורה כלכך קיצונית של התפיסה הליברלית של הפרטה חסרת מעצורים. אני אישית חושב שצריך קצת איזון.

יותר משעשע לראות בן אדם שרוצה להצביע לארץ חדשה. זה יותר מוזר מלראות אנשים שרוצים להצביע לבנט.

אגב, אתה חי בסרט רע אם אתה חושב שמקצועות כמו מתמטיקה תאורטית או פילוסופיה לא יכולים להתקיים באוניברסיטה פרטית.

אני ממש לא רוצה אבל אני חושב שצריך איכשהו להעלות את הבעייה עם השיטה המוניטרית לשיח הציבורי וזו יכולה להיות דרך לא רעה ,גם עם מפלגה כזו הזויה.

אבל היי זה מה שהמנהלים פה טובים בו לא? להעיר הערה על קטע קטן בהודעה כדי להסיט את הדיון מנושאים שאין להם כוח או יכולת להגיב להם.

לא אמרתי שהן לא יתקיימו בסך הכל לא מדובר בהשקעה יקרה כי אין שם הרבה ציוד ,פשוט אלו פקולטות שיכולות להפגע מכך לפני למשל הנדסה. אגב על מה הסגל הזוטר שבת בשביתה האחרונה תזכיר לי?

נערך לאחרונה:
אני ממש לא רוצה אבל אני חושב שצריך איכשהו להעלות את הבעייה עם השיטה המוניטרית לשיח הציבורי וזו יכולה להיות דרך לא רעה ,גם עם מפלגה כזו הזוייה.

אבל היי זה מה שהמנהלים פה טובים בו לא? להעיר הערה על קטע קטן בהודעה כדי להסיט את הדיון מנושאים שאין להם כוח או יכולת להגיב להם.

אחי, קראת 5 פוסטים ב"כלכלה אמיתית" על איך מגיע כסף לעולם ואתה חושב שמצאת את מקור כל הבעיות? אין סיבה לטרוח לענות לך ברצינות. אם אתה לא מבין מה זה שוק חופשי ומה כסף מייצג בשוק כזה, הדיון יהיה מבוזבז.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית