עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לא יקרה כלום כי מן הסתם גם היום אפשר לקנות בהרבה חנויות דברים גם בביטקוין וגם במטבעות זרים והפיקוח הממשלתי דפוק לחלוטין. בכל מקרה המדינה צריכה לפקח על עסקים ועל הדפסת הכסף בעיקר בשביל שהיא תוכל לקחת מיסים ואני אגלה לך סוד ,היא לא מצליחה לעשות את זה טוב ממילא כי חלק עצום מהעסקאות הוא שחור.ושוב, אתה לא מבין מה זה כסף. זה לא משנה למי בנק ישראל כפוף. לבנק יש מונופול על הניירות האלה שהוא מדפיס ואתה חייב להשתמש בהם. המונופול הזה בחסות הממשלה. מה אתה חושב שיקרה אם פתאום העסקים בארץ לא יהיו מחויבים לקבל את השטרות המגניבות האלה שיש לך בכיס?
לא אבל בהיי טק אין לך וועדי עובדים והשוק יותר קרוב למודל השוק החופשי שאתה כלכך אוהב עם חוזים אישיים. אם דוד שלי לא יעבוד כך יפטרו אותו ,המנהלים יודעים שהוא מבוגר ומנצלים את זה כדי לשעבד אותו. לדעתי צריך חוקים שיגנו על אדם כזה ולא לנטרל לגמרי את הפיקוח. כשתוריד לחלוטין את הפיקוח ואת הזכות להתאגד מהשוק הרבה יותר אנשים יסבלו כמוהו. אבל היי בניגוד לחברה שלך באוניברסיטה הוא צריך לעבוד כמו חמור ולאבד את הזמן שנשאר לו לבלות עם הילדות שלו על פרנסה. שוק חופשי אחי1!רגע, אז פתאום השוק הוא חופשי? אין מסים ואין התערבות? כי לפי משה זה קיים רק באגדות.
ברור שהדוד שלך לא צריך לעבוד 11 שעות, הוא צריך לקבל כסף של אנשים אחרים שעובדים 11 שעות, כי הוא ס1ס אחי.
כשאתה גר במדינת עולם שלישית שאין בה זכויות עובד אז אתה חייב לעבוד כך כדי לשרוד כי אין אלטרנטיבה . אפילו במדינות הדמוקרטיות זה היה כך לפני שהנרי פורד התחיל לשפר לעובדים שלו את התנאים. בכל אופן הליברטינאזם המוגזם שלך יוביל אותנו ישירות לשם. אה וכן הפיקוח הממשלתי זה מה שמונע מהחברות הגדולות לפחות לתת לאנשים פחות משכר מינימום ותנאים סוציאלים מינימלים.טענה מקורית אחי. לא ידעתי שאנשים הופכים לעבדים מרצון. מזל שיש ממשלה שתציל אותנו מזה.
לא יקרה כלום כי מן הסתם גם היום אפשר לקנות בהרבה חנויות דברים גם בביטקוין וגם במטבעות זרים והפיקוח הממשלתי דפוק לחלוטין. בכל מקרה המדינה צריכה לפקח על עסקים ועל הדפסת הכסף בעיקר בשביל שהיא תוכל לקחת מיסים ואני אגלה לך סוד ,היא לא מצליחה לעשות את זה טוב ממילא כי חלק עצום מהעסקאות הוא שחור.
לא אבל בהיי טק אין לך וועדי עובדים והשוק יותר קרוב למודל השוק החופשי שאתה כלכך אוהב עם חוזים אישיים. אם דוד שלי לא יעבוד כך יפטרו אותו ,המנהלים יודעים שהוא מבוגר ומנצלים את זה כדי לשעבד אותו. לדעתי צריך חוקים שיגנו על אדם כזה ולא לנטרל לגמרי את הפיקוח. כשתוריד לחלוטין את הפיקוח ואת הזכות להתאגד מהשוק הרבה יותר אנשים יסבלו כמוהו. אבל היי בניגוד לחברה שלך באוניברסיטה הוא צריך לעבוד כמו חמור ולאבד את הזמן שנשאר לו לבלות עם הילדות שלו על פרנסה. שוק חופשי אחי1!
כשאתה גר במדינת עולם שלישית שאין בה זכויות עובד אז אתה חייב לעבוד כך כדי לשרוד כי אין אלטרנטיבה . אפילו במדינות הדמוקרטיות זה היה כך לפני שהנרי פורד התחיל לשפר לעובדים שלו את התנאים. בכל אופן הליברטינאזם המוגזם שלך יוביל אותנו ישירות לשם. אה וכן הפיקוח הממשלתי זה מה שמונע מהחברות הגדולות לפחות לתת לאנשים פחות משכר מינימום ותנאים סוציאלים מינימלים.
מה עוד שגם התחרות עם חברות ממשלתיות שהמשכורות בהן לא גבוהות אבל התנאים מעולים כן יכולה ליצור שיפור תנאים לכל העובדים בשוק ,מספיק שוועד עובדים מסויים יעלה את השכר במגזר הממשלתי ואולי חברה פרטית שתרצה למשוך אליה אנשים איכותיים תאלץ לתת להם הצעות יותר טובות כדי שאנשים לא יברחו ממנה. עובדים אינטרסנטים שכמותם שרוצים לקבל משכורת גבוהה יותר ותנאים טובים יותר ,הם הרי צריכים לעבוד כמו עבדים בעד מינימום לדעתך...
ולגבי הזלזול שלך ,זו הדרך שלך להתמודד עם טענות טובות. הגישה הליברלית המתונה היא גישה מעולה ,ליברטינאיזם קיצוני הוא גישה חולה.
השאלה מי באמת זה שמושך כרגע ברצועה הבנקים או הממשלה. כי נראה שהממשלות הן אלו שכל הזמן סובלות מהחובות לבנקים. מן הסתם כל המפלגות ממומנות על ידם ויש לגדולות חוב גדול. מי שילחץ על הממשלות לפעול נגד הביטוקוין הוא כמובן לא האזרחים שבחרו בהן.הסיבה שאתה יכול לקנות פה ושם בביטקוין היא שזה עוד לא תפס בכמויות גדולות. נסה לפתוח עסק שמקבל זהב במקום שטרות של בנק ישראל ונראה מה יקרה.
ראשית ,אמרתי שאני מסכים איתך שצריך להוריד רגולציות ומיסים אבל לא לגמרי ,כדי לדאוג שבכל זאת יהיו תנאים סוציאלים מינימלים ,אני גם נגד הפרטה מוחלטת של כל דבר למען הטבע (למשל אני מעדיף שנפסיד כסף כמו היום על שימוש בתאים סולריים במקום שחברה פרטית תבנה עוד תחנה פחמית).כן, שוק חופשי עם מס חברות, מס הכנסה של 50%, ביטוח לאומי ואלוהים יודע מה עוד. לדעתך צריך חוקים ולכן צריך חוקים כדי שהדוד המסכן שלך יוכל לבלות יותר זמן עם הילדות. הטענה הזאת כנראה כל כך טובה שאתה ממשיך לחזור עליה בכל פוסט.
איזה יופי שלמישהו שעלה או שהמשפחה שלו עלתה מברית המועצות לשעבר אין באמת מושג כמה זכות בחירה יש\היתה באמת לאנשים במדינות הנוראיות הללו. אה וכן החיים שם מאוד עצובים כמו ברוב העולם שלנו. הבעיה שגם במערב אנשים נשארים לפעמים ללא הרבה ברירה בעיקר היום וכן צריך להגן עליהם עד גבול מסויים.איזה יופי שאתה מתייחס לאנשים מבוגרים כילדים חסרי יכולת בחירה שאינם אחראיים על עצמם ועל ההחלטות שלהם. העולם שלך די עצוב, אני חייב לציין.
לא ,אפשר לסכם את הפוסט בכך שבשביל להמנע מלתת לו פנסיה ובשביל להתייעל חברות פרטיות שיחקו בו כמו סחורה כל החיים למרות כל הנאמנות שלו אליהן ועכשיו הוא אוכל את מה שהוא בישל כשהוא בטח בשוק החופשי. אם תפריט הכל ותוריד רגולציה לחלוטין מהשוק כולנו נהפך לכלי משחק מהסוג הזה (וכן כמובן שאפשר לבחור לא לעבוד אצל מעביד מסויים ,אבל כולם פשוט יתאמו בינהם את התנאים כמו שקורה במדינות עולם שלישי ומי שיסבול בסוף זה אנחנו).אין פה אף טענה חוץ מהבעת הרגשות שלך. אפשר לסכם את הפוסט שלך ב"אני חושב שדוד שלי צריך לעבוד פחות, ולכן צריך לחוקק חוקים שיאפשרו לו את זה על חשבון אחרים כי דוד שלי לא אחראי להחלטות שלו". אה, וכמובן אתה חושב שהממשלה צריכה להיות אחראית על הכסף, כי כמו שאמרתי בפעם הראשונה אתה לא מבין מה זה כסף ואיך הוא נוצר בחברה חופשית.
חכה שתגדל ותמצא עבודה בשוק החופשי ,הרבה מהנדסים מוכשרים מהדור של ההורים שלי שדיברו כמו אלכס וכמוך בצעירותם מדברים אחרת לגמרי עכשיו אחרי שנים בתעשייה. אגב יש איזשהו חוק על מספר שעות עבודה מקסימליות ביום ומעביד חייב לשלם שעות נוספות כשהוא עובר כמות שעות חודשית מסוימת בדיוק בגלל העניין הזה. אני חושב שהמדינה כן צריכה למנוע ממעבידים לשחוק את העובדים שלהם. עצם העובדה שהוא חייב לעבוד מחוץ לעבודה שלו זה לטעמי עוול נוראי.כן, הממשלה מחויבת לתת לדוד שלך לבלות עם הילדות. דוד שלי שוקל 112 קילו על מטר שישים. אין לו אפילו עם מי להביא ילדים לעולם, אף אחד לא מוכנה להזדיין איתו!! הממשלה חייבת להתערב ולהשיג לו אישה!!
השאלה מי באמת זה שמושך כרגע ברצועה הבנקים או הממשלה. כי נראה שהממשלות הן אלו שכל הזמן סובלות מהחובות לבנקים. מן הסתם כל המפלגות ממומנות על ידם ויש לגדולות חוב גדול. מי שילחץ על הממשלות לפעול נגד הביטוקוין הוא כמובן לא האזרחים שבחרו בהן.
ראשית ,אמרתי שאני מסכים איתך שצריך להוריד רגולציות ומיסים אבל לא לגמרי ,כדי לדאוג שבכל זאת יהיו תנאים סוציאלים מינימלים ,אני גם נגד הפרטה מוחלטת של כל דבר למען הטבע (למשל אני מעדיף שנפסיד כסף כמו היום על שימוש בתאים סולריים במקום שחברה פרטית תבנה עוד תחנה פחמית).
שנית ,מעניין כמה מס יש בהשוואה למערב על חברות בתיאלנד? בפיליפינים? בסין? כמובן שזה גורם להן להעסיק שם אנשים בתנאים מעולים. שוב ,אתה צריך להבין שמעסיק ינסה להרוויח כמה שהוא יכול בכל מחיר ,גם על חשבון העובד ולא תמיד יש לעובד אופציה טובה יותר. להאשים בכך את המיסים והרגולציות זו פשוט טעות.
איזה יופי שלמישהו שעלה או שהמשפחה שלו עלתה מברית המועצות לשעבר אין באמת מושג כמה זכות בחירה יש\היתה באמת לאנשים במדינות הנוראיות הללו. אה וכן החיים שם מאוד עצובים כמו ברוב העולם שלנו. הבעיה שגם במערב אנשים נשארים לפעמים ללא הרבה ברירה בעיקר היום וכן צריך להגן עליהם עד גבול מסויים.
לא ,אפשר לסכם את הפוסט בכך שבשביל להמנע מלתת לו פנסיה ובשביל להתייעל חברות פרטיות שיחקו בו כמו סחורה כל החיים למרות כל הנאמנות שלו אליהן ועכשיו הוא אוכל את מה שהוא בישל כשהוא בטח בשוק החופשי. אם תפריט הכל ותוריד רגולציה לחלוטין מהשוק כולנו נהפך לכלי משחק מהסוג הזה (וכן כמובן שאפשר לבחור לא לעבוד אצל מעביד מסויים ,אבל כולם פשוט יתאמו בינהם את התנאים כמו שקורה במדינות עולם שלישי ומי שיסבול בסוף זה אנחנו).
חכה שתגדל ותמצא עבודה בשוק החופשי ,הרבה מהנדסים מוכשרים מהדור של ההורים שלי שדיברו כמו אלכס וכמוך בצעירותם מדברים אחרת לגמרי עכשיו אחרי שנים בתעשייה. אגב יש איזשהו חוק על מספר שעות עבודה מקסימליות ביום ומעביד חייב לשלם שעות נוספות כשהוא עובר כמות שעות חודשית מסוימת בדיוק בגלל העניין הזה. אני חושב שהמדינה כן צריכה למנוע ממעבידים לשחוק את העובדים שלהם. עצם העובדה שהוא חייב לעבוד מחוץ לעבודה שלו זה לטעמי עוול נוראי.
אולי זה פשוט עניין של נקודת מבט. לטעמי ליברליות וסוציאליזים הן בסך הכל תפיסות עולם של אילו ערכים יותר חשובים במשטר דמוקרטי. השיטה המוניטרית היא הדרך שבה מיוצר המטבע ואיך הוא מוחדר לשוק כלכלי. השוק לא חייב להיות במדינה דמוקרטית או במדינה בכלל. זה שבמקרה המדינה אוכפת את סוג המטבע לאו דווקא קשור לפילוסופיות החופש והשוויון. אם אתה חושב שבמדינה חופשית צריך לאפשר ליותר ממטבע אחד להתקיים אז אני לא אתנגד ,אבל זה עדיין לא אומר שהמטבעות לא יכולים להיווצר באותה צורה.הממשלה היא זו שמייצרת את המונופול בשם בנק ישראל. אתה חושב שבנק שמלווה לך כסף שלא קיים היה יכול להתקיים בשוק בו אף אחד לא מחויב לקבל את הכסף הזה? ואגב, הממשלה מעדיפה את זה בצורה הזאת, זה לא משנה מי לוחץ עליה.
אתה שוב מציג את זה כאילו דוד שלך הוא חסר יכולת בחירה ושום אפשרות להשפיע על גורלו המר. הדיון הזה לא יוביל לשום מקום. הדעה שאתה מביע מבוססת על רגש, ואתה מרשה לרגש הזה לבטל את הזכות לרכוש. אם אתה לא מאמין בזכות לרכוש אז אין במה לדון.
אולי זה פשוט עניין של נקודת מבט. לטעמי ליברליות וסוציאליזים הן בסך הכל תפיסות עולם של אילו ערכים יותר חשובים במשטר דמוקרטי. השיטה המוניטרית היא הדרך שבה מיוצר המטבע ואיך הוא מוחדר לשוק כלכלי. השוק לא חייב להיות במדינה דמוקרטית או במדינה בכלל. זה שבמקרה המדינה אוכפת את סוג המטבע לאו דווקא קשור לפילוסופיות החופש והשוויון. אם אתה חושב שבמדינה חופשית צריך לאפשר ליותר ממטבע אחד להתקיים אז אני לא אתנגד ,אבל זה עדיין לא אומר שהמטבעות לא יכולים להיווצר באותה צורה.
ברור ,היתה לו את הבחירה לעבוד בחברה ממשלתית ,בחירה שהליברטינאיזם שלך עם ההפרטות שואף לבטל. הדיעה שלי מבוססת על רגש והדיעה שלך היא דיעה של רובוט חסר רגש שלא חושב שבדמוקרטיה צריכים להיות חוקים שמגנים על החלש. רוב המעסיקים הם חארות ,אם לא תגביל אותם הם ירמסו את העובדים שלהם למען רווח ואלה שלא עוד יפשטו את הרגל בגלל שיהיה להם קשה להתחרות איתם. המעבר של התעשייה למזרח נגרם בדיוק מהתהליך הזה. (אני מקווה שלפחות חלק מהאנשים הצליחו להבין עד כאן שדוד שלי הוא רק דוגמא)
אולי זה פשוט עניין של נקודת מבט. לטעמי ליברליות וסוציאליזים הן בסך הכל תפיסות עולם של אילו ערכים יותר חשובים במשטר דמוקרטי. השיטה המוניטרית היא הדרך שבה מיוצר המטבע ואיך הוא מוחדר לשוק כלכלי. השוק לא חייב להיות במדינה דמוקרטית או במדינה בכלל. זה שבמקרה המדינה אוכפת את סוג המטבע לאו דווקא קשור לפילוסופיות החופש והשוויון. אם אתה חושב שבמדינה חופשית צריך לאפשר ליותר ממטבע אחד להתקיים אז אני לא אתנגד ,אבל זה עדיין לא אומר שהמטבעות לא יכולים להיווצר באותה צורה.
מבחינה אידיאולוגית הבנתי את עניין הזכות לרכוש ונושא הכפייה. לא הבנתי איך דברים אמורים לעבוד בשוק החופשי שאתה מציע, וזה משהו שהייתי שמח להבין.אתה מפספס את הנקודה. זה שהמדינה אוכפת את השטרות שלה מאפשר את כל הבעיות שיש היום עם השיטה המוניטרית. בשוק חופשי המטבעות לא יכלים להווצר באותה צורה. בשוק חופשי מה שהופך להיות כסף הוא הסחורה המאופיינת בסחירות הגבוהה ביותר. לניירות עם ציורים של נשיאים אין סיכוי להפוך לכאלה, אלא אם כן הם מגובים במשהו (gold standard למשל).
"הפתרון" של ארץ חדשה הולך בדיוק בכיוון ההפוך מזה. לא שהם מסוגלים לעשות משהו בכל מקרה.
מבחינה אידיאולוגית הבנתי את עניין הזכות לרכוש ונושא הכפייה. לא הבנתי איך דברים אמורים לעבוד בשוק החופשי שאתה מציע, וזה משהו שהייתי שמח להבין.
כמה שאלות רנדומליות שעלו לי:
האם יש מטבע למדינה? או שאתה מציע לסחור בזהב, מכוניות ומחשבים? (אני מודה - לא קראתי את כל השרשור)
איך משלמים מיסים למדינה? גם מבחינה לוגיסטית (מטבע) וגם מבחינת מחיר. אני מניח שאחוז מההכנסה זה לא משהו שאתה דוגל בו. איך מס קבוע אמור להתקיים? מה לגביי אנשים שאין להם כסף לשלם את אותם X שקלים בחודש?
בכלליות אשמח שתזרוק אותי מהתפישה הכלכלית שאני מכיר (שהיא אך ורק מה שקיים) ותציג לי את ההבדלים בהתנהלות. כי אני דיי מסכים עם הטענות שלך, ואין לי מושג איך זה אמור להיות מיושם.
אפשר מאמר או משהו בסגנון שמסביר את התפישה הכלכלית שלך?
אני מניח שאתה שונא בקשות כאלה - אבל רק שלא יהיה ספר, כי בתכלס, אני לא אקרא \:
לא בשנה הקרובה ;maeq
אה וסתם מתוך עניין, למי אתה מצביע?
תודה רבה
אני מסכים עם מי שאמר פה שהשם דבילי (נראה לי משה, לא בטוח).
בן אדם שקרא את המצע מבין שזה שם חמוד ובסדר, אבל בן אדם ממוצע לא יקרא את המצע מאחר והשם הוא עלה ירוק והסמל של המפלגה הוא סמים.
הוא ישר חושב: "מה נראה להם?! שאני אצביע למפלגה שכל הקטע שלהם זה סמים לכולם?!" ואפילו לא מבין מה הקטע. שם טוב יותר היה עוזר לעוד מנדטים...
אני מסכים עם מי שאמר פה שהשם דבילי (נראה לי משה, לא בטוח).
בן אדם שקרא את המצע מבין שזה שם חמוד ובסדר, אבל בן אדם ממוצע לא יקרא את המצע מאחר והשם הוא עלה ירוק והסמל של המפלגה הוא סמים.
הוא ישר חושב: "מה נראה להם?! שאני אצביע למפלגה שכל הקטע שלהם זה סמים לכולם?!" ואפילו לא מבין מה הקטע. שם טוב יותר היה עוזר לעוד מנדטים...
הליכוד הוא המפלגה היחידה בבחירות האלה בלי מצע (אתה מוזמן לבדוק).תהיה בטוח שמצביעי ביבי לא יודעים מה המצע של המפלגה שהם עומדים להצביע לה
יצאתי אהבל 😣הליכוד הוא המפלגה היחידה בבחירות האלה בלי מצע (אתה מוזמן לבדוק).