כאבים באמה. מה לעשות?

Facebook

משתמש מתחיל
18
0
נק' מוניטין:
0
18
0
לפני כחצי שנה שברתי את היד בפרק כף היד. (שורש כף היד)
לאחר חודשיים מששברתי את היד התחלתי להתאמן במכון כושר.
התאמנתי רגיל ועליתי במשקלים סבבה והכל.
כבר שלוש חודשים שאני מתאמן..
אוקי..לפני חמישה ימים נפלתי בכדורגל על אותו היד.
אבל קיבלתי מכה במקום אחר-

זה האזור.
קיצר אנלא יודע מה זה, מכה יבשה או מה.
כי למשל אנלא מרגיש כאב ביום יום אבל שאני מתאמן במכון ועושה נגיד בייספס עם מוט W אני מרגיש.
או שאני מוציא את המוט של הלחיצת חזה מהמקום שלו אני מרגיש, אבל שאני עושה תפעולה של הלחיצת חזה שאני מרים...מוריד לחזה.. לא כואב לי.
מישהו אולי יודע מתי זה יעבור, או מה זה יכול להיות?
;maeq

נוו בבקשה תענו לי זה חשוב שאני ידע עם ללכת לאורטופד עוד כמה ימים!

שנה שעברה שברתי במקום שכואב לך כרגע את היד , אם אני לא טועה קוראים לזה עצם הגדילה .
יכול להיות שנקעת את היד או שקיבלת מה חזקה . לך לרופא תעשה צילום שיבדקו אותך גם אם זה לא כ''כ כואב ביום יום זה עדיין יכול להיות שבר . (וברור שתיקח מנוחה ).

• פותח/ת השרשור
שנה שעברה שברתי במקום שכואב לך כרגע את היד , אם אני לא טועה קוראים לזה עצם הגדילה .
יכול להיות שנקעת את היד או שקיבלת מה חזקה . לך לרופא תעשה צילום שיבדקו אותך גם אם זה לא כ''כ כואב ביום יום זה עדיין יכול להיות שבר . (וברור שתיקח מנוחה ).
הייתי אצל כירורג הוא אומר שזה מכה יבשה ואני יכול להתאמן כרגיל.

זה כנראה מהמוט W, אתה כנראה שובר את המפרק כשאתה מרים אותו. זה די שכיח אם אני מבין מה כואב לך בדיוק. תפסיק עם כל התרגילים שמערבים מוט w ותבדוק טוב שאתה לא שובר את המפרק כשאתה מושך (נגיד במתח יהיה לך הרבה יותר קשה לשבור אותו מאשר בחתירה).

זה כנראה מהמוט W, אתה כנראה שובר את המפרק כשאתה מרים אותו. זה די שכיח אם אני מבין מה כואב לך בדיוק. תפסיק עם כל התרגילים שמערבים מוט w ותבדוק טוב שאתה לא שובר את המפרק כשאתה מושך (נגיד במתח יהיה לך הרבה יותר קשה לשבור אותו מאשר בחתירה).

יש דרך לעבוד עם מוט W מבלי לשבור את המפרק?

יש דרך לעבוד עם מוט W מבלי לשבור את המפרק?
זה קשה בלי עזרים כמו רצועות (ואז זה קצת מצחיק), וגם הזווית של כפות הידיים בעייתית. להרבה אנשים זה עושה כאבי אמות שיעלמו אם הם יעשו את הקרלז עם מוט ישר. בלחיצה צרפתית זה פחות בעייתי כי אפשר לשמור יותר על המפרק.

זה קשה בלי עזרים כמו רצועות (ואז זה קצת מצחיק), וגם הזווית של כפות הידיים בעייתית. להרבה אנשים זה עושה כאבי אמות שיעלמו אם הם יעשו את הקרלז עם מוט ישר. בלחיצה צרפתית זה פחות בעייתי כי אפשר לשמור יותר על המפרק.

באמת נשמע מגוחך ומיותר, תודה.

דווקא עם מכות בשורש כף יד/אמה/מרפק יש לי נסיון מהפוטבול
פשוט תעבוד עם מה שלא כואב לך (ישר/W/דאמבלים בכל מני וריאציות)
תמנע ממה שכואב
תנוח שים קרח
משחות ועיסויים
ולאט לאט זה יעבור - יש מכות שלח להם לעבור גם חצי שנה, סבלנות
והעיקר שאפשר לעשות סקוואט...

גם אני חוויתי כאבים כאלה.
פשוט החלפתי את המוט W ואת כל התרגילים שכאבו לי וזה עבר.
למרות שלא ממזמן שניסיתי לחזור לאותם לתרגילים זה חזר,
אז אני פשוט נמנע מאותם תרגילים.

באופן די מוזר דווקא המוט הישר עושה לי כאבים בכפיפת מרפקים....

בלי שום קשר מאז הפציעה שעברתי בפרק כף היד קשה לי לישר אותה מאה אחוז למצב של סופינציה (אולנה, רדיוס מנח אנטומי)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית