הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מרפק טניס?

מצב
השרשור נעול

Alon123

משתמש קבוע
1,301
131
נק' מוניטין:
2,337
1,301
131
לאחרונה כל פעם שאני מבצע תנועה של פשיטת מרפקים כמו פושדאון או לחיצה צרפתית (גם עם משקל נמוך), כואב לי גם במהלך התרגיל וגם לאחריו בצד החיצוני של המרפק. בתנועות אחרות שמערבות את המפרק כמו מתח או לחיצת חזה או לחיצת כתפיים אני לא מרגיש שום כאב

מרפק.jpg

בנתיים אני פשוט נמנע מלעשות את התנועות של הפשיטה, אבל רציתי לדעת מה יכול לגרום לזה והאם יש דרכים להעלים את זה, המידע באינטרנט לא כלכך ברור

כאבים בתרגילי יד אחורית מבודדים, מכל מיני מינים וסוגים, הם מאוד נפוצים אצל אחוז מסויים מהאוכלוסיה (תמצא התייחסויות לזה אצל הרבה מאמנים).
שווה להוריד אותם לתקופה, ולאחר מכן לנסות מאוד בעדינות למצוא איזה תרגיל הכי פחות "מעצבן" את הבעיה ולהמשיך איתו בשיא הסבלנות.
ואם גם זה לא הולך - אז להוריד אותם בכלל.

חבקים ומגיני מרפק יכולים לעזור קצת.
בהצלחה...

במקומך הייתי מפסיק לגמרי עם תרגילי טרייספס ל3 שבועות. אני הייתי עושה לחיצה צרפתית כבדה מאוד וזה גרם לי לטניס אלבו נוראי.

במקומך הייתי מפסיק לגמרי עם תרגילי טרייספס ל3 שבועות. אני הייתי עושה לחיצה צרפתית כבדה מאוד וזה גרם לי לטניס אלבו נוראי.
שמעתי על הרבה מתאמנים שסובלים עקב לחיצה צרפתית מדלקות מרפק...

חתירה בעמידה 2??

• פותח/ת השרשור

אז זהו שאני בכלל לא מבצע את התרגילים האלו בצורה כבדה במיוחד לא לחיצה צרפתית שמאז ומתמיד הכאיב לי במרפק, פשוט לפני כמה אימונים ניסיתי לעשות פושדאון וזה כאב ברמה מטורפת מה שלא היה מקודם. אני אוריד גם את הלחיצות חזה/כתפיים ל3 שבועות ואראה אולי הם משפיעים

זה קרה לי גם בגלל Concentration Curls והייתי צריך להיאבק בשביל לעשות לחיצות כתפיים ותרגילים נוספים

חתירה בעמידה2=???
חתירה בעמידה( כתפיים) בדרך כלל למי שיש רגישות קלה בכתף יוצרת אי נוחות ופציעות...
אבל זה מין בדיחה אצלנו...
חשוב לציין שזה לא מבוסס על כלום ואני מכיר הרבה אנשים שמתים על התרגיל הזה...
אצלנו בחברה זה פצע איזה 4-5 חברים בפרק זמן קצר..

חבר'ה אני חושב שהתחיל אצלי טניס אלבו ... מה מומלץ לעשות עכשיו ?
אני כבר לא יכול להתאמן כי ממש קשה עם הכאבים בחלק החיצוני של המרפק ואי אפשר לעשות עם זה כלום

למישו פה פעם היה והוא יכול להמליץ מה לעשות במצב הזה ?

חבר'ה אני חושב שהתחיל אצלי טניס אלבו ... מה מומלץ לעשות עכשיו ?
אני כבר לא יכול להתאמן כי ממש קשה עם הכאבים בחלק החיצוני של המרפק ואי אפשר לעשות עם זה כלום

למישו פה פעם היה והוא יכול להמליץ מה לעשות במצב הזה ?

עקרונית תחפש תרגילים שלא כואבים לך..
אפשר לנסות לשים חובק על המרפק אבל אי אפשר לדעת כמה יעזור.. לחלק זה עוזר ולחלק פחות

קרה לי פעם....
היום יש חי קצת כאבים במרפק..
תקנה תחבושת למרפק, זה מאוד עוזר.

• פותח/ת השרשור
מאז שפרסמתי את הפוסט לא עשיתי תרגילים מבודדים ליד קידמית/אחורית ולא כאב אפילו פעם אחת 😃

ממליץ לך קודם כל לבחון שוב את הצורך שלך לבודד טרייספס (אין לי מושג כמה הבנץ' \ פרס שלך או איך ההתקדמות שלך בהם), אבל אם אתה כבר מבודד, אז לפחות לעשות את זה כמו שצריך:
http://startingstrength.com/index.php/site/video/platform_the_lying_triceps_extension

ומבחינת הפציעה קטונטי מלהיות מאבחן או מטפל, אבל אם יש לך טניס אלבו, אל תתרגש. גם לי וגם לשני שחייני עילית שאני מכיר היה את זה. אין לי מושג מאיפה הפיזיוטרפיסט הביא את המידע הכל-כך מדאיג בפוסט שצירפו כאן, אבל מהמקרים שאני מכיר (רק שלושה - אולי זה שלושה חריגים. לא יודע), נושכים קצת שפתיים, מתאמנים על הפציעה ומורידים עומס בתנועות הכואבות.
צריך להבין שפציעות זה חלק מהמשחק, ובאמת שמעטות הפציעות שאמורות לגרום לך לא להתאמן 3 חודשים בכלל. בדרך כלל כשמפסיקים להתאמן ל3 חודשים הפציעה היא רק התירוץ.
שוב - לא יודע על המקרה שלך או על כל מקרי הטניס אלבו, אבל תחקור באינטרנט, ואתה כבר תמצא איך לפתור את הבעייה. אגב יש רצועות מאוד טובות לפציעה הזאת, שמורידות את העומס מאותו מקום כמעט באופן מלא. בבריכה זה פחות רלוונטי, אבל אתה לא שחיין ואתה יכול להשתמש בזה בחדר כושר.

בהצלחה

נערך לאחרונה:
ממליץ לך קודם כל לבחון שוב את הצורך שלך לבודד טרייספס (אין לי מושג כמה הבנץ' \ פרס שלך או איך ההתקדמות שלך בהם), אבל אם אתה כבר מבודד, אז לפחות לעשות את זה כמו שצריך:
http://startingstrength.com/index.php/site/video/platform_the_lying_triceps_extension

ומבחינת הפציעה קטונטי מלהיות מאבחן או מטפל, אבל אם יש לך טניס אלבו, אל תתרגש. גם לי וגם לשני שחייני עילית שאני מכיר היה את זה. אין לי מושג מאיפה הפיזיוטרפיסט הביא את המידע הכל-כך מדאיג בפוסט שצירפו כאן, אבל מהמקרים שאני מכיר (רק שלושה - אולי זה שלושה חריגים. לא יודע), נושכים קצת שפתיים, מתאמנים על הפציעה ומורידים עומס בתנועות הכואבות.
צריך להבין שפציעות זה חלק מהמשחק, ובאמת שמעטות הפציעות שאמורות לגרום לך לא להתאמן 3 חודשים בכלל. בדרך כלל כשמפסיקים להתאמן ל3 חודשים הפציעה היא רק התירוץ.
שוב - לא יודע על המקרה שלך או על כל מקרי הטניס אלבו, אבל תחקור באינטרנט, ואתה כבר תמצא איך לפתור את הבעייה. אגב יש רצועות מאוד טובות לפציעה הזאת, שמורידות את העומס מאותו מקום כמעט באופן מלא. בבריכה זה פחות רלוונטי, אבל אתה לא שחיין ואתה יכול להשתמש בזה בחדר כושר.

בהצלחה
רוצה להוסיף ולחזק שגם חבר שלי שיש לו טניס אלבו קיבל כדורים לקחת ואיזה חובק לשים על האזור הכואב ומתאמן כרגיל.(כתבתי יותר בהרחבה על זה בקישור שצירפתי בהודעה הקודמת שלי)

חבר'ה אני חייב את העצה שלכם !
לפני 8-10 יום הרגשתי כאבים בחלק האחורי של המרפק , ולפי הבנתי היה לי טניס אלבו .
הלכתי לרופא צבאי וסיפרתי לו על התסמינים ומה אני מרגיש והוא אמר שיכול להיות שיש לי טניס אלבו והביא לי טיפול תרופתי בכדורים בשם איבופן 400 .
את הכדורים הייתי צריך לשתות 3 ביום למשך 10 יום והאמת היא שלא לקחתי את העניין רציני בגלל שלא יצא לי לשתות את הכדורים בגלל כל מיני סיבות
ושתיתי אולי מתוך 30 איזה מקסימום 8 כדורים.

אני חייב לציין שהכאב שהיה לי היה רציני עד כדי כך שלא יכולתי להרים יד מסוימת עד הסוף כלפי מעלה
והיום כבר פסקו הכאבים ברוך השם ואני מרגיש שהמצב השתפר לגמרי .

מתי לדעכתם מומלץ וכדאי לי לחזור להתאמן ובאיזה מינון ומשקלים על מנת לא לחזור לפציעה ?

טוב. מקפיץ את השרשור הזה רק כדי להוסיף את שני הסנט שלי, לכל מי שיחפש כאן בעתיד מידע על מרפק טניס.

הרגע חזרתי מביקור אצל רופא מומחה (ד"ר ישי רוזנבלט במרפאת הספורט מדיקס במרכז האולימפי).
אבחן אצלי מרפק טניס ביד שמאל.
כמה עובדות רפואיות שציין בפני הרופא.
1. זו פציעה שנובעת מניוון של הגיד - Overuse. אבל הרפואה לא ממש יודעת להגיד למה הפציעה צצה אצל אדם אחד ואצל אחר לא. לא מבינים בה ממש.
2. זו פציעה שב-85%-90% מהמקרים חולפת מעצמה עד כשנתיים מזמן הפציעה. ללא כל טיפול מיוחד.
3. אין בספרות טיפול שמוכח כיעיל. הטיפולים הם בעיקר להקלה של הסימפטומים. פיזיו, סטרואידים, אנטי דלקתיים, וכו' - כל אלו לא מוכחים כיעילים בזירוז החלמה, אלא רק בהקלה על הכאבים.
4. המלצותיו - רצועת/חבק יד - נותנת לבסיס הגיד "לנוח". שיפור ארגונומיה במחשב (כרית סיליקון מקלדת/עכבר), פיזיו, כדורים אנטי דלקתיים. ושוב, כל אלו לא מזרזים החלמה אלא רק מקלים על כאבים.
5. אין צורך להפסיק להתאמן - הנזק כבר קיים ולא יחמיר כתוצאה מאימון. פשוט להימנע מתרגילים כואבים ולעבוד "סביב" הפציעה.
6. אם יש החמרה, לגשת חזרה לרופא שכן אז ייתכן שהבעיה אינה מרפק טניס ויש לבצע אבחנה נוספת.

נערך לאחרונה:
מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית