הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון שמנת, חמאה, גבנצ

• פותח/ת השרשור ^pala
  • פורסם בתאריך

^pala

משתמש משקיע
5,176
2,304
נק' מוניטין:
16,791
5,176
2,304
התזונה שלי מאוד תלויה על המרכיבים האלה. אני אוכל המון שמנת וגבינה צהובה. אני אוכל גם חמאה, אבל משתדל לא לטגן איתה.
עד כמה שזה טוב\לא טוב? עד עכשיו, ממה שהבנתי, השומנים שבאים מהמצרכים האלה הם די חיונים וטובים, במיוחד לספורטאים. אני אוכל המון גבנצ. מה דעתכם על המוצרים הללו?

כמו כן...האם יש הבדל בין גבנצ רגילה ולגבינה מבושלת , מותכת? (טוסט לדוגמא)

אני גם אוכל המון חמאה וכמויות של גבנצ' והבדיקות דם שלי יצאו בסדר
פשוט מנסה להמנע מאכילה מרובה של פחמימות בעיקר חד סוכרים
ממליץ לך לעשות בדיקת דם ..

לגבי הגבינה-לא משנה אם תחמם אותה או לא הערכים הם אותם ערכים

• פותח/ת השרשור
למעשה לגבי הגבנצ אני יותר התכוונתי שאם הבישול גורם לשינוי מסוים, כמו למשל אם השמן נהיה רעיל או שהוא לא נפגע.

לגבי בדיקת דם זאת לא בדיוק האינדיקציה הטובה ביותר..
אני כרגע בצבא אז לעשות בדיקת דם זה בעייתי, גם מכיוון שיהיה קשה לשחרר אותי וגם הכי חשוב, התזונה שלי עלובה בצבא ושונה מאוד מהתזונה שלי בבית.

למעשה לגבי הגבנצ אני יותר התכוונתי שאם הבישול גורם לשינוי מסוים, כמו למשל אם השמן נהיה רעיל או שהוא לא נפגע.

לגבי בדיקת דם זאת לא בדיוק האינדיקציה הטובה ביותר..
אני כרגע בצבא אז לעשות בדיקת דם זה בעייתי, גם מכיוון שיהיה קשה לשחרר אותי וגם הכי חשוב, התזונה שלי עלובה בצבא ושונה מאוד מהתזונה שלי בבית.

השומן של הגבינה הוא רווי ולכן לא נפגע בחימום, אני כל יום לוקח איזה 9 פרוסות של גבנ''צ, שם בערימה ומכניס למיקרו ל-50 שניות, טעים רצח. מה שכן אני קונה ממספר מקומות את הגבנ''צ ובחלק זה יוצא יותר מלוח ובחלק פחות, לא מבין למה יש הבדל כי אני קונה רק עמק

ואגב, ראיתי שציינת שאתה משתדל לא לטגן עם חמאה, להיפך, החמאה מאוד בריאה לטיגון, אני מטגן איתה הכל, מחביתה ועד סטייקים, אבל אני הופך אותה לחמאה מזוקקת קודם כל(סמנה) אבל זה לא חייבים, רק מי שבא לו לשפר אותה עוד

אין בעיה לטגן עם שומן רווי כי הוא לא מתחמצן בניגוד לרוב השמנים הצמחיים.
אני קונה בלוק סגור של גבנ''צ מהמעדניה,זה בפיקוח ככה שזה יוצא גרושים,יש שם 3.5 ק''ג בכללי זה יוצא די יקר,אבל ל100 גר' זה עולה בערך 4 ש''ח.
בבית אני חותך את הגבינה לחתיכות גדולות ואני מקפיא אותן,כל פעם אני מוציא מהמקפיא חבילה אחת ואוכל.
היתרון של זה הוא שהגבינה לא ישבה במעדניה,הטעם הרבה יותר טוב מאשר פרוסות קנויות,או פרוסות שנפרסות במעדניה.
וגם לא צריך לאכול 9 פרוסות,חתיכת גבינה אחת של 100 גר' וסגרנו עניין.
אני מחפש גם חמאה במשקל,הבעיה היא שאני מוצא אך ורק של וויליפוד,שזו הלורפק,משהו שם מוזר לי ואני מעדיף להשתמש בתנובה הרגילה.

• פותח/ת השרשור
רגע, שניה...אוף אני שונא כשזה קורה. למה עד עכשיו אני הבנתי שזה..רע לטגן עם חמאה? לבנתיים אני יודע שטיגון מחמצן את השמן שבסופו של דבר גורם לו להיות דלקתי...כמובן שזה תלוי בסוג השמן, רמת החימצון שלו והטמפרטורה. ממה שהבנתי, שמן זית מתחמצן הכי מהר, יחד עם חמאה, לכן יש עדיפות לקנולה למרות שגם הוא מתחמצן. (כרגע אני מוציא מהקשר שמן קוקוס). אז איך בדיוק נוצר מצב שבה חמאה היא בעצם טובה לטיגון? היא אופציה הרבה יותר טובה מקנולה ושמן זית?

השמן לא נהיה דלקתי,אתה הוא שנהיה דלקתי.
שומנים רווים זקוקים לטמפ' גבוהה יותר בכדי להתחמצן,יש איזו טבלה שמסתובבת איפשהו שמראה את טמפ החימצון של השמנים.
גם שמן קנולה מתחמצן,הבעיה בו שהוא מכיל המון אומגה 6.
אני אישית מטגן עם חמאה,שמן קוקוס,שמאלץ משומן בקר,אפשר להשתמש גם בשמן דקלים ושמן אבוקדו.
אני בכלל לא נוגע בקנולה ובשמנים צמחיים אחרים פרט לקוקוס ושמן זית,בשמן זית אני משתמש אך ורק לתיבול/אפיה קצרה.

אין בעיה לטגן עם שומן רווי כי הוא לא מתחמצן בניגוד לרוב השמנים הצמחיים.
אני קונה בלוק סגור של גבנ''צ מהמעדניה,זה בפיקוח ככה שזה יוצא גרושים,יש שם 3.5 ק''ג בכללי זה יוצא די יקר,אבל ל100 גר' זה עולה בערך 4 ש''ח.
בבית אני חותך את הגבינה לחתיכות גדולות ואני מקפיא אותן,כל פעם אני מוציא מהמקפיא חבילה אחת ואוכל.
היתרון של זה הוא שהגבינה לא ישבה במעדניה,הטעם הרבה יותר טוב מאשר פרוסות קנויות,או פרוסות שנפרסות במעדניה.
וגם לא צריך לאכול 9 פרוסות,חתיכת גבינה אחת של 100 גר' וסגרנו עניין.
אני מחפש גם חמאה במשקל,הבעיה היא שאני מוצא אך ורק של וויליפוד,שזו הלורפק,משהו שם מוזר לי ואני מעדיף להשתמש בתנובה הרגילה.
כמה יעלה בלוק כזה?
מאיפה אפשר להשיג?

אני קונה במעדניה של הגביות ברמי לוי,המחיר בפיקוח זה 4.45 ל100 גר'.
נראה לי שמוכרים את זה שם מתחת למחיר פיקוח,כמו שהוא עושה עם החלב והקוטג'.
בלוק יעלה לך בסביבות ה150,לפני כמה חודשים זה היה זול יותר.
עוד דברים שאני אוהב לקנות מהמעדניה זה גבינת שמנת 30% ועוד גבינות שמנות שעולות 3 שקל ח100 גר'.
יש שם כל מיני פטה וכאלו,זה חוסך מלא כסף ומפוצץ בקלוריות שבאות נטו מחלבון ושומן.

זה סבבה לגמרי... אני גם אוכל די הרבה חמאה וגבינות. יש בזה הרבה שומן רווי וכמעט אין בזה אומגה 6 שהוא דלקתי אז ככה שזה טוב

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית