הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע שמנת מתוקה

Mr. power

משתמש קבוע
1,781
741
נק' מוניטין:
1,129
1,781
741
מה אתם אומרים על שמנת מתוקה 38%? היא לא משביע או משהו אבל יש בה כמעט 2000 ק׳ ודיי קל לשתות אותה. יוצא גם סביבות 190 גרם שומן ל 500 מ״ל. כל עוד זה נכנס בערכים זה בסדר? או שמיותר?. לא כזה משתלם כספית אבל לפעמים זה מאוד עוזר לי מבחינת הקלוריות.

מכמה לכמה קפץ?
היו שינויים בטריגליצרידים? ב hdl ?
האם שמרת על תזונה זהה, ורק אכלת בנוסף שמנת?

• פותח/ת השרשור
לי, אישית, זה גרם לקפיצה בכולסטרול 'הרע' בדם. אולי זה משהו שהגוף 'מתרגל' אליו או משהו, אז לא יודע..
מאיפה אתה יודע שזה בגלל השמנת באמת? היא הרי לא היית מקור השומן היחידי בתפריט שלך נכון?

אין שום בעיה. אני לפני שנתיים הייתי שותה 250 מ"ל שמנת מתוקה לארוחת צהריים. אכלתי גם שקדים בנוסף בשביל תחושת השובע.

אז ככה...

בתאריך 04/08/2014:
159.00 CHOLESTEROL
45.00 HDL-CHOLEST.
99.60 LDL-CHOLEST.
72.00 TRIGLYCERIDES

בערך בחודש מרץ 2015 התחלתי לשתות בכל ערב לפני השינה 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%. מעבר לזה לא שיניתי כלום (רק התחלתי להתאמן בחדכ גם). מציין שכתוצאה מזה גם עליתי במשקל, אז אולי התוצאות קשורות גם לזה.

בתאריך 18/06/2015:
273.00 CHOLESTEROL
77.00 HDL-CHOLEST.
175.20 LDL-CHOLEST.
104.00 TRIGLYCERIDES

כאן נבהלתי קצת. אני לא כזה מבין בתחום. לא קראתי מספיק מחקרים, אבל הרופא אמר לי "נו נו נו" וכו'. הפסקתי עם השמנת.

בתאריך 15/11/2015:
184.00 CHOLESTEROL
48.00 HDL-CHOLEST.
122.80 LDL-CHOLEST.
66.00 TRIGLYCERIDES

שוב. אני לא מתיימר להבין יותר מדי בתחום. אני מציין רק שזה מה שעשיתי, וזה אכן השינוי היחיד שעשיתי (פרט להרשמה לחדר כושר, ואבקת חלבון רק אחרי אימון).
אולי זה משהו שהגוף גם מתרגל אליו אחרי זמן מסויים. אולי התוצאות האלה בכלל לא מעניינות. אולי התוצמאות האלה הן בגלל שעליתי במשקל. לא יודע.

ה hdl שלך עלה בנוסף, שזה מעולה, הטריגלצרידים עלו מעט, אתה בטוח שלא אכלת יותר פחמימות?
והldl הוא לא בהכרח רע

לא אכלתי לפי תפריט, אבל זה השינוי היחיד המשמעותי שבוצע. אולי זה קשור לעליה במשקל, לאימונים בחדכ, לחלבון, או לא יודע.

שמנת מתוקה זה התוסף האולטימטיבי בעיני.
תקופה מסויימת היתה לי נגישות לשמנת 42% (מיוצרת רק עבור מעדניות) - זה אפילו עוד יותר טוב.

אין שום בעיה בצריכה של שומן רווי.
זה לא משנה אם זה משמנת, בשר או חמאה.
עם אבקת חלבון זה אחד הדברים, או סתם קצפת.
אני אישית צורך ללא פחמימה.

• פותח/ת השרשור
למה לעזאזל אני לא מקבל התראות על הפוסט שפחתי?
בכל אופן, אם רוב השומן בא מהשמנת, זה גם לא טוב?

@חמוץ היו לך עוד מקורות שומן חוץ מהשמנת?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית