הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בקע מפשעתי

Zeuthand Events

משתמש פעיל
836
1
נק' מוניטין:
548
836
1
אני נמצא כבר תקופה ארוכה שבה אני עובד מאוד חזק בתוכניות כוח.
לפני כחודש יתחלתי להרגיש יא נוחות באזור המשפעה. פניתי לאורלולג, הוא אמר לי שיכול להיות שזה התחלה של בקע, אמר שבנתיים אין מי מה לחשוש, הכאבים נגמרו והמשכתי להתאמן רגיל.
יומיים לפני פרסום פוסט זה עשיתי אימון טקסס-עצימות. בסוף האימון עשיתי כמה סטים לבטן, וקיבלתי כווץ נוראי בשרירי הבטן, לא בטוח ששני הדברים קשורים אבל לאחר מי זה ים למחרת ועד עכשיו אני מרגיש יא נוחות חזקה באיזור המפשעה והרגשה של כובד כזאת, וגם טיפה כואב בזמן השיעול. כלומר 99% שזה התחלה של בקע מפשעתי. אני לא רואה שום גידולים באזור כלומר המצב לא כזה חמור, פשוט הרשה של כובד ויא נוחות.
האשלה שלי זה האם אפשר לשנות תוכנית לAB 8-12 חזרות אולי להוריד דדליפת (גם ככה אני כבר לא מצליח להתקדם בטקסס וגם מנטאלית נמאס כל אימון לתת את 100%) על מנת להמשיך להתאמן עם הבקע ואולי לעשות ניתוח כבר אחרי חיטוב של הקיץ בספטמבר כזה...
או שעדיף לעשות את הניתוח עכשיו ולא לנסות להתאמן עם הבקע.
את השאלה הזאת אני לא רוצה לשאול את הרופאכי הוא הוא בוואדאות יגיד לי להפסיק את האימונים ואת זה אני ממש לא מתכוון לעשות. או להמשיך להתאמן או ללכת לעשות ניתוח...ולהמשיך להתאמן.
אבל אם כבר לבחור אני מעדיף לעשות תניתוח אחרי החיטוב כדי לפחות להיות שחיף עם גוף מעוצב בזמן ההתאוששות מי הניתוח ולא להיות שמן.

אז אם יש למישהו ידע בעניין או שהוא היה במצב דומה, מהכדאי לעשות? להמשיך להתאמן AB עדין בתקווה שהמצב לא יחמיר, או ישר לפנות לרופא "כי עם הבראיות לא משחקים".

תודה לעוזרים.

תשמע, אני בהחלט לא רופא, אבל התשובה נמצאת בגוף השאלה...
אתה הרי אומר שזה מפריע לך, באמת למה לשחק בבריאות ?
חוץ מזה, זה לקחת סיכון כי לך תדע אם זה באמת יחמיר בזמן האימונים?
בכל זאת, תקופה של סביבות חצי שנה זה הרבה זמן וזה יכול להחמיר בצורה רצינית עד אז וגם להסתובב חצי שנה עם זה לא נשמע פינוק...

ובנוסף לזה, למה ללכת לאימונים ולהוציא מעצמך 50% כשאתה יודע שאתה יכול יותר ?
לפי דעתי תבדוק אם זה בקע באמת, לך לעוד מספר רופאים, יכול להיות שסתם מתחת משהו.

איך זה קרה לך ?

• פותח/ת השרשור
תשמע, אני בהחלט לא רופא, אבל התשובה נמצאת בגוף השאלה...
אתה הרי אומר שזה מפריע לך, באמת למה לשחק בבריאות ?
חוץ מזה, זה לקחת סיכון כי לך תדע אם זה באמת יחמיר בזמן האימונים?
בכל זאת, תקופה של סביבות חצי שנה זה הרבה זמן וזה יכול להחמיר בצורה רצינית עד אז וגם להסתובב חצי שנה עם זה לא נשמע פינוק...

ובנוסף לזה, למה ללכת לאימונים ולהוציא מעצמך 50% כשאתה יודע שאתה יכול יותר ?
לפי דעתי תבדוק אם זה בקע באמת, לך לעוד מספר רופאים, יכול להיות שסתם מתחת משהו.

איך זה קרה לך ?

בהתחלה זה יתחיל בהדרגה אחרי איזה חודשיים שהתחלתי אימוני כוח התחלתי להרגיש טיפה יא נוחות בצד שמאל בבטן תחתונה. אחרי איזה שבועיים שזה לא עבר ניגשתי לרופאה היא אמרה שזה יכול להיות התחלה של בקע אבל היא לא מרגישה כלום לכן אין מה לחשוש. המשכתי להתאמן כי חצי שנה אחרי זה, לפעמים הרגשתי את היא נוחות לפעמים לא. עד שלא מזמן באימון אחרון הרגשתי ממש כווץ בשרירי הבטן. את הכווץ הזה כל אחד יכול לקבל אחרי כמהסטים טובים לבטן וטנועה לא זהירה מיד לאחר מכן, זה לא משהו שהוא לא תקין. מהשלא תקין במקרה שלי זה שאחרי זה יום למחרת ועד עכשיו אני מרגיש כובד כזה באזור המפשעה...
זה מפריע לי בקטע שאני יודע שבעתיד אני יצטרך לקחת הפסקה ארוכה מי אימונים בגלל הניתוח (בין חודשיים לחצי שנה), זה לא מפריע לי בקטע שכואס לי משהו. סך הכל זה לא כזה נורא פשוט הרגשה של יא נוחות שאפשר להתרגל לזה. השאלה היא האם אני אוכל להמשיך להתאמן בלי שזה יהיה יותר גרוע ואז בסופו של דבר הניתוח יהיה יותר מורכב, במקרה כזה לא שווה לעשות את זה עכשיו.
בכל מקרה מחר אני הולך לעשות אימון A בתוכנית AB חדשה שהכנתי לעצמי, נירא איך אני ירגיש אחרי זה...

בהתחלה זה יתחיל בהדרגה אחרי איזה חודשיים שהתחלתי אימוני כוח התחלתי להרגיש טיפה יא נוחות בצד שמאל בבטן תחתונה. אחרי איזה שבועיים שזה לא עבר ניגשתי לרופאה היא אמרה שזה יכול להיות התחלה של בקע אבל היא לא מרגישה כלום לכן אין מה לחשוש. המשכתי להתאמן כי חצי שנה אחרי זה, לפעמים הרגשתי את היא נוחות לפעמים לא. עד שלא מזמן באימון אחרון הרגשתי ממש כווץ בשרירי הבטן. את הכווץ הזה כל אחד יכול לקבל אחרי כמהסטים טובים לבטן וטנועה לא זהירה מיד לאחר מכן, זה לא משהו שהוא לא תקין. מהשלא תקין במקרה שלי זה שאחרי זה יום למחרת ועד עכשיו אני מרגיש כובד כזה באזור המפשעה...
זה מפריע לי בקטע שאני יודע שבעתיד אני יצטרך לקחת הפסקה ארוכה מי אימונים בגלל הניתוח (בין חודשיים לחצי שנה), זה לא מפריע לי בקטע שכואס לי משהו. סך הכל זה לא כזה נורא פשוט הרגשה של יא נוחות שאפשר להתרגל לזה. השאלה היא האם אני אוכל להמשיך להתאמן בלי שזה יהיה יותר גרוע ואז בסופו של דבר הניתוח יהיה יותר מורכב, במקרה כזה לא שווה לעשות את זה עכשיו.
בכל מקרה מחר אני הולך לעשות אימון A בתוכנית AB חדשה שהכנתי לעצמי, נירא איך אני ירגיש אחרי זה...
לא יודע, לי זה לא נשמע ממש טוב, אני לגמרי מבין אותך שאתה לא רוצה להפסיק אימונים אבל אם צריך- עושים את זה.
בריאות לפני הכל. תלך למספר רופאים כדי לקבל חוות דעת שונות ותראה מה יש להם להגיד,
אם צריך ניתוח גש כמה שיותר מוקדם כדי לסיים עם זה.

• פותח/ת השרשור
לא יודע, לי זה לא נשמע ממש טוב, אני לגמרי מבין אותך שאתה לא רוצה להפסיק אימונים אבל אם צריך- עושים את זה.
בריאות לפני הכל. תלך למספר רופאים כדי לקבל חוות דעת שונות ותראה מה יש להם להגיד,
אם צריך ניתוח גש כמה שיותר מוקדם כדי לסיים עם זה.

הבעיה שלעשות ניתוח זה לא בדיוק לסיים, זה להתחיל תהליך מורכשכולל בתוכו תקופה ארוכה של התאוששות. לכן אם תהיה לי בחירה אני מעדיף להתחיל את התהליך הזה אחרי החיטוב ורצוי שגם אחרי הקיץ. אבל בכל מקרה תוד על העצה אני ילך לרופא בקרוב נירא מה הוא יגיד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית