הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה|הבדל בין LOW BAR HIGH BAR.

• פותח/ת השרשור royx31
  • פורסם בתאריך

royx31

משתמש מתחיל
34
0
נק' מוניטין:
0
34
0
שאני עושה סקוואט יש הבדל בין LOW BAR ל HIGH BAR?
אם כן מה ההבדל ?

LOW BAR.
מוט ממקום נמוך יותר , נכנס בדיוק בתוך "שקע טבעי " כזה
המתאמן יורד אחורה ולמטה כאשר עליו לפצות על זה בהשענות קדימה.
חזרה למעלה על ידי האגן.
ברכיים כמה שפחות עוברות את האצבעות (אם אפשר אז בכלל לא)
ירידה עד שבירת מקביל
עובד חזק מאוד על ההמסטרינגס, תחת, מקרבי ומרחיקי הירך בנוסף לקוודס.

HIGH BAR.
מוט ממוקם על הטרפזים.
הגב נשאר הרבה יותר זקוף. (כמעט ישר)
ברכיים עוברות את האצבעות הרבה יותר.
דגש על שרירי הירך הקדמיים. (קוודס).
ירידה הרבה מעבר למקביל. יש מתאמנים שממש נוגעים עם התחת בשוקיים. מה שנקרא ASS TO GRASS.

+תצפה בסרטון הזה -

תקנו אותי עם יש משהו ששכחתי ..

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
סיכום קצר ולעניין: אלא אם כן אתה מתעסק בספורט ספציפי, זו התעסקות בקקה. זה trade-off בין יותר משקל על המוט ב-LB, לבין עומק ב-HB, ובין "לתת דגש" לשרירי ה-posterior chain ב-LB לבין "לתת דגש" לארבע ראשי ב-HB.
אם יש לך בעיות ברכיים - LB אולי יהיה יותר מתאים בשבילך.
אם יש לך בעיות גב - כנראה ש-HB יהיה יותר מתאים לך.
אחרי תקופה שאתה עושה אחד מהם, זה כנראה יהיה צעד נבון לעשות לתקופה את השני כדי לסגור פיגורים. אני לדוגמה התחלתי את "הקריירה" שלי ב-LB, ואחרי שעברתי ל-HB זה סידר לי הרבה דברים גם בתרגילים אחרים. שמעתי גם על מקרים הפוכים.

• פותח/ת השרשור
סיכום קצר ולעניין: אלא אם כן אתה מתעסק בספורט ספציפי, זו התעסקות בקקה. זה trade-off בין יותר משקל על המוט ב-LB, לבין עומק ב-HB, ובין "לתת דגש" לשרירי ה-posterior chain ב-LB לבין "לתת דגש" לארבע ראשי ב-HB.
אם יש לך בעיות ברכיים - LB אולי יהיה יותר מתאים בשבילך.
אם יש לך בעיות גב - כנראה ש-HB יהיה יותר מתאים לך.
אחרי תקופה שאתה עושה אחד מהם, זה כנראה יהיה צעד נבון לעשות לתקופה את השני כדי לסגור פיגורים. אני לדוגמה התחלתי את "הקריירה" שלי ב-LB, ואחרי שעברתי ל-HB זה סידר לי הרבה דברים גם בתרגילים אחרים. שמעתי גם על מקרים הפוכים.
אז אם יש לי בעיות ברכיים לעשות LB ? שזה אומר LOW BAR? כי ניסיתי את זה וזה לא כל כך נוח לי

LB לא ממש נוח בהתחלה. תנסה לעשות HB ולראות אם הברכיים שלך "אוהבות" או לפחות "מקבלות" את זה. כמובן בהנחה שהטכניקה נכונה.

Back
למעלה תחתית