הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון SS תוכנית טובה אבל לדעתי יש חסרונות

מצב
השרשור נעול

AsherIsPW

מושעה
632
17
נק' מוניטין:
8
632
17
שלום
בכללי אני עשיתי SS ואני גם מסכים שהיא תוכנית מעולה למתחילים ומאוד עוזרת להמשך אבל יש בה כמה דברים שהם לדעתי אצלי מוגדרים כחסרונות:
1.ההתקדמות בסקוואט ובדדליפט היא ממש גדולה לעומת בנץ פרס ופרס המצב יוצר חוסר פורפורציות בין הרגליים התחת והגב לחזה כתפיים יש אחורית וקידמית
2.הסקוואט עובד על התחת ובSS הסקוואט זה המשקל הכי כבד אז מה שיוצא מזה שהתחת גם גודל מאוד וזה יוצר תחת גדול לעומת הגוף.
זאת כבר בעיה של הרבה אנשים שעושים SS:
אוכלים מלא קלוריות ושותים מלא מלא חלב ואז עולים במשקל בצורה ממש מטורפת הם צוברים הרבה נוזלים ושומן שבחיטוב שהולך להיות להם הולך להתארך מאוד.
הטכניקה הרבה פעמים לא טובה והם יכולים להיפצע כי לא למדו טכניקה והרימו משקלים גבוהים.
חוץ מזה SS תוכנית מעולה להתחלה נותנת כוח מטורף להמשך דרך של כל מתאמן ומתאמן.
חשוב לדעת גם להתאמן ולא להאשים את התוכנית SS אם נפצעים אני אישית בלי SS הייתי היום הרבה יותר חלש וקטן.

אני מפרסם את זה כי יש פה אנשים שחושבים שSS זאת תוכנית ללא חסרונות וחשוב לי שהם יבינו שזה לא נכון.

1. SS לא יוצרת חוסר פרופורציות, הגוף שלך יוצר חוסר פרופורציות. בSS אתה מתחיל ממשקלים מאוד נמוכים וכל אימון מעלה סביר להניח שפרס ובנץ יתקעו ראשונים וסקוואט ודדליפט אחרונים .
2.תחת כמו הרבה איברים הגוף הוא שריר ושהשריר גדל איתו גם התחת.
אף אחד לא אמור לאכול מלא מלא ולשתות מלא מלא חלב , אתה אמור להתחיל עם מאזן קלורי נמוך וכל פעם שאתה נתקע במשקל להוסיף .(מבטיח לך שמתאמן שפועל הדרך הזו יהיה לו חיטוב קליל ביותר, פשוט אנשים חושבים שזה שהם במסה זה אומר שהם יכולים לאכול מכל הבא ליד כי ''כל המרבה הכי זה משובח'' .. לא !! )
לעניין הטכניקה אני לא יכנס כי זה מובן מאליו , מי שאכפת לו מהגוף ידאג גם ללמוד אותו.

הנה מחקתי לך את כל החסרונות 👑

• פותח/ת השרשור
שוב אני ידגיש חשוב לי שתבינו שאני בעד ss אבל ההתקדמות בסקוואט היא ממש קיצונית לעומת בנץ ופרס של המון אנשים
פורפורציות כמעת ותמיד אין כמו שיש בפיצולים
אבל תמיד אפשר לתקן הבסיס עצמו שמקבלים מהתוכנית שווה את זה

המטרה ב-SS היא להתחזק כמה שיותר וכמה שיותר מהר ולא לדאוג לפרופורציות. את זה אתה מוזמן לעשות אחרי SS.

שוב אני ידגיש חשוב לי שתבינו שאני בעד ss אבל ההתקדמות בסקוואט היא ממש קיצונית לעומת בנץ ופרס של המון אנשים
פורפורציות כמעת ותמיד אין כמו שיש בפיצולים
אבל תמיד אפשר לתקן הבסיס עצמו שמקבלים מהתוכנית שווה את זה
אתה נתקע בבנצ כי אתה לא יודע לעשות בנצ

סקוואט- עובד על פלג גוף תחתון (חצי גוף) בשלמותו, גב בטן (עןד חלק מאד גדול בגוף). כמעט כל הגוף עובד, כל השרירים הגדולים- יותר שרירים = יותר משקל.
בנץ'- חזה, יד אחורית. גם בטן הגב והכתפיים, אבל רק טיפה כמייצבים.
אתה מצפה שתרגיל שעובד על 2 שרירים בינונים ועוד 3 מייצבים בקטנה יתקדם בקצב של תרגיל שמערב אצ כמעט כל השרירים הגדולים וכמעט כל הגוף?

• פותח/ת השרשור
המטרה ב-SS היא להתחזק כמה שיותר וכמה שיותר מהר ולא לדאוג לפרופורציות. את זה אתה מוזמן לעשות אחרי SS.
נכון מאוד לדעתי.
אתה נתקע בבנצ כי אתה לא יודע לעשות בנצ
ואתה יודע מה אני יודע לעשות ומה לא ...
סקוואט- עובד על פלג גוף תחתון (חצי גוף) בשלמותו, גב בטן (עןד חלק מאד גדול בגוף). כמעט כל הגוף עובד, כל השרירים הגדולים- יותר שרירים = יותר משקל.
בנץ'- חזה, יד אחורית. גם בטן הגב והכתפיים, אבל רק טיפה כמייצבים.
אתה מצפה שתרגיל שעובד על 2 שרירים בינונים ועוד 3 מייצבים בקטנה יתקדם בקצב של תרגיל שמערב אצ כמעט כל השרירים הגדולים וכמעט כל הגוף?
לא אני לא מצפה לזה אבל פורפורציות זה חלק מאסטתיקה של הגוף
אני מאמין שבן אדם שבא לחדר כושר רוצה לקבל גוף פורפורציונלי

אנשים שהסקוואט שלהם הוא 160 והבנץ שלהם 75 נשמע לך באמת סבבה?

מה הקשר? פשוט הקצנת את זה... וחוץ מזה שעדין לא יצא לי לראות בנאדם כזה. אפילו למרימים אולימפיים לא יהיה בחיים הפרש כזה.

• פותח/ת השרשור
לחבר שלי היה סקוואט 132.5 ובנץ 75
וגם היה לו דדליפט 142.5

ולי היו משקלים דומים מאוד

קודם כל אין לי מושג איך הטכניקה שלך ואם שברת בכלל וגם אם כן זה לא ההפרש שנתת מקודם כדוגמא.

• פותח/ת השרשור
קודם כל אין לי מושג איך הטכניקה שלך ואם שברת בכלל וגם אם כן זה לא ההפרש שנתת מקודם כדוגמא.
יכול להיות שהטכניקה של דייב טיט לא טובה כי עשיתי כמוהו יכול להיות גם שאני לא עושה בכלל טוב אבל בסקוואט הפסקתי להתקדם כי ראיתי כבר שזה יוביל להבדלים גדולים.

יכול להיות שהטכניקה של דייב טיט לא טובה כי עשיתי כמוהו יכול להיות גם שאני לא עושה בכלל טוב אבל בסקוואט הפסקתי להתקדם כי ראיתי כבר שזה יוביל להבדלים גדולים.

הטכניקה של טייט מצוינת, התקדמתי בזכותה הרבה. בכל אופן, כל עוד אתה יכול להתקדם בסקוואט אתה תתקדם ותבדוק באמת את הטכניקה של בבנצ'

הטכניקה של דייב טייט מצוינת היא בדיוק נועדה בשביל להרים יותר כי מערבים יותר שרירים.
ושוב אתה עונה בלי קשר כי אני דיברתי בכלל על הטכניקה שלך בסקוואט כי אני בספק אם בכלל שברת מקביל.

• פותח/ת השרשור
הטכניקה של דייב טייט מצוינת היא בדיוק נועדה בשביל להרים יותר כי מערבים יותר שרירים.
ושוב אתה עונה בלי קשר כי אני דיברתי בכלל על הטכניקה שלך בסקוואט כי אני בספק אם בכלל שברת מקביל.
ברור ששברתי מקביל היו לי גם מיקרים של 100% ATG

תקשיב, אתה לא מבין ואני אנסה להסביר לך את זה אחרת-
אם יש לך 1 ק"ג שריר באיבר מסויים, נקרא לו X.
באיבר Y יש לך 250 גרם שריר.
איפה יהיה לך שריר יותר חזק? איזה איבר יוכל להרים משקל גבוה יותר?
איבר X כמובן, כי יש בו פי 4 שריר מבאיבר Y.
ככה זה גם בנץ' וסקוואט-
סקוואט עובד על רוב גוף-
פלג גוף תחתון (רגליים).
רוב פלג הגוף העליון (חצי גב ובטן).
מה שהוא לא מפעיל זה גב עליון, כל היד והכתף, טרפזים וחזה.
לעומת זאת לחיצת חזה-
2/3 מהיד (יד אחורית), חזה.
טיפה כתף וטרפזים, ממש טיפה בטן גב, אבל תכל'ס חזה ויד אחורית.
אז בוא נעשה השוואה-
שני שליש מהזרוע, או בעצם שליש מהיד כולה.
חזה, שריר לא עד כדי כך גדול.
לעומת זאת-
חצי מהגוף (רגליים), בטן, גב.
מי מנצח? הסקוואט.
בסקוואט מופעלים המון שרירים, סיכוי סביר שהם ביחד שוקלים פי 4-5 יותר מהיד האחורית והחזה.
מובן למה בסקוואט, תמיד תרים יותר מבנץ'?
הבודדים שמרימים משקלים של 400+ ואפילו 488 ק"ג בנץ' הם אנשים עם גנטיקה מפלצתית בפלג גוף העליון, זה פשוט מותאם בצורה מושלמת ללחיצת חזה ולכן הם מרימים בבנץ' יותר מסקוואט ודדליפט, או משקל כמעט זהה.
אם לא הבנת אנסה להסביר לך אחרת, רק תגיד

• פותח/ת השרשור
תקשיב, אתה לא מבין ואני אנסה להסביר לך את זה אחרת-
אם יש לך 1 ק"ג שריר באיבר מסויים, נקרא לו X.
באיבר Y יש לך 250 גרם שריר.
איפה יהיה לך שריר יותר חזק? איזה איבר יוכל להרים משקל גבוה יותר?איבר X
איבר X כמובן, כי יש בו פי 4 שריר מבאיבר Y.
ככה זה גם בנץ' וסקוואט-
סקוואט עובד על רוב גוף-
פלג גוף תחתון (רגליים).
רוב פלג הגוף העליון (חצי גב ובטן).הסקוואט נותן דגש חזק על רגליים ותחת וגב תחתון אפשר להגיד רוב החלקים והם מתפתחים יפה אבל הקצב של הגדילה בSS בחלקים האלה מאוד מהיר וגדול זה לא יוצר לרוב פורפורציות בין החלקים בגוף אני לא אומר שתמיד יש חוסר פורפורציות תלוי גם במזל של המתאמן אם הוא באמת בר מזל שהוא יצליח להתקדם בבנץ ובפרס כל כך הרבה .
מה שהוא לא מפעיל זה גב עליון, כל היד והכתף, טרפזים וחזה.
לעומת זאת לחיצת חזה-
2/3 מהיד (יד אחורית), חזה.
טיפה כתף וטרפזים, ממש טיפה בטן גב, אבל תכל'ס חזה ויד אחורית. יש הבדל בין לתת דגש לשרירים כמו יד אחורית לבין לעבוד עליהם בלחיצת חזה אני לא אומר שהיד האחורית לא תגדל אבל אם היא תקבל דגש איזה שתי סטים של תרגיל ליד אחורית היא תתפתח יותר .
אז בוא נעשה השוואה-
שני שליש מהזרוע, או בעצם שליש מהיד כולה.
חזה, שריר לא עד כדי כך גדול.
לעומת זאת-
חצי מהגוף (רגליים), בטן, גב.
מי מנצח? הסקוואט.
בסקוואט מופעלים המון שרירים, סיכוי סביר שהם ביחד שוקלים פי 4-5 יותר מהיד האחורית והחזה.
מובן למה בסקוואט, תמיד תרים יותר מבנץ'?ברור שאני לא מצפה לעשות בנץ וסקוואט אותו משקל זה לא נורמלי לדעתי אבל גם שהידיים יגדלו יותר שההתקדמות בבנץ ובפרס תהיה טובה ולא תקיעה כל שנייה.
הבודדים שמרימים משקלים של 400+ ואפילו 488 ק"ג בנץ' הם אנשים עם גנטיקה מפלצתית בפלג גוף העליון, זה פשוט מותאם בצורה מושלמת ללחיצת חזה ולכן הם מרימים בבנץ' יותר מסקוואט ודדליפט, או משקל כמעט זהה.
אם לא הבנת אנסה להסביר לך אחרת, רק תגיד
באדום 😃

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית