כאבים בשריר הגב התחתון בזמן ריצה

RudeDude

משתמש פעיל
346
16
נק' מוניטין:
179
346
16
אהלן חבר'ה,
כשאני רץ, בערך אחרי קילומטר מתחיל להתפס לי הגב התחתון בטירוף, אני יכול למשוך עוד 200-250 מטר אבל אז זה נהיה מוגזם ובלי אפשרי לסחוב.
הכאב הוא כאב בשרירים שם ולא בחוליות, אם מישו יכול איכשהו לעזור לי אני מאד אשמח, זה בעייתי מאד בשבילי.
אתם חופשיים לשאול כל מה שתרצו, תודה D:

אהלן חבר'ה,
כשאני רץ, בערך אחרי קילומטר מתחיל להתפס לי הגב התחתון בטירוף, אני יכול למשוך עוד 200-250 מטר אבל אז זה נהיה מוגזם ובלי אפשרי לסחוב.
הכאב הוא כאב בשרירים שם ולא בחוליות, אם מישו יכול איכשהו לעזור לי אני מאד אשמח, זה בעייתי מאד בשבילי.
אתם חופשיים לשאול כל מה שתרצו, תודה D:

קודם כול זה הגיוני ביותר אז אל תדאג.
ריצה ידועה בתור ספורט שגורם הרבה זעזועים לגוף בגלל הקפיצות הרבות,ותפקיד השרירים הוא לספוג את הזעזועים האלו
פשוט תקפיד לעבוד על שרירי הגב,והבטן, לעשות הרבה מתיחות לגב, ועם הזמן אתה אמור להתגבר על זה

• פותח/ת השרשור
קודם כול זה הגיוני ביותר אז אל תדאג.
ריצה ידועה בתור ספורט שגורם הרבה זעזועים לגוף בגלל הקפיצות הרבות,ותפקיד השרירים הוא לספוג את הזעזועים האלו
פשוט תקפיד לעבוד על שרירי הגב,והבטן, לעשות הרבה מתיחות לגב, ועם הזמן אתה אמור להתגבר על זה

אני מתאמן בחדר כושר גם (חחח בעיקר), ריצה זה משני אבל זה עדיין חשוב לי.
יש לי מסה, אז חוסר שרירים לא נראית לי הבעיה.
תודה אבל שענית, מקווה שיש לך עוד רעיונות.

גם לרוץ צריך לדעת איך.
אם אתה קצר מקדימה, אז אתה לא יכול להשאר עם גוף זקוף, והגב עובד יותר.

כשאני רץ, בערך אחרי קילומטר מתחיל להתפס לי הגב התחתון בטירוף,
קודם כל זה לא מצב הגיוני ונדרשת בדיקה של אורטופד / פיזיוטרפיסט.
הגורמים לכך יכולים להיות רבים, אני הייתי חושד קודם כל בבעיית גב דוגמת בעיה בדיסקים (בלט , פריצה או לחץ על חוליה), בעיה בסגנון הריצה דוגמא ריצה עם גב מכופף קדימה מדי או להפך זקוף מדי.
האם זה קורה בכל מהירות ריצה גם ב-8 קמ"ש? אתה רץ בחוץ או על מסילה?
אני לא הייתי ממשיך לרוץ עד לבירור רפואי.

• פותח/ת השרשור
גם לרוץ צריך לדעת איך.
אם אתה קצר מקדימה, אז אתה לא יכול להשאר עם גוף זקוף, והגב עובד יותר.
לא הבנתי כל כך מה המשמעות של קצר מקדימה, איך אני מתקן את זה?

קודם כל זה לא מצב הגיוני ונדרשת בדיקה של אורטופד / פיזיוטרפיסט.
הגורמים לכך יכולים להיות רבים, אני הייתי חושד קודם כל בבעיית גב דוגמת בעיה בדיסקים (בלט , פריצה או לחץ על חוליה), בעיה בסגנון הריצה דוגמא ריצה עם גב מכופף קדימה מדי או להפך זקוף מדי.
האם זה קורה בכל מהירות ריצה גם ב-8 קמ"ש? אתה רץ בחוץ או על מסילה?
אני לא הייתי ממשיך לרוץ עד לבירור רפואי.

קורה לי גם בחוץ גם על מסילה, לא ניסיתי 8 קמ"ש רק 11.
הלכתי לאורתופד לא מזמן והוא נפנף אותי, הוא אמר לי שזה בגלל המשקולות ושאני מפעיל הרבה לחץ על הגב תחתון ושאני אפסיק.
לא נראלי הגיוני, מאחר וכל כך הרבה אנשים גם מתאמנים (בצורה יותר אינטנסיבית ממני) וגם משלבים ריצה בתוכנית.
אם זה משנה אני עושה SQUAT HB ולא עושה DL.
דרך אגב, אתה לא מגזים קצת?
חיפוש קצר באינטרנט מראה שזה דינפוץ.

נערך לאחרונה:
אל תתרגש
גם לי היה את זה ואני מכיר הרבה שגם חוו את זה
בכל המקרים שאני מכיר זה הופיע כשרק מתחילים לרוץ (בחודש הראשון)
תן לגוף לעשות את שלו, תן לו להסתגל. כמובן אל תהיה דביל ואם צריך להפסיק תדע לעשות את זה (יכול להיות שיש לך משהו שונה ממה שאני מכיר... קשה להגיד בוודאות)
אבל בגדול תוריד קצב, 11 קמ"ש זה מהר למתחילים, רד ל9 או אפילו 8 ותראה מה קורה
מבחינה טכנית אם אתה נשען קדימה במישורים \ ירידות, תפסיק להשען קדימה

• פותח/ת השרשור
אל תתרגש
גם לי היה את זה ואני מכיר הרבה שגם חוו את זה
בכל המקרים שאני מכיר זה הופיע כשרק מתחילים לרוץ (בחודש הראשון)
תן לגוף לעשות את שלו, תן לו להסתגל. כמובן אל תהיה דביל ואם צריך להפסיק תדע לעשות את זה (יכול להיות שיש לך משהו שונה ממה שאני מכיר... קשה להגיד בוודאות)
אבל בגדול תוריד קצב, 11 קמ"ש זה מהר למתחילים, רד ל9 או אפילו 8 ותראה מה קורה
מבחינה טכנית אם אתה נשען קדימה במישורים \ ירידות, תפסיק להשען קדימה

תודה אחי, הרגעת אותי.
לקחתי וואחד נשימה כשסיימתי לקרוא את ההודעה D:
3 פעמים בשבוע בקצב של 9 קמ"ש 2 קילומטר יעזור?

דרך אגב, אתה לא מגזים קצת?
אתה כתבת
כשאני רץ, בערך אחרי קילומטר מתחיל להתפס לי הגב התחתון בטירוף,
אם אחרי 5 דקות ריצה אתה לא יכול להמשיך לרוץ, זה לא מצב תקין לא משנה עד כמה זה נפוץ באינטרנט.
יכול להיות שאין שום בעיה וזה רק בגלל העומס על הגב מאימוני הכוח ויכול להיות שיש בעיה, אין לי דרך לדעת מה נכון.
תנסה לרוץ לאט יותר ולראות אם עדיין כואב ולנסות לרוץ לא אחרי אימון ולראות אם כואב.
בכל מקרה ההחלטה ללכת לבדיקה או לא היא שלך.

תודה אחי, הרגעת אותי.
לקחתי וואחד נשימה כשסיימתי לקרוא את ההודעה D:
3 פעמים בשבוע בקצב של 9 קמ"ש 2 קילומטר יעזור?
תלוי למי. מה הרמה הנוכחית שלך מבחינת המרחק שאתה רץ כיום, ובאיזו תדירות?
בגדול כן, זה נשמע רעיון לא רע, אבל אם אתה ממש חדש בריצה בשבוע הראשון ואולי גם בשני הייתי מתחיל מפעמיים בלבד.
וכמובן לשים לב מה קורה עם הגב, מה שאני מכיר זה פשוט גב תחתון תפוס ככל הנראה כי השרירים שם לא הסתגלו מעולם לעבודה כזאת. והם מסתגלים מהר, אני לא מכיר מישהו שזה עבר לו תוך יותר משבועיים. אבל שוב, קשה להגיד בוודאות שזה המצב אצלך, לכן אני אומר - אל תהיה דביל. ואתה יודע למה אני מתכוון...

• פותח/ת השרשור
תלוי למי. מה הרמה הנוכחית שלך מבחינת המרחק שאתה רץ כיום, ובאיזו תדירות?
בגדול כן, זה נשמע רעיון לא רע, אבל אם אתה ממש חדש בריצה בשבוע הראשון ואולי גם בשני הייתי מתחיל מפעמיים בלבד.
וכמובן לשים לב מה קורה עם הגב, מה שאני מכיר זה פשוט גב תחתון תפוס ככל הנראה כי השרירים שם לא הסתגלו מעולם לעבודה כזאת. והם מסתגלים מהר, אני לא מכיר מישהו שזה עבר לו תוך יותר משבועיים. אבל שוב, קשה להגיד בוודאות שזה המצב אצלך, לכן אני אומר - אל תהיה דביל. ואתה יודע למה אני מתכוון...

האמת לא רצתי ממש הרבה זמן.
אני אתחיל פעמיים בשבוע בקצב של זקנות, למרות שמבחינה אירובית אני מרגיש שאני מסוגל הרבה יותר.
ואני אכן מבין למה אתה מתכוון, אני אנסה היום ואני אערוך את ההודעה.
רצתי קילומטר קצב 9, לא כאב.
אני אעלה בהדרגה.

נערך לאחרונה:
האמת לא רצתי ממש הרבה זמן.
אני אתחיל פעמיים בשבוע בקצב של זקנות, למרות שמבחינה אירובית אני מרגיש שאני מסוגל הרבה יותר.
ואני אכן מבין למה אתה מתכוון, אני אנסה היום ואני אערוך את ההודעה.
רצתי קילומטר קצב 9, לא כאב.
אני אעלה בהדרגה.
שמח לשמוע
אתה יכול לעלות בהדרגה ולהגיע טיק טק ל3 אימונים של 2 קילומטר, עד 10 קילומטר להוסיף קילומטר (לטוטאל) בשבוע ומאז לעלות ב10% כל שבוע. זו גישה מאוד שמרנית, אבל בהנחה שאתה לא ממהר לשום מקום, ושאתה רץ על כאב כלשהו כרגע (גם אם לפעמים), זו גישה טובה בשבילך.

• פותח/ת השרשור
שמח לשמוע
אתה יכול לעלות בהדרגה ולהגיע טיק טק ל3 אימונים של 2 קילומטר, עד 10 קילומטר להוסיף קילומטר (לטוטאל) בשבוע ומאז לעלות ב10% כל שבוע. זו גישה מאוד שמרנית, אבל בהנחה שאתה לא ממהר לשום מקום, ושאתה רץ על כאב כלשהו כרגע (גם אם לפעמים), זו גישה טובה בשבילך.

יש לי בגרות בספורט ב-17 למרץ :🙁.
אני אשתדל פשוט להרגיל את הגב התחתון לריצה, פחות או יותר בדרך שאמרת ואני אקווה לטוב.
אני מאמין שיהיה בסדר, תודה רבה על העזרה, אני באמת מעריך את זה.

יש לי בגרות בספורט ב-17 למרץ :🙁.
אני אשתדל פשוט להרגיל את הגב התחתון לריצה, פחות או יותר בדרך שאמרת ואני אקווה לטוב.
אני מאמין שיהיה בסדר, תודה רבה על העזרה, אני באמת מעריך את זה.
בשמחה. בהצלחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית