הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ טיפול בשבר מאמץ

• פותח/ת השרשור sun113
  • פורסם בתאריך

sun113

משתמש מתחיל
123
0
נק' מוניטין:
2
123
0
שלום ,
יש לי שבר מאמץ מתחת לברך ,והרופא אמר לי לעשות טיפול בקור ,אתמול לקראת שינה שמתי קרח באיזור ,והיום בבוקר קמתי עם כאבי תופת ,מה אתם ממליצים לעשות ?
האורטופד לא יהיה זמין עד שלישי הבא לצערי...
תמונה של מיקום שבר המאמץ : (רק ברגל ימין)
50544dbc03b35.jpg

מה הקשר בין שבר מאמץ לבין קרח?
היה לי שברי מאמץ (לפחות חשבו, בסוף מתברר שיש לי בעיה שונהל גמריי) והאורטופדים שהייתי אצלם אמרו פשוט להפסיק לרוץ לתקופה של חודשיים שלוש.
איך בכלל איבחנו לך שבר מאמץ? עברת מיפוי עצמות?

אם זה לא בדרגה חמורה תפחית פעילות אירובית בסגנון ריצה ואם זה בדרגה חמורה תפסיק לגמרי.

אני עשיתי אימוני כוח עם שברי מאמץ דרגה 3-4, לי זה לא הפריע, אבל לא ריצות.

• פותח/ת השרשור
מה הקשר בין שבר מאמץ לבין קרח?
היה לי שברי מאמץ (לפחות חשבו, בסוף מתברר שיש לי בעיה שונהל גמריי) והאורטופדים שהייתי אצלם אמרו פשוט להפסיק לרוץ לתקופה של חודשיים שלוש.
איך בכלל איבחנו לך שבר מאמץ? עברת מיפוי עצמות?
אין לי מושג מה הקשר ,אני לא אורטופד ,ככה האורטופד אמר לי ,והוא אמר שהטיפול העיקרי זה מנוחה..
לא ידוע לי על שיטה אחרת לאבחן שבר מאמץ חוץ ממיפוי עצמות ,אז אין מצב שאני אבוא אליכם ואגיד שיש לי שבר מאמץ על סמך משהו אחר...
בכל מקרה זה מתחיל להשתפר ואני מקווה שיום שבת אני אוכל לחזור לעשות סקוואט.

האורטופד הראשון שהייתי אצלו אמר שיש לי שבר מאמץ מבלי לבצע שום בדיקה, הסברתי לו מעט וישר הוא אבחן את זה.
עברתי עוד שתי אורטופדים שאמרו אותו דבר, בסופו של דבר הגעתי לרופא 4 והוא טען שיש לי תסמונת מדור כרונית. עברתי בדיקת לחצים בשוקים, הסתבר שהוא צדק ואני עומד לעבור ניתוח.

האורטופד הראשון שהייתי אצלו אמר שיש לי שבר מאמץ מבלי לבצע שום בדיקה, הסברתי לו מעט וישר הוא אבחן את זה.
עברתי עוד שתי אורטופדים שאמרו אותו דבר, בסופו של דבר הגעתי לרופא 4 והוא טען שיש לי תסמונת מדור כרונית. עברתי בדיקת לחצים בשוקים, הסתבר שהוא צדק ואני עומד לעבור ניתוח.
תוכל לפרט קצת על ההרגשה כשזה קורה?קראתי על זה קצת ויש לי סימפטומים זהים אחד לאחד למה שתואר במאמרים...

כאשר אני רץ, אחרי מספר דקות אני מרגיש מעין הרגשה של שריפה בשוקיים בשריר שצמוד לעצם, מפסיק לרוץ אחרי רבע שעה בערך הכאב עובר.
לך לאורטופד שלך ותבקש ממנו לעבור בדיקת לחצים, בדיקה לא נעימה אבל עדיף על מיפוי עצמות.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית