מדריך: מערכת המוניטין בפורום

מצב
השרשור נעול

Mike Bikov

מנהל אתר
103,264
12,426
מנהל
נק' מוניטין:
58,703
103,264
12,426
מוניטין הוא מערך קידום ומערכת פידבקים. משתמש אשר עוזר, תורם ומשקיע יוכל לקבל פידבקים חיוביים ממשתמשים אחרים. משתמש אשר פוגע, מקלל, הורס, מגיב לא לעיניין, יוכל לקבל מוניטין שלילי בהתאם ובכך ה"שם" שלו כביכול יפגע.
בעיקרון, לפי מערכת המוניטין אפשר להבין עם מי יש לנו עסק. משתמש עם מוניטין רב, כנראה תרם רבות לפורום וכתב תגובות לעניין לעומת כזה עם מוניטין בצבע אדום, שכנראה עשה יותר נזק מתועלת.

חוקים בנוגע למערכת המוניטין [כדי שלא תגידו לאחר מכן "לא ידעתי או לא שמעתי"]:
א. אין סחר במוניטין!!! משתמש אשר יביא מוניטין ויכתוב "תחזיר לי" - המוניטין המוחזר ימחק. אשכולות אשר יפתחו ויכתב בהם "אהבתם? תנו מוניטין" או תגובות כמו "אף אחד לא אוהב אותי סתכלו איזה מוניטין עלוב יש לי" - או בקיצור כל תגובה אשר יהיה בה רמז לסחר כלשהו במוניטין - תמחק והמשתמש יקבל אזהרה. אם יעשה זאת בשנית, יקבל השעייה לצמיתות מהפורום.
ב. אין לקלל\להשמיץ\לפרסם אתר מתחרה או כל פעולה אשר תפגע באתר\במשתמש במערכת המוניטין (כאשר אתם משאירים תגובה).
ג. אין מתקפות מוניטין - אסור לעשות "לינץ'" מוניטין על משתמש. אם לא אהבתם תגובה כלשהי של המשתמש אין בעיה שתביאו מוניטין שלילי, אבל אסור בתכלית האיסור לעשות לינץ' בעזרת משתמשים נוספים. כמו כן, אסור "לרדוף" אחר משתמשים. כל מוניטין שאתם מביאים שתהיה לו סיבה, אל תביאו למשתמש אחד כל הזמן שלילי כי אתם לא אוהבים אותו. במידה וידווחו לאחד המנהלים על מקרה של "לינץ מוניטין", המוניטין של המשתמש שעשה זאת יהפוך באופן אוטומטי למינוס 100,000 שזה אומר שיהיה למשתמש מוניטין אדום לצמיתות.

אז אחרי שהבנו מהי מערכת המוניטין, אני אתן הסבר קצר כיצד משתמשים בה:

Rep1.jpg

סימון סגול: זהו בעצם המוניטין שלכם. כאן תוכלו להסתכל כמה מוניטין יש לכם\למשתמש אחר. ככל שיש יותר ריבועים/כוכבים - למשתמש מוניטין רב יותר. מוניטין אדום זהו מוניטין שלילי.
סימון כחול: ליחצו על הכפתור כדי לתת מוניטין למשתמש אחר.

כיצד מביאים מוניטין?

Rep3.png

לוחצים על סימון התכלת לבחירת סוג המוניטין.
בשורה מתחת, ניתן לכתוב תגובה למשתמש על המוניטין (בד"כ הסיבה למוניטין חיובי או שלילי).
לאחר מכן יש ללחוץ על "הוסף לרמת המוניטין", כדי לאשר את הפעולה.

בתמונה הבאה תוכלו ללמוד כיצד אתם בודקים כמה מוניטין יש לכם, מי נתן אותו מאיזו סיבה:

86614007.jpg

סימון אדום - נכנסים ללוח בקרה אישי ושם נפתח החלון המדובר.
סימון סגול - כמה נק' יש לכם במוניטין. ככל שיש לכם יותר נק' מוניטין, כוח המוניטין שלכם חזק יותר (כאשר אתם נותנים מוניטין שלילי או חיובי למשתמש אחר).
סימון ירוק- מוניטין חיובי ממשתמש שיש לו מעל 10 הודעות. משתמש עם פחות מ-10 הודעות המוניטין שהוא יביא לא יחשב! ניתן לראות את זה בסימון התכלת זהו מוניטין שניתן ע"י משתמשים עם פחות מ-10 נק' ולכן הוא נייטרלי. מוניטין שלילי יופיע כריבוע אדום.

תהנו מהמערכת ונצלו אותה לטובה!

כל הזכויות שמורות לפורום LBS.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית