הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ss מתאים בשביל פיתוח גוף ?

• פותח/ת השרשור orell20
  • פורסם בתאריך

orell20

משתמש פעיל
492
1
נק' מוניטין:
160
492
1
לפי מה שאני יודע ss זה אימון בשביל כוח ולעלות במשקלי עבודה , אני כרגע בחיטוב ועוד חודש מתחיל מה אז חשבתי על התכנית במסה על ss אבל המטרה שלי היא בעיקר פיתוח גוף , אני ממש אשמח לעלות במשקלי עבודה ואני יודע שאני יגיע לזה ב ss( לעלייה מהירה במקלי עבודה , אבל האם האימון הזה עובד יותר על כוח ובקושי על פיתוח גוף שזה המטרה העיקרית שלי . ואיך נראת תכנית ss ? לפי מה שאני יודע התכנית מתבססת על התרגילים , בנץ פרס, פרס , סקאווט , דדליפט,חתירה/מתח .

אשמח לתשובות.

נראה לי שכל הפורום כבר "התבגר" ועבר את השלב של: "אחי, שתה גלון חלב ליום, העיקר 200 ק"ג סקוואט ולצ'וצ'יות לא אכפת אם אתה 30% שומן, הכל תלוי בגיים."
ל-SS יש את המגבלות שלה - היא לא תכנית משהו ללחיצות, וגם פיצול ממוצע יביא מתאמן מתחיל לתוצאות דומות לתוצאות הממוצעות ב-SS (הייתי אומר שזה באזור ה-80-85 בנץ', ו-55-60 פרס), וגם מבחינת הדדליפט היא יכולה הרבה פעמים להיות בעייתית (לא חסרות דוגמאות של אנשים שהדדליפט יותר נמוך מהסקוואט שלהם או כמעט זהה, ואני מניח שזה קורה בחלקו בגלל שמגיעים לדדליפט אחרי 3 סטים מקסימאליים בסקוואט).
SS לא אמורה להיות תכנית לבילדינג. היא אחת הרוטינות היותר טובות שיש למתחילים, ומי שעושה אותה כמו שצריך גם יגדל יפה, אבל צריך גם לדעת לעשות בה מודיפיקציות ו-fine tuning.

אני לא מסכים.

יש פיצולים יותר שפויים כמו עליון\תחתון.

לא צריך להסחף ולהגיע למכון 5 פעמים בשבוע.

ועם כל הכבוד כשאני מסתכל מסביב על המפצל הממוצע בחדר כושר אף אחד מהם לא נראה בהכרח מרשים או גדול בצורה אחרת מאנשים כאן שעושים תוכניות כוח (ואני לא מדבר על בני 12 שהתחילו להתאמן רק לפני שבועיים).

אצלנו במכון כל אלו שמתאמנים/אוכלים רציני ועושים פיצולים נראים ממש טוב
אלו שעושים כוח הם בעלי אחוז שומן גבוהה אז אני לא יגיד אליהם כלום כי אין לי מושג איך הם יראו אחרי חיטוב אבל כמובן הם מרימים הכי הרבה במכון

נראה לי שכל הפורום כבר "התבגר" ועבר את השלב של: "אחי, שתה גלון חלב ליום, העיקר 200 ק"ג סקוואט ולצ'וצ'יות לא אכפת אם אתה 30% שומן, הכל תלוי בגיים."
ל-SS יש את המגבלות שלה - היא לא תכנית משהו ללחיצות, וגם פיצול ממוצע יביא מתאמן מתחיל לתוצאות דומות לתוצאות הממוצעות ב-SS (הייתי אומר שזה באזור ה-80-85 בנץ', ו-55-60 פרס), וגם מבחינת הדדליפט היא יכולה הרבה פעמים להיות בעייתית (לא חסרות דוגמאות של אנשים שהדדליפט יותר נמוך מהסקוואט שלהם או כמעט זהה, ואני מניח שזה קורה בחלקו בגלל שמגיעים לדדליפט אחרי 3 סטים מקסימאליים בסקוואט).
SS לא אמורה להיות תכנית לבילדינג. היא אחת הרוטינות היותר טובות שיש למתחילים, ומי שעושה אותה כמו שצריך גם יגדל יפה, אבל צריך גם לדעת לעשות בה מודיפיקציות ו-fine tuning.
הדיון הזה די בלבל אותי , אז מה עדיף לעשות אחרי שעשיתי ss ואחרי חיטוב של ביל סטאר המטרה היא פיתוח גוף ומסה ?

אתה יכול לקחת איזושהי תכנית פיצולים נורמלית, או שאתה יכול לעשות טקסס (שלא תטעה - מתכנית כמו טקסס אפשר לגדול יופי).

היפרטרופיה*
אין לי ניסיון עם התכנית הזאת. באופן כללי, היא נראית לי שילוב טוב בין כל העולמות - עבודה כבדה בתרגילי הבסיס + פאמפ ועבודה לחזרות גבוהות בתרגילי העזר.

נערך לאחרונה:
היפרטרופיה*
אין לי ניסיון עם התכנית הזאת. באופן כללי, היא נראית לי שילוב טוב בין כל העולמות - עבודה כבדה בתרגילי הבסיס + פאמפ ועבודה לחזרות גבוהות בתרגילי העזר.
אתה חושב שבכל זאת היא אידיאלית ? מכוון שעולים במשקלים אחת לחודש?

מצד אחד אתה רוצה להתקדם במשקלי העבודה מהר
מצד שני אתה רוצה פיתוח גוף.
פיתוח גוף יתן לך כוח, לא בקצב של תוכניות כוח, אחת לשבועיים-חודש אתה תעלה במשקלים באופן קבוע אני יכול להבטיח לך.
אם אתה רוצה גם את הכוח בשביל האגו העצמי והסביבתי - תצטרך לבחור אחד מהם.. קשה לשלב ביחד.

לא!
פיתוח גוף זה לא להרים כבד אלה להרים נכון להתרכז בזמנים של החלק אקונצנטרי ושל האקסצנטרי בתנועה להתרכז בכיווצים או לפעמים רק tut
בכלי למתחיל הייתי ממליץ על תוכנית fbw אימון אחד בשבוע 3x5 אימון אחד 3x12-15 ועוד אימון אחד 4x6-10 וכמובן להתמקד במיוחד במורכבים
ובאימון 3x5 להוסיף משקל משבוע לשבוע ובאימוני הנפח לפחות לעשות יותר חזרות משבוע לשבוע
עם לגבי מנוחות ב 3x5 כמה שבא לך עד 5 דקות ובשני האימונים האחרים 45-90 שניות בין סטים.
מפה לשם די בניתי לך תכנית עכשיו רק נשאר לך לבחור את התרגילים בחוכמה

אתה ציפית לתגובות כמו "תעשה SS" וכו' אבל לא שאלת את השאלה נכון, היית צריך לשאול "אני מתחיל, לעשות SS או פיצולים לפיתוח גוף?"
היו עונים לך, תגיע ל XXX סקוואט XX בנץ' וכו' ואז תעבור לפיצולים.

איזה מודיפיקציות אפשר לעשות לSS לשיפור הלחיצות ?
אשמח אם תתן לי דוגמה (אני די תקוע בלחיצות)

נערך לאחרונה:
איזה מודיפיקציות אפשר לעשות לSS לשיפור הלחיצות ?
אשמח אם תתן לי דוגמה (אני די תקוע בלחיצות)

דעה אישית שלי - לתת 2 תרגילים מבודדים לטרייספס ולכתף קדמית ואמצעית, אפילו לכתף אחורית לשיפור במשיכות..
זה יוסיף עוד כוח לתרגילים המורכבים בלחיצות.

דעה אישית שלי - לתת 2 תרגילים מבודדים לטרייספס ולכתף קדמית ואמצעית, אפילו לכתף אחורית לשיפור במשיכות..
זה יוסיף עוד כוח לתרגילים המורכבים בלחיצות.

נגיד סתם באימון A לעשות פשיטת יד עם חבל ובאימון B לעשות הנפות לפנים ופרפר הפוך ?

נגיד סתם באימון A לעשות פשיטת יד עם חבל ובאימון B לעשות הנפות לפנים ופרפר הפוך ?

עם אתה רוצה להרים יותר בלחיצות שלך אתה צריך לראות איפה הבעייה שלך בלחיצה כלומר מה הנקודה החלשה וככה להחליט עם להוסיף תרגיל כוח מתפרץ לחזה או אולי פלור פרס אולי לחיצה באחיזה צרה ויש הרבה אפשרויות אבל בשביל לבחור באיזה תרגיל עזר להשתמש כל פעם אתה צריך למצוא מה הנקודה החלשה שלך

לפותח האשכול - לא, להוסיף 100 קילו לסקוואט והדדליפט שלך זה חרטא אין שום קשר בין כוח למסת שריר...
לעשות כתף צפון מערבית ל3X12 עם 37 שניות מנוחה בין לבין, תוך כדי שאתה מתרכז ממש חזק בחלק הקונצנטרי זה הרבה יותר אפקטיבי לבניית מסת שריר בכל הגוף
כשמוסיפים משקל לסקוואט זה לא מוסיף מסת שריר זה מוסיף רק שומן. תראה את כל מתאמני הכוח. כולם סתם שמנים, אם אתה מוריד מהם את השומן הם שחיפים. ותראה את כל המפצלים בחדר כושר שלך, כולם חיות.

איזה כיף, שרשור ההנפצות הגדול

• פותח/ת השרשור
לפותח האשכול - לא, להוסיף 100 קילו לסקוואט והדדליפט שלך זה חרטא אין שום קשר בין כוח למסת שריר...
לעשות כתף צפון מערבית ל3X12 עם 37 שניות מנוחה בין לבין, תוך כדי שאתה מתרכז ממש חזק בחלק הקונצנטרי זה הרבה יותר אפקטיבי לבניית מסת שריר בכל הגוף
כשמוסיפים משקל לסקוואט זה לא מוסיף מסת שריר זה מוסיף רק שומן. תראה את כל מתאמני הכוח. כולם סתם שמנים, אם אתה מוריד מהם את השומן הם שחיפים. ותראה את כל המפצלים בחדר כושר שלך, כולם חיות.

איזה כיף, שרשור ההנפצות הגדול
אחי מה זאת אומרת מתרכז בחלק
הקונצנטרי
מה זה
קונצנטרי ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית