הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ משהו בטכניקה של הסקוואט

משתמש חדש

משתמש פעיל
345
6
נק' מוניטין:
237
345
6
העירו לי במכון היום שאני מפספס חלק עיקרי בסקוואט, שזה עבודה משמעותית על האגן.
מה שאותו מתאמן הסביר לי שבעת העלייה מהסקוואט ברגע שמתיישרים יש צורך לבצע מין "כינוס"/כיווץ דינמי של האגן פנימה בסיום התנועה..

בחיים לא שמעתי על זה, ראיתי את הסרטון של ריפטו של SS ועוד המון סרטונים פה שהעלו וזה לא צוין באף אחד מהם.

מישהו שמע על זה?

העירו לי במכון היום שאני מפספס חלק עיקרי בסקוואט, שזה עבודה משמעותית על האגן.
מה שאותו מתאמן הסביר לי שבעת העלייה מהסקוואט ברגע שמתיישרים יש צורך לבצע מין "כינוס"/כיווץ דינמי של האגן פנימה בסיום התנועה..

בחיים לא שמעתי על זה, ראיתי את הסרטון של ריפטו של SS ועוד המון סרטונים פה שהעלו וזה לא צוין באף אחד מהם.

מישהו שמע על זה?

בחלק האקסצנטרי בסקוואט ישנו צמד כוחות של האליופסואס וזוקפי הגב מה שיוצר לנו סיבוב אגן לפנים.
בחלק הקונצנטרי ישנו צמד כוחות של הישר בטני והגלוטאוס מקסימוס מה שיוצר סיבוב אגן לאחור.
אלה תנועות של האגן שנוצרות בשל כיווץ השרירים שציינתי למעלה במהלך הסקוואט.

בעקרון, אם אתה עושה את התנועה נכון, אז זה קורה מעצמו. כי אי אפשר לעשות סקוואט בלי שהשרירים האלה יעבדו.
יש אנשים שעובדים עם משקלים יותר נמוכים בשביל "להרגיש" ולתת דגש לתנועות האלה.

• פותח/ת השרשור
בחלק האקסצנטרי בסקוואט ישנו צמד כוחות של האליופסואס וזוקפי הגב מה שיוצר לנו סיבוב אגן לפנים.
בחלק הקונצנטרי ישנו צמד כוחות של הישר בטני והגלוטאוס מקסימוס מה שיוצר סיבוב אגן לאחור.
אלה תנועות של האגן שנוצרות בשל כיווץ השרירים שציינתי למעלה במהלך הסקוואט.

בעקרון, אם אתה עושה את התנועה נכון, אז זה קורה מעצמו. כי אי אפשר לעשות סקוואט בלי שהשרירים האלה יעבדו.
יש אנשים שעובדים עם משקלים יותר נמוכים בשביל "להרגיש" ולתת דגש לתנועות האלה.
סבבה תודה..
רציתי להיות בטוח שאני לא טועה והשריר של האגן אכן מעורב, כי הוא התחיל להגיד לי שאני מפספס את העבודה איתו וזה שריר חשוב שתורם ליציבה וכו' וכו'

סבבה תודה..
רציתי להיות בטוח שאני לא טועה והשריר של האגן אכן מעורב, כי הוא התחיל להגיד לי שאני מפספס את העבודה איתו וזה שריר חשוב שתורם ליציבה וכו' וכו'

אני לא כל כך יכול להבין את ההערה שלו.
אני חושב שאתה צריך להיות עם כישרון פסיכי כדי לנטרל את האגן בסקוואט.
אז הכי טוב שתעלה סרטון טכניקה כדי להיות רגוע, אולי הוא מתכוון למשהו אחר.

• פותח/ת השרשור
אני לא כל כך יכול להבין את ההערה שלו.
אני חושב שאתה צריך להיות עם כישרון פסיכי כדי לנטרל את האגן בסקוואט.
אז הכי טוב שתעלה סרטון טכניקה כדי להיות רגוע, אולי הוא מתכוון למשהו אחר.
בדיוק חזרתי מאימון סקוואט והאימון הבא שלי יהיה עוד 3 ימים אז אני אנסה להסביר לך..
הוא התכוון שבעת העלייה אני לא "מכנס" את האגן פנימה, הכוונה שאתה עולה ומתיישר תוך כדי תנועה דינמית תכווץ את האגן פנימה (ולא פשוט לעמוד ולכווץ סטטי את האגן)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית