הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון מסלול מטבולי של הפיכת חלבון לשומן

• פותח/ת השרשור tomerA
  • פורסם בתאריך

tomerA

משתמש משקיע
2,559
38
נק' מוניטין:
1,538
2,559
38
מה המסלול המטבולי של הפיכת חלבון לשומן ומה היעילות האנרגטית שלו.

• פותח/ת השרשור
images

זה סיכום של קורס של בפיזיולוגיה? נשמע כמו 👉👌

בקשר ליעילות האנרגטית. התכוונתי לאגירת חלבון בתור שומן. אם אני למשל אוכל רק חלבון ואני בפלוס קלורי. כמו קלוריות יאבדו בתהליך. למשל אם עלות הפיכת גרם חלבון לגרם שומן היא 2 קלוריות. אז הרווח האנרגטי הוא קלוריה אחת.

רק חומצות אמינו קטוגניות הופכות לשומן. אם לא תאכל כאלה, לא תיצור שומן. אז זה תלוי במה אתה אוכל- ואין תשובה. כי לא מסתכלים על חלבון, מסתכלים פר חומצה.

• פותח/ת השרשור
זאת אומרת שאם אני אוכל רק חומצות אמינו שהם לא קטוגניות אני לא יכול להשמין?

יש מעט מאוד חומצות אמינו כאלה. אני בספק אם יש מזון שמכיל רק אותן.

יש מעט מאוד חומצות אמינו כאלה. אני בספק אם יש מזון שמכיל רק אותן.
בלינק שנתת יש יותר מדי כימיה בשבילי ולא הבנתי כלום.

מה שאתה אומר נוגד עקרון פיזי בסיסי שגוף שיכניס יותר ממה שהוא מוציא יגדל.

לצורך הדגמה בפן התאורטי נקח בן אדם שאוכל רק חלבונים שבנויים מחומצות אמינו לא קטוגניות, לא מתאמן ומגיע ל7000 קלוריות ביום, לאיפה ילך האקסטרה 5000~?
לצורך הדגמה בפן המעשי נקח בן אדם שיתאמן, יאכל רק חלבונים בשאיפה לכמה שיותר חומצות אמינו לא קטוגניות (בנוסף לכמות שומן מינימלית נדרשת), האם זו תהיה הדיאטה האידיאלית?

הרי יש גבול לא גבוה לכמות הגליקוגן שהגוף יכול לאגור, ובטח שגבול לכמות הגלוקוז שבשימוש מכיוון שאנחנו בפלוס 5K.

לא הבנתי מה אתה שואל.
אבל אם תאכל רק את 2 החומצות האלה אתה תמות. פשוט.

לא הבנתי מה אתה שואל.
אבל אם תאכל רק את 2 החומצות האלה אתה תמות. פשוט.

תמות ממה? מחוסר בדברים אחרים כמו מינרלים, ויטמינים, אבות מזון וכו', או שתמות מ"מנת יתר" של החומצות האלה?
כי לצורך העניין, למות ממחסור באבות מזון לוקח זמן, אבל מה קורה במהלך הזמן הזה שאתה צורך רק את 2 החומצות האלה, מה הגוף עושה עם העודף הזה?

יש 9 חומצות אמינו חיוניות: איזולויצין, היסטידין, ולין, לויצין, ליזין, טריפטופן, מתיונין, פנילאלנין ותראונין. הגוף חייב לקבל אותן מהמזון.
אבל לא הבנתי מה הפלא שלכם, אם תאכלו רק חלבון ורק חלבון, יהיה קשה לכם מאוד מאוד להשמין. עיין ערך הדיאטה PSMF
http://www.kilogram.co.il/1872/דיאטת-כאסח-the-rapid-fat-loss-psmf/

יש 9 חומצות אמינו חיוניות: איזולויצין, היסטידין, ולין, לויצין, ליזין, טריפטופן, מתיונין, פנילאלנין ותראונין. הגוף חייב לקבל אותן מהמזון.
אבל לא הבנתי מה הפלא שלכם, אם תאכלו רק חלבון ורק חלבון, יהיה קשה לכם מאוד מאוד להשמין. עיין ערך הדיאטה PSMF
http://www.kilogram.co.il/1872/דיאטת-כאסח-the-rapid-fat-loss-psmf/

זה לא עונה על השאלה. מה קורה אם בן אדם אוכל 7000 קלוריות של ליאוצין וליזין? מה הגוף עושה עם העודף של החומצות האלה?

• פותח/ת השרשור
תמות ממה? מחוסר בדברים אחרים כמו מינרלים, ויטמינים, אבות מזון וכו', או שתמות מ"מנת יתר" של החומצות האלה?
כי לצורך העניין, למות ממחסור באבות מזון לוקח זמן, אבל מה קורה במהלך הזמן הזה שאתה צורך רק את 2 החומצות האלה, מה הגוף עושה עם העודף הזה?

אתה מסתגל על הגוף כמערכת סגורה וזה לא נכון.
הגוף יכול להפריש עודפים (צואה, שתן, הזעה וכו')

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית