מבולבל - למי להקשיב?

• פותח/ת השרשור yaniv
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
בנתיים אני מתקדם לא רע מתוכנית שכוללת חלק מכשירים וחלק עבודה עם משקלים חופשיים, ובנתיים מהנסיון שאני צובר לאט לאט, אני לא רואה שום הבדל בין עבודה במכשירים לעבודה במשקלים חופשיים.

אני עדיין מחכה לתשובות מוחצות ורציניות. כרגע אני עדין לא מצליח להגיע לתשובה ואני ממשיך לעבוד עם מכונות עד שמישהו פה סוף סוף יכריע את הדיון הזה.

השאלה צריכה להיות: "האם אתה בכלל יודע לעשות סקוואט?"

מבלבלי המוח ישמחו לשמוע הסבר פיזיולוגי-אנטומי-ביומכני כיצד המפרקים במכונות "מכינים את עצמם" לעבודה עם מוט חופשי. אתה עברת קורס כל כך קשה ומורכב, שאתה אמור לדעת את ההסבר לטענה שלך שאדם מתחיל צריך לעבוד קודם עם מכונות כדי "להכין את המפרקים שלו", אז בוא תסביר לנו כיצד ההכנה הזו מתטבאת בשטח. אשמח עם תתיחס למערכת העיצבית, לנוזל הבין מפרקתי, למבנה העצם, לתהליכים הביו-כימים שמתרחשים בזמן אימון וההשפעה שלהם על המפרקים תוך כדי הסבר על כיווץ והארכה של השריר מבחינה פיזיולוגית והשוני בין מכונות למשקל חופשי. אתה בוגר טרי מקורס מדריכי כושר, אני מניח שהיית גם מצטיין הקורס ולכן אשמח לקבל תשובות ללמה אנחנו טועים ולמה אתה והמרצים שלך צודקים.

זה בערך השלב שהוא מפסיק להגיב ^_^
-

פותח האשכול, תעבוד עם מוטות חופשיים בלבד, מכונות לא יאפשרו לך תנועה טבעית והן מבודדות שרירים, זה שנראה לך שאין שוני זאת אשליה. בהמשך תראה את ההבדל בבירור.

תקרא עוד פעם את כל התגובות!
- הדיון הזה נגמר באופן מוחץ- יש לך את התשובות וההסברים "למה חופשיות" בתגובות הקודמות.
אבל אני רואה שאתה מתקשה אז אני ינסה להסביר לך בקצרה

מכשירים "לא טוב", מכשירים מבודד שריר.
חופשיות "טוב", חופשיות לא מבודד שריר, חופשיות "עובדת" כל השרירים

נערך לאחרונה:
- הדיון הזה נגמר באופן מוחץ- יש לך את התשובות וההסברים "למה חופשיות" בתגובות הקודמות.

הוא לא רוסי עולה חדשה :\

התופעה הזאת שתיארת די מבאסת, מה לגבי אנשים שבאמת אוהבים את התחום ורוצים להתקדם ולקדם אותו, איפה הם אמורים ללמוד?
ללא קשר לתחום הכושר כדי להתמקצע בנושא מסוים, השלב הראשון הוא קבלת תעודה פורמאלית. לאחר מכן תתחיל ללמוד בעצמך מספרים / אינטרנט והכי חשוב תדאג להתעדכן.
דבר נוסף שהרבה פעמים הכי מפריע לי אצל מדריכים צעירים, זה שהם אף פעם לא התאמנו!!! ובלי נסיון אישי לפחות מה עובד עליהם מבחינת עליה במאסה / חיטוב וכדומה הם מדקלמים כמו תוכים.

• פותח/ת השרשור

מה רע בלבודד את השריר?

מה רע בלבודד את השריר?

שוב אני חוזר על עצמי אני רואה שאתה בחור קשה קליטה וקצת איטי.
"חוזרת" לעמוד קודם - "מסתכל" תגובות קודמות, רואה הסברים למה "מבודדת שריר" זה לא טוב.

אתה יודע מה כולנו טעינו, עזוב אותך חופשיות תעשה אך ורק מכשירים בהכל - אל תעשה חופשיות בכלל תן למפרקים שלך לפחות שנה וחצי להתרגל במכשירים ואז תעבור לחופשיות, אל תקשיב לחברה פה.

😣 😣 😣😣😣

😵

• פותח/ת השרשור
שוב אני חוזר על עצמי אני רואה שאתה בחור קשה קליטה וקצת איטי.
"חוזרת" לעמוד קודם - "מסתכל" תגובות קודמות, רואה הסברים למה "מבודדת שריר" זה לא טוב.

אתה יודע מה כולנו טעינו, עזוב אותך חופשיות תעשה אך ורק מכשירים בהכל - אל תעשה חופשיות בכלל תן למפרקים שלך לפחות שנה וחצי להתרגל במכשירים ואז תעבור לחופשיות, אל תקשיב לחברה פה.

😣 😣 😣😣😣

😵
אם אין לך תשובה, זה בגלל שאתה בעצמך לא יודע מה לענות לי.
לבודד את השריר לפי מה שהמשתמשים אמרו זה דבר בעייתי בגלל שיש צורך גם להפעיל את השרירים המייצבים בכל תרגיל מורכב בגלל שברגע שעוברים למכשיר חופשי השרירים המייצבים יהיו חלשים מידי כדי לעבוד בצורה נכונה. ככה אני הבנתי ממה שהם כותבים.

אבל זה עדיין לא נותן לי מספיק תשובות.
זאת תשובה קצרה וחסרת פירוט.
אם שרירים מייצבים הם שרירים נחוצים, אז למה שאני לא יעבוד במכונה על שרירים מייצבים עד שאנייעבור למשקולות חופשיים במקום לעבוד ישר במשקולות חופשיים ויגרום לעצמי לפציעה?

אז למה שאני לא יעבוד במכונה על שרירים מייצבים עד שאנייעבור למשקולות חופשיים במקום לעבוד ישר במשקולות חופשיים ויגרום לעצמי לפציעה?
אין דבר כזה לעבוד במכונות על שרירים מייצבים וזאת בדיוק הבעיה המכונה עצמה מייצבת אותך במהלך התרגיל.
הסיבה שחשוב לעבוד על השרירים המייצבים היא שבחיים האמיתיים החל מהרמת שקיות של הסופר ועד להתרומם מכסא לעמידה עושים שימוש בכל השרירים כולל המייצבים.
אבל אם אתה ממש רוצה לחקור בעניין, יש ספרים, קורסים שאתה מוזמן לקרוא.

• פותח/ת השרשור
בנתיים הבנתי מהפורום שקורס נורמלי בווינגייט הוא קורס שלא תורם כלום ויש את כל ההסברים היום באינטרנט..אז...PROBLEM.

ולמה אתה אומר שאין דבר כזה לעבוד במכונות על שרירים מייצבים? זה לא נכון להגיד את זה.
אם לדוגמא כדי לבצע פרס בנץ' אני צריך לערב יד אחורית, כנפיים ואולי כתפיים אז למה שאני לא יעבוד על כל שריר כזה בנפרד ואז בעצם אני כן יעבוד על השרירים המייצבים?

אם לדוגמא כדי לבצע פרס בנץ' אני צריך לערב יד אחורית, כנפיים ואולי כתפיים אז למה שאני לא יעבוד על כל שריר כזה בנפרד ואז בעצם אני כן יעבוד על השרירים המייצבים?
אתה לא מבין מהם השרירים המייצבים,תחפש קצת חומר על הנושא באינטרנט.
ובאופן כללי אני לא מבין מה אתה רוצה לדעת, רוצה לעבוד עם מכונות תעבוד עם מכונות רוצה לעבוד במשקל חופשי תעבוד עם משקל חופשי. זה לא מתמטיקה שמישהו באמת יכול להוכיח ש-2+2=4.
חג שמח

אתה לא מבין מהם השרירים המייצבים,תחפש קצת חומר על הנושא באינטרנט.
ובאופן כללי אני לא מבין מה אתה רוצה לדעת, רוצה לעבוד עם מכונות תעבוד עם מכונות רוצה לעבוד במשקל חופשי תעבוד עם משקל חופשי. זה לא מתמטיקה שמישהו באמת יכול להוכיח ש-2+2=4.
חג שמח

למה הוא לא מבין מה זה שרירים מייצבים? דוקא הדוגמא שלו היתה נכונה. כמובן שלכל תרגיל יש את השרירים המיצבים שלו.

האמת נעוצה איפה שהוא באמצע. צריך לעבוד גם משקלים חופשיים וגם לבודד שריר עם מכשיר, במידה וזה מה שהתוכנית דורשת. זה לא נכון להגיד שכל עבודה עם מכונה זה טעות.
אם הבחור חושש להיפצע מעבודה במשקלים חופשיים, במידה וזה פחד מוצדק או לא, הוא יכול לעבוד כרגע עם מכונות ובעוד מספר שבועות להתחיל לשלב משקולות חופשיים.

נערך לאחרונה:
יש לי בסיס, קראתי הרבה מאד באנטרנט וגם כמה ספרים, הבעיה שרוב האנשים לא יקחו אותך ברצינות אם תגיד שמפה באה ההשכלה שלך, טוב אני כבר אשבור את הראש אחרי צבא

תעשה קורס מדריכים כדי שתהיה לך תעודה, ותצבור את שאר הידע בעצמך.
את מתאמן בכלל לא מעניין אם יש לך תעודה או לא, אבל לפי החוק אתה חייב. למתאמן משנה איך אתה מייצג את עצמך ולמתאמן רציני יהיה גם חשוב מהי רמת הידע ורמת הניסיון שלך.

Back
למעלה תחתית