הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ היפרטרופיה איך היא עובדת ?

AsherIsPW

מושעה
632
17
נק' מוניטין:
8
632
17
בכללי יש אנשים שמשיגים מסה טובה אבל לא מרימים משקלים מטורפים השאלה היא האם השגת המסה תלויה במשקל שמרימים?
אני עושה תוכנית AB ואני לדוגמא עושה לחיצת חזה 65KG ל12 חזרות לשתי סטים
אם אני יעשה אימון הבא שוב את אותו משקל ואותם חזרות אני יקבל עוד מסה או שאני חייב לעלות במשקל שאני מרים כדי להוסיף עליי עוד מסה ?
אפשר מידע על איך מתבצעת היפרטרופיה בשריר ?

ראיתי בודיבילדר שעובד עם משקל נמוך בערך ל15 חזרות והוא עושה עם טכניקה ממש מדוייקת ומכווץ מה דעתכם על זה ?
שבבודי בילדינג עולים גם ל20 חזרות וגם ל 30 חזרות יש הרבה דברים שמעודדים גדילה חוץ מלהרים כבד מאוד ןתן לי לנחש הבודיבילדר הזה עבד על ידיים

• פותח/ת השרשור
שבבודי בילדינג עולים גם ל20 חזרות וגם ל 30 חזרות יש הרבה דברים שמעודדים גדילה חוץ מלהרים כבד מאוד ןתן לי לנחש הבודיבילדר הזה עבד על ידיים
דווקא לא הוא עבד על גב כמו למשל פולי עליון ובהרבה תרגילים גם נוספים כאילו כמו שקאי גרין אמר לעשות את זה עם כיווץ ועם טכניקה טובה

דווקא לא הוא עבד על גב כמו למשל פולי עליון ובהרבה תרגילים גם נוספים כאילו כמו שקאי גרין אמר לעשות את זה עם כיווץ ועם טכניקה טובה

אני עובד רגליים גם 15 חזרות, העיקר זה הטכניקה והכיווץ שאת זה הרבה אנשים לא מבינים - מקפיצים מוטות בבנץ פרס ושמים משקלים מטורפים שבקושי הם יכולים לזוז מכל הכאבי מפרקים שיש להם בסוף. ככה רוב האנשים נפצעים באיזור המרפק,גב והכתף כי הם חושבים שהם רוני קולמן אחרי כמה סרטונים ביוטיוב

• פותח/ת השרשור
אני עובד רגליים גם 15 חזרות, העיקר זה הטכניקה והכיווץ שאת זה הרבה אנשים לא מבינים - מקפיצים מוטות בבנץ פרס ושמים משקלים מטורפים שבקושי הם יכולים לזוז מכל הכאבי מפרקים שיש להם בסוף. ככה רוב האנשים נפצעים באיזור המרפק,גב והכתף כי הם חושבים שהם רוני קולמן אחרי כמה סרטונים ביוטיוב
אבל אני לא מבין משהו אומרים פה שגדילה זה 9~12 חזרות
אז למה אתה עובד 15?

כי אני מאמין שהרגליים צריכות נפח והרבה חזרות...לדוגמא אני משקל שיא זה 130X8 אני מוריד ל 110 ומנסה להוציא כמה שיותר סטים של 15+- אחרי כמה אימונים פתאום אתה מצליח להרים 135-140X8, אני מתייחס לפעם בשבוע אימון רגליים.

חברים, אתם שוכחים שבוני גוף מזריקים. אנשים שמזריקים יכולים לעבוד עם נפחים גדולים יותר עם פחות חשש לסכנות פציעה. אל תטעו בוני גוף ברמה גבוהה עדיין מרימים כבד.

לגבי היפרטרופיה - כדי שהיא תתרחש יש לבצע עומס פרוגרסיבי - מה שנקרא העלאת העומס עם הזמן.

אין מנוס מלהרים כבד, למי שרוצה להיות גדול.

מרבית הטבלאות הללו של מספר חזרות והיפרטופיה - לא יודע כמה הן מחזיקות מים. וטענות כמו אני עושה 15 חזרות כי זה טוב ויש לי תוצאות וכדומה לא ולידיות.

אשמח לראות מחקר (לא מאמר מגמתי) עבור היפרטרופיה עבור מתאמנים שהרימו כבד מול כאלה שהרימו קל ביותר נפח. עד אז הכל שמועות.

• פותח/ת השרשור
חברים, אתם שוכחים שבוני גוף מזריקים. אנשים שמזריקים יכולים לעבוד עם נפחים גדולים יותר עם פחות חשש לסכנות פציעה. אל תטעו בוני גוף ברמה גבוהה עדיין מרימים כבד.

לגבי היפרטרופיה - כדי שהיא תתרחש יש לבצע עומס פרוגרסיבי - מה שנקרא העלאת העומס עם הזמן.

אין מנוס מלהרים כבד, למי שרוצה להיות גדול.

מרבית הטבלאות הללו של מספר חזרות והיפרטופיה - לא יודע כמה הן מחזיקות מים. וטענות כמו אני עושה 15 חזרות כי זה טוב ויש לי תוצאות וכדומה לא ולידיות.

אשמח לראות מחקר (לא מאמר מגמתי) עבור היפרטרופיה עבור מתאמנים שהרימו כבד מול כאלה שהרימו קל ביותר נפח. עד אז הכל שמועות.
אתה צודק שבאמת אסור לשכוח את זה כי באמת מפתחי גוף מזריקים ומה שרץ להם בגוף עוזר להם מאוד באימונים וזה ההיתרון שלהם על בחור שלא מזריק.
אבל יש גם הרבה אנשים שעובדים בטווח חזרות כמו 9-12 ונראים ממש גדול אם תסתכל על סעיד שפה בפורום אולי אתה יכול להגיד גנטיקה מטורפת אבל אל תשכח שבנתיים בשביל שפאוורליפטר יראה ככה הוא צריך למשוך המון ממה שסעיד מושך
אבל אם באמת לא יהיה עלייה במשקל לא תהיה גדילה וזה הולך יד ביד הכמות נפח והמשקל ושוב כל מה שאני אומר פה ברור שלא מוכח אבל מתבסס על מה שיש כרגע בשטח .
יש גם הרבה באדיבילדרים שעושים הרבה פעמים אלמנטים של כוח בתוכנית שלהם כמו רוני קולמן והנה הוכחה הוא ממש גדל יפה אני תמיד הייתי ותמיד יהיהי בעד כוח+ נפח
יום טוב ושבת שלום 😃

קודם כל סעיד (אחלה חומוס אגב אכלתי שם אתמול בעכו) אני מניח מתאמן במשך לא מעט זמן בניגוד לאנשים ששואלים בלי סוף שאלות על הבילדר שהם ראו מפמפם 20 חזרות, במקום ללכת ולהתאמן ולתת את הזמן לעשות את שלו.

דבר שני. יש הבדל בין לעשות 10-12 חזרות עם משקל שקרוב כמה שיותר לRM שלך לבין לעשות 10 חזרות עם משקל נוצה. המספר חזרות הוא רק מספר. הוא לא ממש אומר הרבה.

ולא, אתה לא צריך להגיע לדדליפט 350 קילו אבל לי אישית לא יצא לראות מישהו ממש מפותח ושהוא לא יכול למשוך 200 קילו לפחות בדדליפט.

• פותח/ת השרשור
קודם כל סעיד (אחלה חומוס אגב אכלתי שם אתמול בעכו) אני מניח מתאמן במשך לא מעט זמן בניגוד לאנשים ששואלים בלי סוף שאלות על הבילדר שהם ראו מפמפם 20 חזרות, במקום ללכת ולהתאמן ולתת את הזמן לעשות את שלו.

דבר שני. יש הבדל בין לעשות 10-12 חזרות עם משקל שקרוב כמה שיותר לRM שלך לבין לעשות 10 חזרות עם משקל נוצה. המספר חזרות הוא רק מספר. הוא לא ממש אומר הרבה.

ולא, אתה לא צריך להגיע לדדליפט 350 קילו אבל לי אישית לא יצא לראות מישהו ממש מפותח ושהוא לא יכול למשוך 200 קילו לפחות בדדליפט.
מצטער אבל דני העלה סירטון שלו עושה דדליפט 200KG וזה עוד בחיטוב
ודבר שני אני מדבר על זה שמשתפרים ומתקדמים עד 15 ולא ב10% מה1RM מן הסתם
שוב אני לא מסתכל על בילדרים אבל שיטות עבודה שונות יכולות להניב תוצאות מסויימות התקדמות בחזרות זאת גם התקדמות התרגלות למשקל עם 12 חזרות ואם עושים אותו טוב זה מעלה את ה1RM יותר מאשר לעשות אותו משקל חדש עם 5 חזרות
אבל שוב הכל תאורתי :PPP

אתה מתבלבל חבר, אם אתה רוצה להרים את הRM1 יותר קל דרך הRM5 מאשר את הRM12. אני מדבר על הRMים בפועל ולא לפי הנוסחאות.

• פותח/ת השרשור
אתה מתבלבל חבר, אם אתה רוצה להרים את הRM1 יותר קל דרך הRM5 מאשר את הRM12. אני מדבר על הRMים בפועל ולא לפי הנוסחאות.
צודק ב100% ההוכחה זה פאוורליפטינג חחח 😃
שילוב של אימוני כוח ואימוני היפטרופיה לדעתי יביא לדברים יפים מאוד !

היפרטרופיה זה תהליך פשוט, הגוף מסתגל לעומס שהפעלת עליו באימון האחרון ככה שהוא בונה את אותו השריר שהרסת באימון כשהוא יותר גדול וחזק מהפעם הקודמת (בהינתן התנאים), כדי שאם תעשה את אותו האימון עוד פעם לא תהרוס את הגוף באותה צורה (מפר את ההומאוסטזיס), אם תעשה את אותו האימון בפעם הבאה ולא תתקדם באיזושהי צורה, האפקט יהיה מופחת.

מכאן - רוצה לגדול, תרים יותר משקל/תעשה יותר חזרות/יותר סטים.
מכיוון ששתי האופציות האחרונות טיפשיות, תרים יותר משקל.

• פותח/ת השרשור
היפרטרופיה זה תהליך פשוט, הגוף מסתגל לעומס שהפעלת עליו באימון האחרון ככה שהוא בונה את אותו השריר שהרסת באימון כשהוא יותר גדול וחזק מהפעם הקודמת (בהינתן התנאים), כדי שאם תעשה את אותו האימון עוד פעם לא תהרוס את הגוף באותה צורה (מפר את ההומאוסטזיס), אם תעשה את אותו האימון בפעם הבאה ולא תתקדם באיזושהי צורה, האפקט יהיה מופחת.

מכאן - רוצה לגדול, תרים יותר משקל/תעשה יותר חזרות/יותר סטים.
מכיוון ששתי האופציות האחרונות טיפשיות, תרים יותר משקל.
לא הייתי אומר טיפשיות כי אם אתה עושה 5 חזרות ואתה מעלה ל8 אתה תגדל 😛
ואם אתה עושה סט אחד ואתה מעלה ל2 אז אתה תגדל

ואז מה? תעלה ל9, 10, 11, 12 ו13?
וסטים מה? תעלה מ2 ל3, 4, 5, 6 ו7? עד מתי (אוגוסט 10)?

יותר פשוט, פרקטי ויעיל להעלות משקלים, בהצלחה בדדליפט.

• פותח/ת השרשור
ואז מה? תעלה ל9, 10, 11, 12 ו13?
וסטים מה? תעלה מ2 ל3, 4, 5, 6 ו7? עד מתי (אוגוסט 10)?

יותר פשוט, פרקטי ויעיל להעלות משקלים, בהצלחה בדדליפט.
כן אפשר להעלות ל3~4 סטים ועד 15 חזרות זה יהיה אפקטיבי ככה גם שעוברים למשקל חדש נוכל לעשות אותו בטכנקיה יותר טובה וגם אותו דבר אני יכול להגיד לך
ומה תעלה משקל עוד 10KG עוד 10KG עוד ועוד מתישהו תתקע ויקח לך מלא זמן לעבור את זה

ביינתים אני לא נתקע ואני מניח שאתה כן.

וכן, אני אעלה עוד 10 קילו ועוד 10 קילו ועוד 10 קילו וכשאני אתקע אני אעשה מה שצריך כדי להמשיך להתקדם, אבל שיהיה בהצלחה עם 4 סטים ליד קדמית עם 15 חזרות אח שלי, אל תשכח גם לכווץ ולמתוח את היד כמו שקאי גרין אומר.

• פותח/ת השרשור
ביינתים אני לא נתקע ואני מניח שאתה כן.

וכן, אני אעלה עוד 10 קילו ועוד 10 קילו ועוד 10 קילו וכשאני אתקע אני אעשה מה שצריך כדי להמשיך להתקדם, אבל שיהיה בהצלחה עם 4 סטים ליד קדמית עם 15 חזרות אח שלי, אל תשכח גם לכווץ ולמתוח את היד כמו שקאי גרין אומר.
מה שקאי גרין אומר זה נכון הוא מראה לך שבאמת צריך לתת לשריר לעבוד ולא סתם להעיף את המשקולת לכיוון שלך שאתה עושה עם טכניקה נכונה אתה באמת יכול לראות כמה אתה חזק בתרגילים כמו כפיפת מרפקים
אני לא אומר שלהתקדם במשקל זה טוב וגם לא אומר ש4 סטים ליד קידמית זה טוב
אני אומר שצריך להתקדם גם בכמות החזרות וגם במשקל
עובדה שאם הייתה מצליח להתקדם מאימון לאימון 10KG אז היה לך אחרי 3 חודשים בערך 300KG סקוואט אבל אני בטוח שאין לך וכמעת לאף אחד פה אין
אבל צריך לדעת לשלב בשביל היפטרופיה
תחשוב שאתה עושה סקוואט בטכניקה לא טובה , אותם שרירים עובדים בטכניקה הלא טובה ? הם מקבלים אותו גירוי כמו בסקוואט מלא ?
אל תזלזל בקאי גרין בנתיים הוא יותר חזק ממך יותר גדול ממך והגיע יותר רחוק ממך

ויכוח מטומטם... התכנית שלך אומרת לעשות 12X3? תעשה אותה. הצלחת לבצע את כל החזרות והסטים? תעלה משקל.
כנ"ל לגבי 5X1, 5X3, 5X12 ועוד ועוד....
תעלה במשקל ותגדל. אה כן.. תאכל תישן וכל אלו...

• פותח/ת השרשור
אני כבר הבנתי שלכל תוכנית יש מטרה אז לתוכנית שלי יש מטרה להיפטרופיה גם אם אני ירים 10KG כל יד ויהיה לי היקף 50 זאת המטרה שלי
אז כן כוח יביא מסה אבל עבודה עם הרבה חזרות גם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית