הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ היפרטרופיה איך היא עובדת ?

AsherIsPW

מושעה
632
17
נק' מוניטין:
8
632
17
בכללי יש אנשים שמשיגים מסה טובה אבל לא מרימים משקלים מטורפים השאלה היא האם השגת המסה תלויה במשקל שמרימים?
אני עושה תוכנית AB ואני לדוגמא עושה לחיצת חזה 65KG ל12 חזרות לשתי סטים
אם אני יעשה אימון הבא שוב את אותו משקל ואותם חזרות אני יקבל עוד מסה או שאני חייב לעלות במשקל שאני מרים כדי להוסיף עליי עוד מסה ?
אפשר מידע על איך מתבצעת היפרטרופיה בשריר ?

אני ראיתי עלייה יפה מאוד כאשר עשיתי אימון AB 4 פעמים בשבוע שבו התאמנתי על החזה והגב בטווח חזרות של 6~8 חזרות עם משקל גבוהה שרירים קטנים 12~15 חזרות משקל בינוני ורגליים 12 חזרות.. ראיתי שינוי משמעותי

כן אפשר להעלות ל3~4 סטים ועד 15 חזרות זה יהיה אפקטיבי ככה גם שעוברים למשקל חדש נוכל לעשות אותו בטכנקיה יותר טובה וגם אותו דבר אני יכול להגיד לך
ומה תעלה משקל עוד 10KG עוד 10KG עוד ועוד מתישהו תתקע ויקח לך מלא זמן לעבור את זה
אני רוצה לראות בן אדם שמסוגל לעשות דדליפט כבד ל 15 חזרות ול 3-4 סטים.

לא חושב שכל בודיבילדר, אבל דיברתי על המתאמן הממוצע.
אז אתה אומר שאנחנו מעודדים לא לעבוד קשה ואם משהו הוא מאוד קשה אז לא עושים אותו?
אתה אומר שדדליפט 3X15 זה מאוד קשה אז לא עושים את זה?<
אני אומר שקשה יש רק בלחם וגם אותו אוכלים
ואני אומר שגם דדליפט 5X8 פעם בשבוע באימון גב זה דבר רק טוב וצריך לעשות את זה

אז אתה אומר שאנחנו מעודדים לא לעבוד קשה ואם משהו הוא מאוד קשה אז לא עושים אותו?
אתה אומר שדדליפט 3X15 זה מאוד קשה אז לא עושים את זה?<
אני אומר שקשה יש רק בלחם וגם אותו אוכלים
ואני אומר שגם דדליפט 5X8 פעם בשבוע באימון גב זה דבר רק טוב וצריך לעשות את זה
איפה כתבתי שאני לא מעודד? כתבתי שאני לא רואה סיבה למתאמן ממוצע לבצע 4X15 דדליפט..

מה שקאי גרין אומר זה נכון הוא מראה לך שבאמת צריך לתת לשריר לעבוד ולא סתם להעיף את המשקולת לכיוון שלך שאתה עושה עם טכניקה נכונה אתה באמת יכול לראות כמה אתה חזק בתרגילים כמו כפיפת מרפקים
אני לא אומר שלהתקדם במשקל זה טוב וגם לא אומר ש4 סטים ליד קידמית זה טוב
אני אומר שצריך להתקדם גם בכמות החזרות וגם במשקל
עובדה שאם הייתה מצליח להתקדם מאימון לאימון 10KG אז היה לך אחרי 3 חודשים בערך 300KG סקוואט אבל אני בטוח שאין לך וכמעת לאף אחד פה אין
אבל צריך לדעת לשלב בשביל היפטרופיה
תחשוב שאתה עושה סקוואט בטכניקה לא טובה , אותם שרירים עובדים בטכניקה הלא טובה ? הם מקבלים אותו גירוי כמו בסקוואט מלא ?
אל תזלזל בקאי גרין בנתיים הוא יותר חזק ממך יותר גדול ממך והגיע יותר רחוק ממך
יש הבדל בין לעבוד בטכניקה נכונה (מובן מאליו) לבאדיבילדר ששוקל 140 קילו חטוב ומפמפם יד קדמית עם 10 קילו, אם אתה חושב שזה מתאים לך בתור מתאמן טבעי (אני מניח), תעשה את זה.

אף אחד לא מתקדם כל אימון 10 קילו, מתקדמים פחות אבל עדיין מתקדמים באופן קבוע, לא כמו שלא מתקדמים מלהוסיף חזרות.

כמו שאמרתי, טכניקה נכונה מבחינתי היא סטנדרט ואני לא מזלזל בקאי גרין כי אי אפשר לזלזל בהישגים שלו, כמו גם שאין לי תנאים לאימונים שמגרדים את התנאים שלו, אני אומר שהוא מדבר דברים שרלוונטים לבילדרים ולא לילדים טבעיים בני 18.

ולגבי דדליפט, קשה לי להאמין שבן אדם יעשה 15X4 עם טכניקה נכונה לאורך כל הסט..

יש הבדל בין לעבוד בטכניקה נכונה (מובן מאליו) לבאדיבילדר ששוקל 140 קילו חטוב ומפמפם יד קדמית עם 10 קילו, אם אתה חושב שזה מתאים לך בתור מתאמן טבעי (אני מניח), תעשה את זה.

אף אחד לא מתקדם כל אימון 10 קילו, מתקדמים פחות אבל עדיין מתקדמים באופן קבוע, לא כמו שלא מתקדמים מלהוסיף חזרות.

כמו שאמרתי, טכניקה נכונה מבחינתי היא סטנדרט ואני לא מזלזל בקאי גרין כי אי אפשר לזלזל בהישגים שלו, כמו גם שאין לי תנאים לאימונים שמגרדים את התנאים שלו, אני אומר שהוא מדבר דברים שרלוונטים לבילדרים ולא לילדים טבעיים בני 18.

ולגבי דדליפט, קשה לי להאמין שבן אדם יעשה 15X4 עם טכניקה נכונה לאורך כל הסט..
רק שאני יהיה סגור על מה שאמרת..
לדעתך הדרך היא להתחזק קודם כל בצורה המקסימלית וההממצה ביותר, ורק לאחר מכן להוסיף נפח עבודה במשקלים (כבדים יחסית) שהם אחוז כלשהו מה RM של המתאמן.
אדם שיתחיל עם נפח עבודה במשקלים נמוכים, ויעשה אימוני כח, ושוב אימוני נפח, ושוב כח וחוזר חלילה. מאריך לעצמו את הדרך.
הבנתי נכון?

ביינתים אני לא נתקע ואני מניח שאתה כן.

וכן, אני אעלה עוד 10 קילו ועוד 10 קילו ועוד 10 קילו וכשאני אתקע אני אעשה מה שצריך כדי להמשיך להתקדם, אבל שיהיה בהצלחה עם 4 סטים ליד קדמית עם 15 חזרות אח שלי, אל תשכח גם לכווץ ולמתוח את היד כמו שקאי גרין אומר.
הכוונה היא להוסיף נפח, כן?

אחרי שבן אדם הגיע לרמת כוח מכובדת (סקוואט דדליפט מתח לחיצות) הוא יכול להוסיף עוד תרגילים/סטים, אם זה ישפיע לטובה או לרעה על הגדילה יותר מאשר פשוט להמשיך להתאמן כמו POWERBUILDING אני לא יודע וכנראה שאף אחד לא יודע.
מה שבטוח היא שכמו שריפטו (לצורך העניין) מראה, יש פוטנציאל התקדמות חולני למתאמנים טבעיים מתחילים, ולהגיע ל130-140 סקוואט בכמה חודשים זה דבר שפשוט כואב הלב לפספס.

אני מתקדם כרגע בתכנית בסגנון טקסס ולמרות שהמטרה המוצהרת שלה היא לגרום לעלייה במשקלים שאני מרים, אני עולה מהר מאוד במאסה ורואה שיפורים מדהימים בכוח.

כמובן שכל זה לא קורה בלי תזונה, אבל גם זה סטנדרט מבחינתי ואני לא חושב שיש למישהו מה לשאוף להישגים בחדר כושר בלי ידע בסיסי בתזונה.

זה ויכוח סרק שהתווכחתי כבר 40 פעם...
עד שלא יהיה מחקר שיוכיח חד משמעי איך וממה נגרמת היפרטרופיה זה הכל ויכוח עקר...
נכון להיום כל מה שאנחנו מכירים זה אך ורק השערות...
ברור שאנחנו גודלים, אבל תכלס?! בפועל?! מדעית?! למדע עוד אין תשובה חד משמעית...
אז שכל אחד יעשה מה טוב לו, ותפסיקו למכור לאנשים "זה יותר טוב" או "זה פחות טוב"

בגלל שאין הוכחה מה הכי טוב בקשר לטווח חזרות או היפרטרופיה, לדעתי הכי חכם לקחת מכול עולם קצת , לשלב אימונים של כוח חזרות נמוכות וואימונים עם חזרות גבוהות . (שבוע ככה שבוע ככה לדוגמא).
מימד נוסף אפשר לקבל עם משחק בזמני מנוחות ושילוב של סופרסטים. מנסיון שלי זה עובד הכי טוב ואתה לא תלוי במחקר שיגיד ככה או אחרת כי אתה עושה משני העולמות.🖕

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית