Bitcoin

המטפל שלי סיפר לי שחבר הציע לו לקנות לפני 5 שנים ב1000$ 200 ביטקוינים, כל אחד משקיע אלף ויהיה מה יהיה. החבר קנה והוא לא. השאר היסטוריה
מכר אותם ב10 דולר?
יש גם המון אנשים שחשבו שהבועה התפוצצה כשהערך ירד מ60$ ל11$, מעטים מאוד האנשים שקנו בגרושים ועדיין מחזיקים אותם, הרוב המוחלט ירד מהרכבת בתחנה הראשונה.

מכר אותם ב10 דולר?
יש גם המון אנשים שחשבו שהבועה התפוצצה כשהערך ירד מ60$ ל11$, מעטים מאוד האנשים שקנו בגרושים ועדיין מחזיקים אותם, הרוב המוחלט ירד מהרכבת בתחנה הראשונה.
הם כבר לא בקשר, הוא רק אומר שהחבר לא הסכים למכור כשהיתה נפילה ואמר "כל עוד אני לא מוכר לא הפסדתי כסף" יענו אמר שיהיה מקסימום אפסיד הכל

המטפל שלי סיפר לי שחבר הציע לו לקנות לפני 5 שנים ב1000$ 200 ביטקוינים, כל אחד משקיע אלף ויהיה מה יהיה. החבר קנה והוא לא. השאר היסטוריה
אם אותו חבר מעוניין היום לממש את זה, להפוך את הביטקוין לכסף אמיתי, אפשרי?

תחזית שלי: ברף כלשהו של היסטריה הנגידים בארה"ב/אירופה/יפן יבקשו להוציא את המטבע מחוץ לחוק במדינה שלהם למסחר והוא יתרסק, זה עניין של זמן
זה ניראה לי מה שיהיה, שמעתי שמועות שהבנק הפאדרלי של ארהב רוצה להוציא מטבע וירטואלי משהו, אם זה יהיה המצב כנראה הם יוציאו מחוץ לחוק את הביטקויין ואז באמת המטבע הזה יהיה המנצח.

כיום הבעיה הגדולה של הביטקויין זה שהוא לא scalability כלומר בעוד כמה שנים צריכת החשמל תהיה מטורפת ואי אפשר יהיה לתחזק את זה. לכן כנראה המטבע הספציפי הזה יתרסק בתקופה הקרובה (עד 3 שנים)

מה שבטוח לדעתי זה שכן יהיה מטבע שיחליף את הכסף בעולם. בגלל שזה פתרון העתיד והפתרון הכי נוח לאזרחים ברחבי העולם.

אתם מפספסים פה נקודה ענקית, לביטקויין לא משנה אם הוא יתקבל במדינות או לא,
עצם העובדה שהמטבע יצא החוצה, הוא תמיד יהיה קיים וכנראה שתמיד יהיה בו מסחר, אם המסחר ימשך ולא יוכל לעצור זה יכול לשנות משהו בכלכלה העולמית ובצורה שהכסף שלנו נסחר ונשמר ונחסך כיום.
אם הרעיון הגדול שעומד מאחורי הביטקויין יצליח (אפילו אם לא בדרך שבא אלו שהמציאות את הביטקויין {שאגב עדיין זאת די תעלומה מי זה עומד מאחורי הדבר הזה} כי לפעמים המציאות מגלה לנו דרך אחרת לאותו פיתרון) יהיה פה קונזנצוס כלכלי שהעולם לא ידע כמוהו.

אתם מפספסים פה נקודה ענקית, לביטקויין לא משנה אם הוא יתקבל במדינות או לא,
עצם העובדה שהמטבע יצא החוצה, הוא תמיד יהיה קיים וכנראה שתמיד יהיה בו מסחר, אם המסחר ימשך ולא יוכל לעצור זה יכול לשנות משהו בכלכלה העולמית ובצורה שהכסף שלנו נסחר ונשמר ונחסך כיום.
אם הרעיון הגדול שעומד מאחורי הביטקויין יצליח (אפילו אם לא בדרך שבא אלו שהמציאות את הביטקויין {שאגב עדיין זאת די תעלומה מי זה עומד מאחורי הדבר הזה} כי לפעמים המציאות מגלה לנו דרך אחרת לאותו פיתרון) יהיה פה קונזנצוס כלכלי שהעולם לא ידע כמוהו.
ואיך בדיוק הוא יגרום ל"קונצנזוס כלכלי שהעולם לא ידע כמוהו" ?

הביטקוין בחיים לא יתפוס פשוט כי האנשים שמחליטים על כך הם בדיוק האנשים שלא רוצים שהוא יתפוס - אלה שיש להם מידה כלשהי של שליטה במטבע הנוכחי. ולאזרח הפשוט ממש לא אכפת אם הוא משלם בדולר, בביטקוין או ברופי נפאלי, אף אחד לא סוחר בביטקוין כי הוא מאמין ברעיון, או כי יותר נוח לשלם בביטקוין מאשר בדולר. כל הדיבור על "זה העתיד של הכסף והכלכלה" זה רק תוספת דלק למדורת הספקולטיביות. בנוגע ליתרון הוירטואליות - התחזית שמזומן יעלם מהעולם וכל הכסף יהיה וירטואלי (כבר עכשיו רוב הכסף בעולם וירטואלי) כבר קיימת בלי תלות ב-cryptocurrency.

ואיך בדיוק הוא יגרום ל"קונצנזוס כלכלי שהעולם לא ידע כמוהו" ?

Untraceable money יכול להוביל לבנקים חברתיים ובכלל מטבע ושיתוף כלכלי ומסחר שונה ממה שהעולם ידע עד היום.
במיוחד בעניין הפרטיות אבל גם העמלות, ה׳פיקטיביות׳ של הכסף וכו׳ וכו׳ זה מאוד עמוק.

הבלוקצ'יין, הביטקוין ובהלת הצבעונים החדשה

כתבה מעניינת. בכל מקרה לא מאמין שה BITCOINT עצמו ישרוד. אבל כן מאמין שבעוד מספר שנים נעבור למטבע וירטואלי. הבעיה של בייטקויין היא בעיקר צריכת חשמל שתעלה לממדים אסטרונומיים עם הזמן. וזה שלא ניתן לדעת כמה כסף יש לכל אחד כנראה יגרום לממשלות בסופו של דבר לדחות את זה בגלל שהעלמות מיסים יהיו פשוטים מאוד לכל אחד. ומיסים זה הדבר ההכי בטוח שיש אחרי המוות 😃

סתם הערת צד- כיום רוב השימוש המודרני בכסף הוא די וירטואלי, במדינות הנורדיות יש אנשים שמשתמשים רק באשראי ומקבלים כסף ישר לחשבון דרך המעביד או דרך העברה בנקאית עם אפליקציה זו ואחרת, הכסף עצמו וירטואלי לחלוטין ורק מספר שמוצג במחשב.

אפילו הרזרבות של הבנקים נחתכות במיליונים כי ההדפסה הפיזית היום נמוכה בהרבה מבתחילת שנות האלפיים לדוג', אם מדינה תוציא "מטבע וירטואלי" זה פשוט אומר שהיא חותכת את כל העלויות של הצורך להנפיק שטר רשמי פיזי, בפועל אין לדבר שום משמעות.

הדבר המעניין הוא לא אם יתפתח מטבע וירטואלי, כי אנחנו בסביבה וירטואלית לגמרי כבר, אלא אם יתפתח מטבע ללא רגולציה מוניטרית, קרי ללא בנק מרכזי של מדינה מסוימת מאחוריו שיכולה לעשות מניפולציות בהיצע שלו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית