הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Bitcoin

תודה אחי,אבל אני לא לוקח עצות השקעה מאנשים רנדומליים באינטרנט.
גבר אתה קורא לזה השקעה (זה הימור) זה כבר מראה את הרמה שלך אין הבדל בין להמר לבין לקחת הצעה מאדם רנדומלי באיטרנט
טעות שלי אם אתה לוקח הצעה מאדם רנדומלי באינטרנט יש שני אפשרויות או שהוא מהמר או שהוא מבין יותר ממישהו שמהמר ככה שווה לך לקחת את ההצעה

גבר אתה קורא לזה השקעה (זה הימור) זה כבר מראה את הרמה שלך אין הבדל בין להמר לבין לקחת הצעה מאדם רנדומלי באיטרנט
טעות שלי אם אתה לוקח הצעה מאדם רנדומלי באינטרנט יש שני אפשרויות או שהוא מהמר או שהוא מבין יותר ממישהו שמהמר ככה שווה לך לקחת את ההצעה
ס22ה אח*

לפני שאנשים מבלבלים את המוח לגביי "בועה" ו"הייפ" ומבלבלים את המוח על פרופסורים ואנשי רוח ודעתם על הביטקויין,
תנסו רגע להבין מה עומד מאחורי הטכנולוגייה הזאתי. במקום לראות כתבות בערוץ 2 ולשמוע זיוני מוח מאנשים
בעלי אינטרסים. תלכו, תקראו ותלמדו. גם אם הביטקויין פארוד (והוא לא), הרעיון מאחוריו לא פחות מגאוני.
אנשים לא מוכנים לקבל את הבשורה המרה שכל חייהם היו ללא השכלה פיננסית והם לא מבינים
איך הכסף עובד. הם לא מבינים שהמדינה היחידה בעולם שעדיין מגבה זהב בכסף היא סין. ולשטרות
שהם מחזיקים בכיס אין ערך.

לפני שאנשים מבלבלים את המוח לגביי "בועה" ו"הייפ" ומבלבלים את המוח על פרופסורים ואנשי רוח ודעתם על הביטקויין,
תנסו רגע להבין מה עומד מאחורי הטכנולוגייה הזאתי. במקום לראות כתבות בערוץ 2 ולשמוע זיוני מוח מאנשים
בעלי אינטרסים. תלכו, תקראו ותלמדו. גם אם הביטקויין פארוד (והוא לא), הרעיון מאחוריו לא פחות מגאוני.
--- עידכון הודעה, לפני 16 דקות, תאריך ההודעות המקורית: לפני 18 דקות --- אנשים לא מוכנים לקבל את הבשורה המרה שכל חייהם היו ללא השכלה פיננסית והם לא מבינים
איך הכסף עובד. הם לא מבינים שהמדינה היחידה בעולם שעדיין מגבה זהב בכסף היא סין. ולשטרות
שהם מחזיקים בכיס אין ערך.

בלה בלה בלה..

הם לא מבינים
איך הכסף עובד
אני אשמח לשמוע איך הכסף עובד ממומחה כמוך.

תנסו רגע להבין מה עומד מאחורי הטכנולוגייה הזאתי
קראתי ואני מבין את הטכנולוגיה והרעיון ואני בכללי תומך בזה.
הרעיון מאחוריו לא פחות מגאוני.
הרעיון עצמו נחמד לא גאוני. העובדה נגיד שיש מספר סופי של מטבעות זה משהו שהוא הרסני לכלכלה של העולם מה שקנרה דיפלציה.

כיום מה שמניעה את השוק בעולם זה השקעות. בגלל שיש אינפלציה של הכסף לא שווה לך שהכסף ישב בבנק סתם ככה. נגיד ויש לך היום בבנק מיליון. בעוד שנה אתה כנראה תוכל לקנות איתו טיפה פחות מוצרים מהיום. לכן אתה משקיעה אותו. מה שגורם לפיתוח הכלכלה ובכלל מה שמניעה את השוק.

עכשיו אנחנו כולנו משתמשים ב BTC, יש מימנו כמות מוגבלת של מטבעות כמות האנשים בעולם גדלה. אם היום נגיד יש BTC לכל 100 אלף איש, בעוד שנה יהיה BTC אחד לכל 101 אלף איש. כלומר הערך של ה BTC עלה בלי לעשות כלום. מה שזה יגרום שאנשים לא ירצו בכלל להשקיעה כסף בחוץ. יהיה לך הרבה יותר "כלכלי" להחזיק את "הכסף" בארנק מאשר לקנות איתו משהו היום. זה יצור מצב שחנויות לא יקנו המון מצרכים. הם יקנו מינימום ואז אתה תצטרך לחפש בכל העיר חנות שעדיין מוכרת חלב. זה יגרום למפעלים לייצר מינימום דברים. וזה רק הדברים הקטנים.

אינפלציה עדיפה לכלכלה מאשר דיפלציה. והמטבע הזה יגרום לזה כי ככה הוא תוכנן.
האוזר מצהיר רגע לפני הפרישה: "נוציא חברות שעוסקות בביטקוין מהמסחר בתל אביב"

הנה ניצנים של ממשלות נגד ביטקויין

עוד פרופסור שלא מבין, סטנלי מורגן, יו"ר רשות ני"ע והכלכלנים שזכו בנובל לא מבינים אותנו הדור הצעיר והחדשני...(או שכן ואנחנו הולכים להתרסק, זה בערך בסיכוי שווה)

מה שעצוב זה שמי שקונים הם סטודנטים ונוער עם קצת חסכונות ולא אנשים אמידים ש"לא יכאב להם" להפסיד כמה אלפי שקלים

אני לא מנפנף, זה היה בשביל להסביר שאני לא סתם אומר שיש בעיות באלגו' עצמו.
1. הם בפיתוח. הפתרונות שלהם אולי יעבדו ואולי לא אבל הם פותחים פירצת אבטחה שלא בטוח שתרצה שתיהיה קיימת.
Mathematical Proof That the Lightning Network Cannot Be a Decentralized Bitcoin Scaling Solution

2. אתה טועה. האפליקציה של הכרייה משנה את עצמה כל יום בשביל להתאים לכמות הכורים שתמיד יהיו עד 7 חישובים בשניה. ככל שיהיו יותר כורים האלגוריתם יהיה יותר קשה מה שיגרום ליותר צריכה של חשמל מאשר לפחות. לגבי יעול האלגוריתם הוא לא יקרה למצוא SHA זה משהו מאוד קשה. ונדרש כוח חישוב מאוד גדול. ברגע שתמצא איך לייעל את זה אתה תיהיה מילארדר עד אז זה פתרון קשה. שהדרך היחידה לייעל אותו זה להביא מחשב יותר חזק שיפתור את זה יותר מהר אבל יצרוך יותר חשמל.

3. לא הבנתי בדיוק מה רשמתה שם. אבל בעיית החשמל זה לא משהו שאתה יכול להתעלם ממנו. כי פשוט הוא יהיה בשבל כלשהו לא כלכלי. כי ה blockchain תמיד אבל תמיד יגדל כלומר אתה תמיד תצטרך יותר ויותר כוח חישוב.
הנקודה שלך בנוגע לצריכה חשמל לא נכונה.
צריכת החשמל בשביל האלגוריתם תלויה בחומרה, וניתן לראות שצריכת החשמל לרכיב חומרה חזק היום לאו דווקא גדלה ממקבילו לפני כמה שנים, אלא אפילו ירדה.
ברור שאם תגדיל את החווה פיזית בכמות המחשבים תצרוך יותר חשמל, אבל עם הזמן נראה שהמגמה היא סטטית מבחינת צריכת חשמל פר רכיב, אם לא יורדת.

לצורך המחשה -
אם לכריית מטבע כלשהו (לא משנה אם ביטקוין) הייתה לך חווה עם 500 HD 7970 לפני 6 שנים, היום יש לך חווה עם 500 GTX 1080 שהגדילו את הביצועים במאות אחוזים אבל עדיין צורכים פחות חשמל.

הנקודה שלך בנוגע לצריכה חשמל לא נכונה.
צריכת החשמל בשביל האלגוריתם תלויה בחומרה, וניתן לראות שצריכת החשמל לרכיב חומרה חזק היום לאו דווקא גדלה ממקבילו לפני כמה שנים, אלא אפילו ירדה.
ברור שאם תגדיל את החווה פיזית בכמות המחשבים תצרוך יותר חשמל, אבל עם הזמן נראה שהמגמה היא סטטית מבחינת צריכת חשמל פר רכיב, אם לא יורדת.
כמובן שצריכת חשמל זה משהו שניתן לשפר עד לנקודה כלשהיא. אבל אם הדיבור שה BTC יחליף את הדולר אז אתה מסכים שמספר העסקאות היום זה טיפה בים למול כמות העסקאות שיהיו ?

גם הרכבת והספינה הממוצעת לפני 100-150 שנה היו הרבה יותר מזהמות והרבה פחות יעילות, ואם היית מספר למישהו מאז שעוד 100 שנה כמעט כל הסחר הבין לאומי יהיה באמצעותם הוא היה טוען שזה לא הגיוני ושתצטרך להסתובב עם מסיכת אב"כ ברחוב.

אני לא חושב שספציפית הביטקוין הוא זה שיחליף את הדולר, אבל ברור שמטבעות וירטואלים יהיו יותר דומיננטיים והשווקים (חשמל, חומרה) יתייעלו ויתאימו את עצמם לצרכנים.

קצת השוואה לא נכונה, הרעיון של ה BTC זה שהאלגוריתם על בסיס יומי משנה את רמת הקושי לפתרון הבעיה כך שיפתרו כ 7 בעיות בשניה. כלומר יותר כורים אלגוריתם יותר קשה כלומר יותר צריכת חשמל. וזה יחס ישר.

אתה לא יכול לייעל משהו. אתה יכול לעשות חומרה יותר יעילה אבל עדיין פשוט ספציפית אתה תפתור אולי יותר בעיות ואז יהיה לך יותר reward אבל עדיין כמות צריכת החשמל בעולם תגדל.

בנוסף צריכת החשמל זה לא הבעיה העיקרית שלי. אי שימוש לקנייה פשוטה בבית קפה זה עיקר הבעיה של ה BTC בלחליף את הדולר. (לפי דעתי כמובן)

סבבה, הנקודה שלי עדיין רלוונטית - מהירות העבודה עם אלגוריתם נתון תלויה גם בכוח העיבוד שיש לך.
ברור שאם תשאר עם אותו כוח עיבוד תצטרך להפעיל אותו ליותר זמן או להוסיף עוד ממנו כדי להתמודד עם הבעיה, אבל אם שפרת את כוח העיבוד ב300% בלי לצרוך ואט אחד יותר, או שלכל כורה יש את אותו כוח עיבוד כמו לפני שנתיים בצריכת חשמל נמוכה ב50%, אז לא בהכרח שיש יחס ישר.

החומרה שלך יכולה להיות יותר חזקה וגם יותר יעילה, או רק אחד מהם.

אני לא מכיר את האלגוריתם מספיק טוב כדי להתייחס לבעיה שתארת עם הבית קפה.

עוד פרופסור שלא מבין, סטנלי מורגן, יו"ר רשות ני"ע והכלכלנים שזכו בנובל לא מבינים אותנו הדור הצעיר והחדשני...(או שכן ואנחנו הולכים להתרסק, זה בערך בסיכוי שווה)

סטנלי מורגן זה פרופ'/אדם מסוים או התכוונת אולי לבנק ההשקעות מורגן סטנלי?

מורגן סטנלי מדברים על בועות? הם לא הפסידו מליארדים אצל מיידוף? 😵.
@SmokingSnake
אנשים קטנים ימשיכו להאמין לשמות גדולים שרק רוצים להמשיך לעשות כסף על גבם.

אגב, הבחור שאמר שאינפלציה עדיפה על דיפלציה ליצן. בלי קשר הביטקויין לא מתכונן לדיפלציה,
הסיטואציה שאתה מתאר לא ממש פרקטית... יהיו פורקים למטבע (כבר היו.. ביטקויין קאש, גולד..)
ובלי קשר ביטיסי לא המטבע המבוזר היחידי.

מורגן סטנלי מדברים על בועות? הם לא הפסידו מליארדים אצל מיידוף? 😵.
@SmokingSnake
אנשים קטנים ימשיכו להאמין לשמות גדולים שרק רוצים להמשיך לעשות כסף על גבם.

אגב, הבחור שאמר שאינפלציה עדיפה על דיפלציה ליצן. בלי קשר הביטקויין לא מתכונן לדיפלציה,
הסיטואציה שאתה מתאר לא ממש פרקטית... יהיו פורקים למטבע (כבר היו.. ביטקויין קאש, גולד..)
ובלי קשר ביטיסי לא המטבע המבוזר היחידי.
אמר ההבחור שמשקיע מיליונים ומרוויח כפול כבר שנים?

אמר ההבחור שמשקיע מיליונים ומרוויח כפול כבר שנים?
מליונים לא הרווחתי, אבל הרווחתי כמה גרושים מכל הסיפור.
ואיך התגובה שלך רלוונטית בכלל? אם כבר היא אמורה להיות מופנת למתנגדי המטבעות המבוזרים,
שבדר"כ פשוט ממורמרים שלא נכנסו בזמן.. אני לא מתיימר להיות איזה גאון כלכלה גדול,
אבל העובדות מדברות בעד עצמן. ומתנגדים שממשיכים להתעסק בזה, בדר"כ נובעים ממרמור. (אתה דוגמה נהדרת 🙄)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית