ייעוץ כאבי כתפיים

• פותח/ת השרשור bonzo
  • פורסם בתאריך

bonzo

משתמש מתחיל
21
0
נק' מוניטין:
0
21
0
שלום לחברי הפורום...
כבר במשך תקופה של בערך חודש יש לי כאבי כתפיים ועכשיו זה כבר הופך בלתי נסבל
אני חושב שפיתחתי דלקת או משהו כזה וברוב טיפשותי התעלמתי מהכאבים בהתחלה 😣.
בתרגיל של הרחקת ידיים לצדדים זה בלתי נסבל אבל בשאר התרגילים שאני עושה זה עוד איכשהו נסבל.

לאחר האימון אני בכלל לא מרגיש כאבים בכתפיים , רק בפוזות מסויימות...

בכל אופן זו התוכנית שלי (כרגע בחיטוב) fbw :

חזה
בנץ' 2X6
מקבילים 2X10

גב
מתח 2X8
TBAR 2X8

כתפיים
פרס בישיבה 2X8
הרחקה לצדדים 2X10

יד קדמית\אחורית
יד קדמית 1X10
יד אחורית 1X10

בטן
בטן 3X12

כמו שאתם רואים אין בכלל רגליים עקב בעיה דומה שאני סוחב גם בערך חודש במפרק הירך .

בקיצור לפני שאני פונה לאורטופד רציתי להתייעץ איך אני יכול לשנות את התוכנית
כך שאני אמזער ככל האפשר את פעילות הכתפיים באימון , ואם מישהו שנתקל בזה בעבר יודע
כמה זמן מנוחה צריך כדי לחזור לעניינים.

תודה.

ממה שאני רואה:
יש לך 8 סטים לכתפיים, 3 פעמים בשבוע.
זה יותר מדי, במיוחד בחיטוב, בחישוב מהיר זה אומר שאתה עושה 24 סטים לכתפיים בשבוע.
(4 לחזה, 4 לכתפיים, למרות שאני מאמין שהכל אותו החרא)

עוד דבר שאפשר לראות זה החוסר איזון בעומסים שאתה מפעיל על הכתף - אין תנועת חתירה כבדה חופשית שתפעיל את הכתף האחורית, ואין לחיצת כתפיים בעמידה שתעבוד בעומס שווה על הכתף.

העיצה שלי:
3 סטים של בנץ', בלי המקבילים, כשאתה מחליף בין בנץ' ללחיצה בעמידה כל אימון.

איפה כואב לך בכתפיים?

כתפיים זה מקום בעייתי מבחינת כאב. אני למשל עד לא מזמן חשבתי שיש לי דלקת בכתף הקדמית. אחרי כמה נגיעות הגעתי לאניפראספינטוס שנמצאת בשכמה בכלל (כן כן, כאבים מקרינים).
אם יש לך בעיה במסובבי הכתף, זה לא משנה איך תתאמן כל כך ויהיה עדיף שתראה אורתופד.

בנתיים, עד שתראה אורתופד, מה שאתה יכול לעשות זה להתאמן בתרגילים שלא מכאיבים לך. אם כואב אז אל תעשה - פשוט מאוד.

כאביי כתף זה הדבר הכי נורא שקיים.
יש לי דלקת כרונית בכתף, נעלמה אחריי עשרות טיפוליי פיזיוטרפיה ודיקור סיני.
חזר אחרי שנה וחצי ועכשיו בזכות הדלקת אני לא מתאמן כבר ארבעה חודשים... חסר רעיונות איך לפתור תבעיה

איפה כואב לך בכתפיים?

כתפיים זה מקום בעייתי מבחינת כאב. אני למשל עד לא מזמן חשבתי שיש לי דלקת בכתף הקדמית. אחרי כמה נגיעות הגעתי לאניפראספינטוס שנמצאת בשכמה בכלל (כן כן, כאבים מקרינים).
אם יש לך בעיה במסובבי הכתף, זה לא משנה איך תתאמן כל כך ויהיה עדיף שתראה אורתופד.

בנתיים, עד שתראה אורתופד, מה שאתה יכול לעשות זה להתאמן בתרגילים שלא מכאיבים לך. אם כואב אז אל תעשה - פשוט מאוד.

מה הפסקת להתאמן?

• פותח/ת השרשור
איפה כואב לך בכתפיים?

אני לא יודע להצביע על המקום המדוייק שבו כואב לי , אבל למשל בלחיצת כתפיים אני לא מרגיש כלכך כאב כמו בהרחקת ידיים לצדדים.

אני אנסה באמת להוריד את המקבילים , אני חושב שזה מה שיוצר לי את רוב הלחץ על הכתפיים.

ובלי שום קשר , חיטוב זה חרא!

מה הפסקת להתאמן?

עוד לא...
בנתיים אני מתאמן בסבל 😣 זה לא כואב מהפרס או מלחיצות חזה... זה כואב לי שהמוט לוחץ שם.
אם כי לאט לאט יש לי את כל התסמינים של דלקת באזור.

בכל מקרה, אני צריך להתחיל לעבוד מסה מתישהו...

יואו אחי התכנית שלך שוחקת כתפיים. במידה ואתה עובד בעצימות גבוה ומשקלים כבדים הייתי מוותר על כתפיים ועושה יום בנצ' קל מקבילים כבד ויום בנצ' כבד מקבילים קל.

• פותח/ת השרשור
יואו אחי התכנית שלך שוחקת כתפיים. במידה ואתה עובד בעצימות גבוה ומשקלים כבדים הייתי מוותר על כתפיים ועושה יום בנצ' קל מקבילים כבד ויום בנצ' כבד מקבילים קל.

אני משתדל לעבוד בעצימות גבוהה , אז אתה אומר להוריד כתפיים בכלל? גם את הלחיצת כתפיים?

לחיצה מעל הראש זה כל מה שאתה צריך לכתפיים. אם זה לא יוצר בעיה, והרחקת ידיים לצדדים כן, אז נחש מה צריך לעשות...

נכון, להעיף תרגילים מיותרים.

אני לא מבין למה אתה מתכוון כשאתה אומר לעבוד בעצימות גבוהה. יש רק הגדרה אחת לעצימות וזה %1RM שבו אתה משתמש.

אוקי אין לי מושג מה אמרת פה

עצימות מוגדרת כאחוז מהמשקל מהקסימלי אותו אתה יכול להרים לחזרה אחת. אם אתה יכול להרים 100 קילו פעם אחת ומשתמש ב 80 קילו באימון שלך, אז אתה מתאמן בעצימות של 80%.

• פותח/ת השרשור
עצימות מוגדרת כאחוז מהמשקל מהקסימלי אותו אתה יכול להרים לחזרה אחת. אם אתה יכול להרים 100 קילו פעם אחת ומשתמש ב 80 קילו באימון שלך, אז אתה מתאמן בעצימות של 80%.

אה או קיי אני מניח שאני מתאמן בסביבות ה 70% מ RM1

• פותח/ת השרשור
עדכון קטן...
שבוע מנוחה והורדתי את המקבילים ואין יותר כאבי כתפיים , ממש כמו חדש!
תודה רבה לחברי הפורום שעזרו 🙌

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית