הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית HCT-12 Hypertrophy Cluster Training (תוכנית של כוח והיפטרופי)

Airburn

משתמש מתחיל
174
0
נק' מוניטין:
212
174
0
HCT 12 - Hypertrophy Cluster Training

התוכנית של האתר wannabebig.com יצאה באיזור 2010 -
הנבדקים בתוכנית קיבלו גיינים טובים מאוד רק ב10 שבועות של שימוש (מסה+כוח) הנבדקים לא היו מתחילים
התוכנית מתאימה גם למתחילים וגם לחברה קצת יותר מנוסים.
התוכנית משלבת גם כוח וגם היפטרופי.
בקצרה על התוכנית - אתה יכול לבחור כמה סוגים של SPLITS הכי נפוץ זה הUPPER/LOWER שזה יוצא 4 ימים בשבוע (שני,רביעי,שישי,שבת)

Upper

מתח - מקבילים - בנץ - חתירה - לחיצת כתפיים

Lower

סקוואט - דדליפט - יד קדמית - תאומים - בטן

התוכנית בנויה כך שאתה לוקח רק תרגיל אחד לכל תנועה חשובה וכמובן שזה צריך להיות compound movement
ואז אתה בפירמדה עולה מגיע לסט ה6RM שלך - אתה לא מתאמן לכישלון אלה לנקודה שאתה לא יכול לעשות עוד חזרה.
נח 30 שניות - נותן עוד שתיים

לדוגמא -

• Bar x 6 reps (warm-up)
  • 135lbs x 1 (feel set)
  • 185lbs x 1 (feel set)
  • 225lbs x 1 (feel set)
  • 240lbs x 6 (work set)
  • 270lbs x 6 (work set)
  • 300lbs x 6 (work set)
  • 320lbs x 6 (work set)
  • 340lbs x 6 (work set) This was the previous best but the last rep felt easy, so go for another set
  • 350lbs x 6 (work set) Barely got the sixth rep.
rest for 30 seconds 2 more | rest for 30 seconds 2 more | rest for 30 second 2 more

ההתקדמות הכוח שלי בתוכנית (כ9 חודשים)-

Squat - 34kg x 6
110kg x 6
Deadlift - 40kg x 6
140kg x 6
Bench Press - 20kg x 6
105kg x 6
Sitted Millitary Press - 15kg x 6
60kg x 6

Dips - 3kg x 6
28.75kg x 6
One Handed Rows - 8.75kg x 6
45kg x 6
Pullups - Bodyweight x 6
17.5kg x 6

קישור לאתר של התוכנית http://www.wannabebig.com/cat/hypertrophy-cluster-training-hct-12/

קישור להורדת התוכנית http://www.wannabebig.com/hct12/hct-12.pdf

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
סרטונים אין לי
תמונה של לפני אחרי יש בתמונות - אבל הלפני שם הוא בערך 3 חודשים לפני שהתחלתי את HCT 12 אז תדמיין את הלפני קצת יותר גדול ממה שאני שם חח.
אבל מה אתה חושב על התוכנית קראת קצת בלינקים?

אני פשוט רואה שהמון פה עושים SS וכדומה(לא שיש לי בעיה עם SS אחת התוכניות היותר טובות שיש לדעתי)
פשוט לא ראיתי שמזכירים פה את HCT12 בכלל אז רציתי לפרסם אותה.
באמת אחלה תוכנית לדעתי, תקראו קצת בPDF ותגידו לי מה אתם חושבים, גם על הCLUSTER וגם על הAUTOREGULATION

נערך לאחרונה:
מתעלמת מעקרונות האימון הבסיסיים, מבוססת על כך שהמתאמן יחלטר ("היה קל ה340 פאונד אני אוסיף עוד סט של 350")
ובתוכנית כוח בסיסית למתאמן מתחיל (SS) אתה היית מגיע למשקלי עבודה יותר גבוהים באותו פרק זמן (ודיי בהרבה. לסקוואט של 110 לא היה לוקח לך יותר מ4 חודשים, ואני נותן טווח זמן ארוך כי התחלת מ34 שזה נמוך יחסית להתחלה. אנשים שמתחילים ב60 מגיעים ל110 ב7-11 שבועות, אם הם עושים את התוכנית)

• פותח/ת השרשור
מתעלמת מעקרונות האימון הבסיסיים, מבוססת על כך שהמתאמן יחלטר ("היה קל ה340 פאונד אני אוסיף עוד סט של 350")
ובתוכנית כוח בסיסית למתאמן מתחיל (SS) אתה היית מגיע למשקלי עבודה יותר גבוהים באותו פרק זמן (ודיי בהרבה. לסקוואט של 110 לא היה לוקח לך יותר מ4 חודשים, ואני נותן טווח זמן ארוך כי התחלת מ34 שזה נמוך יחסית להתחלה. אנשים שמתחילים ב60 מגיעים ל110 ב7-11 שבועות, אם הם עושים את התוכנית)

זה מה שנקרא אספקט הautoregulation שזה אומר בעצם להקשיב לגוף שלך
המטרה שלך בכל אימון זה להעלות את המשקל - אבל אם אתה רואה שאתה בקושי מצליח את ה6 בסט האחרון - אז אתה לא תעשה שיא אישי היום. אם קל לך אז תעלה את המשקל ויאללה שיא אישי!
התוכנית די מוכרת בארצות הברית והניבה תוצאות יפות להרבה אנשים.
התוכנית היא שילוב של היפוטרפי וכוח - בגלל זה המשקלים לא עולים מהר כמו בתוכנית שמיועדת לכוח. אבל ההתקדמות היא יציבה וכך גם העלייה במסה.

אתה יכול להסביר למה היא מתעלמת מעקרונות האימון הבסיסיים? אתה קראת את הPDF של התוכנית במלואו?

זה מה שנקרא אספקט הautoregulation שזה אומר בעצם להקשיב לגוף שלך
המטרה שלך בכל אימון זה להעלות את המשקל - אבל אם אתה רואה שאתה בקושי מצליח את ה6 בסט האחרון - אז אתה לא תעשה שיא אישי היום. אם קל לך אז תעלה את המשקל ויאללה שיא אישי!
התוכנית די מוכרת בארצות הברית והניבה תוצאות יפות להרבה אנשים.
התוכנית היא שילוב של היפוטרפי וכוח - בגלל זה המשקלים לא עולים מהר כמו בתוכנית שמיועדת לכוח. אבל ההתקדמות היא יציבה וכך גם העלייה במסה.

אתה יכול להסביר למה היא מתעלמת מעקרונות האימון הבסיסיים? אתה קראת את הPDF של התוכנית במלואו?
לא קראתי את הPDF בכלל, התייחסתי למה שכתבת
ואם אתה שואל למה היא מתעלמת מעקרונות האימון הבסיסיים, כנראה שאתה לא יודע הרבה על סטרס-הסתגלות-התאוששות ומה צריך לעשות על מנת לגרום להסתגלות להתרחש.
ולהקשיב לגוף שלך זה לא משהו שאתה או כל אחד אחר עושה כשהמשקלים מאוד כבדים (רמז: כנראה שלא היית רואה שיאי עולם כל כך כבדים אם כולם היו "מקשיבים לגוף שלהם")
על מנת למשוך הסתגלות מסויימת, צריך להוציא את הגוף ממצב האיזון (הומיאוסטאזיס), כשהסקוואט הוא 80 קילו זה לא כזה נורא, כשהוא 180 קילו זה כבר קשה רצח וכשזה 280 קילו זה כבר דורש יכולות מיוחדות

והיפרטרופיה היא אך ורק תופעת לוואי של עלייה בכוח, בהנחה שאתה לא מזריק אני לא קונה את זה שעלית במסת שריר בלי להתחזק (וגם כשמזריקים מתחזקים)

• פותח/ת השרשור
לא קראתי את הPDF בכלל, התייחסתי למה שכתבת
ואם אתה שואל למה היא מתעלמת מעקרונות האימון הבסיסיים, כנראה שאתה לא יודע הרבה על סטרס-הסתגלות-התאוששות ומה צריך לעשות על מנת לגרום להסתגלות להתרחש.
ולהקשיב לגוף שלך זה לא משהו שאתה או כל אחד אחר עושה כשהמשקלים מאוד כבדים (רמז: כנראה שלא היית רואה שיאי עולם כל כך כבדים אם כולם היו "מקשיבים לגוף שלהם")
על מנת למשוך הסתגלות מסויימת, צריך להוציא את הגוף ממצב האיזון (הומיאוסטאזיס), כשהסקוואט הוא 80 קילו זה לא כזה נורא, כשהוא 180 קילו זה כבר קשה רצח וכשזה 280 קילו זה כבר דורש יכולות מיוחדות

והיפרטרופיה היא אך ורק תופעת לוואי של עלייה בכוח, בהנחה שאתה לא מזריק אני לא קונה את זה שעלית במסת שריר בלי להתחזק (וגם כשמזריקים מתחזקים)

אני מבין מה שאתה אומר ומסכים איתך, אבל אין לזה שום קשר לתוכנית או איך שהיא עובדת.
התוכנית לא מעודדת לעבוד עד כישלון אלה עד חזרה אחת בדיוק לפני כישלון (אני בטוח שאתה יודע את ההשפעות השליליות של אימון עד כישלון בכל סט במיוחד אם אתה ממשיך לעשות את זה כל אימון)

אך אני מציע לך לפחות לקרוא את התוכנית לפני שאתה משמיץ אותה בכזאת קלות, יש גם מדע מאחורי הדברים, להאנשים שבנו אותה יש המון שנים של ניסיון ואימונים והתוכנית הוכיחה את עצמה שוב ושוב.

כל פעם שאתה מעלה את המשקל בתרגיל הסטרס עולה מסכים איתי? הגוף צריך להתאים את עצמו למשקל החדש.
זה בדיוק מה שהתוכנית אומרת לעשות - התוכנית בנויה בכך שאתה אמור לעלות במשקל לפחות פעם בשבוע בלי להרוג את עצמך.

אתה אומר שהיפוטרפי זה תופעת לוואי של כוח? אמממ אז למה כל הבודיבילדרים בעולם משמעותית יותר חלשים מכל הפוארליפטרים אך משמעותית יותר גדולים.
היפוטרטי וכוח זה שני דברים קצת שונים - כן הם תלויים אחד בשני בצורה מסויימת- אבל אתה יכול לשים דגש על האחד ופחות על האחר.

לדוגמא - הבחור יותר חזק אני מניח מכולם פה בפורום - הוא יותר גדול מכולם? לא הוא כנראה יהיה אחד הקטנים פה.
אתה כן יכול לגדול במסה על ידי דגש אימונים בצורת היפוטרפי ולא כוח - וכך להפך.

Olympic_Sports-11-2.jpg

נערך לאחרונה:
אני מבין מה שאתה אומר ומסכים איתך, אבל אין לזה שום קשר לתוכנית או איך שהיא עובדת.
התוכנית לא מעודדת לעבוד עד כישלון אלה עד חזרה אחת בדיוק לפני כישלון (אני בטוח שאתה יודע את ההשפעות השליליות של אימון עד כישלון בכל סט במיוחד אם אתה ממשיך לעשות את זה כל אימון)

אך אני מציע לך לפחות לקרוא את התוכנית לפני שאתה משמיץ אותה בכזאת קלות, יש גם מדע מאחורי הדברים, להאנשים שבנו אותה יש המון שנים של ניסיון ואימונים והתוכנית הוכיחה את עצמה שוב ושוב.

כל פעם שאתה מעלה את המשקל בתרגיל הסטרס עולה מסכים איתי? הגוף צריך להתאים את עצמו למשקל החדש.
זה בדיוק מה שהתוכנית אומרת לעשות - התוכנית בנויה בכך שאתה אמור לעלות במשקל לפחות פעם בשבוע בלי להרוג את עצמך.

אתה אומר שהיפוטרפי זה תופעת לוואי של כוח? אמממ אז למה כל הבודיבילדרים בעולם משמעותית יותר חלשים מכל הפוארליפטרים אך משמעותית יותר גדולים.
היפוטרטי וכוח זה שני דברים קצת שונים - כן הם תלויים אחד בשני בצורה מסויימת- אבל אתה יכול לשים דגש על האחד ופחות על האחר.

לדוגמא - הבחור יותר חזק אני מניח מכולם פה בפורום - הוא יותר גדול מכולם? לא הוא כנראה יהיה אחד הקטנים פה.

צפה בקובץ המצורף 10594
אתה מביך את עצמך
היפרטרופיה (לא, לא היפוטרפי) היא תופעת לוואי של עלייה בכוח, והיא עובדת אך ורק ביחס לעצמך. אני מכיר אנשים גדולים שלא התאמנו בחיים בחדר כושר אז זה אומר שזאת הדרך להיות גדול?
החומרים שבהם בילדרים משתמשים הם שונים מהחומרים שבהם ליפטרים משתמשים
וכל ענף ספורט (אם אפשר לקרוא לבילדינג ספורט) בורר את המוכשרים באותו תחום (ליפטרים נבררים לפי יחס כוח-משקל גוף, בילדרים נבררים לפי מסת שריר, אחוז שומן, סימטריה וכו')
ולא בילדרים הם לא משמעותית יותר גדולים מליפטרים, אתה מתייחס לליפטרים כאילו כולם אותו דבר
יש ליפטרים כמו בנדיקט מגנוסון ששוקלים 170 קילו ויש ליפטרים כמו דימאס פירוס ששוקלים חצי, 85
זו בכלל לא אותה חיה
מסת השריר שיש למגנוסון לא נופלת משל רוב הבילדרים, הוא פשוט לא חטוב והמסה שלו פחות במקומות החשובים לבילדרים (פחות בידיים וכו')

לגביי התוכנית אתה לא ממש יודע על מה אתה מדבר, תקרא את SS ואז את PPST ותחזור אם יש לך שאלות.

• פותח/ת השרשור
אני קראתי את SS ואני מאוד מעריך את התוכנית ומתכנן לעשות אותה עוד מספר חודשים.
שוב אני אומר תקרא את התוכנית לפני שאתה שופט אותה לפחות, האנשים שבנו אותה הרבה יותר מנוסים ממני וממך.

אתה מסכים איתי שאתה יכול להמשיך להתחזק בלי לגדול משמעותית?

צפה בקובץ המצורף 10594

אתה לא צריך להסכים איתו, הוא שוב מדבר על דברים שנראים לו "הגיוניים" אבל אין הרבה מושג בנושא. העבודה "לפי התחושה" (auto-regulation) מקובלת בתחום המקצועי, גם ובמיוחד במקצים הגבוהים (ספר בנושא). הבעיה שבשביל להגיע לשליטה בעבודה מסוג כזה אתה צריך להיות בשלב יחסית מתקדם אחרי מספר שנים של עבודה, כך שלמתחיל לא הייתי מציע לעשות תוכניות כאלה.

ממה שאני יודע התחזקות היא תופעת לוואי של היפרטרופיה אבל התחזקות יכולה לקרות בגלל שיפור של המערכת העיצבית.

מצד שני היפרטרופיה היא עיבוי של סיבי השריר. הם צריכים להקרע בשביל זה ולדעתי הכי הגיוני שהם יקרעו בגלל משקל מאוד כבד כמו כל חומר אלסטי ולא בגלל שאתה מפוצץ את השריר בדם כמו שמישהו כתב כאן פעם.

לדעתי יכלת להתקדם יותר וזה היה מביא ליותר תוצאות.

נערך לאחרונה:
אתה לא צריך להסכים איתו, הוא שוב מדבר על דברים שנראים לו "הגיוניים" אבל אין הרבה מושג בנושא. העבודה "לפי התחושה" (auto-regulation) מקובלת בתחום המקצועי, גם ובמיוחד במקצים הגבוהים (ספר בנושא). הבעיה שבשביל להגיע לשליטה בעבודה מסוג כזה אתה צריך להיות בשלב יחסית מתקדם אחרי מספר שנים של עבודה, כך שלמתחיל לא הייתי מציע לעשות תוכניות כאלה.
הוו, כן! כי כשאתה שם מוט של 350 קילו על הגב כשהPR הקודם שלך הוא 330 קילו, התחושה היא שאתה יכול להרים את זה בקלות!
וכשאתה בבלוק נפח של חודש, אחרי שבועיים אתה מרגיש שזה כיף חיים, שום דבר לא כואב, אתה רענן לחלוטין, ואתה יודע בוודאות להגיד שבאימון הבא אתה צריך לעשות 8X5 בדדליפט ולא 7X5! אתה ממש יכול להרגיש אם בסוף החודש הבא אתה תתאושש מזה או לא!
לך לפי התחושה אחי, תכנון זה לחאפרים 🤡
כל הקטע הזה של ה"תחושה" יכול לפעול בענפי ספורט כמו כדורגל כדורסל טניס וכו', ככל הנראה גם בWL כפי ש"האחים הממוצעים" דיי הוכיחו, אבל לא בתחום של absolute strength. פשוט יש הבדל בין ללמוד משהו ובין ליצור הסתגלות כללית, במקרה הזה של כוח אבסולוטי.

ואפרופו "הוא שוב...", עדיין לא קיבלתי את התשובה שלך לשאלה למה אתה לא מסכים עם הטענות מהמאמר ההוא. אבל אל תכנס לזה עכשיו כי זה לא שבאמת יש לי כוח או רצון להמשיך את הדיון הזה.

אתה מסכים איתי שאתה יכול להמשיך להתחזק בלי לגדול משמעותית?
להמשיך להתחזק כמה בלי לגדול משמעותית? להוסיף 150 קילו לסקוואט בלי לגדול משמעותית? לא, לא מסכים איתך. להוסיף 5 קילו לסקוואט בלי לגדול משמעותית? מסכים איתך
להתחזק בלי לגדול זה אפשרי, אבל זה לא אידיאלי, צריך מאוד לרצות, לעשות מניפולציות, ואם היית מוצא נוסחה לעשות את זה כל כך קל היית יכול להיות מאמן משקולנים אולימפיים ולעשות הרבה כסף. זה לא כל כך פשוט כמו שאתה חושב. ובשלב מסויים על מנת להתחזק אתה תהיה חייב לעלות במשקל הגוף. נחש למה.

נערך לאחרונה:
הוו, כן! כי כשאתה שם מוט של 350 קילו על הגב כשהPR הקודם שלך הוא 330 קילו, התחושה היא שאתה יכול להרים את זה בקלות!
וכשאתה בבלוק נפח של חודש, אחרי שבועיים אתה מרגיש שזה כיף חיים, שום דבר לא כואב, אתה רענן לחלוטין, ואתה יודע בוודאות להגיד שבאימון הבא אתה צריך לעשות 8X5 בדדליפט ולא 7X5! אתה ממש יכול להרגיש אם בסוף החודש הבא אתה תתאושש מזה או לא!
כל הקטע הזה של ה"תחושה" יכול לפעול בענפי ספורט כמו כדורגל כדורסל טניס וכו', ככל הנראה גם בWL כפי ש"האחים הממוצעים" דיי הוכיחו, אבל לא בתחום של absolute strength. פשוט יש הבדל בין ללמוד משהו ובין ליצור הסתגלות כללית, במקרה הזה של כוח אבסולוטי.

ואפרופו "הוא שוב...", עדיין לא קיבלתי את התשובה שלך לשאלה למה אתה לא מסכים עם הטענות מהמאמר ההוא. אבל אל תכנס לזה עכשיו כי זה לא שבאמת יש לי כוח או רצון להמשיך את הדיון הזה.

להמשיך להתחזק כמה בלי לגדול משמעותית? להוסיף 150 קילו לסקוואט בלי לגדול משמעותית? לא, לא מסכים איתך. להוסיף 5 קילו לסקוואט בלי לגדול משמעותית? מסכים איתך
להתחזק בלי לגדול זה אפשרי, אבל זה לא אידיאלי, צריך מאוד לרצות, לעשות מניפולציות, ואם היית מוצא נוסחה לעשות את זה כל כך קל היית יכול להיות מאמן משקולנים אולימפיים ולעשות הרבה כסף. זה לא כל כך פשוט כמו שאתה חושב. ובשלב מסויים על מנת להתחזק אתה תהיה חייב לעלות במשקל הגוף. נחש למה.

באיזה שלב גם דווקא כדי להמשיך להתחזק, אתה תצטרך לסתום את הפה ולהתחטב. וגם את זה הסברנו לך באשכול ההוא. וגם הבאנו לך הוכחות "חיות" פה מהפורום, שלי, של אלכס, של דניאל ושל ליאור (מונלייט).

• פותח/ת השרשור

יופי אז אנחנו מסכימים,זה אפשרי.

בוא אני ישאל אותך שאלה כזאת
בן אדם שוקל 80קג דיאטה פיקס

עושה ל3 חודשים בכל התרגילים המרכזיים
3 חזרות 4 סטים 4-5 דקות מנוחה בין סט(כמובן 3RM)
מה שנקרא אימון כוח.

אותו אדם עושה ל3 חודשים בכל התרגילים המרכזיים
8 חזרות 4 סטים ודקה מנוחה בין סט
מה שנקרא אימון היפוטרפי

איזה אדם יגדל יותר במסה* אחרי שלושה חודשים א או ב?
(תנאים זהים לחלוטין בין שניהם ההבדל היחיד זה הסטים והחזרות)

קודם תקרא את הספר, אחר כך תגיב. אין לזה שום קשר לקלות, יש לזה קשר להערכה יחסית מדויקת של מה שאתה מסוגל או לא מסוגל לעשות. כמו שכתבתי, זה מצריך רמה גבוהה של אימונים וידע ולכן כל האנשים שאני מכיר שמשתמשים בזה מתקדמים. ומי אמר שאין תכנון? (שוב, תקרא את הספר. אבל כמובן שעדיף שתמשיך לחשוב שאתה "הגיוני" בלי יכולת מינימלית לחשוב, זו הדרך הבטוחה ביותר לשרלטנות. אתה כבר שם, אין צורך לשנות כלום, רק להמשיך בכיוון).
והרשה לי להגיב על מה שאתה אומר על כוח אבסולוטי: 🤡
אבל התגובה שלי לא הייתה מכוונת אליך, היא הייתה מכוונת ל-Airburn במטרה שלא יקח שום דבר שאתה אומר ברצינות.

יופי אז אנחנו מסכימים,זה אפשרי.

בוא אני ישאל אותך שאלה כזאת
בן אדם שוקל 80קג דיאטה פיקס

עושה ל3 חודשים בכל התרגילים המרכזיים
3 חזרות 4 סטים 4-5 דקות מנוחה בין סט(כמובן 3RM)
מה שנקרא אימון כוח.

אותו אדם עושה ל3 חודשים בכל התרגילים המרכזיים
8 חזרות 4 סטים ודקה מנוחה בין סט
מה שנקרא אימון היפוטרפי

איזה אדם יגדל יותר במסה* אחרי שלושה חודשים א או ב?
(תנאים זהים לחלוטין בין שניהם ההבדל היחיד זה הסטים והחזרות)
אם כל התנאים זהים, אז זה שהגדיל יותר את המשקל המקסימלי שהוא יכול להרים. זה גם בסופו של דבר המבחן של התוכנית, וSS עומדת בו בצורה הרבה יותר טובה מHCT.

באיזה שלב גם דווקא כדי להמשיך להתחזק, אתה תצטרך לסתום את הפה ולהתחטב. וגם את זה הסברנו לך באשכול ההוא. וגם הבאנו לך הוכחות "חיות" פה מהפורום, שלי, של אלכס, של דניאל ושל ליאור (מונלייט).
פספסת את הנקודה באותו דיון, אני אף פעם לא התנגדתי לירידה באחוז שומן
אני טענתי שכשאתה שוקל 100 קילו פוטנציאל הכוח שלך גדול יותר מכשאתה שוקל 70 קילו
זה שאפשר לרדת במשקל ולשמור על משקלי העבודה (ואפילו להעלות אותם) זה נכון, אבל זה נכון רק כשאתה דיי רחוק ממיצוי הפוטנציאל שלך. בן אדם ששוקל 100 קילו והסקוואט שלו 200 והוא יורד ל80 ומשיג סקוואט 210, לא באמת היה קרוב לפוטנציאל שלו כשהוא שקל 100. הוא פשוט המשיך להשתפר, כי איזה קטע, זו תופעת הלוואי של להתאמן במשהו - להשיג בו שיפור.
אבל אם מישהו חושב שחוסיין רזאזדה (כדוגמה למישהו שכן נמצא באותה תקופה בגבול הפוטנציאל שלו) היה יכול לרדת לקטגוריה של ה94 ולשמור על אותם משקלים, הייתי אומר שהוא חי בקוקונאט.

קודם תקרא את הספר, אחר כך תגיב. אין לזה שום קשר לקלות, יש לזה קשר להערכה יחסית מדויקת של מה שאתה מסוגל או לא מסוגל לעשות. כמו שכתבתי, זה מצריך רמה גבוהה של אימונים וידע ולכן כל האנשים שאני מכיר שמשתמשים בזה מתקדמים. ומי אמר שאין תכנון? (שוב, תקרא את הספר. אבל כמובן שעדיף שתמשיך לחשוב שאתה "הגיוני" בלי יכולת מינימלית לחשוב, זו הדרך הבטוחה ביותר לשרלטנות. אתה כבר שם, אין צורך לשנות כלום, רק להמשיך בכיוון).
והרשה לי להגיב על מה שאתה אומר על כוח אבסולוטי:
jester.gif

אבל התגובה שלי לא הייתה מכוונת אליך, היא הייתה מכוונת ל-Airburn במטרה שלא יקח שום דבר שאתה אומר ברצינות.
טוב אחי, אתה יכול להעריך בצורה יחסית מדוייקת אם בעוד חודש תתאושש מ8X5 בדדליפט או שצריך לעשות מחר 5X5
והתכנון קיים, אבל מבוסס על תחושה. לפחות בתוכנית שלו. יש שלד, זה לא שעושים מה שמתחשק, אבל בסופו של דבר אם תוציא את המוט מהראק ותנסה לעשות היום 350LBX5 או לא, מבוסס על התחושה שלך. לא קראתי את הספר שצירפת ולכן לא הגבתי עליו.
דיי משעשע שאתה לא מצליח לתקוף אף אחת מהטענות שלי בשום דיון, אז אתה עובר ללתקוף אותי. כמה נמוך אתה יכול לרדת? אה, בעצם אני יודע. אם אני זוכר נכון, זה היית אתה שכבר עקב אחרי האימייל שלי, חיפש אותי בפייסבוק וירד על הבי"ס שבו למדתי (שכדרך אגב, נחשב לאחד הטובים בארץ). אם זה לא היית אתה קבל את התנצלותי, אבל אני דיי בטוח שאני זוכר נכון. פתטי.
לא לקחת ברצינות, זה משהו שהייתי ממליץ למישהו לגביי מישהו שלא מוכן להתמודד מול טענות, אלא רק מול טוען. אולי כדאי שתלך להרצאות של אמנון יצחק, יש לך סיכוי נגדו במגרש הביתי שלו.

נערך לאחרונה:
זה שאפשר לרדת במשקל ולשמור על משקלי העבודה (ואפילו להעלות אותם) זה נכון, אבל זה נכון רק כשאתה דיי רחוק ממיצוי הפוטנציאל שלך. בן אדם ששוקל 100 קילו והסקוואט שלו 200 והוא יורד ל80 ומשיג סקוואט 210, לא באמת היה קרוב לפוטנציאל שלו כשהוא שקל 100. הוא פשוט המשיך להשתפר, כי איזה קטע, זו תופעת הלוואי של להתאמן במשהו - להשיג בו שיפור.
רגע אחי, אז אם אני מתאמן אני אשיג שיפור בכל מקרה כי איזה קטע, זו תופעת הלוואי של להתאמן במשהו?? ולרזאזדה זה לא עובד כי הוא בתחום הכוח האבסולוטי, ולכן הוא לא יתקדם אם הוא ירד במשקל אלא אפילו ילך אחורה? כי הכוח האבסולוטי שלו תלוי במסה שהוא נמצא בנקודה שהוא השיג את הכוח האבסולוטי הזה??
עושה רושם שאתה באמת מבין על מה אתה מדבר.

אם כל התנאים זהים, אז זה שהגדיל יותר את המשקל המקסימלי שהוא יכול להרים. זה גם בסופו של דבר המבחן של התוכנית, וSS עומדת בו בצורה הרבה יותר טובה מHCT.

פספסת את הנקודה באותו דיון, אני אף פעם לא התנגדתי לירידה באחוז שומן
אני טענתי שכשאתה שוקל 100 קילו פוטנציאל הכוח שלך גדול יותר מכשאתה שוקל 70 קילו
אבל אם מישהו חושב שחוסיין רזאזדה (כדוגמה למישהו שכן נמצא באותה תקופה בגבול הפוטנציאל שלו) היה יכול לרדת לקטגוריה של ה94 ולשמור על אותם משקלים, הייתי אומר שהוא חי בקוקונאט.

לא פספסתי את הנקודה באותו דיון, אתה זה שחזר כל פעם על אותם נקודות, שהדוגמאות הפרטיות שהבאנו מפריכות אותם. אם ככל שאתה שוקל יותר פוטנציאל הכוח שלך גדול יותר, איך זה שבתקופה מסוימת אני/אלכס/דניאל נתקענו במשקלים (אבל המשכנו להעלות במשקל הגוף), ודווקא כשהתחלנו לחטב פתאום המשקלים שלנו עלו, ולא ב-10 ק"ג, אלא בעשרות קילוגרמים (וגם הבאתי הסבר, לפחות חלקי לתופעה - כשאחוז השומן עולה, רמות הטסטוסטרון יורדות). טיעון הפוטנציאל הגנטי הוא טיעון מצוץ מהאצבע כי אף אחד לא באמת יודע איפה הוא עובר, וגם מה המשמעות של הגנטיקה בכל התחום הזה. אבל עזוב, חבל שוב להיכנס לזה.
אני לא מכיר אותך באופן אישי (אבל אולי ניפגש בתחרות עוד יומיים, אני אגיע לצפות. 😃), אתה נראה לי בחור חכם, אבל באמת השטויות של ריפטו כנראה קצת השפיעו עליך יותר מדי.

רגע אחי, אז אם אני מתאמן אני אשיג שיפור בכל מקרה כי איזה קטע, זו תופעת הלוואי של להתאמן במשהו?? ולרזאזדה זה לא עובד כי הוא בתחום הכוח האבסולוטי, ולכן הוא לא יתקדם אם הוא ירד במשקל אלא אפילו ילך אחורה? כי הכוח האבסולוטי שלו תלוי במסה שהוא נמצא בנקודה שהוא השיג את הכוח האבסולוטי הזה??
עושה רושם שאתה באמת מבין על מה אתה מדבר.
כן! התכוונתי שאם תתאמן במשהו, אתה ב100% תשתפר בו, לא משנה איך תתאמן! זה לא משנה אם תעשה 3X5 או 30X50! זו בדיוק הכוונה שלי! לכן אם תחטב ותתאמן בסקוואט, הסקוואט יעלה! זה לא שאתה צריך לדעת לתכנן אימונים טוב!
וכן, רזאזדה בתחום הכוח האבסולוטי! אין ספק שאתה מבין את ההבדלים בין כוח אבסולוטי לכוח מתפרץ!

ואף אחד, כולל אתה, לא הבין את המשך התגובה שלך עד שאמרת שאני מבין על מה אני מדבר.

לא פספסתי את הנקודה באותו דיון, אתה זה שחזר כל פעם על אותם נקודות, שהדוגמאות הפרטיות שהבאנו מפריכות אותם. אם ככל שאתה שוקל יותר פוטנציאל הכוח שלך גדול יותר, איך זה שבתקופה מסוימת אני/אלכס/דניאל נתקענו במשקלים (אבל המשכנו להעלות במשקל הגוף), ודווקא כשהתחלנו לחטב פתאום המשקלים שלנו עלו, ולא ב-10 ק"ג, אלא בעשרות קילוגרמים (וגם הבאתי הסבר, לפחות חלקי לתופעה - כשאחוז השומן עולה, רמות הטסטוסטרון יורדות). טיעון הפוטנציאל הגנטי הוא טיעון מצוץ מהאצבע כי אף אחד לא באמת יודע איפה הוא עובר, וגם מה המשמעות של הגנטיקה בכל התחום הזה. אבל עזוב, חבל שוב להיכנס לזה.
אני לא מכיר אותך באופן אישי (אבל אולי ניפגש בתחרות עוד יומיים, אני אגיע לצפות. 😃), אתה נראה לי בחור חכם, אבל באמת השטויות של ריפטו כנראה קצת השפיעו עליך יותר מדי.
קודם כל, את מה שאמרת עכשיו אני שומע פעם ראשונה (שנתקעתם וכשהתחלתם לחטב שברתם את התקיעה). אבל אולי אני סתם לא זוכר מספיק. בכל אופן, יש יותר מאופציה אחת לתקיעה במשקלי עבודה ולשבירת התקיעה. זה לא תלוש מהמציאות שירדתם במשקל והמשכתם להתקדם, זה רק אומר שהשתפרתם. אם אני צריך לנחש, כשעברתם לחיטוב עשיתם דילואוד כלשהו אם בעצימות או בנפח, ככה שהתאוששתם טוב יותר ואולי זו הייתה הבעייה מלכתחילה (למשל יכול להיות שתתאוששו מ2X5 במאזן קלורי -500 אבל לא תתאוששו מ5X5 במאזן קלורי +500). יכול להיות שבמאסה כבר איבדתם תיאבון ולכן הכנסתם פחות חלבון (גם אם המאזן הקלורי היה חיובי), בניגוד לחיטוב שבו הייתם בתפריט מסודר מבחינת חלבון ויטמינים ומינרלים. אלה סתם שתי סיבות מיני רבות שעלו לי לראש שיכולות להשפיע. יכול להיות ששיפרתם טכניקה, יכול להיות שלמדתם לתכנן אימונים טוב יותר ובחיטוב התוכנית שלכם הייתה טובה יותר מבמאסה. ובכל מקרה אתה מדבר על משהו זמני, וגם אתה לא באמת טוען שפוטנציאל הכוח שלך גדול יותר כשאתה שוקל 70 מכשאתה שוקל 100. הדרך לא רלוונטית, אבל התוצאה הכי טובה שאתה תוכל להשיג מבחינת כוח - ב100 קילו > ב70 קילו. זה לא משנה כמה פעמים בדרך חיטבת. זה שלחתוך שומן בנקודה מסויימת זה רעיון טוב, זה משהו שאני מסכים איתך עליו, אבל זה לא אומר שפוטנציאל הכוח שלך גדול יותר כשאתה שוקל פחות. זה רעיון טוב ככל הנראה בעיקר כי אחר כך כשתעלה את אותם קילוגרמים שוב, אחוז השומן שלך על אותו משקל צפוי להיות נמוך יותר, כלומר הוספת מסת שריר. אבל זה קצת להתעסק בקקי, לדעתי.

לאיזו תחרות את הולך? אני משתתף בדרום השרון בWPC
אם אתה שם תבוא להגיד שלום =]

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור

.

פה אתה טועה גבר.
אדם א עשה אימון שמיועד לכח 3 חזרות בלבד אבל כבדות עם 4-5 דקות מנוחה
הוא התחזק יותר מאדם ב

אדם ב עשה אימון היפוטרפי
הוא כנראה לא יתחזק כמו שא יתחזק
אבל אין ספק שהוא יותר גדול ממנו עכשיו.

התוכנית מצאה את הקרקע המתווכת ביניהם שזה ה6 חזרות שילוב של כוח והיפוטרפי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית