[עזרה] סוציאליזם קומוניזם קפיטליזם פאשיזם

BreakingBadSuck

משתמש פעיל
831
225
נק' מוניטין:
736
831
225
אני פשוט לא יודע מה אומרת כל אחת מהגישות, אלה דברים שלא למדתי בבית ספר ובגילי אני מרגיש ממש בור ועם הארץ שאני לא יודע תדברים האלה.
אם למישהו יש סרטון, מצגת, אתר, הרצאה וכל דבר אחר שיוכל להסביר לי מה זה המושגים השכיחים האלה, אין כמוהו.

אני אסביר בקצרה:
סוציאליזם - זאת שיטה סוציאל דמוקרטית שבה המדינה מתערבת בכלכלה. היא לרוב לוקחת מיסים (כסף) מאוכלוסיה היותר חזקה, ונותנת אותה לאוכלוסיה היותר חלשה עניים, בעלי צרכים מיוחדים וכ'. הדגש בסוציאליזם הוא על שוויון, פחות על חופש כלכלי.

קומוניזם - זאת השיטה היותר קיצונית של סוציאליזם, היא לא דמוקרטית. לפי גישה זו, כולם באותו מעמד וכולם שווים. כל אחד עובד לפי יכולתו, ומקבל לפי צרכיו.

קפיטליזם - זאת גישה שלפיה המדינה לא מתערבת בכלכלה והיא נותנת חופש כלכלי. המדינה לוקחת מינימום של מיסים ולא מתערבת בכלכלה, מה שאומר שהיא לא תפריע אך גם לא תעזור באותה מידה.

פאשיזם - האמת שלא למדתי על זה הרבה, אבל לפי מה שהבנתי מהגישה הזו, שטובת המדינה יותר טובה מטובת העם ומהחופש שלו. זאת לא גישה דמוקרטית, אלא דיקטטורית.

אני אסביר בקצרה:
סוציאליזם - זאת שיטה סוציאל דמוקרטית שבה המדינה מתערבת בכלכלה. היא לרוב לוקחת מיסים (כסף) מאוכלוסיה היותר חזקה, ונותנת אותה לאוכלוסיה היותר חלשה עניים, בעלי צרכים מיוחדים וכ'. הדגש בסוציאליזם הוא על שוויון, פחות על חופש כלכלי.

קומוניזם - זאת השיטה היותר קיצונית של סוציאליזם, היא לא דמוקרטית. לפי גישה זו, כולם באותו מעמד וכולם שווים. כל אחד עובד לפי יכולתו, ומקבל לפי צרכיו.

קפיטליזם - זאת גישה שלפיה המדינה לא מתערבת בכלכלה והיא נותנת חופש כלכלי. המדינה לוקחת מינימום של מיסים ולא מתערבת בכלכלה, מה שאומר שהיא לא תפריע אך גם לא תעזור באותה מידה.

פאשיזם - האמת שלא למדתי על זה הרבה, אבל לפי מה שהבנתי מהגישה הזו, שטובת המדינה יותר טובה מטובת העם ומהחופש שלו. זאת לא גישה דמוקרטית, אלא דיקטטורית.

אף אחד מההסברים האלה לא קרוב איכשהו ללהיות נכון.

אף אחד מההסברים האלה לא קרוב איכשהו ללהיות נכון.

חחחח הצחקת אותי ממש עכשיו! גדול 😆

בקיצור:

1289352807497-95179208.jpeg 🤪

לא, אני לא. הוא יעשה את מה שרשום בהודעה הראשונה, יחפש בגוגל ויראה מה הטעויות שלו.

זה בסדר, די ציפיתי לתגובה בסגנון הזה. במבחן האחרון שעשיתי באזרחות קיבלתי 90 ועוד שבוע יש לי מתכונת, אז לא נראה לי שאני טועה.

ואתה בטוח שלימדו אותך בברים נכונים בבית הספר?... נתחיל מזה שרוסיה לעולם לא היתה קומוניסטית, קומוניזם אמיתי בהכרח צכיך להיות דמוקרי, ברגע שהוא לא זוהי דיקטטורה, כמו בפאשיזם, וכמו בדרך כלל בסוציאליזם (ברית המועצות). רמת החינוך וההשכלה בארץ שוברת גבולות לצד השלילי.. בזיון

ואתה בטוח שלימדו אותך בברים נכונים בבית הספר?... נתחיל מזה שרוסיה לעולם לא היתה קומוניסטית, קומוניזם אמיתי בהכרח צכיך להיות דמוקרי, ברגע שהוא לא זוהי דיקטטורה, כמו בפאשיזם, וכמו בדרך כלל בסוציאליזם (ברית המועצות). רמת החינוך וההשכלה בארץ שוברת גבולות לצד השלילי.. בזיון
נכון, אבל אין קומוניזם אמיתי. כי כל המדינות הקומוניסטיות מנצלות את השלטון בשביל דיקטטורה.
אין לי משהו נגד קומוניזם או סוציאליזם, אני רק אומר שהישום של הקומוניזם גרוע.

בכל מקרה, לא ממש אכפת לי אם אני כביכול טועה או צודק בדיון הספיציפי הזה, אני בסך הכל רושם את מה שלמדתי בשיעורי אזרחות, ודווקא הולך לי במקצוע לא רע והציונים שלי סבבה.

נערך לאחרונה:
נכון, אבל אין קומוניזם אמיתי. כי כל המדינות הקומוניסטיות מנצלות את השלטון בשביל דיקטטורה.
אין לי משהו נגד קומוניזם או סוציאליזם, אני רק אומר שהישום שלהם גרוע.

בכל מקרה, לא ממש אכפת לי מכמה תגובות מסכנות פה בLBS, אני בסך הכל רושם פה את מה שלמדתי בבית ספר.

לפי דעתי קומוניזם אמיתי בלתי אפשרי בסדר גודל של מדינה. קומוניזם אמיתי קיים בקיבוצים (לפחות פעם).

לפי דעתי קומוניזם אמיתי בלתי אפשרי בסדר גודל של מדינה. קומוניזם אמיתי קיים בקיבוצים (לפחות פעם).
כן, בגלל זה יש סוציאל דמוקרטיה. זאת שיטה שעובדת יותר טוב לדעתי (סקנדינביה דוגמא טובה למשל)

נ.ב
ערכתי את ההודעה הקודמת

שמעו. אני מוכן להאכיל אתכם בכפית עם ההגדרות. רק תפסיקו עם הבולשיט שהולך פה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית