שלום,
המדריך הזה (http://www.kilogram.co.il/1113/מושגים-בסיסיים-בתכנון-אימונים/)
מאד מאד שכנע אותי האמת, במיוחד הפיסקה הזאת:
עכשיו העניין הוא כזה...במידה ואני בוחר באמת להתחיל לעבוד על הגוף בתוכנית SS שתכלול תרגילים מורכבים ומאסיביים כאלה, הידיים שלי באמת יגדלו מתרגילים כאלה?
אני יודע שזאת שאלה נורא טיפשית ואני נשמע כמו ילד בן 15 מפורום FXP, אבל אני באמת מנסה רק להבין.
התרגילים המורכבים מערבים גב, חזה, רגליים וכתפיים, אני לא מצליח להבין איך הידיים יכולות להתפתח בקצת משמעותי יחד עם התרגילים האלה.
הבנתי שהגוף הוא מערכת שלמה וכדי להביא את הגוף להיפרטרופיה בצורה הטובה ביותר, היא עבודה בתרגילים מורכבים שגורמים לכל הגוף לטראומה ולא לבודד שרירים ולגרום לכל שריר באינדביאולדית להיפרטרופיה.
אבל עדיין, אני מנסה להבין, באופן העקרוני ובאופן ה"מדעי" אם תרצו לקרוא לזה, איך לעזאזל מתרגילי שעובד על גב ורגליים (סקוואט) הידיים שלי גם יגדלו?
תודה מראש.
המדריך הזה (http://www.kilogram.co.il/1113/מושגים-בסיסיים-בתכנון-אימונים/)
מאד מאד שכנע אותי האמת, במיוחד הפיסקה הזאת:
לא אכפת לי מכוח, אני רוצה רק לגדול!היפרטרופיה באה כתוצאה ממיקרוטראומה הנגרמת לשרירים במשך תקופת זמן מסוימת ע"י העמסה פרוגרסיבית (עלייה בעבודה ע"י עלייה במשקל/יותר עבודה עם אותו משקל/שילוב של שניהם). שיפור ביעילות עצבית תורם לתהליך. יעילות עצבית יותר טובה = פוטנציאל יותר גדול להיפרטרופיה. כל אחד יכול להיזכר בתוצאות שהוא ראה כמתחיל. הסיבה לעלייה מהירה היא התייעלות עצבית מהירה מאוד המאפשרת העלאת משקלים מהירה אשר גוררת היפרטרופיה.כעת אנו יודעים שהתייעלות ברמה העצבית ועלייה במסת שריר קשורות אחת בשנייה ולכן חשוב להתחזק אם אנו רוצים לגדול. הגוף מסתגל כמערכת שלמה ולכן במקרה הזה גלובליזציה מועילה יותר מבידוד. זה בדיוק מה שעושה תרגילים כמו סקוואט, דדליפט, לחיצות, חתירות והרמות אולימפיות כתרגילים מאוד יעילים. אלה תרגילים הגורמים למתאמן להשתמש בחלק גדול מהשרירים שלו בטווח תנועה גדול וגורמים לזעזוע יותר גדול בכל הגוף (בין היתר גם מיקרוטראומה). לכן, עלייה במשקלים בתרגילים אלה, תגרום לעלייה במסת שריר בכל הגוף (כולנו יודעים כמה קשה להוסיף מסת שריר בחלק אחד של הגוף. מספיק להסתכל על אנשים שמאמנים רק את הידיים שלהם — הגוף לא מסתגל ככה).
עכשיו העניין הוא כזה...במידה ואני בוחר באמת להתחיל לעבוד על הגוף בתוכנית SS שתכלול תרגילים מורכבים ומאסיביים כאלה, הידיים שלי באמת יגדלו מתרגילים כאלה?
אני יודע שזאת שאלה נורא טיפשית ואני נשמע כמו ילד בן 15 מפורום FXP, אבל אני באמת מנסה רק להבין.
התרגילים המורכבים מערבים גב, חזה, רגליים וכתפיים, אני לא מצליח להבין איך הידיים יכולות להתפתח בקצת משמעותי יחד עם התרגילים האלה.
הבנתי שהגוף הוא מערכת שלמה וכדי להביא את הגוף להיפרטרופיה בצורה הטובה ביותר, היא עבודה בתרגילים מורכבים שגורמים לכל הגוף לטראומה ולא לבודד שרירים ולגרום לכל שריר באינדביאולדית להיפרטרופיה.
אבל עדיין, אני מנסה להבין, באופן העקרוני ובאופן ה"מדעי" אם תרצו לקרוא לזה, איך לעזאזל מתרגילי שעובד על גב ורגליים (סקוואט) הידיים שלי גם יגדלו?
תודה מראש.