[שאלה] הפעלת שרירים בSS

Ziv Aricha

משתמש מתחיל
140
23
נק' מוניטין:
398
140
23
אהלן,
התחלתי לקרוא לאחרונה את הספר של SS 3rd edition, ואני שם לב שהוא מפרט ממש על אילו שרירים צריכים לפעול\צריך להפעיל נניח במהלך סקוואט.
לדוגמא הוא אומר, שהסיבה שמבצעים DEEP SQUAT זה כי בסקוואט לא עמוק הHAMSTRING לא מופעל ואנחנו כן רוצים לאמן אותו לכן משתמשים בדיפ.
ומבלי להתקבע לדוגמא הזו, לאורך כל הספר הוא מפרט מאוד בנוגע לשרירים שאמורים לפעול ולעזור במהלך הפעולה. שזה מצויין.
עכשיו לשאלה.
האם אני צריך באמת לנסות להתרכז במהלך התרגיל על איזה שריר אני מפעיל ולכווץ אותו (למשל ההמסטרינג בסקווט שוב) או שברגע שאני מבצע את התרגיל כראוי (ויורד נמוך קצת מעבר למצב מאוזן) השרירים שהוא מצייןן אמורים "TO KICK IN" בעצמם? (נניח בצד את כיווץ שרירי הבטן והשריר של הגב התחתון שאותם באופן מודע צריך לכווץ נניח בסקווט)
כי כצופה מהצד שעוד לא התחיל להתאמן בתוכנית הזו זה נראה לי פשוט יותר מידי פרטים שצריך לשים לב אליהם כשאני בא לעשות סקוואט,

עריכה: שאלה נוספת
- אני בנאדם עם פרקי ידיים מאוד קטנים (ואני מניח שחלשים) וחזה דיי חזק (ביחס לעצמי ולשאר השרירים שלי) ובעבר כשניסיתי לבצע BENCH PRESS במכון (עם משקל זעום) נתקלתי בכאבים חזקים מאוד בפרק כף היד ללא יכולת לסיים את הסט, דבר שאילץ אותי להחליף למשקולות יד שבהם לא חוויתי את הכאב כלל ויכולתי להרים משקלים מכובדים.
אמנם המדריך בקושי הראה לי כיצד לבצע את התרגיל נכון, ולכן יכול מאוד להיות שהכאב נבע מכך.
אבל בהנחה שאני יעשה את התרגיל נכון ועדיין הכאב הזה יופיע, האם יש דרך לחזק באופן נקודתי את פרק כף היד כך שיעזור למנוע את הכאב/ האם כפפות שתומכות בפרק יעזרו/ האם יש תרגיל שאני יכול להחליף את הBENCH PRESS בו במידה ושום דבר לא עובד ובאמת יש לי בבעיה בפרקים?

אני מקווה שהשאלה מובנת... תודה לעוזרים.

אגב,
האם יש כאן מישהו מנתניה שמתאמן לפי התוכנית הזו?

נערך לאחרונה:
לא, אתה לא צריך להתרכז באיזה שריר עובד כל פעם, ברגע שאתה בפוזיציות הנכונות והתנועה נכונה, הכל עובד כמו שצריך שלא באופן מודע.
לגבי הבנץ' - זה תרגיל שהטכניקה בו ממש לא פשוטה כמו שחושבים ו-99% שהמדריך הראה לך תנועה שהיא גם לא נכונה. תעלה סרטונים לביקורת.

גם כשאני רק התחלתי לבצע סקוואט, מאוד הטרידה אותי הטכניקה, כיצד להתרכז באילו שרירים ותנועות לבצע וכד'.
זה לא אמור להטריד אותך כלל. כמו שאמר הבחור מעלי, כאשר אתה מבצע תנועה נכונה - השרירים שאמורים לעבוד עובדים.
לא צריך להתרכז באיזה שריר לכווץ והאם הוא התכווץ או שהרגשת אותו במהלך התנועה וכד'. זה סתם יוציא אותך מפוקוס.
שוב - חשוב מאוד כמובן לבצע את התנועה כראוי! כל השאר יבוא

• פותח/ת השרשור
סבבה תודה לשניכם. במיוחד לDust שעונה לי על הכל!

Back
למעלה תחתית