הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

סקוואט בסמת' משין, מומלץ?

• פותח/ת השרשור yaniv
  • פורסם בתאריך

yaniv

משתמש מתחיל
87
2
נק' מוניטין:
2
87
2
שלום,
עברתי לתוכנית אימון אחרת שכוללת סקוואט, פרס בנץ', מתח, פשיטה וכפיפת מרפקים, הרחקת כתפיים מלפנים עם משקולות ותרגילי בטן.

לגבי הסקוואט- אין לי במכון כושר כלוב לסקוואט ואין לי אפשרות להחזיק את המוט יחד עם המשקל גבוה באוויר כדי שאני יוכל להכנס מתחת למוט עם השכמות בצורה נוחה.
יש לי במכון ספסל של בנץ', ומכונת סמת' משין שאיתה אני יכול לעשות סקוואט אבל מן הסתם שאין לי במכונה הזאת את עניין היציבות וכל שאר הבונוסים שיש בסקוואט עם מוט חופשי.

מה אתם אומרים?
זה שווה משהו סקוואט ככה?

מומלץ לעבור למכון שיש בו כלוב לסקוואט, או לפחות מוטות מייצבים שמהם תוכל לצאת ולחזור לעשות את התרגיל

• פותח/ת השרשור
ואם אין לי אפשרות?
עדיף לעשות לג פרס במקום הסקוואט?

ואם אין לי אפשרות?
עדיף לעשות לג פרס במקום הסקוואט?

אם הבחירה היא בין סקוואט בסמית' לבין לג פרס אני הייתי בוחר בלג פרס בלי לחשוב פעמיים.

• פותח/ת השרשור
אם הבחירה היא בין סקוואט בסמית' לבין לג פרס אני הייתי בוחר בלג פרס בלי לחשוב פעמיים.
מה? למה? הסקוואט מערב הרבה יותר שרירים ברגליים ובגב, אפילו שזה במכונה.
הלג פרס שונה לגמרי.

הלג פרס שונה לגמרי.

זה שאתה יכול להעמיס 170-250 קילו בלג פרס (170 לחלשים כמוני ו-250 לחזקים פה 😉) כבר הופך את זה ליותר טוב
אם יש לך האק סקוואט במכון אתה יכול גם לעשות את זה. וגם STEP UP עם דאמבלים/מוט/כל דבר

סקוואט בסמית זה סבבה עם אין בררה, תוסיף אותו ללג פרס
עדיף לעשות משהו במקום לא לעשות כלום

סקוואט בסמית' תוך כדי התקדמות ליניארית במשקלים ייצור לך א-סימטריה בירכיים, לא יעיל ולא בריא ממש כמו שלעשות רק בנץ' פרס ולא לעבוד על פרס לא בריא בגלל א-סימטריה בRC ובדלתא.

זה שאתה יכול להעמיס 170-250 קילו בלג פרס (170 לחלשים כמוני ו-250 לחזקים פה
79nb.gif
) כבר הופך את זה ליותר טוב
אם יש לך האק סקוואט במכון אתה יכול גם לעשות את זה. וגם STEP UP עם דאמבלים/מוט/כל דבר

עריכה:
לעשות תנועות עם רגל אחת לאנשים בלי כוח/מאסה בסיסית בשרירים סביב הברך לא רעיון טוב.
אני רואה אנשים במשקל עודף עושים עליות מדרגה/לאנג'ים וכל מיני חרא אחר שבמקום להועיל רק מכאיב לברך ולא נותן כלום.
אם אין שום כלום כבר עדיף לעשות סקוואט עם דאמבלים לטווח חזרות גבוה

נערך לאחרונה:
סקוואט בסמית' תוך כדי התקדמות ליניארית במשקלים ייצור לך א-סימטריה בירכיים, לא יעיל ולא בריא ממש כמו שלעשות רק בנץ' פרס ולא לעבוד על פרס לא בריא בגלל א-סימטריה בRC ובדלתא.

עריכה:
לעשות תנועות עם רגל אחת לאנשים בלי כוח/מאסה בסיסית בשרירים סביב הברך לא רעיון טוב.
אני רואה אנשים במשקל עודף עושים עליות מדרגה/לאנג'ים וכל מיני חרא אחר שבמקום להועיל רק מכאיב לברך ולא נותן כלום.

אני לא זוכר איפה קראתי אבל שכמה משקולנים במקום סקוואט עשו סטפ אפ והם ראו יותר תוצאות במסה ובתרגילים עצמם, זה ברו סיינס אבל עדיין זרקתי את זה והתכוונתי בתור תרגיל עזר זה עדיין נורא?

אני לא זוכר איפה קראתי אבל שכמה משקולנים במקום סקוואט עשו סטפ אפ והם ראו יותר תוצאות במסה ובתרגילים עצמם, זה ברו סיינס אבל עדיין זרקתי את זה והתכוונתי בתור תרגיל עזר זה עדיין נורא?

שים לב למה שרשמתי בהודעה... מתאמנים בלי כוח/מאסה בסיסית

יש הרבה תרגילים אפקטיביים כל עוד הם במקום ומתאימים לרמה, אבל כמו שאני לא אשים לילד בן 16 שמתחיל להתאמן JM PRESS וRack Pulls ככה אין סיבה לעשות מה שהצעת

הלג פרס שונה לגמרי.

סקוואט בסמית' משין הוא פשוט נורא ואיום, אני מצטמרר מלכתוב סקוואט וסמית' משין באותו משפט - זו פשוט התנועה הכי לא טבעית שיכולה להיות. את זה אני רושם אגב בתור מישהו שהתחיל בסקוואט בסמית' משין בעקבות עצה משני מדריכים (לפני שנרשמתי לפורום ולפני שהתחלתי לקרוא).

סקוואט בסמית זה סבבה עם אין בררה, תוסיף אותו ללג פרס
עדיף לעשות משהו במקום לא לעשות כלום

אני כל כך, אבל כל כך, לא מסכים איתך. העצה של הנחש די טובה (סקוואט עם דמבלים), אם נותנים לי רק שתי אפשרויות - אחת לג פרס והשניה סקוואט בסמית' בלית ברירה אני אבחר בלג פרס.

כמובן שאני אישית הייתי עובר מכון לפני שהייתי מוותר על סקוואט חופשי אבל זה רק אני.

אני יכול להעיד על עצמי שכשהתחלתי להתאמן עשיתי סקוואט בסמית' וזה דפק לי את הבירכיים לכמה חודשים. אז תעשה אתה את ההחלטה שלך.

• פותח/ת השרשור
תשמעו חבר'ס, קצת מוזר לי לשמוע את התגובות שלכם על בסיס "הנסיון" שלי במכון כושר.
עד היום עבדתי במכון עם לג פרס (לא לג פרס שמניחים משקל על הפרס ודוחקים, אלה לג פרס פשוט)
ועבדתי גם בפשיטה וכפיפת רגליים במכונות, התרגיל הכי עוצמתי, הכי קשה והכי אינטסיבי מבין ארבעת התרגילים האלה (כולל הסקוואט) זה הסקוואט במכונה.
נכון, במכונה הזאת אין את החלק שבו אני צריך לאזן את המוט (כמו בבנץ') ואין שום דבר טבעי בתרגיל הזה, אבל מצד שני התרגיל הזה מערב קבוצה גדולה של שרירים ואני ממש מרגיש אותו עובד לי הגוף במשך התרגיל עצמו לא כמו התרגילים הקודמים שעשיתי.

כרגע אני מעדיף להשאר עם התרגיל הזה עד שאני ימצא משהו שיוכל להחזיק את המוט בצורה חופשית למעלה...אין ברירה כרגע. אני מעדיף סקוואט במכונה.

עד היום עבדתי במכון עם לג פרס (לא לג פרס שמניחים משקל על הפרס ודוחקים, אלה לג פרס פשוט)
ועבדתי גם בפשיטה וכפיפת רגליים במכונות, התרגיל הכי עוצמתי, הכי קשה והכי אינטסיבי מבין ארבעת התרגילים האלה (כולל הסקוואט) זה הסקוואט במכונה.
נכון, במכונה הזאת אין את החלק שבו אני צריך לאזן את המוט (כמו בבנץ') ואין שום דבר טבעי בתרגיל הזה, אבל מצד שני התרגיל הזה מערב קבוצה גדולה של שרירים ואני ממש מרגיש אותו עובד לי הגוף במשך התרגיל עצמו לא כמו התרגילים הקודמים שעשיתי.

כרגע אני מעדיף להשאר עם התרגיל הזה עד שאני ימצא משהו שיוכל להחזיק את המוט בצורה חופשית למעלה...אין ברירה כרגע. אני מעדיף סקוואט במכונה.
1. אתה לא יודע לעשות סקוואט חופשי נכון כדי לשים מספיק משקל, בגלל זה הוא לא הכי אינטנסיבי
2. לא ניסית אף פעם סקוואט משקולות עם משקל נורמלי(30-50 קילו כל יד) אז אין לך מושג כמה זה קשה.
3. אם אתה מראש מחליט שאתה משאיר את הסמית' למה אתה מבזבז את הזמן לאנשים פה שיסבירו לך למה זה לא טוב?

עריכה:

סליחה שאני מעלה את זה שוב
אבל נגיד לאנג'ים וסטפ אפ למתאמנ(ת) מתחיל(ה) שלא במשקל עודף(61 קילו בערך על גובה 1.75 אני משער) והוא עם משקל קל לחזרות גבוהות אז יש עם זה בעיתיות איזושהי?
בתור תרגילי עזר כשהתרגיל הראשי הוא סטיף לג דדליפט.

סליחה שאני מעלה את זה שוב
אבל נגיד לאנג'ים וסטפ אפ למתאמנ(ת) מתחיל(ה) שלא במשקל עודף(61 קילו בערך על גובה 1.75 אני משער) והוא עם משקל קל לחזרות גבוהות אז יש עם זה בעיתיות איזושהי?
בתור תרגילי עזר כשהתרגיל הראשי הוא סטיף לג דדליפט.

לא רואה סיבה לא לעשות וריאציה של סקוואט.
מילא הלאנג' אבל איך תרגיל מרכזי לירכיים יכול להיות תרגיל שלא מערב את כל השרירים במפרק בצורה שווה כמו סטיף לג?
לא יהיה שום carryover אפקטיבי

לא רואה סיבה לא לעשות וריאציה של סקוואט.
מילא הלאנג' אבל איך תרגיל מרכזי לירכיים יכול להיות תרגיל שלא מערב את כל השרירים במפרק בצורה שווה כמו סטיף לג?
לא יהיה שום carryover אפקטיבי

זאת אישה ו-90% מהנשים לא יצליחו (פשוט יוותרו) בלמידה של הטכניקה ובקושי
אני לא מכיר תרגיל עם CARRYOVER נורמלי עם טכניקה קלה ומשקל קל (כמו שאין כזה דבר מכונית שברולט ב-10 ש"ח)

סקוואט עם דאמבלים נשמע מעניין אבל מה עם הטכניקה? איך מבצעים את זה והאם זה קל לביצוע?

בכללי התכנון היה סטיף לג, לאנג, סטפ אפ, כפיפת ברך והרמת עקבים שזה סתם רשימה כמו רשימת מכולת בלי ביסוס כלשהו חוץ מחלוקה לשרירים....

מה עם גובלט סקוואט?

נערך לאחרונה:

למכונה קוראים V-SQUAT. והיא הדבר היותר מזעזע שקיים במכוני כושר, מלבד הסמית'. כמו שאמר הבחור מעליי - תנסה לעשות לפחות סקוואט עם משקולות יד חפשיות, זה עדיף על כלום.

Back
למעלה תחתית