הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון מבט שונה על hipdrive?

Dave Grohl

משתמש משקיע
2,033
4
נק' מוניטין:
5,423
2,033
4

חייב להודות שזה ממש מוזר לי, כי מהסתכלות על הסרטוני סקוואטים שלי, אני עושה בדיוק כמו שהבחור בסרטון טוען.
תלמיד גרוע שכמותי, חייב להודות שלא שמתי לב לעניין זריקת המותן האחורה (ראיתי כמה אנשים עושים את זה ותיקנתי אותם..)

מה דעתכם?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
Oh boy, זאת הבעיה שכל טמבל שעושה 190 קילו סקוואט חושב שהוא MR BIG SHOT, יש לי 2 דברים לומר:

1. השיטות לימוד של ריפטו הן לאנשים שלא יודעים לעשות סקוואט, המושג "לשבת אחורה" אמור לדאוג שכשהבנאדם מכווץ עם מוט על הגב כל הPosterior chain תהיה בכיווץ איזומטרי עד החלק אחרי הבאונס, שבו אי אפשר שלא לכווץ את השרירים האלה אם הם כבר מכווצים. אין שום חלק שאומר לצאת מהבור עם התחת אחורה, אלא למעלה.

לבנאדם אין בכלל ארגומנט:
בSS לא מלמדים להתיישב אחורה זה רק CUE ללימוד טכניקה, בסקוואט נכון בצורה שריפטו מלמד אם יורדים נמוך(ברכיים בצדדים ולא מפריעות לאגן לרדת) והברכיים לא גולשות(=כיווץ בזמן הבאונס מהמקרבים והאמס) אי אפשר לרדת בצורה לא נכונה עם משקל מקסימלי או תת מקסימלי.
ירידה לא נכונה או שתגרום לגלישה של הברכיים או לעומק חלקי או פשוט לקריסה.
מי שעושה סקוואט נכון יודע שכל הדיבור עם זה שהקוואדס עובד וההאמסטרינגס כמעט ולא יודע כמה מה שהבנאדם אומר לא נכון(אם כבר ההפך הוא הנכון בגלל הדגש על היפ דרייב)

זה כמו שאני אכנס לקורס בבי"ס תיכון שמגדירים לילדים מה זה נגזרת במתמטיקה ואחרי זה אגיע עם ההגדרות מהפקולטה למדעים מדוייקים מהאוניברסיטה ואקרא למורה טיפש כי הוא נתן מונחים שמתאימים לילדים, טיעון לא רלוונטי כי בפועל הילדים צריכים לדעת לפתור תרגילים ולא לדעת הגדרות, גם בחיים האמיתיים וגם בבגרויות לא שואלים הגדרות רוצים לראות תכלס, ממש כמו שבסקוואט בנאדם לא צריך לעשות דיון על סקוואט אלא לבצע את התרגיל כמו שצריך ולא שווה כל הפלסף אם הוא לא יכול לשים 100 קילו על הגב ולעשות סקוואט נורמלי.

2. בסקוואט בעמידה רחבה שבו משתמשים בתזוזה קטנה של הברך(בגלל הרוחב עמידה) ובטווח תנועה קטן יותר חובה לשבת אחורה, זה נכון לאנשים עם ציוד כבד(3PLY או דאבל) כמו אצל לואי סימונס, אבל זה נכון גם לסקוואטרים שעובדים RAW או עם ציוד מינימלי
אפשר להסתכל בסרטונים של אד קוהן(שלא עושה סקוואט כמו שמלמדים אצל ריפטו) כדוגמה למתאמן RAW: הוא לוקח את האגן שלו אחורה ועולה

בקשר לחרטוט על בוקס סקוואט: לקחת את התחת למעלה בבוקס סקוואט לא אפשרי גם כי הזווית לא מאפשרת וגם בגלל השימוש השונה במקרבים בגלל הרוחב עמידה, להשוות היפ דרייב בסקוואט לפי ריפטו לבין היפ דרייב של בוקס סקוואט זה כמו להשוות לחיצת חזה במשקולות ללחיצה עם מוט- תרגיל שונה לגמרי.

כמו לשמוע ילד שהתחיל שבוע שעבר להתאמן מרצה על פיתוח גוף לאולימפיה...

נערך לאחרונה:
מוניתין נחשיהו

+ שאלה
גם בסקוואט ברוחב ריפטו עדיף שהברך תנוע קדימה במידה המינימלית ביותר?

מוניתין נחשיהו

+ שאלה
גם בסקוואט ברוחב ריפטו עדיף שהברך תנוע קדימה במידה המינימלית ביותר?

תזוזה של הברך תלויה גם במבנה של העצמות
בגדול לא, הברך חייבת לזוז קדימה כדי שהמרכז מאסה יישאר על הציר שלו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית