הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חיטוב או מסה?

• פותח/ת השרשור ga1000
  • פורסם בתאריך
G

ga1000

אורח
0
0
נק' מוניטין:
0
0
0
שלום חברים אודה לעצתכם,
בן 23 מתאמן כשנה, התחלתי עם 100 קילו על אחוז שומן ממש גבוה עשיתי דיאטה שכללה תזונה מאופקת ואירובי וירדתי במשקל משמעותית.
התחלתי גם לעבוד ABC או AB בחצי שנה האחרונה וכיום אני שוקל 65 קילו על 16 אחוז שומן.
השאלה שלי היא האם עדיף לי כרגע לעשות חיטוב להגיע לאיזור ה-11 אחוז שומן ורק אז להתחיל מסה? או שגם עכשיו אפשר להתחיל מסה וחיטוב כבר אח"כ?
האחוז שומן הוא מאוד גבוה יחסית למשקל גוף.

16% זה לא גבוה. אתה יכול ללכת לשני הכיוונים, זה עניין של העדפה אישית נטו.

16 זה ממוצע
אני במקומך הייתי מתחיל מסה קטנה (מאזן חיובי של 350-500 קלוריות) ושם את ה-LIMIT ב-20%
מי יודע אולי אפילו תישאר/תירד ב-%שומן (לא במסת שומן)

בחירה שלך
אני הייתי עולה קודם כל במסה, ואז מחטב.

עדיף תמיד להתחיל מא.ש.נמוך. 16 א.ש. זה גבולי אבל אם אתה רוצה התחלה טובה רד לאיזור ה-14-12 ואז תתחיל מסה מבוקרת.

לא הייתי מציע להגיע במסה לאיזורי ה20 א.ש.

אני הייתי כבר מחטב על 16 אחוז שומן

16 זה ממוצע
אני במקומך הייתי מתחיל מסה קטנה (מאזן חיובי של 350-500 קלוריות) ושם את ה-LIMIT ב-20%
מי יודע אולי אפילו תישאר/תירד ב-%שומן (לא במסת שומן)
סליחה על השאלה...מה הכוונה באחוז שומן ולא במסת שומן?

לא הבנתי...

סליחה על השאלה...מה הכוונה באחוז שומן ולא במסת שומן?

לא הבנתי...
מסת שומן זה כמה ק"ג שומן יש לך בגוף.
אחוז שומן זה כמה שומן יחסית למשקל שלך יש לך בגוף.

זה בחירה שלך
אם אתה מרגיש שזה בסדר לך האחוז שומן הזה אז תתחיל מסה אם אתה מרגיש שזה גבוהה תמשיך בחיטוב(אני אישית הייתי ממשיך בחיטוב עד 11 אחוז שומן ככה ומתחיל SS)

אני ב16 אחוז ומתחיל חיטוב, העדפה אישית. תזכור שמתחיל קיץ ;)

תלוי בך, אם יותר חשוב לך להיות חטוב בקיץ או להתחיל כבר לעלות במסה.

אם התחלת מאחוז שומן גבוה כנראה יש לך נטייה להשמנה אז אני מציעה לך להמשיך עוד עם החיטוב ורק אחרי זה להתחיל מסה ולא להתחיל עכשיו מסה ולהגיע שוב למשקל גבוה שגם יש מצב שזה יוריד לך מוטיבציה

תחטב עוד אין סיבה להתחיל מאסה על 16%

Back
למעלה תחתית