הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יכול להיות פלטואו בתרגיל ספציפי בלי קשר לתוכנית?!

Mustic5

משתמש פעיל
325
0
נק' מוניטין:
0
325
0
יש תרגילים שלא משנה איזה תוכנית אני לא עולה בהם!
הייתי עושה תרגיל מסויים למשל דאמבל בנץ' פרס והתקדמתי כל שבוע אבל השבוע החלפתי תרגילים (אותה תוכנית) ואני כאילו לא מתקדם בבנץ' פרס עם מוט שזה היה קורה לי גם בתוכניות אחרות.. ובמיליטארי פרס ובדאמבל מיליטארי פרס לא היה שיפור בכלל לא משנה איזה תרגיל ולא משנה אם הכנסתי עוד תרגיל עזר או הורדתי נפח.. זה פשוט משהו דפוק!!

• פותח/ת השרשור
משקל 61 על גובה 1.71 זה תת משקל לכל מי שרוצה לחשוב שהוא תקוע במשקלים מסיבה שלא קשורה למשקל גוף
ובד"כ אחרי ~3 שבועות אבל זה משתנה ובכל מקרה קח טיפ לטווח הארוך - תתעסק בעיקר, לא בתפל.
בכל מקרה קראתי ולא הבנתי כמה משקל צריך להוסיף..
סקוואט ודדליפט 5 ובשאר 2.5?

בכל מקרה קראתי ולא הבנתי כמה משקל צריך להוסיף..
סקוואט ודדליפט 5 ובשאר 2.5?

מתחילים קל (הכל מוט ריק חוץ מדדליפט שמתחילים מ-60 או 50 והגבהה אם אתה חלש מדי)
מעלים בסקוואט וב-דד כל אימון 5 כל צד ובלחיצות (פרס ובנץ') 2.5 כל צד וכשאתה מתחיל להתקשות בתרגיל את חותך בחצי רוב הסיכויים שתיתקע קודם בפרס ואז תחתוך לעלייה של 1.25 כל צד (אין בכל המכוני פלטות כאלה של 1.1-1.25 ) ואז תתקע בבנץ' ותעשה אותו דבר ולאחר מכן סביר להניח שתיתקע בסקוואט ותחתוך ל-2.5 עלייה כל צד ואז תיתקע בדדליפט ותחתוך ל2.5 כל צד ואז תיתקע עוד פעם בפרס כנראה ותעשה ריסט ואז תיתקע בבנץ' ותעשה ריסט ואז תיתקע בסקוואט ותחתוך ל1.25 עלייה כל אימון ואז תיתקע בדדליפט ותחתוך ל1.25 כל צד עלייה ואז תגיע לריסט בסקוואט ואז לריסט בדדליפט ותעשה מחדש ותשבור שיאים (PRים)

קאפיש?

מתחילים קל (הכל מוט ריק חוץ מדדליפט שמתחילים מ-60 או 50 והגבהה אם אתה חלש מדי)
מעלים בסקוואט וב-דד כל אימון 5 כל צד ובלחיצות (פרס ובנץ') 2.5 כל צד וכשאתה מתחיל להתקשות בתרגיל את חותך בחצי רוב הסיכויים שתיתקע קודם בפרס ואז תחתוך לעלייה של 1.25 כל צד (אין בכל המכוני פלטות כאלה של 1.1-1.25 ) ואז תתקע בבנץ' ותעשה אותו דבר ולאחר מכן סביר להניח שתיתקע בסקוואט ותחתוך ל-2.5 עלייה כל צד ואז תיתקע בדדליפט ותחתוך ל2.5 כל צד ואז תיתקע עוד פעם בפרס כנראה ותעשה ריסט ואז תיתקע בבנץ' ותעשה ריסט ואז תיתקע בסקוואט ותחתוך ל1.25 עלייה כל אימון ואז תיתקע בדדליפט ותחתוך ל1.25 כל צד עלייה ואז תגיע לריסט בסקוואט ואז לריסט בדדליפט ותעשה מחדש ותשבור שיאים (PRים)

קאפיש?
הרבה יותר סביר להניח שאתה מקשקש
בהכל מתחילים מ~80% מRM5 (משוער - באימון הראשון כשאתה עובד אתה לא אמור להגיע לRM5 אמיתי אלא פחות)
בדדליפט מעלים 7.5 כל אימון, בסקוואט 5 ובלחיצות 2.5
בטוטאל, לא כל צד
להוסיף 5 כל צד = 10 קילו, זה לא משקל שאתה מספיק להסתגל אליו, בטח שלא בסקוואט
כשהדדליפט ממש קשה יורדים לעלייה של 5, כשהסקוואט ממש קשה יורדים לעלייה של 2.5 וכשהלחיצות ממש קשות מתאמצים יותר עד שמגיעים לכשל, מנסים שוב ואם לא מצליח אז ריסט קטן (אפשר גם לעבור לmicro loading, אבל אני יוצא מנקודת הנחה שאין לו את האופציה הזאת)

בהכל מתחילים מ~80% מRM5 (משוער - באימון הראשון כשאתה עובד אתה לא אמור להגיע לRM5 אמיתי אלא פחות)
בטוטאל, לא כל צד
כשהדדליפט ממש קשה יורדים לעלייה של 5, כשהסקוואט ממש קשה יורדים לעלייה של 2.5 וכשהלחיצות ממש קשות מתאמצים יותר עד שמגיעים לכשל, מנסים שוב ואם לא מצליח אז ריסט קטן (אפשר גם לעבור לmicro loading, אבל אני יוצא מנקודת הנחה שאין לו את האופציה הזאת)

כשאתה מתחיל SS אתה לא מתחיל ממוט ריק?
ריפטו אומר איפשהו שדדליפט מתחילים מ-60 מקס' או 50-40 תלוי לפי היכולות
אתה צודק אבל אם הוא יחתוך למוט ריק/ משקל ממש קל עדיף ככה עד שבירת שיאים כי אני לא בטוח שהטכניקה שלו טובה...אולי סתם שיערתי את זה ואני מטעה אותו לגמרי בכל מקרה ממליץ שתעלה סרטון (פותח האשכול) ונראה

כשאתה מתחיל SS אתה לא מתחיל ממוט ריק?
ריפטו אומר איפשהו שדדליפט מתחילים מ-60 מקס' או 50-40 תלוי לפי היכולות
אתה צודק אבל אם הוא יחתוך למוט ריק/ משקל ממש קל עדיף ככה עד שבירת שיאים כי אני לא בטוח שהטכניקה שלו טובה...אולי סתם שיערתי את זה ואני מטעה אותו לגמרי בכל מקרה ממליץ שתעלה סרטון (פותח האשכול) ונראה
לא יודע איפה ריפ אמר את זה, נקודת ההתחלה תלויה בנתונים ההתחלתיים שלך. הוא אומר שהיו אצלו מספר ליפטרים שהתחילו בסקוואט מ140 קילו. לא נראה לי שבדדליפט הם התחילו ב60
אני התחלתי בדדליפט ב80 ועד 140 עליתי ב5 כל אימון (ב140 התחלתי לחתוך משקל ונשארתי שם)
וטכניקה זה נושא אחר, הנושא כרגע הוא תכנון אימונים
ב80% מה"RM5" שלך אתה צריך להיות מסוגל להציג טכניקה טובה ברמה של מתאמן מתחיל (זה לא יהיה מושלם - אבל אם למדת כמו שצריך, זה יהיה בסדר. ואם זה לא בסדר, מוט ריק לא צפוי לפתור את הבעייה, אלא לימוד נכון של התרגיל).

• פותח/ת השרשור
בטוטאל, לא כל צד
גדול אתה! תודה רבה ותודה לכולם!

המשקלי התחלה המשוערים שלי:
סקוואט - 52.5
דדליפט - 60
בנץ' - 47.5
פרס - 25
קלין - 42.5

משקלים נורא נמוכים! נתחל להתקדם מהם (זה ה-80% 5RM)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית