הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

התראה ובקרה בחיל הים

Melamed

משתמש קבוע
1,879
7
נק' מוניטין:
1,909
1,879
7
שלום חברים, קיבלתי למחר מכתב התייצבות למיונים להתראה ובקרה בחיל הים, אני פרופיל 64 וקראתי קצת על התפקיד שממש לא נראה לי, לא בא לי לשבת כל היום מול מסך ולבדוק את חופי ישראל, מי נכנס ומי יוצא.
הקטע הוא שאני ממש רוצה להיות בחיל הים בין היתר כדי לשרת קרוב לבית..
עכשיו הקטע הוא שבמנילה שלי סימנתי רכז לוגיסטיקה ושח"ם (שירות חובה במשטרה) שתיהם סימנתי כ-5.
עכשיו אם אני לא מגיע מחר למבחנים האלה להיות בקר שליטה זה יפסול לי את האפשרות לשרת בחיל הים? נגיד בתור רכז לוגיסטיקה? (ברור שזה אפסנאי, אבל זה ג'וב)
אני ממש לא יודע מה לעשות, מצד אחד התפקיד לא מעניין אותי בכלל מצד שני אני לא רוצה לוותר על חיל הים במידה ולא יתנו לי לשרת בשח"ם.

תודה

אם אתה כל כך רוצה ליהיות בחיל הים לך למיונים ואחרי הגיוס וסיום הקורס הנ"ל תפסול מקצוע... ידאגו לשים אותך בבסיס כלשהו בחייל הים בתפקיד לא מועיל במיוחד...

אל תיכנס לזה, זה אאלט כמו בקרית שליטה להסתכל כל היום על מכם.
חיל הים לא כזה מדהים כמו שאתה חושב, תסרב למיונים ותלך לשח"ם נראה לי עדיף מחברים שלי שהלכו לשם.

בתור יוצא חיל הים אוכל אולי לייעץ.

האם מדובר בבקר שליטה או בתפקיד בקרה על סטי''ל של לוחם?
כלומר בקר שו''ב / אבני בזלת וכו'?....

במידה ותרצה לעשות קורס אפסנאים בחיל הים אתה תעשה קורס ממ''ל או ERP עם נערי מכ''מ קורס של חודש וחצי ואז תוצב באחד מיחידות החיל...

בכל מקרה במידה וזה בקר שליטה -לא הייתי ממליץ, תפקיד טובעני של ישיבה וערנות וריכוז רוב הזמן.
אבל במידה ומדובר בבקר לוחם על ספינת טילים-אזי ממליץ בחום.

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שזה בקר לוחם על ספינת טילים כי א. אין לי את הפרופיל הדרוש, ב. זה כל מה שכתוב לי במיון ואין שם שום איזכור של סטילים.
דבר שני הבנתי שברגע שאתה נכנס לקורס קשה מאוד לצאת ממנו כי בעצם הצבא השקיע בך כסף.. חשבתי גם ללכת לקורס ולהיכנס כבר לתוך חיל הים ומשם לצאת לתפקיד אחר אבל הבנתי שזה סיבוך אחרי שעושים קורס כלשהו.
אני פשוט מפחד שהאופציה של חיל הים תלך לי, ואף אחד גם לא מבטיח לי שאני אהיה בשח"ם למרות שזה מה שסימנתי ואז כאילו אני מאבד את 2 התפקידים שרציתי שהם קרובים לבית.

• פותח/ת השרשור
ואיך אני יכול לעשות קורס אפסנאים בחיל הים? הכוונה מי הבטיח לי שאני אכנס לחיל הים?
בעקרון אני מת להיות מדסניק בחיל הים ולהתעסק שם הרבה בספורט, השאלה היא איך מגיעים לזה..

ברגע שאתה נכנס לקורס אין למערכת אינטרס להוציא אותך ממנו משום שהם השקיעו בך ואתה כבר אמור לאייש תקן עתידי של מישהו שמשתחרר/עובר תפקיד לכן בונים עלייך במידה ונכנסת לקורס.

אף אחד לא מבטיח לך שתגיע לחיל הים אלא אם כן רשום לך במפורט.
חיל הים מעדיף לקחת בדרך כלל נערי מכ''מ ונערות חג''מ לקורסי אפסנאים על מנת לעזור לאותה אוכ' להשתלב בצבא ובחיים האזרחיים לאחר מכן בכלל.

כדי להיות מדריך כושר בחיל הים זה עניין שונה. אתה צריך לצאת לקורס מדריכי כושר קרבי בבה''ד 8-להיות טוב שם בשלושה פרמטרים :מעשי-כלומר היכולות הפיזיות שלך, עיוני, ידע באנטומיה, פיזיולגיה , תורת החד''כ והכושר וכו' ולהיות טוב בהדרכה שזה מאוד חשוב (איך לעמוד מול קבוצה/איך לדבר לסוגי אוכ' שונים וכו').

לאחר שאתה טוב בתחומים האלה אתה מתמיין להיות מדריך כושר קרבי ואתה רשאי לבקש להיות בחיל הים-אבל יכולים גם לא לקבל את בקשתך -לפעמים כי לא תתאים, לפעמים כי למישהו אחר יש קומבינה להגיע לשם או שפשוט אין תקן פנוי.

אתה יכול להתגייס ישר לקורס מדריכי כושר בבה''ד 8 ובמידה ולא יגייסו אותך לזה אתה תצטרך להתחיל את השירות בתפקיד שמציעים לך, להתנהג יפה, להרשים את המפקד שלך ולבקש ממנו לאחר תקופת שירות מסוימת לצאת כצ'ופר לקורס הזה.

דבר נוסף-על מנת להיות מדריך כושר בחיל הים (כזה שמתעסק הרבה בספורט מחפש לעשות ולא לברוח הביתה) תצטרך לוותר על כל מיני פינוקים כמו ת''ש וקרוב לבית. העבודה שלהם מאוד קשה שם.

וכדי להגיע לתפקיד הזה מראש תצטרך פרופיל 72 ומעלה.

• פותח/ת השרשור
אני פרופיל 64 זה אומר שזה אבוד?
ולהיות אפסנאי או רכז לוגיסטיקה כמו שהיה כתוב לי במנילה זה רק במידה והם יחליטו שאני מתאים?
אני פשוט לא יודע איך צה"ל מתנהל, ויתרתי על המבחנים של איתור ובקרה וכמו שאמרתי במנילה סימנתי שח"ם ורכז לוגסיטיקה, השאלה אם באמת יתנו לי אחד מהם..

פרופיל 64 תצטרך להלחם. אבל זה אפשרי
אפסנאי או רכז לוגיסטיקה זה רק במידה ויהיה צורך אמיתי במערכת להכניס אותך לקורס כזה...

אבל שוב יש סיכוי לא רע שתקבל את זה.

• פותח/ת השרשור
האמת היא ששחם יותר מעניין אותי מרכז לוגיסטיקה וגם יותר טוב לעתיד.. השאךה היא איך זה הולך? אני מקבל הודעה רק שבועיים לפני הגיוס לאן אני הולך? במידה וזה לא מה שאני רוצה לעשות בעיות? שוב הדירוג במנילה לשניהם זה 5 כל השאר 1

אתה שנה טרום הגיוס נמצא בקשר עם הצבא , שולח להם מכתבים ומביע עניין במנילה ובצו 1, 2, 3 שאתה רוצה שח''ם...
ובמידה ולא הולך לא הייתי ממליץ לעשות בעיות, זה מה שהרבה אנשים יגידו לך לעשות אבל ברגע שתתחיל תסומן כבר כבעייתי ולכאלה המערכת הכי פחות רוצה לעזור אלא זורקת אותם בתפקידי פח.

• פותח/ת השרשור
הגיוס שלי הוא באוגוסט ככה שכמה אני כבר יכול להיות בקשר עם הצבא? לשלוח מכתבים אפשר תמיד, לכתוב שם פשוט שאני רוצה את התפקיד וכו'?..
צו 2, 3? סליחה על הבורות אבל מה זה? הכוונה מתי אני מקבל?

אתה יכול לכתוב להם ואם יש לך מישהו בתוך המערכת שיכול לתת עליך מילה טובה ולהמליץ זה הכי טוב.

וצו 2 או 3 מקבלים במקרים חריגים ככה שכנראה לא יהיה רלוונטי לך.

בתור אפסנאי שעבר קורס erp (ממל לאנשים עם קבא קצת איכותי וסתם שם יפה בעיקרון) אני יכול להגיד לך שיש חוסר בכח אדם מטורף בבהד חיל הים בחיפה ואם תבקש פשוט יתנו לך.
אישית אני מנסה לעבור להיות מדא"ג כרגע.. הם קורעים שם את התחת ואין תש.
לעומת זאת באפסנאות ובשחם יש תש רצח.
אני אישית עושה 8 עד 5 ואצלנו החבר'ה שחתרו לתש יוצאים ב2 ובאים ב9.
בשחם זה גם תש אבל שונה.
נ.ב זה משק לוגיסטיקה לא רכז.
שזה בעיקרון אפסנאי שיודע לתפעל את מערכת sap

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית