הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יכול להיות ש20 קילו הם לא 20 קילו?

• פותח/ת השרשור Bariah
  • פורסם בתאריך

Bariah

משתמש משקיע
3,440
1,062
נק' מוניטין:
6,732
3,440
1,062
בשבועיים האחרונים התאמנתי בשני חד"כים במקביל, באחד יש את המשקולות הצבעוניות (כחול 20 צהוב 15 אדום 10 וכו') ובאחד יש את המשקולות עם השחורות עם השלושה חורים שאפשר להחזיק בהם.
אותו סקוואט ואותו הבנצ' בשני החדרי כושר הרגיש כמו הבדל של 20 קילו.
יכול להיות שמשקולות שוקלות לא באמת כמו מה שהן אמורות לשקול? (אני מניח שכל המוטות שהשתמשתי בהם הם 18-20 קילו).

בשבועיים האחרונים התאמנתי בשני חד"כים במקביל, באחד יש את המשקולות הצבעוניות (כחול 20 צהוב 15 אדום 10 וכו') ובאחד יש את המשקולות עם השחורות עם השלושה חורים שאפשר להחזיק בהם.
אותו סקוואט ואותו הבנצ' בשני החדרי כושר הרגיש כמו הבדל של 20 קילו.
יכול להיות שמשקולות שוקלות לא באמת כמו מה שהן אמורות לשקול? (אני מניח שכל המוטות שהשתמשתי בהם הם 18-20 קילו).

בטח שזה יכול להיות, הכל תלוי באיכות שלהם ושים לב אם הפלטה היא 45 ליברות או 20 קילו כי יש הבדל של עוד 400 גרם וכשזה כמה פלטות ביחד זה כבר משפיע.

אם הפלטה ממש זבל תהיה לה סטיה של עד חצי קילו ביום הייצור(נדיר, לרוב פחות).
ע"פ רוב פלטות זולות נעות בטווחי שגיאה של סטיית תקן של עד 1-2% מקס', משמע עד אזור ה400 גרם.
בפלטות איכותיות כדוגמת IVANKO או אחרות הסטייה היא 0.0X.

הבעיה היא שבהמון חדרי כושר בארץ יש פלטות עם ציפוי קרוע או ידיות שבורות, ככה שבפועל הפער יכול להיות גדול יותר, אבל בגלל שהציוד לא תקין

תבדוק לבד אני מזמן יודע שאצלי
20=20.4
15-15.9
10=11.3
5=4.5
2.5=2.3
1.25=1.1

כשזה ב135 + ההבדל יכול לנוע בערך 10+ קילו תלוי בסידור ככה שאני בד"כ עם מחשבון מחבר את המספרים ומרים את המשקל הנכון.

ויש זוג 1.1 שכל כך חלוד (אבל שחור לגמרי) שאני מחשיב בד"כ כ-0.75

ומה דעתכם לגבי מוטות נגיד?
כי אצלי במכון יש מוט אחד עבה ומוט אחד דק עכשיו יותר נוח לי לעשות עם הדק אבל אני חושש שהוא פחות משקל הגיוני? ואם כן עד כמה הסטייה בדרך כלל?

לגבי הפלטות, יש באמת סטיה בפלטה עצמה
קבל טריק -
בכל מכון יש משקל גוף תיקח משקולת יד ואת הפלטה עצמה ותשקול אותה, במידה ואתה רואה שיש סטיה בין המשקל שכתוב (על הפלטה) לבין מה שמראה המשקל תוכל לדעת במקמה.
המשקולת יד זה בשביל לראות שמשקל גוף עצמו תקין.

לגבי המוטות יש סטנדרט והמון "זיופים"

ומה דעתכם לגבי מוטות נגיד?
כי אצלי במכון יש מוט אחד עבה ומוט אחד דק עכשיו יותר נוח לי לעשות עם הדק אבל אני חושש שהוא פחות משקל הגיוני? ואם כן עד כמה הסטייה בדרך כלל?

תעבוד עם העבה הגריפ שלך יתחזק יותר ואולי לא היום ולא מחר אבל בעוד חצי שנה - שנה אתה תהנה מזה.

לגבי הפלטות, יש באמת סטיה בפלטה עצמה
קבל טריק -
בכל מכון יש משקל גוף תיקח משקולת יד ואת הפלטה עצמה ותשקול אותה, במידה ואתה רואה שיש סטיה בין המשקל שכתוב (על הפלטה) לבין מה שמראה המשקל תוכל לדעת במקמה.
המשקולת יד זה בשביל לראות שמשקל גוף עצמו תקין.

לגבי המוטות יש סטנדרט והמון "זיופים"

למה שהמשקל של המשקולת יד יהיה יותר נכון מהמשקל של הפלטה??
בכל מקרה, לא מאמין שיש סטייה של יותר משל אחוז-שניים אם הציוד תקין.

כן, יש סטיות ולא קטנות
למשל אצלי המוט 17.8
בסט של הבאמפרים 20 = 19.2, 15 = 14.5, 10 = 10.1
בסט של הברזל 20 = 21.4
זה אומר שאם אתה שם 3 פלטות כל צד מהבאמפרים, יש לך 133 קילו. זה הבדל משמעותי מ140, זה 5%.

המשקולת של היד לא יותר נכון המטרה שלה לדעת הת הסטייה של המשקל עצמו
ומשם אתה יכול לעשות יחס

ז"א אם בפלטה המשקל מראה (לדוגמא) חצי קילו פחות וגם במשקולת יד הוא מראה חצי קילו פחות אז המשקל עצמו מזייף בחצי קילו

יש סטיות, אבל זה לא נראה לי מגיע להבדלים של 20 קילו.
רוב הסיכויים שבתוספת הסטיות האילו, גם המוט היה שונה ממה שאתה רגיל (knurl יותר חלק/גס, המוט עצמו יותר/פחות גמיש, הציפוי של מוט שונה. דברים כאילו) ובגלל זה הרגשת הבדל גדול.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית