הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אינטרוולי וארובי

• פותח/ת השרשור KAIZ
  • פורסם בתאריך

KAIZ

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
שלום רב. אני מתאמן בחדר כושר כבר מעל ל 7 שנים בעיקר לשימור המסה . התמזל מזלי ויש לי פנאי כבר מספר חודשים לאימונים ברוב ימות השבוע ועד עכשיו ניצלתי זאת בכדי להגיע לגודל הרצוי . בתקופה האחרונה אני בעיקר מנסה לחטב ולהוריד עודפים שתמיד היו לי. אך גם לאחר אימוני אירובי של כמעט שעה במשך חודשיים אני נמצא במעיין נקודה סטטית. אני אוכל מאוזן , לא הרבה פחממות 20-25% מכלל האוכל ומקפיד על ירקות וחלבון בצורה מאוזנת. אני רוצה להתחיל לעשות אינטרוואלי בשילוב עם האירובי אך קצת מבולבל מהאופן . האם לעשות אירובי מספר שעות לאחר האינטרוואלי או מייד לאחר מנוחה? או האם ביום שאחרי?
תודה מראש.

לפי המאמר שקראתי (ממליץ לך גם לקרוא) צריך לעשות אינטרוולים אחרי האימון כוח, אינטרוולים של 5-10 חזרות ואחרי זה ריצה בעצימות בינונית נמוכה של בערך 30 דקות.
אפשר גם כוס קפה איזה 40 דקות לפני.
אבל כמובן בשביל להוריד אחוזי שומן צריך להיות במאזן קלורי שלילי

הכל זה בתזונה והמאזן הקלורי

ישנם לא מעט מחקרים שבדקו את ההשפעה של פעילות אירובי לירידה במשקל
1. פעילות אירובית בעלת השפעה על שמירת דיאטה לאורך זמן (לעומת כאלו שלא מבצעים)
2. אינה משפיעה ממש על ירידה במשקל (300-400 קלוריות פחות לא כזה משמעותי)
3. אכילה לאחר פעילות אירובית מוגברת (ולכן פוגעת במאזן)

בקיצור, עדיף להוריד בתזונה בשביל לקבל מאזן שלילי

• פותח/ת השרשור
אני נמצא במאזן שלילי ללא ספק והירידה איטית מאוד. אני מבצע פעילות אירובית של בין 40 דקות לשעה של 60%+ ,פעמים 3 בשבוע . מכיוון שאני מתאמן הרבה שנים אני יכול להגיד בוודאות שאני אוכל באופן מבוקר מאוד ויכול לפסול על הסף אכילה מוגברת בצורה כזו שאני "מחזיר" את מה שהוצאית. השאלה שלי היא יותר בכיוון של שינוי האימון משמע: כרגע אני שומר על מסת השריר שלי ב 3-2 אימונים בשבוע ומוסיף אימוני אירובי של 3-4 אימונים . אני כרגע עומד על 11-13 אחוזי שומן ורוצה להגיע לאיזור ה10 שם אני מאמין יהיה לי קל לשמור על המשקל.

- - - Updated - - -

ועניין אחרון וחשוב . בעברי הייתי רץ ללא בעיות למרחקים בינוניים אך גנטיקה "איכותית" גרמה לי לעבור לסוגים אחרים ולכן אני מעדיף ספינניג ודומיו. ריצה למשך 30 דקות איננה אפשרית לצערי!

אני מאמין שפחות חשוב הסוג של הפעילות, אלא העצימות.
אתה יכול אפילו בספינינג לעשןת נגיד 5 דקות חימום אחרי זה זמן מסויים של מאמץ גבוה (מטרה שאתה חושב שתעמוד בה לאורך 5-10 סטים) ואחרי זה יחס של 2 עד 5 של פעילות בינונית/נמוכה.. ובסוף לעשות איזה חצי שעה של פעילות בינונית נמוכה..
או שאתה יכול פשוט לעשות אינטרוולים על הליכון ואחרי זה לעבור לספינינג לאיזה חצי שעה בעצימות בינונית נמוכה

• פותח/ת השרשור
תודה רבה. המתכון עומד להכנס לתוכינת.

Back
למעלה תחתית