סרטון בדיקת טכניקה סקוואט HB

• פותח/ת השרשור high
  • פורסם בתאריך

high

משתמש מתחיל
47
0
נק' מוניטין:
7
47
0
מדובר בHB סקוואט

פעם ראשונה שאני עושה HB סקוואט.
מה לתקן?
ויש לי עוד שאלה כל פעם כשאני מסיים סט של סקוואט יש לי כאב בגב התחתון של איזה 5 שניות ואחר כך הוא נפסק, יש פתרון לזה?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
מתוך SS...

מצטער, אלא אם כן אני קורא סינית ולא אנגלית, או שאני קורא את התנ"ך, וכשכתוב משהו, אפשר לפרש אותו איך שאני רוצה כדי שתהיה כת של תלמידים שתסגוד לי, כתוב כאן בצורה ברורה שבאונס קורה כשהתחת (גלוטס), ההאמסטרינגס, מקרבי הירך מגיעים לטווח התנועה המלא שלהם.
ונכון, עברנו על הסיבות - אותן סיבות שאתה מגדיר בתור "להפעיל יותר מסת שריר" תופסת גם לגבי בנץ', רק ששם החלטת שהקיצור של טווח התנועה הופך בנץ' עם אחיזה רחבה וקשת קיצונית לפחות אפקטיבי, ופשט אמרת את זה בתור אד הוק, בלי שום הסבר.

ובוא אני אתן לך עוד רמז: הסיבה ששרירי הפוסטריור צ'יין עובדים פחות ב-HB זה לא הבאונס בתחתית, שבכל סוג של סקוואט, כולל פרונט מתקיים אם עושים אותו בלי לאבד מתח בהאמסטרינגס. הסיבה שהם עובדים יותר היא מה שקורה אחרי הבאונס, שזו הפעולה של פשיטת ירך - היפ דרייב, שב-LB זה פחות או יותר כל התנועה, וב-HB החל מקצת מעל מקביל, פשיטת הירך הסתיימה, והקוואדס מתחילים את העבודה שלהם - פשיטת ברך. למעשה - אם פשיטת ירך היא מה שמעניין אותך, וזו הסיבה שאתה בוחר תרגילים אתה צריך לעשות דדליפט בתור תרגיל מרכזי, ולא סקוואט. דדליפט גם באמת מפעיל יותר שרירים ומסת שריר מסקוואט. ושים לב שהפעם אין מרכאות על ההגדרה של "מפעיל מסת שריר".

גם הטענה של ריפטו שדדליפט פחות יעיל מסקוואט כי בסקוואט יש סטרץ' ריפלקס אינה נכונה - פיתוח RFD ממצב מת היא אדפטציה חשובה לא פחות מ-reversal strength, שזה בעצם הניצול של רפלקס המתיחה. לואי למשל, טוען שדדליפט תרגיל הרבה יותר טוב מסקוואט לבניית כוח, וכשלואי מלמד סקוואטים, הוא מלמד לעשות בוקס סקוואטים עם הרפייה מלאה, כדי לפתח את ה-RFD מהתחתית, ולייצר את האדאפטציה שהוא מגדיר בתור relaxed overcome by dynamic. לואי אגב, גם למרות שהוא סוגד לפוסטריור צ'יין אפילו יותר מריפטו, גם נותן למתאמנים שלו מדי פעם לעשות גם HB וגם ATG כחלק מה-conjugate method.

כפי שנטען בסרטון המפורסם של שני הפאוורליפטרים שמדגימים (בעמוד הראשון של העמוד הזה) - אין באמת סוג אחד שעדיף על השני בצורה גורפת. הבחירה בין שני סוגי הסקוואטים צריכה להיות בהתאם ל-א.בעיות בריאותיות - כפי שאני והנחש ציינו - למי שיש גב בעייתי, או בקונטקסט שאתה רוצה להוריד עומס מהגב בגלל תרגילים אחרים שאתה עושה - אתה צריך לעשות HB. אם הברכיים בעייתיות - אתה צריך לעשות LB. ב. נקודות חלשות - אתה חזק רק כמו הנקודה החלשה שלך. אם אתה פאוורליפטר, והנקודה החלשה שלך היא הקוואדס, אתה צריך להתחיל לעשות HB. אם הנקודה החלשה שלך היא באחד משרירי הפוסטריור צ'יין, אתה צריך לעשות LB.
דבר ראשון, זה לא מתוך SS. לא מתוך המהדורה השלישית לפחות. כמה קל שיש את אופציית הCTRL + F. דבר שני, אם הוא טוען שבאונס מתקיים רק במתיחה מלאה אז הוא טועה. דבר שלישי, אני לא חושב שהוא טוען את זה. מה שכתוב שם זה מה קורה בתחתית של הLB, לא כתוב שזה מחייב, זו סתם פרשנות שלך. דבר רביעי, את הרמז הזה שלך אתה צריך לתת לעצמך, כי עד עכשיו סירבת להכיר בכך שהפוסטריור צ'יין עובדת יותר (או שסירבת להכיר בכך שהיא יותר גדולה מהקוואדס - אין עוד אופציות). דבר חמישי, כבר דובר על למה הסקוואט > הדדליפט, והסיבה המרכזית היא טווח התנועה של הדבר הזה שנקרא אגן.
לגביי סטרץ' ריפלקס VS דד סטופ, שניהם חשובים, "להתעלם" מאחד מהם זה שגוי. הדדליפט באופן טבעי מבוצע מדד סטופ, והסקוואט עם סטרץ' ריפלקס. וכל מה שהצגת אחר כך זה חוסר התאמה מלא בין מה שלואי וריפטו עושים. SHOCKING, חשבתי שהם אותו בן אדם.
והעובדה שאתה מאמין שאני יכול לקבל באונס בעומקים שונים גם בלי לראות (כשהמוט מונח באותו מקום, מן הסתם), דיי מסכמת את העניין. עכשיו אני אתן לך רמז: גם אתה יכול לקבל באונס בעומקים שונים (לא באונס זהה, אבל באונס).

צודק, זה מתוך המהדורה השנייה.
גם הלטיסימוס דורסי והחזה יותר גדולים מהטרייספס. ובאחיזה רחבה וקשת קיצונית הם עובדים יותר.
פשיטת האגן יותר משמעותית בדדליפט, צר לי להגיד לך.
ולא, אין לך שני עומקים שונים עם אותו מיקום של מוט. אתה אולי יכול לבלום את עצמך בעומקים שונים, אבל באונס יש רק במקום אחד, ואין שתי דרכים נכונות לעשות סקוואט ברגע שהמיקום של המוט נקבע.

פשיטת האגן בדדליפט מכילה פחות טווח תנועה (כשהמוט מתנתק מהריצפה, האגן כבר מעל מקביל). ובכל מקרה זו ממש התעסקות בקקי, כי בSS עושים דדליפט והוא תרגיל מרכזי בכל תוכנית שריפטו תומך בה לבניית כוח כללי.
ואני פשוט לא מסכים איתך לגביי הקביעה של העומקים. זה שבאונס מקסימלי יש רק במקום אחד, זה נכון. אבל בעומקים אחרים יש באונס, פשוט לא מקסימלי. אם זה לא היה ככה, לא היית יכול לעשות סקוואט עם יותר משקל כשאתה חותך מהעומק מעט (כלומר מקצר את טווח התנועה בחצי ס"מ, אבל מאבד את רלפקס המתיחה לחלוטין - כמובן שזה לא מה שקורה כשמקצרים את טווח התנועה בחצי ס"מ).

זה שהאגן מעל מקביל זה לא מה שמשנה מבחינת פשיטת אגן/היפ דרייב - הזווית של הגו יותר אקוטית בדדליפט, ועל כן פשיטת האגן בו יותר משמעותית. דדליפט הוא תרגיל מרכזי, אבל הוא משני לסקוואט מבחינת החשיבות שלו, התדירות שלו, הנפח שלו, ועוד. אתה קצת מבלבל בין באונס לבין reversal strength, באונס קורה כשהשרירים מגיעים למתיחה המקסימלית שלהם, ואז האנרגיה האלסטית מהחלק האקסצנטרי משתחררת בפתאומיות בכיווץ פתאומי של השריר. אם לא תגיע למתיחה המלאה, זה נכון שאתה עדיין תשתמש בחלק מהאנרגיה הקינטית שנאגרה בשרירים בחלק האקסצנטרי, אבל זה לא באונס - אתה בלמת את עצמך בלי להגיע לטווח התנועה המלא של השרירים שלך.
באונס זה בדיוק כמו שזה נשמע - כאילו התיישבת על טרמפולינה.

טווח התנועה של האגן כחלק מקומפלקס תנועתי הוא פחות שלם מהסקוואט. ושוב - לא אני ולא ריפטו נמנעים דדליפט. הסיבה שהוא מתבצע בנפח ותדירות נמוכים יותר היא תכנונית - זה תרגיל שהרבה יותר קשה להתאושש ממנו ביחס ל... כל דבר בערך. ובגלל שהמטרה היא לא "לעשות", אלא להתקדם, כמו שכבר הוכח על אלפי מתאמנים, לא צריך יותר מסט אחד כבד של חמש חזרות כל 2 אימונים בשביל להוסיף 7.5 ק"ג בהתחלה, אח"כ 5 ואחרי הרבה זמן 2.5 כל פעם. ובפועל, מסיימים SS עם דדליפט יותר כבד מהסקוואט (ובצדק). ככה שלהגיד שאנחנו נותנים לו "יחס רע" כי אנחנו עושים אותו בנפח ותדירות יותר נמוכים זה להוציא מהקשרו - כי להיפך, זה בא "ממקום של כבוד".
לגביי המתיחה, שים רגע סמנטיקה בצד כי זה לא רלוונטי, בוא נקרא לכוחות הגזירה כוחות סבתא שלך ולכוח המופק מהמתיחה כוח הסבתא שלי, סבבה? אז אתה אומר שאם אני יורד חצי סנטימטר פחות, אני לא אוכל להשתמש ביותר משקל מאם ארד בדיוק לנקודה שבה מתקיים רפלקס המתיחה? (שוב, אמנם חצי סנטימטר פחות להרים, אבל בלי כוח הסבתא שלי בכלל, לא נשמע כמו דיל משתלם)
ולחילופין - אתה גם טוען שסקוואט למקביל לא יכול להיות מבוצע עם יותר משקל מבוקס סקוואט לאותו גובה בדיוק?
או יותר גרוע - אתה טוען שATG סקוואט לא מבוצע עם יותר משקל מבוקס סקוואט לעומק הזה?

אני מבין שאתה לא בקטע של פרקטיקה.

נכון. זה באמת לא דיל משתלם. למה אתה שובר מקביל ומגיע עד לבאונס ולא עוצר במקביל? אגב, גם ההגדרה של לשבור מקביל היא פשוט כדי לקבוע קריטריון כי לא תמיד אפשר לגמרי לשפוט אם הגעת לבאונס, אז טווח תנועה מלא נקבע בתור "שובר מקביל", HB שמבוצע לאותו עומק של LB הוא לא אפקטיבי בדיוק מהסיבות שהנחש וריפטו ואני ציינו - כי לא הגעת לטווח תנועה מלא, אפילו שהוא היה עובר תחרות. וכן, ככל שאתה מקצר את טווח התנועה אתה תרים יותר משקל - זו משוואה פיסיקלית מאוד פשוטה של עבודה - כוחXדרך. אם המקסימום שהשרירים שלך מסוגלים לבצע זה X עבודה, אז ככל שהדרך מתארכת, המשקל יירד.
ואיפה טענתי שבבוקס סקוואט אתה יכול להרים יותר משקל?

זה שיש אגירה של אנרגיה מהשלב האקסצנטרי זה נכון, יש רפלקס מתיחה ורפלקס גולגי, אבל לא הבאת את השרירים לטווח התנועה המקסימלי שלהם, ואין באונס, אלא בלימה באופן מלאכותי. אם אתה לא יודע מה זה באונס, אז לך תשאל את האליל שלך בפורום שלו. אני בטוח שהוא ישמח לתת לך הסבר. למעשה, הוא כבר נתן, וציטטתי אותו, אבל אתה כמובן מפרש את זה איך שבא לך. אתה באמת צריך ללמוד את המושגים שאתה משתמש בהם, כמו "אפקטיבי", "קשה", "מפעיל יותר שרירים/מסת שריר", "רפלקס מתיחה", באונס, RFD, ועוד כל מיני שטויות שאמרת באשכול הזה ושסותרות את עצמן.

אז לא הבנתי, אתה טוען שאם אני יורד רק למקביל אני לא יכול להרים יותר משקל מאשר למקביל פחות חצי סנטימטר? (בהנחה ששם הבאונס שלי מתקיים)
והדוגמה עם הבוקס סקוואט הייתה פשוט המחשה למצב נטול רלפקס מתיחה, שזה מה שאתה טוען שמתקיים בכל מקום שהוא לא בדיוק-מתיחה-מלאה.

והפסקה האחרונה שלך, היא, כהרגלך - ביקורת על הטוען. והמלצות לטוען. גרועות, אגב. אלה לא באמת טיעונים, צר לי.

אה, וברגע שכבר הסכמת איתי שהשרשרת האחורית עובדת יותר בLB, כבר אין לדיון הזה משמעות.

באמת אין משמעות לדיון עם מישהו שלא מבין את ההבדל בין רפלקס מתיחה לבין באונס. רפלקס מתיחה קיים גם בג'רק שהוא בערך 1/20 סקוואט. באונס יש רק מתחת למקביל, וב-HB יש באונס רק יותר נמוך מב-LB.
ובאמת אין משמעות לדיון עם מישהו שלא מבין שחזק זה לא שרשרת אחורית חזקה, אלא שחזק זה רק חזק כמו הנקודה הכי חלשה שלך, גם אם היא בקוואדס או בזוקפים העליונים (thoracic), או RFD, שבשלושת הפרמטרים האלה HB נעלה על LB, ולכן אם הנקודה החלשה היא באחד משלושתם HB יתרום יותר ל-strength מאשר LB. אם הנקודה החלשה היא באחד משרירי השרשרת האחורית (האמסטרינגס, הזוקפים התחתונים (lumbar) - ולכן זה גם מגוחך להגיד ש-LB יותר קל על הגב, אחרת איך הוא מחזק אותם יותר מ-HB?, המקרבים והגלוטס, אז כן - עדיף לעשות LB.

שוב זה...
חבל שאנחנו מדברים על פושטי אגן שונים
ושעדיין לא הגענו להבנה בנוגע להסתגלות כללית והסתגלות ספציפית
ושאתה מתייחס לסקוואט כמו במוסדות הקונבנציונליים - לא כמו לקומפלקס תנועתי אלא לחלקים ספציפיים וקטנים

באמת, אבל באמת שאני לא רואה את הידע שלך תורם לי, ובאמת שאני לא רואה אותך מתכוון לרדת מHB שבשבילך מגדיר את המציאות ולא נבחן כנגדה, ולכן אין סיבה להמשיך. פרשתי.

שוב חוסר הבנה מוחלט וסילוף של מה שאני אומר. אני באמת לא מתכוון לרדת מ-HB, ונחש למה...כי הנקודה החלשה שלי כרגע, אחרי שפתרתי נקודה חלשה של ניתוק בדדליפט (שעליה דרך אגב אחראיים הקוואדס, ועל כן HB יותר טוב לפתרון הבעיה הזאת), ואחרי שפתרתי נקודה חלשה במקרבים בין השאר בעזרת מעבר לזמן מה ל-LB, הנקודה החלשה הנוכחית שלי היא חזה קורס - שזה בעצם זוקפים עליונים. HB יותר טוב לפתרון הבעיה הזאת, ועל כן, כרגע HB יתרום לי יותר גם לדדליפט, וגם ל-LB (ו-LB לא מעניין אותי יותר מדי באופן כללי, בדיוק מהסיבות שציינתי). בוא אני אגלה לך גם למה אחיזה רחבה וקשת קיצונית שלפי ההגדרות שלך מפעילים יותר מסת שריר זה פחות יעיל בבנץ' - כי הנקודה החלשה בבנץ', כמו גם בפרס, היא הטרייספס. אתה "חזק" בלחיצות כמו שהטרייפס שלך חזקים. לא יותר ולא פחות.
ומעניין עכשיו מי טוען לגופו של טוען, ולא לגופה של טענה...

שוב חוסר הבנה מוחלט וסילוף של מה שאני אומר. אני באמת לא מתכוון לרדת מ-HB, ונחש למה...כי הנקודה החלשה שלי כרגע, אחרי שפתרתי נקודה חלשה של ניתוק בדדליפט (שעליה דרך אגב אחראיים הקוואדס, ועל כן HB יותר טוב לפתרון הבעיה הזאת), ואחרי שפתרתי נקודה חלשה במקרבים בין השאר בעזרת מעבר לזמן מה ל-LB, הנקודה החלשה הנוכחית שלי היא חזה קורס - שזה בעצם זוקפים עליונים. HB יותר טוב לפתרון הבעיה הזאת, ועל כן, כרגע HB יתרום לי יותר גם לדדליפט, וגם ל-LB (ו-LB לא מעניין אותי יותר מדי באופן כללי, בדיוק מהסיבות שציינתי). בוא אני אגלה לך גם למה אחיזה רחבה וקשת קיצונית שלפי ההגדרות שלך מפעילים יותר מסת שריר זה פחות יעיל בבנץ' - כי הנקודה החלשה בבנץ', כמו גם בפרס, היא הטרייספס. אתה "חזק" בלחיצות כמו שהטרייפס שלך חזקים. לא יותר ולא פחות.
ומעניין עכשיו מי טוען לגופו של טוען, ולא לגופה של טענה...
טענתי לגופו של טוען הפעם, כי לא היה לי כוח
אבל אתה התחלת 😆

וחוץ מזה שזה דיי משעשע שאתה עובד על נקודות חלשות כשהדדליפט שלך ~150 קילו. לא בקטע של לרדת עליך או על הביצועים שלך, זה לא רלוונטי בכלל, פשוט במשקלים כאלה בשביל להרים את הדדליפט, צריך להמשיך לעשות אותו - עדיין לא דרושים תרגילי עזר לפיתרון נקודות חלשות. גם לי ב150 קילו הייתה נקודה חלשה. אז מה?
המשכתי, עד שהבאתי אותו למעל 200 קילו. ונחש מה? עדיין זה לא קשה באותה מידה לאורך כל התנועה. ועדיין, בתכלס (אם לא הייתי במאזן קלורי שלילי), סביר מאוד שהייתי מצליח להעלות את הדדליפט שלי ב2.5 (לRM5) פעם בשבוע בטקסס מת'וד, בלי תרגילי עזר לדדליפט.

קודם כל, הדדליפט שלי הוא 180 (וכנראה שיש אפילו טיפה יותר), לא 150. באימון האחרון היה 150 כי פשוט שרפתי את עצמי בתקופה האחרונה. כל זה אגב על משקל גוף של 77.5, כך שמדובר על ratio של 230%+, כשלפי הסטנדרטים הרוסיים, 250% זה מתאמן מתקדם. ב-LB אגב, אני כבר עומד על 200%, שזה כבר מתאמן מתקדם לפי הסטנדרטים הרוסיים. לא שאני מתייחס יותר מדי לכל מיני סטנדרטים ומחשבונים למיניהם, אבל זה גם לא שזה לגמרי בולשיט.
וממש לא צריך להיות מתאמן מתקדם כדי לעבוד על נקודות חלשות. כבר אחרי החודש הראשון ב-SS צריך להוסיף תרגילי עזר ללחיצות, ובטקסס לא חסרות דוגמאות של אנשים שמשלבים תרגילים כמו RDL, גוד מורנינג, תרגילי אחיזה וכדומה.

לא ידעתי משום מה זכרתי שאתה על איזור ה150
אגב הסטנדרטים לפי האחוזים זה דיי מקולקל כי 200% כשאתה שוקל 100 קילו זו רמה יותר גבוהה מ200% כשאתה שוקל 70 קילו
סתכל גם על שיאי עולם, ככל שמשקל הגוף יורד הרטיו עולה

לא שרטיו לא אומר כלום, אבל להתייחס אליו כפרמטר מבודד זה לא רלוונטי

ובכל מקרה בהנחה שאתה לא קשיש או אחד שנמצא במאזן קלורי שלילי או אוכל 20 גרם חלבון ביום או משהו בסגנון (ואתה לא), סביר להניח שאם תעשה TM אתה תוסיף כל שבוע 2.5 לRM5 שלך בדדליפט ככה שכל המסביב ככל הנראה מיותר
ברור שזה אינדיוידואלי, אבל זה הקו הכללי

אז אם ככה הזווית בסדר, פשוט צריך לצלם מעוד זווית.
זה נמוך מידי, אתה לא מסתכל למטה, לא רואים את כפות הרגליים שלך בכלל, ואת המוט לא רואים לכל אורך התנועה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית