הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון בדיקת טכניקה סקוואט HB

• פותח/ת השרשור high
  • פורסם בתאריך

high

משתמש מתחיל
47
0
נק' מוניטין:
7
47
0
מדובר בHB סקוואט

פעם ראשונה שאני עושה HB סקוואט.
מה לתקן?
ויש לי עוד שאלה כל פעם כשאני מסיים סט של סקוואט יש לי כאב בגב התחתון של איזה 5 שניות ואחר כך הוא נפסק, יש פתרון לזה?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אתה באמת בזבוז זמן מוחלט. כן, LB מקצר טווח תנועה. אולי תעשה פעם HB ותיווכח בתגלית המרעישה הזאת בעצמך?
וכן, ברור שמומנט סיבוב או כוחות גזירה מתקיימים רק במקרה שהזוקפים כשלו לעשות את תפקידם, וזה לא משנה את העובדה שככל שזווית הגב אופקית יותר, הכוחות הנ"ל גדולים יותר במקרה של כישלון, ועל כן LB לא יותר קל על הגב, בדיוק כמו שדדליפט לא יותר קל על הגב, אלא בדיוק ההיפך.
וקראתי את הפרקים על הבנץ' ועל הפרס בספר. גם אתה וגם האליל שלך צריכים להיסגר על עצמכם מה נכון - בנץ' מפעיל יותר מסת שריר מפרס, מרימים בו יותר משקל, אבל הוא תרגיל עזר לפרס? ובבנץ' "אסור" להרחיב את האחיזה ולקשת בצורה קיצונית כי יש הבדל בין להיות חזק ובין לקצר את טווח התנועה כדי להרים יותר משקל, למרות שלפי הקריטריונים וההגדרות שלכם עצמכם כך מפעילים יותר מסת שריר, אבל LB עדיף על HB בדיוק מהסיבות ההפוכות?
ולא, גם למתאמן כוח ממוצע ששואף לעבוד בד"כ בטווח של החמש חזרות, פרונט סקוואט הוא רעיון גרוע בדיוק מהסיבה הזאת, אלא אם כן אתה חולק על האליל שלך לגבי קדושתו של המספר 5.
אין גבול
יותר קל על הגב הכוונה שיותר קל לשמור בו על המנח הרצוי ולהמנע מהכישלון המדובר
בFS זה הכי קשה, בLB הכי קל, ובHB ביניהם
אבל עזוב, אם הטענה שלך היא שזה מסוכן כשלא עושים סקוואט כמו שצריך אז בו נגיד את זה יותר פשוט - לא צריך לעשות סקוואט \ דדליפט \ להתאמן בכלל
ובבנץ' פרס טווח התנועה יותר קטן מבפרס, והשרשרת הקינטית יותר קטנה, והכוח כמו שצויין אינו פונקציונלי, ושרירי הליבה עובדים פחות, וקבוצת הרוטייטור קאף עובדים פחות.
ואתה פשוט מראה שאתה לא מסוגל להבדיל בין טווח תנועה ובין טווח תנועה אפקטיבי. בATG טווח התנועה יותר גדול, אבל הוא לא אפקטיבי. בLB לא מגיעים לATG לא בגלל שאנחנו בעד קיצור טווח התנועה. אתה פשוט לא מבדיל בין טווח תנועה וטווח תנועה אפקטיבי, זו הבעייה.
אה, ולגביי חמשת החזרות - גם הקביעה שלך שבFS קשה לשמור על טכניקה ליותר מדווקא 3 חזרות היא שרירותית, וגם אם זה היה כל כך נכון ומדוייק, לא הייתה שום בעייה לתכנן את האימונים ככה. במיוחד לאור כל ה"יתרונות" של הפרונט סקוואט על HB ועל LB לכוח כללי, כפי שאתה טוען.

הבעייה היא, שFS הוא לא באמת יותר טוב להשגת כוח כללי מבאק סקוואט, מכל הסיבות שכבר צויינו. ולעשות HB זה לעשות באק סקוואט שהוא יותר קרוב לFS (ביחס לLB).

באמת שאין על מה להמשיך את הדיון, אתה פשוט מציג חוסר הבנה בסיסי בדברים שמוסברים בספר \ בפורום \ במאמרים בצורה מאוד ברורה.

אין גבול
יותר קל על הגב הכוונה שיותר קל לשמור בו על המנח הרצוי ולהמנע מהכישלון המדובר
בFS זה הכי קשה, בLB הכי קל, ובHB ביניהם
אבל עזוב, אם הטענה שלך היא שזה מסוכן כשלא עושים סקוואט כמו שצריך אז בו נגיד את זה יותר פשוט - לא צריך לעשות סקוואט \ דדליפט \ להתאמן בכלל
ובבנץ' פרס טווח התנועה יותר קטן מבפרס, והשרשרת הקינטית יותר קטנה, והכוח כמו שצויין אינו פונקציונלי, ושרירי הליבה עובדים פחות, וקבוצת הרוטייטור קאף עובדים פחות.
ואתה פשוט מראה שאתה לא מסוגל להבדיל בין טווח תנועה ובין טווח תנועה אפקטיבי. בATG טווח התנועה יותר גדול, אבל הוא לא אפקטיבי. בLB לא מגיעים לATG לא בגלל שאנחנו בעד קיצור טווח התנועה. אתה פשוט לא מבדיל בין טווח תנועה וטווח תנועה אפקטיבי, זו הבעייה.
אה, ולגביי חמשת החזרות - גם הקביעה שלך שבFS קשה לשמור על טכניקה ליותר מדווקא 3 חזרות היא שרירותית, וגם אם זה היה כל כך נכון ומדוייק, לא הייתה שום בעייה לתכנן את האימונים ככה. במיוחד לאור כל ה"יתרונות" של הפרונט סקוואט על HB ועל LB לכוח כללי, כפי שאתה טוען.

הבעייה היא, שFS הוא לא באמת יותר טוב להשגת כוח כללי מבאק סקוואט, מכל הסיבות שכבר צויינו. ולעשות HB זה לעשות באק סקוואט שהוא יותר קרוב לFS (ביחס לLB).

באמת שאין על מה להמשיך את הדיון, אתה פשוט מציג חוסר הבנה בסיסי בדברים שמוסברים בספר \ בפורום \ במאמרים בצורה מאוד ברורה.

טוב, זו תהיה באמת התגובה האחרונה שלי בדיון הזה, כי באמת חבל על הזמן שלי. קודם כל, יותר קל על הגב, כמו שריפטו בעצמו מסביר בסרטון, ואם אתה צריך לראות אותו, תראה אותו עוד פעם: "הוא מוריד את עומסי הגזירה מהגב (ושם מעניין שהוא השתמש במושג של עומסי גזירה שהוא התעקש שלא קיים, אלא מומנט סיבוב), כי גם ככה יש למשקולנים המון עומס על הגב מכל המשיכות." וזה כמובן סותר את מה שהוא עצמו כתב במאמר שציינתי, וגם את העניין הפשוט שאם מבחינה גיאומטרית LB יותר דומה למשיכות שיש בהן יותר עומס גזירה בגלל הגו האופקי, הרי שעוד פעם הוא סותר את עצמו. אבל עכשיו, אתה מגדיר את המונח "יותק רל על הגב" מחדש, ועזוב את זה גם שזה לא נכון שיותר קל לשמור על מנח גב ב-LB מאשר ב-HB כי אחת הבעיות הכי נפוצות ב-LB זו יציאה בגוד מורנינ, בעוד בפרונט וב-HB אתה פשוט תצנח למטה עם הגב אנכי (בפרונט אולי תפיל את המוט מהכתפיים גם תוך כדי).
ומאחר ואתה אוהב להשתמש בהרבה מונחים מפוצצים - מה זה פונקציונלי? למה לחיצה אנכית יותר פונקציונלית מלחיצה אופקית?
ושוב, לא דיברתי על ATG, דיברתי על HB שעושים כמו בנאדם עם מתיחה של ההמאס בתחתית, בדיוק כמו LB. ואולי טווח התנועה האפקטיבי בבנץ' פרס זה עם אחיזה רחבה וקשת מוגזמת בגב, וכשעושים אותו רגיל הוא לא אפקטיבי? ולמה טווח התנועה בדדליפט הוא לא אפקטיבי? בוא תגדיר לי מה אפקטיבי, כי אם אפקטיבי זה לשבור מקביל בשני סנטימטר, אז באותה מידה בבנץ' פרס אפקטיבי זה כשהמוט נוגע בחזה.
הקביעה שלי לגבי פרונט היא א: לא שרירותית. גם האליל שלך מציין את זה. ב. אתה מוזמן לנסות בעצמך.
ובערך בפעם העשירית: הנקודה החלשה בפרונט סקוואט היא היכולת שלך לשמור על המוט במיקום שלו, ואתה תלוי בהמון שרירים מאוד קטנים לביצוע המשימה, מה שימנע ממך התקדמות ליניארית, מקשה על הטכניקה ואי אפשר לעבוד איתו בטווחי חזרות נורמליים. למעשה, הדרך הכי טובה להשיג 3 פלטות מקדימה, זה להשיג 4 פלטות ב-HB. וזה אגב, לא יעבוד עם LB - אתה יכול להסתכל גם בלוגים שיש כאן וגם בפורום של ריפ, ולראות אנשים עם LB מאוד מכובד, ועם קוואדס של ילדה - 140 לחמישיות ב-LB, ו-80 ק"ג פרונט סקוואט.

אני מכיר טוב מאוד את מה שכתוב במאמרים של ריפ. רק שריפ, כמו פחות או יותר כל אחד בתחום הזה, מדבר גם לא מעט שטויות, וגם סותר את עצמו לא פעם, לא פעמיים, וגם לא 3.

טוב, זו תהיה באמת התגובה האחרונה שלי בדיון הזה, כי באמת חבל על הזמן שלי. קודם כל, יותר קל על הגב, כמו שריפטו בעצמו מסביר בסרטון, ואם אתה צריך לראות אותו, תראה אותו עוד פעם: "הוא מוריד את עומסי הגזירה מהגב (ושם מעניין שהוא השתמש במושג של עומסי גזירה שהוא התעקש שלא קיים, אלא מומנט סיבוב), כי גם ככה יש למשקולנים המון עומס על הגב מכל המשיכות." וזה כמובן סותר את מה שהוא עצמו כתב במאמר שציינתי, וגם את העניין הפשוט שאם מבחינה גיאומטרית LB יותר דומה למשיכות שיש בהן יותר עומס גזירה בגלל הגו האופקי, הרי שעוד פעם הוא סותר את עצמו. אבל עכשיו, אתה מגדיר את המונח "יותק רל על הגב" מחדש, ועזוב את זה גם שזה לא נכון שיותר קל לשמור על מנח גב ב-LB מאשר ב-HB כי אחת הבעיות הכי נפוצות ב-LB זו יציאה בגוד מורנינ, בעוד בפרונט וב-HB אתה פשוט תצנח למטה עם הגב אנכי (בפרונט אולי תפיל את המוט מהכתפיים גם תוך כדי).
ומאחר ואתה אוהב להשתמש בהרבה מונחים מפוצצים - מה זה פונקציונלי? למה לחיצה אנכית יותר פונקציונלית מלחיצה אופקית?
ושוב, לא דיברתי על ATG, דיברתי על HB שעושים כמו בנאדם עם מתיחה של ההמאס בתחתית, בדיוק כמו LB. ואולי טווח התנועה האפקטיבי בבנץ' פרס זה עם אחיזה רחבה וקשת מוגזמת בגב, וכשעושים אותו רגיל הוא לא אפקטיבי? ולמה טווח התנועה בדדליפט הוא לא אפקטיבי? בוא תגדיר לי מה אפקטיבי, כי אם אפקטיבי זה לשבור מקביל בשני סנטימטר, אז באותה מידה בבנץ' פרס אפקטיבי זה כשהמוט נוגע בחזה.
הקביעה שלי לגבי פרונט היא א: לא שרירותית. גם האליל שלך מציין את זה. ב. אתה מוזמן לנסות בעצמך.
ובערך בפעם העשירית: הנקודה החלשה בפרונט סקוואט היא היכולת שלך לשמור על המוט במיקום שלו, ואתה תלוי בהמון שרירים מאוד קטנים לביצוע המשימה, מה שימנע ממך התקדמות ליניארית, מקשה על הטכניקה ואי אפשר לעבוד איתו בטווחי חזרות נורמליים. למעשה, הדרך הכי טובה להשיג 3 פלטות מקדימה, זה להשיג 4 פלטות ב-HB. וזה אגב, לא יעבוד עם LB - אתה יכול להסתכל גם בלוגים שיש כאן וגם בפורום של ריפ, ולראות אנשים עם LB מאוד מכובד, ועם קוואדס של ילדה - 140 לחמישיות ב-LB, ו-80 ק"ג פרונט סקוואט.

אני מכיר טוב מאוד את מה שכתוב במאמרים של ריפ. רק שריפ, כמו פחות או יותר כל אחד בתחום הזה, מדבר גם לא מעט שטויות, וגם סותר את עצמו לא פעם, לא פעמיים, וגם לא 3.
לא, זה לא מה שהוא אומר שם. אתה רק צריך להכנס שוב לוידאו ולראות. אלה שני סעיפים נפרדים.
אחת הבעיות הנפוצות בLB היא GM? לא בדקתי סטטיסטית, אבל יש מצב. אבל מה הקשר? GM מתקיים כשהמוט מתרחק ממרכז כף הרגל והאגן עולה יותר מהר מהחזה. זה לא קשור להאם מנח עמוד השדרה נשאר ניטרלי או לא.
אף אחד לא אמר שטווח התנועה בדדליפט לא אפקטיבי, אלא רק שבסקוואט הוא יותר אפקטיבי. אנחנו לא נגד דדליפט, למקרה שלא ידעת.
מה שאפקטיבי זה המקסימום שניתן להגיע אליו תוך שימוש במקסימום מסת שריר ומינימום סיכון. כמעט תמיד זה אומר שהסטרץ' ריפלקס הוא הכרחי.
למה לחיצה אנכית יותר פונקציונלית מאופקית? כי השרשרת הקינטית ארוכה יותר. כי ככה לוחצים באמת. אין פעולה שבה הגב מקובע ולוחצים את הידיים אופקית. יש מלא פעולות שבהן הרגליים מקובעות וצריך ללחוץ דברים. אני לא לוקח קרדיט על שום דבר, הכל כתוב בספר.

אה, ולגביי איזה סקוואט מתורגם לסקוואט אחר, אם אני זוכר נכון זה היה deux a machina שהוכיח כאן שההתקדמות שלו בLB תורגמה נפלא לHB. ולפי מה שאתה אומר HB גבוה = FS גבוה.

בתכלס אם אני צריך לסכם, כל מה שיש לי להגיד זה שאני שמח שזו התגובה האחרונה שלך בנושא.

טוב, אני אאלץ לשבור את המילה שלי:
מה שאפקטיבי זה המקסימום שניתן להגיע אליו תוך שימוש במקסימום מסת שריר ומינימום סיכון. כמעט תמיד זה אומר שהסטרץ' ריפלקס הוא הכרחי.

מאחר וכוחות הגזירה/סיבוב במקרה של כשל על הגב יותר קטנים ב-HB, הסיכון קטן יותר, טווח התנועה בו גדול יותר, הוא מפעיל את אותם שרירים ש-LB מפעיל, והרי הוכחת ש-HB עדיף.
אז עכשיו פתאום אם טווח התנועה בפרס יותר גדול מבבנץ' אז הוא עדיף, אבל אותה טענה בדיוק לא עובדת בסקוואטים. מעניין.

ולגבי דאוס, נכון שזה היה משקל מאוד יפה, אבל גם שם העירו לו על זה שהוא לא באמת הגיע לבאונס. הוא אמנם שבר מקביל, אבל הוא לא באמת הגיע לעומק של HB.

- - - עידכון הודעה - - -

עוד פעם הסרטון המדובר:

החל מתזמון 1:30. "יש כבר המון עומס על הגב בגלל כל המשיכות, אז אני רוצה שהם יעשו LB כדי להוריד עומס מהגב, והסיבה הנוספת היא ש-LB יותר דומה מבחינה גיאומטרית למשיכות." ובתזמון 4:30 "LB מפעיל פחות גזירה על הגב".
😣

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
לא קראתי את הדיון אבל כמה דברים שכדאי לזכור:

1. המפרקים/עצמות בגוף, ברובם המוחלט של טווחי התנועה מושפעים ממומנט כוח(torque), מהסיבה הפשוטה שאנחנו כבני אדם בנויים להזיז את האיברים שלנו בחופשיות במרחב למגוון כיוונים, העצמות של הגפיים מחוברות למפרקי ball and socket וגם לעמוד השדרה יש תחומי תנועה חולייתיים מרחביים.
(*כל הדיבור על רכיב דוחס לא רלוונטי כי מתייחסים לגוף האדם כמומנט אינרציאלי ולא כגוף נקודתי*- כל מרצה בוינגייט לא יסכים כי שגור בפיו "רכיב דוחס", אבל למעשה פיזיקלית זה פשוט לא נכון, תמיד ישנו רכיב של מומנט כוח לפי מה שאמרתי ב*, הדבר נכון כשמתייחסים לגוף כמערכת ולא כמפרק נקודתי פעיל כפי שעושים בטיפשותם אנשי האקדמיה בוינגייט, משום שכל תרגיל אפקטיבי שקיים מפעיל יותר ממפרק אחד)

2. יש אנשים רבים עם פתולוגיית גב שלא תאפשר לעשות LB SQUAT עבורם עדיף לעבוד בHB מכל הבחינות.

3. בLB מרימים יותר זה נובע מיעילות התנועה בטווח מלא אל מול הHB הפחות יעיל:
בHB שאינו עמוק מספיק לא ניתן להגיע למתיחה מלאה של המקרבים וחלק מההאמסטרינג(semitendinosis וsemimembranosis) בגלל הזוויות השונות במפרק הברך והירך לעומת הLB- את המתיחה המלאה משיגים באמצעות טווח תנועה גדול יותר מהLB, טווח תנועה גדול יותר משמע יותר עבודה מושקעת ויותר אנרגיה מבוזבזת.
הטענה שבHB לא ניתן להגיע למתיחה מלאה של שרירי הירך לא נכונה במידה והתרגיל מבוצע נכון/לא באגן אנכי מדי.

נערך לאחרונה:
טוב, אני אאלץ לשבור את המילה שלי:

מאחר וכוחות הגזירה/סיבוב במקרה של כשל על הגב יותר קטנים ב-HB, הסיכון קטן יותר, טווח התנועה בו גדול יותר, הוא מפעיל את אותם שרירים ש-LB מפעיל, והרי הוכחת ש-HB עדיף.
אז עכשיו פתאום אם טווח התנועה בפרס יותר גדול מבבנץ' אז הוא עדיף, אבל אותה טענה בדיוק לא עובדת בסקוואטים. מעניין.

ולגבי דאוס, נכון שזה היה משקל מאוד יפה, אבל גם שם העירו לו על זה שהוא לא באמת הגיע לבאונס. הוא אמנם שבר מקביל, אבל הוא לא באמת הגיע לעומק של HB.

- - - עידכון הודעה - - -

עוד פעם הסרטון המדובר:

החל מתזמון 1:30. "יש כבר המון עומס על הגב בגלל כל המשיכות, אז אני רוצה שהם יעשו LB כדי להוריד עומס מהגב, והסיבה הנוספת היא ש-LB יותר דומה מבחינה גיאומטרית למשיכות." ובתזמון 4:30 "LB מפעיל פחות גזירה על הגב".
😣

לא, לא, לא
במקרה של כשל אין לנו בכלל מה לדון כי סקוואט לא אמור להתבצע בצורה כזאת (שוב - טכניקה פחות יעילה זה "בסדר", אבל עמוד שדרה לא ניטרלי זה לא), ובכל מקרה הסיכוי שתאבד את הניטרליות של עמוד השדרה בHB גדול יותר. ברגע שמאבדים את המנח, סבבה, LB "יותר מסוכן". אבל הסיכוי לאבד בו את המנח קטן יותר, ובכל מקרה זה לא רלוונטי כי אם זה היה רלוונטי, אז יש לנו סיבה לא לעשות דדליפט - שזה תרגיל שבו הרבה יותר קל לאבד את מנח עמוד השדרה.
אז לא, אני לא מסכים עם זה שLB "יותר מסוכן". זה א.
ב. טווח התנועה של הHB פחות אפקטיבי מהסיבה הפשוטה שהסטרץ' ריפלקס פחות בא לידי ביטוי. כבר דיברנו על זה.
ג. גם על זה כבר דיברנו - זה יפה ונחמד שאותם שרירים עובדים, השאלה היא איך וכמה. כבר דיברנו על ההבדל בין מסת שריר ומספר שרירים מספיק פעמים. בסעיף ב' אמרתי שוב שהסטרץ' ריפלקס, שהוא אלמנט מאוד משמעותי, פחות בא לידי ביטוי בHB ולכן טווח התנועה פחות אפקטיבי. אה, והתעלמת מהאלמנט הנוסף של בחירת "התרגיל האולטימטיבי" - המשקל שניתן להרים. שהוא אגב, תוצר של שאר האלמנטים (בישיר או בעקיף).
ד. הפרס > הבנץ', כמו שכבר אמרתי, ולא רק בגלל טווח התנועה. כבר הסברתי את שאר הסיבות, ובחרת להתעלם מהן, שוב.
ה. סבבה שדאוס לא ירד מספיק (אני אקבל את הטענה שלך פשוט כי אני לא זוכר), אבל עדיין הנקודה הוכחה. גם אם הוא היה צריך להוריד כמה קילוגרמים בשביל המילימטרים הנוספים. זה לא שהוא עשה חצי סקוואט. את הנקודה הוא הוכיח, וסביב הנקודה הזאת התבצע הדיון.
ו. לא ממש הבנתי איך מה שהוא אומר סותר אותי או אותו. כן, אני מסכים איתו שLB זה רעיון טוב למשקולנים (WL), בין היתר מהסיבה שזה מוריד את העומס על הגב (כלומר, צריך פחות מאמץ מבחינת הזוקפים בשביל להשאיר את עמוד השדרה במנח ניטלי).
וכן, יש להם כבר הרבה עומס על הגב, בגלל כל המשיכות שהם עושים. הם מושכים הרבה, וצריכים לשמור הרבה על מנח עמוד השדרה. זה אומר עומס גדול.
וכן, LB מבחינת הזוויות יותר דומה למשיכות.
מה לא מסתדר לך פה?
ז. לגביי כוח הגזירה - הוא לא ירד לפרטים אלא רצה להציג את הנקודה. בתכלס כן, להגיד כוחות גזירה זה לא מדוייק אבל בהרצאה הזו לא היה טעם להכנס לנושא הזה ולהסביר את זה לעומק. אם זה עושה לך את זה - הוא לא דייק, אבל יש לזה תירוץ טוב.
ובכל מקרה זה לא עושה אותך צודק באף אחד מהטיעונים האחרים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
לא, לא, לא
במקרה של כשל אין לנו בכלל מה לדון כי סקוואט לא אמור להתבצע בצורה כזאת (שוב - טכניקה פחות יעילה זה "בסדר", אבל עמוד שדרה לא ניטרלי זה לא), ובכל מקרה הסיכוי שתאבד את הניטרליות של עמוד השדרה בHB גדול יותר. ברגע שמאבדים את המנח, סבבה, LB "יותר מסוכן". אבל הסיכוי לאבד בו את המנח קטן יותר, ובכל מקרה זה לא רלוונטי כי אם זה היה רלוונטי, אז יש לנו סיבה לא לעשות דדליפט - שזה תרגיל שבו הרבה יותר קל לאבד את מנח עמוד השדרה.
אז לא, אני לא מסכים עם זה שLB "יותר מסוכן". זה א.
ב. טווח התנועה של הHB פחות אפקטיבי מהסיבה הפשוטה שהסטרץ' ריפלקס פחות בא לידי ביטוי. כבר דיברנו על זה.
ג. גם על זה כבר דיברנו - זה יפה ונחמד שאותם שרירים עובדים, השאלה היא איך וכמה. כבר דיברנו על ההבדל בין מסת שריר ומספר שרירים מספיק פעמים. בסעיף ב' אמרתי שוב שהסטרץ' ריפלקס, שהוא אלמנט מאוד משמעותי, פחות בא לידי ביטוי בHB ולכן טווח התנועה פחות אפקטיבי. אה, והתעלמת מהאלמנט הנוסף של בחירת "התרגיל האולטימטיבי" - המשקל שניתן להרים. שהוא אגב, תוצר של שאר האלמנטים (בישיר או בעקיף).
ד. הפרס > הבנץ', כמו שכבר אמרתי, ולא רק בגלל טווח התנועה. כבר הסברתי את שאר הסיבות, ובחרת להתעלם מהן, שוב.
ה. סבבה שדאוס לא ירד מספיק (אני אקבל את הטענה שלך פשוט כי אני לא זוכר), אבל עדיין הנקודה הוכחה. גם אם הוא היה צריך להוריד כמה קילוגרמים בשביל המילימטרים הנוספים. זה לא שהוא עשה חצי סקוואט. את הנקודה הוא הוכיח, וסביב הנקודה הזאת התבצע הדיון.
ו. לא ממש הבנתי איך מה שהוא אומר סותר אותי או אותו. כן, אני מסכים איתו שLB זה רעיון טוב למשקולנים (WL), בין היתר מהסיבה שזה מוריד את העומס על הגב (כלומר, צריך פחות מאמץ מבחינת הזוקפים בשביל להשאיר את עמוד השדרה במנח ניטלי).
וכן, יש להם כבר הרבה עומס על הגב, בגלל כל המשיכות שהם עושים. הם מושכים הרבה, וצריכים לשמור הרבה על מנח עמוד השדרה. זה אומר עומס גדול.
וכן, LB מבחינת הזוויות יותר דומה למשיכות.
מה לא מסתדר לך פה?
ז. לגביי כוח הגזירה - הוא לא ירד לפרטים אלא רצה להציג את הנקודה. בתכלס כן, להגיד כוחות גזירה זה לא מדוייק אבל בהרצאה הזו לא היה טעם להכנס לנושא הזה ולהסביר את זה לעומק. אם זה עושה לך את זה - הוא לא דייק, אבל יש לזה תירוץ טוב.
ובכל מקרה זה לא עושה אותך צודק באף אחד מהטיעונים האחרים.

אוי נו, אתה לא רואה איך אתה סותר את עצמך בכל הודעה?
א+ז. אם LB יותר דומה למשיכות שבהן יש יותר עומס גזירה על הגב, איך הוא "יותר קל על הגב" ומוריד עומסי גזירה מהגב? תראה גם מה הנחש כתב למעלה - למי שיש גב בעייתי, אין לו שום סיבה בעולם לעשות LB. באופן אישי אין לי שום בעיה עם עומסי גזירה ועומסי גזירה זה גם חלק מלחזק את הגב, וזו גם הסיבה לעשות דדליפט כבד, אבל אם ריפטו טוען שמשקולנים צריכים להוריד עומסי גזירה מהגב, אז הרי שמשקולנים צריכים לעשות HB, וזה בדיוק מה שהם עושים.
ב. טווח התנועה של HB הוא לא פחות אפקטיבי אם אתה לא עושה אותו כמו מפגר, ועדיין משתמש ברפלקס המתיחה של ההאמס והמקרבים בתחתית. שוב תראה מה הנחש כתב למעלה.
ג. נכון, באמת דיבנו על זה. ואני מבין גם שבבנץ' עם אחיזה רחבה וקשת קיצונית אני מפעיל יותר מסת שריר, כי השרירים היותר גדולים וחזקים לוקחים עבודה מהיותר קטנים.
ד. באמת שאין לי כוח להיכנס איתך לעוד ויכוח, אבל על קצה המזלג - לילד שמתאמן בשביל חזה גדול ול-99% מהמתאמנים שלא בדיוק לוחצים כל היום דברים מעל הראש, בנץ' הוא יותר "פונקציונלי".
ה. דאוס אגב הוא דוגמה די גרועה - אם תעבור על הלוגים שלו תראה שהוא היה עושה גם הרבה תרגיללים מעבר לסקוואט LB, חלקם הרבה יותר קוואד דומיננטיים אפילו מפרונט סקוואט, כמו לאמברג'ק סקוואט, ועוד כל מיני. מנגד, שוב - אם תסתכל בפורומים של ריפ, וגם בלוגים פב אתה תראה לא מעט מקרים של LB שלוש פלטות ופרונט 80.

אלא אם כן יש לך טיעונים אחרים מעבר להגדרה מעוותת ללהפעיל יותר מסת שריר, או שמצד אחד יש המון עומס על הגב בגלל משיכות, אז אתה רוצה להפחית עומס גזירה מהגב בעזרת סקוואט שיותר דומה למשיכות (מישהו אמר אלון מזרחי), אז באמת אין טעם למרוח עוד שני עמודים על בדיוק אותם טיעונים.

אוי נו, אתה לא רואה איך אתה סותר את עצמך בכל הודעה?
א+ז. אם LB יותר דומה למשיכות שבהן יש יותר עומס גזירה על הגב, איך הוא "יותר קל על הגב" ומוריד עומסי גזירה מהגב? תראה גם מה הנחש כתב למעלה - למי שיש גב בעייתי, אין לו שום סיבה בעולם לעשות LB. באופן אישי אין לי שום בעיה עם עומסי גזירה ועומסי גזירה זה גם חלק מלחזק את הגב, וזו גם הסיבה לעשות דדליפט כבד, אבל אם ריפטו טוען שמשקולנים צריכים להוריד עומסי גזירה מהגב, אז הרי שמשקולנים צריכים לעשות HB, וזה בדיוק מה שהם עושים.
ב. טווח התנועה של HB הוא לא פחות אפקטיבי אם אתה לא עושה אותו כמו מפגר, ועדיין משתמש ברפלקס המתיחה של ההאמס והמקרבים בתחתית. שוב תראה מה הנחש כתב למעלה.
ג. נכון, באמת דיבנו על זה. ואני מבין גם שבבנץ' עם אחיזה רחבה וקשת קיצונית אני מפעיל יותר מסת שריר, כי השרירים היותר גדולים וחזקים לוקחים עבודה מהיותר קטנים.
ד. באמת שאין לי כוח להיכנס איתך לעוד ויכוח, אבל על קצה המזלג - לילד שמתאמן בשביל חזה גדול ול-99% מהמתאמנים שלא בדיוק לוחצים כל היום דברים מעל הראש, בנץ' הוא יותר "פונקציונלי".
ה. דאוס אגב הוא דוגמה די גרועה - אם תעבור על הלוגים שלו תראה שהוא היה עושה גם הרבה תרגיללים מעבר לסקוואט LB, חלקם הרבה יותר קוואד דומיננטיים אפילו מפרונט סקוואט, כמו לאמברג'ק סקוואט, ועוד כל מיני. מנגד, שוב - אם תסתכל בפורומים של ריפ, וגם בלוגים פב אתה תראה לא מעט מקרים של LB שלוש פלטות ופרונט 80.

אלא אם כן יש לך טיעונים אחרים מעבר להגדרה מעוותת ללהפעיל יותר מסת שריר, או שמצד אחד יש המון עומס על הגב בגלל משיכות, אז אתה רוצה להפחית עומס גזירה מהגב בעזרת סקוואט שיותר דומה למשיכות (מישהו אמר אלון מזרחי), אז באמת אין טעם למרוח עוד שני עמודים על בדיוק אותם טיעונים.
"אם LB דומה למשיכות שבהן יש יותר עומס גזירה על הגב" - במשיכות יש יותר עומס גזירה על הגב, ממה? למה אתה משווה פה את המשיכות?
כמו שכבר כתבתי, ההבדלים בין הסקוואט והדדליפט גדולים מידי ביותר מידי פרמטרים בשביל לקבוע שאם זווית הגב היא X בדדליפט וגורמת לY, אז בסקוואט כשהיא X היא גורמת לאותו Y. זה מקולקל.
זה שאתה אומר שטווח התנועה בHB הוא לא פחות אפקטיבי זה סתם פירוש שלך. בפועל, תרצה או לא, בLB פשיטת האגן מתבצעת יותר, והסטרץ' ריפלקס בא יותר לידי ביטוי. סתם להגיד ש"זה לא פחות אפקטיבי", זה לא באמת טיעון.
בבנץ' עם קשת קיצונית אתה מקצר טווח תנועה זה דבר ראשון, ודבר שני, כן, הבנץ', שהוא לא מה שנקרא loaded human movement, הוא בעייתי מהרבה בחינות. כשאתה מקצר טווח תנועה בצורה כל כך משמעותית, העובדה שאתה מפעיל יותר מסת שריר לא מפצה על כך. זה סתם הופך לתרגיל כוח כללי פחות טוב (תן לי לנחש, עכשיו שוב תגיד אבל חשבתי שמסת שריר זה מה שקובע אם התרגיל טוב, ותתעלם משאר האלמנטים).
לילד שמתאמן בשביל חזה גדול, כן, בנץ' פרס יותר מתאים מפרס. אם זה השיקול היחיד. אבל למי שמתאמן לכוח כללי, הפרס יותר חשוב. ובמיוחד לספורטאים שמבצעים overhead movements בספורט שלהם.

לגביי דאוס, אתה רוצה להגיד שאתה באמת צריך הוכחה שLB מתורגם טוב לHB? אתה פשוט חושב שזה לא ככה?

ואני לא אחראי לאנשים שלא למדו מעולם לעשות פרונט סקוואט והם מתקשים ב80 קילו כשיש להם כבר 3 פלטות בLB. בתכלס, לא ראיתי כאלה, אבל אני לוקח את המילה שלך שהם קיימים. זה לא נתון שיש לנו מה לעשות איתו.

אני מאוד מצטער. אם אתה לא מבין שככל שהגב יותר אופקי יש עליו יותר עומס וגזירה מאשר כשהוא אנכי, הבעיה היא אך ורק אצלך.
וכן, אולי תחליט מה יותר קובע בלהפוך תרגיל לאפקטיבי ? באותה מידה אני יכול לומר שהקביעה של ריפטו שטווח התנועה שלו אפקטיבי היא שרירותית, העובדה היא שאתה יכול להביא את ההאמס והמקרבים למתיחה מלאה, בטווח תנועה יותר גדול. ולגבי המעבר בין שני סוגי הסקוואטים, בוא נאמר שזה ממש לא מיידי, אצל גלן למשל זה לא קרה, אצל פרד האטפילד זה לא קרה, ועוד. זה תלוי בסגנון, ברוחב העמידה, אנתרופומטריה, תרגילי עזר, היסטוריה של אימונים, ועוד.

אני מאוד מצטער. אם אתה לא מבין שככל שהגב יותר אופקי יש עליו יותר עומס וגזירה מאשר כשהוא אנכי, הבעיה היא אך ורק אצלך.
וכן, אולי תחליט מה יותר קובע בלהפוך תרגיל לאפקטיבי ? באותה מידה אני יכול לומר שהקביעה של ריפטו שטווח התנועה שלו אפקטיבי היא שרירותית, העובדה היא שאתה יכול להביא את ההאמס והמקרבים למתיחה מלאה, בטווח תנועה יותר גדול. ולגבי המעבר בין שני סוגי הסקוואטים, בוא נאמר שזה ממש לא מיידי, אצל גלן למשל זה לא קרה, אצל פרד האטפילד זה לא קרה, ועוד. זה תלוי בסגנון, ברוחב העמידה, אנתרופומטריה, תרגילי עזר, היסטוריה של אימונים, ועוד.
אני לא אומר שזה לא נכון שיותר אנכי = יותר דחיסה מגזירה ולהיפך. אני אומר שבLB יותר קל לשמור על מנח עמוד השדרה. וכוחות הגזירה גם ככה לא מתקיימים בלי שעמוד השדרה יהיה במצב לא ניטרלי. אבל שוב, זה באמת לא הטיעון העיקרי ללמה לעשות LB.

אה, ולא, אתה לא יכול להביא את ההאמס והמקרבים למתיחה יותר מלאה אם תרד יותר, כי בשביל לעשות את זה אתה תיאלץ להרפות. זו הסיבה שריפטו מתנגד לATG, וכבר דיברנו על זה. ככה שטווח תנועה יותר גדול בסקוואט, הוא לא יותר אפקטיבי (כמו שהוא אמר, להוציא את האינדיוידואלים שיכולים לרדת נמוך יותר בלי להרפות). אגב, טכנית, מה שהוא אומר זה שטווח התנועה האפקטיבי הוא הטווח שבו מגיעים למתיחה מלאה - ושלרוב המוחץ של האוכלוסייה זה יהיה מעט מתחת למקביל. המקביל משמש גם כסטנדרט, אבל יש יוצאים מהכלל שבשביל לרדת מתחת למקביל הם יצטרכו להרפות - והוא לא מאמן אותם ככה. אבל הם באמת יוצאים מהכלל.

לא, אתה לא חייב להרפות, אתה יכול לעשות hb עם שמירה על המתח בהאמס, וטווח התנועה עדיין יהיה יותר גדול. באמת דיברנו על זה, וזו בערך הפעם העשירית באשכול הזה שאני מבהיר שאני מדבר על hb שמבוצע כמו שצריך, ולא על AזTG

לא, אתה לא חייב להרפות, אתה יכול לעשות hb עם שמירה על המתח בהאמס, וטווח התנועה עדיין יהיה יותר גדול. באמת דיברנו על זה, וזו בערך הפעם העשירית באשכול הזה שאני מבהיר שאני מדבר על hb שמבוצע כמו שצריך, ולא על AזTG
טווח התנועה יהיה יותר גדול, אבל המתיחה לא תהיה כמו בLB. ככל שהברך יותר כפופה ואגן יותר פשוט, המתיחה תהיה פחותה.
בשורה התחתונה, אגב, סקוואט LB שמבוצע כמו שצריך עם משקל מקסימלי, הוא יותר קשה מHB עם משקל מקסימלי. פשוט כי מסת שריר גדולה יותר צריכה להמתח יותר, ולעבוד יותר. בנוסף, הדרישה לgrinding skill תהיה גדולה יותר. ובתכלס, המוט יזוז לאט יותר.
בדיוק ככה נראה תרגיל כוח כללי יותר אפקטיבי.

אלוהים ישמור, איזה קשקושים. אם הגעת לבאונס בתחתית, הרי שהגעת למתיחה המקסימלית של השריר, אז איך המתיחה פחותה? הדבר היחיד שנכון בפוסט האחרון שלך הוא ש-LB בד"כ יותר איטי מ-HB, וזו עוד סיבה נהדרת לעשות HB - בגלל שטווח התנועה בו יותר גדול, הוא "מכריח" אותך להיות הרבה יותר מהיר ואקפלוסיבי, ולנצל הרבה יותר טוב את הבאונס בתחתית.

נערך לאחרונה:
אלוהים ישמור, איזה קשקושים. אם הגעת לבאונס בתחתית, הרי שהגעת למתיחה המקסימלית של השריר, אז איך המתיחה פחותה? הדבר היחיד שנכון בפוסט האחרון שלך הוא ש-LB בד"כ יותר איטי מ-HB, וזו עוד סיבה נהדרת לעשות HB - בגלל שטווח התנועה בו יותר גדול, הוא "מכריח" אותך להיות הרבה יותר מהיר ואקפלוסיבי, ולנצל הרבה יותר טוב את הבאונס בתחתית.
חחח מה? אתה רציני טוען שאם קיבלת באונס, בהכרח הגעת למתיחה מקסימלית של השריר? נסה לעשות פעם סקוואט מקביל או אפילו קצת מעל, עם משקל ותגיד לי אם לא קיבלת באונס
ולגביי האקספלוסיביות, המהירות באה על חשבון המשקל. ועכשיו נשאלת השאלה למה אנחנו עושים סקוואט. אם זה בשביל Strength, שזה אמור להיות מובן מאליו, אז LB יתאים. אם זה בשביל Power, אז סקוואט זה רעיון דבילי, בגלל שכוח מתפרץ הוא בסה"כ היכולת שלך להציג כוח מהר, ובכל מקרה משקולנים לא מציגים אותו בסקוואט אלא בC&J ובסנאץ', ככה שהאינטרס שלהם מן הסתם הוא להגדיל את הStrength שלהם, והסקוואט והדדליפט הן הדרכים הכי טובות לעשות את זה. בשביל לעשות על כוח מתפרץ הם צריכים לעשות קלין, פאוור קלין, סנאץ' וחבריהם. והם כבר עושים את זה.
אה, וטווח תנועה יותר גדול לא "מכריח" אותך להיות אקספלוסיבי, ולמעשה כבר נעשו סקוואטים HB אטיים (אבל שוב, בLB זה יותר משמעותי). דברים שמכריחים אותך להיות אקספלוסיבי, זה למשל העובדה שאם לא תתן למוט תאוצה מספיק גדולה, לא תתפוס אותו על הכתפיים. זה משהו שמכריח אותך להיות אקספלוסיבי, אחרת החזרה נכשלה.

זה נראה שגם אתה נכשל בלהבין את ההבדל בין הסתגלות כללית והסתגלות ספציפית, ובלהבין שStrength זו הסתגלות כללית. אבל אל תרגיש בודד, יש עוד הרבה כמוך.

נערך לאחרונה:
חחח מה? אתה רציני טוען שאם קיבלת באונס, בהכרח הגעת למתיחה מקסימלית של השריר? נסה לעשות פעם סקוואט מקביל או אפילו קצת מעל, עם משקל ותגיד לי אם לא קיבלת באונס
ולגביי האקספלוסיביות, המהירות באה על חשבון המשקל. ועכשיו נשאלת השאלה למה אנחנו עושים סקוואט. אם זה בשביל Strength, שזה אמור להיות מובן מאליו, אז LB יתאים. אם זה בשביל Power, אז סקוואט זה רעיון דבילי, בגלל שכוח מתפרץ הוא בסה"כ היכולת שלך להציג כוח מהר, ובכל מקרה משקולנים לא מציגים אותו בסקוואט אלא בC&J ובסנאץ', ככה שהאינטרס שלהם מן הסתם הוא להגדיל את הStrength שלהם, והסקוואט והדדליפט הן הדרכים הכי טובות לעשות את זה. בשביל לעשות על כוח מתפרץ הם צריכים לעשות קלין, פאוור קלין, סנאץ' וחבריהם. והם כבר עושים את זה.
אה, וטווח תנועה יותר גדול לא "מכריח" אותך להיות אקספלוסיבי, ולמעשה כבר נעשו סקוואטים HB אטיים (אבל שוב, בLB זה יותר משמעותי). דברים שמכריחים אותך להיות אקספלוסיבי, זה למשל העובדה שאם לא תתן למוט תאוצה מספיק גדולה, לא תתפוס אותו על הכתפיים. זה משהו שמכריח אותך להיות אקספלוסיבי, אחרת החזרה נכשלה.

זה נראה שגם אתה נכשל בלהבין את ההבדל בין הסתגלות כללית והסתגלות ספציפית, ובלהבין שStrength זו הסתגלות כללית. אבל אל תרגיש בודד, יש עוד הרבה כמוך.

לא, כשאני עושה סקוואט מקביל אין לי באונס. צר לי לאכזב אותך. אולי תקרא בעצמך את הפסקה של האליל שלך בספר מה אומר באונס, ואני אפילו אעזור לך - אם קיבלת באונס, זה אומר שההאמסטרינגס הגיעו למתיחה המקסימלית שלהם, ולכן הם מתכווצים בעצמה. וזה נכון, טווח תנועה שדורש יותר מהירות (power) ו-RFD (שזה המונח שבעברית הרבה פעמים מבלבלים אותו עם כוח מתפרץ), בא על חשבון משקל המוט, רק שמשקל על המוט הוא לא פרמטר מבודד, ואפילו האליל שלך אומר את זה - שיש הבדל בין להרים יותר משקל לבין להיות יותר חזק. ותרשה לי לאכזב אותך עוד יותר - אתה חזק רק כמו הנקודה הכי חלשה שלך. אם הקוואדס שלך הם הנקודה החלשה, זה אומר שאין לך מה לחפש במשקולנות, ואפילו בתור פאוורליפטר זה אומר שהניתוק שלך בדדליפט יהיה חלש, ושהנעילה שלך בסקוואטים תהיה חלשה , אלא אם כן היא חלשה בגלל שהחזה או הגב התחתון קורסים, ואז באמת יש לך סיבה טובה לעשות LB - LB עובד יותר טוב על הזוקפים, רק שזה סותר את הטענה שלך ושל האליל שלך ש-LB יותר קל על הגב.(, או לחליפין אתה עובד עם ציוד ובעמידה סופר רחבה כך שאתה "מצליח" לבטל את הקוואדס לחלוטין).

לא, אין שום עדות למה שאתה אומר בספר של האליל שלי. אבל מה שאתה אומר זה שירידה רק לכמעט-מתיחה-מלאה, תוכל להתבצע עם פחות משקל, כי אז לא מקבלים באונס. ובמציאות זה לא אוכל. ובכל מקרה, אתה בכלל טוען שאת הבאונס בHB מקבלים מהברכיים (בדיון הקודם).
אין ספק שלהזיז יותר משקל ולהתחזק הם דברים שונים (אבל קשורים אחד לשני), ואין ספק שאם הקוואדס שלך יהיו חלשים אז לא סביר שתהיה משקולן (WL) מוצלח. אבל אנחנו (יותר נכון הוא, אני לא לוקח קרדיט על מה שהוא אומר בסרטון, אני רק מסכים איתו) לא טוענים שמשקולנים צריכים להמנע מFS, אלא להיפך. כמו שהוא אומר בסרטון, FS זה תרגיל הכרחי למשקולנים. וגם אוברהד סקוואט. באק סקוואט מבוצע על מנת ליצור הסתגלות של כוח כללי, שהיא כמו שכבר צויין - שונה מהסתגלות ספציפית.
כהסתגלות ספציפית משקולנים צריכים לעשות בC&J, סנאץ' וכל מה שסביבם, אין על כך ספק. אבל כהסתגלות כללית? הם צריכים להגדיל את הStrength שלהם, וזה אומר בעיקר סקוואט, דדליפט ופרס. כשאנחנו מבינים שהסקוואט (באק סקוואט) מבוצע על מנת להשיג הסתגלות כללית, אנחנו מבינים למה LB זה האידיאל.

לא רק שלא טענתי בשום מקום שצריך לקבל באונס מהברכיים ב-HB, גם תיקנתי כאלה שטוענים שכן, ואני בעצמי עושה HB עם באונס כמו שצריך, אתה מוזמן להסתכל בסרטונים שלי.
ולא, מצטער - לא קיבלתי נימוק משכנע למה סקוואט שמבוצע בטווח תנועה יותר קטן כדי להרים יותר משקל הוא יותר טוב לפיתוח strength, ומנגד למה בנץ' באחיזה רחבה וקשת קיצונית לא. ואם אני מוצא לך עכשיו תוך כמה דקות מה ריפטו אמר על הבאונס, מה תגיד? עוד פעם תנסה לפרשן אותו כמו רבנים שמפרשנים את המקרא וממציאים פרשנויות סותרות? "אה, הוא לא התכוון לעומס גזירה, הוא התכווון לרוטציה וסתם התבלבל במינוחים" ואח"כ:"אה, הוא לא התכוון לעומסי גזירה, הוא התכוון שיותר קל להחזיק את הגב (וגם זה לא נכון, אבל מילא). אני אעלה עוד כמה דקות את ההסבר של ריפטו על הבאונס (שבניגוד להרבה שטויות אחרות שהוא אומר - ההסבר הזה נכון.)

- - - עידכון הודעה - - -

The hamstring muscles,
attached to the tibia and to the ischial tuberosity of the pelvis, and the adductors, attached
between the medial femur and various points on the medial pelvis, reach a fu]l stretch at the very
bottom of the squat, where the pelvis tilts forward with the torso, stretching the ends of the
muscles apart. At this stretched position they provide a slight rebound out of the bottom, which
will look ]ike a "bounce," and which you will learn more about later. The tension of the stretch
pulls the tibia backwards, the posterior direction, balancing the forward-pulling force produced by
the quadriceps, which pull from the front. The hamstrings finish their work, with help from the
adductors and glutes, by straightening out, or "extending," the hip.

You bounce off of the hamstrings and adductors, not the quads. It happens when the hamstrings, glutes, and adductors reach the limit
of their normal range of motion due to the slight forward and outward motion of the knee and the
more pronounced backward motion of the hips.

....

וכפי שציינתי, וגם הנחש ציין, הטענה שלא ניתן להגיע למתיחה מלאה של ההאמס והמקרבים ב-HB שגויה, אבל בגלל השקלול של מערך הזוויות של הברך, האגן והגו, המתיחה הזאת תקרה בטווח תנועה יותר גדול.

לא רק שלא טענתי בשום מקום שצריך לקבל באונס מהברכיים ב-HB, גם תיקנתי כאלה שטוענים שכן, ואני בעצמי עושה HB עם באונס כמו שצריך, אתה מוזמן להסתכל בסרטונים שלי.
ולא, מצטער - לא קיבלתי נימוק משכנע למה סקוואט שמבוצע בטווח תנועה יותר קטן כדי להרים יותר משקל הוא יותר טוב לפיתוח strength, ומנגד למה בנץ' באחיזה רחבה וקשת קיצונית לא. ואם אני מוצא לך עכשיו תוך כמה דקות מה ריפטו אמר על הבאונס, מה תגיד? עוד פעם תנסה לפרשן אותו כמו רבנים שמפרשנים את המקרא וממציאים פרשנויות סותרות? "אה, הוא לא התכוון לעומס גזירה, הוא התכווון לרוטציה וסתם התבלבל במינוחים" ואח"כ:"אה, הוא לא התכוון לעומסי גזירה, הוא התכוון שיותר קל להחזיק את הגב (וגם זה לא נכון, אבל מילא). אני אעלה עוד כמה דקות את ההסבר של ריפטו על הבאונס (שבניגוד להרבה שטויות אחרות שהוא אומר - ההסבר הזה נכון.)

- - - עידכון הודעה - - -

....

וכפי שציינתי, וגם הנחש ציין, הטענה שלא ניתן להגיע למתיחה מלאה של ההאמס והמקרבים ב-HB שגויה, אבל בגלל השקלול של מערך הזוויות של הברך, האגן והגו, המתיחה הזאת תקרה בטווח תנועה יותר גדול.
אין לי כוח למצוא את הדיון הקודם אבל למיטב זכרוני טענת שהבאונס בHB מגיע מהברכיים, אבל אם אתה אומר שלא - סבבה, בכל מקרה מה שמשנה זה מה שאתה טוען כרגע ולא בעבר.
לנושא,
סקוואט LB הוא לא "סקוואט שמבוצע בטווח תנועה יותר קטן בשביל להרים יותר משקל". צא מהסרט הזה. כבר עברנו על הסיבות ומשום מה אתה תמיד ממשיך להתפס רק לאלמנט אחד בבחירת "התרגיל האולטימטיבי", ומתעלם מהשאר. אותו דבר בנוגע לבנץ'. אתה נתפס תמיד לאלמנט אחד (בכל תרגיל אלמנט אחר אגב, משעשע) ומתעלם מהשאר. אני מתחיל לחשוב שאתה סתם בקטע של להטריל.
לגביי המתחיה, לא, הוא לא טוען שבשביל לקבל באונס כלשהו חייבים להגיע למתיחה מלאה. גם לא בקטע שציטטת. אגב, מאיפה הקטע הזה מצוטט?
השורה התחתונה היא, שהבאונס בHB קטן יותר, כי המתיחה קטנה יותר (ברכיים יותר כפופות, אגן יותר פשוט = האמסטרינגס פחות מתוחים), וזו בדיוק הסיבה שהם עובדים מעט בFS.
אה וכמו שכבר צויין קודם - יש אינדיוידואלים שיכולים לרדת ATG בלי להרפות, ככה שבשבילם זה יהיה יותר אידיאלי לרדת יותר נמוך - ועדיין מתאמן שדורך בWFAC מלומד איך לעשות סקוואט לפי השיטה הרגילה שלהם (מן הסתם). ותאמין או לא, אבל גם הם מקבלים באונס. מפתיע אה...
אבל עזוב רגע אנשים אחרים. אתה רוצה שאני אראה לך איך אני מקבל באונס בעומקים שונים (מעט מתחת למקביל, ממש מעט, אולי אפילו מקביל אם יהיה שיפוט ביקורתי, ומשהו דיי הרבה יותר עמוק)? באותו אימון, לא אחרי חודשים שעשיתי מתיחות או משהו כזה.

נערך לאחרונה:
מתוך SS...
It happens when the hamstrings, glutes, and adductors reach the limit
of their normal range of motion due to the slight forward and outward motion of the knee and the
more pronounced backward motion of the hip

מצטער, אלא אם כן אני קורא סינית ולא אנגלית, או שאני קורא את התנ"ך, וכשכתוב משהו, אפשר לפרש אותו איך שאני רוצה כדי שתהיה כת של תלמידים שתסגוד לי, כתוב כאן בצורה ברורה שבאונס קורה כשהתחת (גלוטס), ההאמסטרינגס, מקרבי הירך מגיעים לטווח התנועה המלא שלהם.
ונכון, עברנו על הסיבות - אותן סיבות שאתה מגדיר בתור "להפעיל יותר מסת שריר" תופסת גם לגבי בנץ', רק ששם החלטת שהקיצור של טווח התנועה הופך בנץ' עם אחיזה רחבה וקשת קיצונית לפחות אפקטיבי, ופשט אמרת את זה בתור אד הוק, בלי שום הסבר.

ובוא אני אתן לך עוד רמז: הסיבה ששרירי הפוסטריור צ'יין עובדים פחות ב-HB זה לא הבאונס בתחתית, שבכל סוג של סקוואט, כולל פרונט מתקיים אם עושים אותו בלי לאבד מתח בהאמסטרינגס. הסיבה שהם עובדים יותר היא מה שקורה אחרי הבאונס, שזו הפעולה של פשיטת ירך - היפ דרייב, שב-LB זה פחות או יותר כל התנועה, וב-HB החל מקצת מעל מקביל, פשיטת הירך הסתיימה, והקוואדס מתחילים את העבודה שלהם - פשיטת ברך. למעשה - אם פשיטת ירך היא מה שמעניין אותך, וזו הסיבה שאתה בוחר תרגילים אתה צריך לעשות דדליפט בתור תרגיל מרכזי, ולא סקוואט. דדליפט גם באמת מפעיל יותר שרירים ומסת שריר מסקוואט. ושים לב שהפעם אין מרכאות על ההגדרה של "מפעיל מסת שריר".

גם הטענה של ריפטו שדדליפט פחות יעיל מסקוואט כי בסקוואט יש סטרץ' ריפלקס אינה נכונה - פיתוח RFD ממצב מת היא אדפטציה חשובה לא פחות מ-reversal strength, שזה בעצם הניצול של רפלקס המתיחה. לואי למשל, טוען שדדליפט תרגיל הרבה יותר טוב מסקוואט לבניית כוח, וכשלואי מלמד סקוואטים, הוא מלמד לעשות בוקס סקוואטים עם הרפייה מלאה, כדי לפתח את ה-RFD מהתחתית, ולייצר את האדאפטציה שהוא מגדיר בתור relaxed overcome by dynamic. לואי אגב, גם למרות שהוא סוגד לפוסטריור צ'יין אפילו יותר מריפטו, גם נותן למתאמנים שלו מדי פעם לעשות גם HB וגם ATG כחלק מה-conjugate method.

כפי שנטען בסרטון המפורסם של שני הפאוורליפטרים שמדגימים (בעמוד הראשון של העמוד הזה) - אין באמת סוג אחד שעדיף על השני בצורה גורפת. הבחירה בין שני סוגי הסקוואטים צריכה להיות בהתאם ל-א.בעיות בריאותיות - כפי שאני והנחש ציינו - למי שיש גב בעייתי, או בקונטקסט שאתה רוצה להוריד עומס מהגב בגלל תרגילים אחרים שאתה עושה - אתה צריך לעשות HB. אם הברכיים בעייתיות - אתה צריך לעשות LB. ב. נקודות חלשות - אתה חזק רק כמו הנקודה החלשה שלך. אם אתה פאוורליפטר, והנקודה החלשה שלך היא הקוואדס, אתה צריך להתחיל לעשות HB. אם הנקודה החלשה שלך היא באחד משרירי הפוסטריור צ'יין, אתה צריך לעשות LB.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית