הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

החבר'ה הסטודנטים-טיפים איך להתרכז?

• פותח/ת השרשור Vibryll
  • פורסם בתאריך
אני יודע שלפני 8-9 חודשים לרופאת משפחה שלי לא הייתה בעיה לרשום לי מרשם לריטלין בלי שום איבחון, אז אלא אם המצב השתנה (שוב) מאז אני לא חושב שאתה צודק.
גם אני עברתי את התהליך הזה לפני חודש-חודשיים.
אצלי זה הלך ככה:
עושים אבחון הפרעות קשב וריכוז וכו'. לוקחים את האבחון לרופא משפחה, הוא מחליט אם לשלוח אותך לנירולוג, הנירולוג בוחן אותך עוד קצת ואז מחליט אם לתת לך מרשם.
אבל לפי מה שאני יודע, רופא משפחה לא יכול לתת מרשם לריטלין.

גם אני עברתי את התהליך הזה לפני חודש-חודשיים.
אצלי זה הלך ככה:
עושים אבחון הפרעות קשב וריכוז וכו'. לוקחים את האבחון לרופא משפחה, הוא מחליט אם לשלוח אותך לנירולוג, הנירולוג בוחן אותך עוד קצת ואז מחליט אם לתת לך מרשם.
אבל לפי מה שאני יודע, רופא משפחה לא יכול לתת מרשם לריטלין.

החל מ-7 בפברואר 2011, אושרה בישראל הנפקת מרשם על ידי כל רופא משפחה, למטופלים בגיל 18 ומעלה המעוניינים בכך, וזאת תחת מעקב רפואי ובמימון פרטי (במקרה שלא אובחנו כלוקים בהפרעת קשב וריכוז שבעקבותיה הם נדרשים לתרופה מסיבה רפואית) - מתוך ויקי וגם ע"פ הנסיון האישי שלי לפני שהוצאתי מרשם קבוע.

החל מ-7 בפברואר 2011, אושרה בישראל הנפקת מרשם על ידי כל רופא משפחה, למטופלים בגיל 18 ומעלה המעוניינים בכך, וזאת תחת מעקב רפואי ובמימון פרטי (במקרה שלא אובחנו כלוקים בהפרעת קשב וריכוז שבעקבותיה הם נדרשים לתרופה מסיבה רפואית) - מתוך ויקי וגם ע"פ הנסיון האישי שלי לפני שהוצאתי מרשם קבוע.
רק שזה עולה יותר יקר מקוקאין בדרך הזאת.

הייתי אז מתחת ל18 🚬🤪🚬

בתור מי שקפאין לא ממש מזיז לא. ניסיתי ריטלין מחבר לבדוק אם זה עוזר לי להתרכז בלימודים. ופשוט הייתי ממש מומרץ, זה אפילו הפריע לי להתרכז.
זה עניין של הרגל, לא מצאתי דרך קלה. יש כאלה שמקבלים את הכאפה מוקדם יותר או מאוחר יותר אבל אין פתרונות קסם.

יש הרבה שיטות, וזה תלוי בעיקרון בבן אדם.
קודם כל, בחדר שאתה נוהג לגלוש בפייסבוק/לשחק/ כל דבר אחר שמספק לך הנאה זה לא חדר שתלמד בו בד"כ כי הוא יוביל להסחות דעת (לפחות בהתחלה, עד שתלמד ותפנק גם טכניקות למידה). אז מומלץ ללמוד בחדר אחר בבית, אפילו במטבח או בחוץ אם אפשר.
אפשר גם ללמוד בסיפריה, ששם רמת הריכוז בד"כ עולה (בהנחה שאתה לא מגיע עם לפטופ ואז אין לך ברירה אלא ללמוד אחרת תשתעמם למוות).
טכניקה נוספת תהיה לעשות הפסקות קצרות כל טווח זמן למידה קצר, אבל כאן יש נטייה לזייף עם ההפסקות ולמשוך אותן פי 2 או 5 יותר ממה שקבענו לעצמנו. תלמד חצי שעה, תעשה הפסקה של 10 דקות וכן הלאה. אבל תקפיד ש 10 דקות באמת יהיו 10 דקות ואל תעצור באמצע מבחינת הריכוז שלך (ז"א שאם אתה ממש באמצע קריאת טקסט והגיע הזמן להפסקה, אל תעזוב הכל ותצא להפסקה, תסיים לקרוא ורק אז).
אפשר להעזר בכל מיני חומרים כמו ריטלין/אפדרין/קפאין, אבל לטווח הארוך אתה תהיה תלוי בהם במובן מסויים וזה יכול להזיק לך בהמשך הדרך (לא בריאותית אלא מבחינת ההתמודדות עם "דברים גדולים" לא רק בלימודים).
לקח לי בערך שנה ללמוד טכניקות לימוד/מה שעובד עלי, ככה שאל תתבאס אם אתה לא מצליח לדעת/לרכוש כלים כיצד ללמוד נכון בקורס של הפסיכומטרי.

בגדול רק רטלין la אני משתמש ללימודים זה עוזר נורא
30 מג ביום מחלק במשך היום , לא מאמין בכל מיני תוספים טבעיים אומגה 3 וכו

יש הרבה שיטות, וזה תלוי בעיקרון בבן אדם.
קודם כל, בחדר שאתה נוהג לגלוש בפייסבוק/לשחק/ כל דבר אחר שמספק לך הנאה זה לא חדר שתלמד בו בד"כ כי הוא יוביל להסחות דעת (לפחות בהתחלה, עד שתלמד ותפנק גם טכניקות למידה). אז מומלץ ללמוד בחדר אחר בבית, אפילו במטבח או בחוץ אם אפשר.
אפשר גם ללמוד בסיפריה, ששם רמת הריכוז בד"כ עולה (בהנחה שאתה לא מגיע עם לפטופ ואז אין לך ברירה אלא ללמוד אחרת תשתעמם למוות).
טכניקה נוספת תהיה לעשות הפסקות קצרות כל טווח זמן למידה קצר, אבל כאן יש נטייה לזייף עם ההפסקות ולמשוך אותן פי 2 או 5 יותר ממה שקבענו לעצמנו. תלמד חצי שעה, תעשה הפסקה של 10 דקות וכן הלאה. אבל תקפיד ש 10 דקות באמת יהיו 10 דקות ואל תעצור באמצע מבחינת הריכוז שלך (ז"א שאם אתה ממש באמצע קריאת טקסט והגיע הזמן להפסקה, אל תעזוב הכל ותצא להפסקה, תסיים לקרוא ורק אז).
אפשר להעזר בכל מיני חומרים כמו ריטלין/אפדרין/קפאין, אבל לטווח הארוך אתה תהיה תלוי בהם במובן מסויים וזה יכול להזיק לך בהמשך הדרך (לא בריאותית אלא מבחינת ההתמודדות עם "דברים גדולים" לא רק בלימודים).
לקח לי בערך שנה ללמוד טכניקות לימוד/מה שעובד עלי, ככה שאל תתבאס אם אתה לא מצליח לדעת/לרכוש כלים כיצד ללמוד נכון בקורס של הפסיכומטרי.

אני לומד בשיטה של ההפסקות
כל 10 דקות - 2 דקות מנוחה

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם על התשובות!
אנסה.😃

תקליד בגוגל epic music mega mix ושים במחשב ברקע, תקטין את החלון ואל תפתח את המחשב שוב.
תתחיל לייט ממיקס של שעתיים ואז תעבור בהדרגה עד שתגיע ל4 ו5 שעות.

אם קשה לך ללמוד עם מוזיקה בעיה קצת

אופציה אחרת שלי עזרה בפסיכו תעשה לו"ז יומי של מה צריך להספיק(מטרות ריאליות), אם אתה לא מסיים את המטרות שהצבת לעצמך אל תלך לישון.
אם זה מוגזם תדחה ליום שלמחרת, אל תגיע למצב שיש לך חומר דחוי של יותר מיום אחד, אחרת פשוט אל תישן/אל תצא מהבית/אל תעשה כלום עד שתסיים.

תוך שבועיים שקצת קשה אתה נכנס לזה

תקליד בגוגל epic music mega mix ושים במחשב ברקע, תקטין את החלון ואל תפתח את המחשב שוב.
תתחיל לייט ממיקס של שעתיים ואז תעבור בהדרגה עד שתגיע ל4 ו5 שעות.

אם קשה לך ללמוד עם מוזיקה בעיה קצת

אופציה אחרת שלי עזרה בפסיכו תעשה לו"ז יומי של מה צריך להספיק(מטרות ריאליות), אם אתה לא מסיים את המטרות שהצבת לעצמך אל תלך לישון.
אם זה מוגזם תדחה ליום שלמחרת, אל תגיע למצב שיש לך חומר דחוי של יותר מיום אחד, אחרת פשוט אל תישן/אל תצא מהבית/אל תעשה כלום עד שתסיים.

תוך שבועיים שקצת קשה אתה נכנס לזה
עם כמה שחושבים שמוזיקה זה טוב בשביל ללמוד/זורם לך, בעצם אלו שמקשיבים למוזיקה בזמן הלמידה שלהם הם בעלי יכולת השינון הגרוע ביותר (מבחינת הקאת מידע במבחנים). זה מסיח את הדעת, במיוחד שירים עם מילים. אם אתה שם שירים ללא מילים ורק מוזיקה (נניח קלאסית/ג'אז) זה עוד איכשהו בסדר, כל השאר לא ממש. יש על כך אין ספור מחקרים ולרובם יש את אותן התוצאות.

1317227381-Studing-tips.jpg

קבצים מצורפים

• 1317227381-Studing-tips.jpg
    1317227381-Studing-tips.jpg
    KB 485.3 · צפיות: 108
העניין עם המוזיקה תקף גם לגבי מתמטיקה?
זה הנושא היחיד שאני מרשה לעצמי לתרגל עם שירים, גם אם יש מילים אין ממה להתבלבל.

מעניין משה.. אני אשב לקרוא את כל זה אח"כ... אני רק חייב לציין שהרבה פעמים דווקא לשים פינק פלויד באוזניות גורם לי להתעלם מכל הגירויים הסביבתיים האחרים (יש לי הפרעת קשב) ולהתרכז נטו במה שאני קורא... זה איכשהו מהפנט אותי ויותר יעיל מסתם אטמים (ורק פינק פלויג אגב 😃 )

כמו כל מחקר שקשור בבני אדם יש התייחסות לצדדים ספציפיים.
בקשר לסגנון מוזיקה בלימודים ברור שמוזיקה עם מילים רק מפריעה ויש צורך במוזיקה גרידא/אמביינט או כל סגנון מועדף אחר שמתנגן ברקע.

הנה כתבה נגדית על היתרונות של מוזיקה בלמידה:
http://uncc49er.com/622/music-can-help-you-study/

תמיד יהיו מחקרים בעד ונגד, ברוב הדברים שקשורים בפעילות קוגניטיבית לא חושב שתהיה תשובה חד משמעית לעולם.

לי אישית זה עוזר לשבת על התחת 4 שעות וללמוד, התקופת מבחנים האחרונה עברה טוב אז אמשיך ככה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית