הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מזונות בעלי ערך קלורי שלילי - רשימה מהימנה

• פותח/ת השרשור ziv_r
  • פורסם בתאריך

ziv_r

משתמש משקיע
2,178
1,812
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
4,501
2,178
1,812
יש את הרשימה המוכרת של בצל לסוגיו, עלים ירוקים, חסה, כרוב, תרד, מלפפון ועוד, אך ככל שאני קורא עוד בנושא, אני מוצא אזכורים לדברי מאכל נוספים כמו גזר (למרות שהוא מכיל ערך פחמימתי גבוה!), תפוז, אשכולית, לימון ועוד, מאכלים שאני מתקשה להאמין שהם בעלי ערך קלורי שלילי. אני מתקשה למצוא רשימה מהימנה, הכל אתרים של גורמים מסחרים שמנסים למכור שיטה\ספר\ייעוץ וכו".

מישהו מכיר רשימה מהימנה?

נתקלתי בשרשור הבא במהלך החיפושים: http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=4390
אך זה לא עזר לעשות סדר.

הבעיה שבגללה אני מעלה את הנושא הינה מכיוון שאני מגיע ל- 75 גרם פחמימות ביום כאשר כולן מירקות, אז אני רוצה להבין אם זה תקין שאני משאיר את הירקות בתפריט דל פחמימה (מכיוון שיש להם ערך קלורי שלילי) או עדיף שאני אוריד אותם.

1. אין לאף מזון ערך קלורי שלילי
2. להוריד ירקות מהתפריט מבלי להתווסף בסיבים ומולטיויטמין מהצד = להתאבד

• פותח/ת השרשור
1. אין לאף מזון ערך קלורי שלילי
2. להוריד ירקות מהתפריט מבלי להתווסף בסיבים ומולטיויטמין מהצד = להתאבד

1. הכוונה כמובן למזונות אשר דורשים יותר קלוריות בתהליך העיכול שלהם מאשר הערך הקלורי שהמזון מכיל. יש די הרבה ידיעות ברשת על זה, אך כאמור, הן נכתבו על ידי בעלי אינטרנס ונראים לא רציניים. אתה אומר שזה בלוף?
2. וזאת בדיוק הסיבה שפתחתי לפני יומיים את השרשור: האם קלוריות מסובין חיטה נחשבות במאזן הקלורי? - הכוונה שלי הייתה להחליף את הקלוריות מהירקות באלו של סובין חיטה במידה והאחרון יעניק ערך קלורי נמוך יותר עם אותה כמות סיבים תזונתיים.

1. הכוונה כמובן למזונות אשר דורשים יותר קלוריות בתהליך העיכול שלהם מאשר הערך הקלורי שהמזון מכיל. יש די הרבה ידיעות ברשת על זה, אך כאמור, הן נכתבו על ידי בעלי אינטרנס ונראים לא רציניים. אתה אומר שזה בלוף?
2. וזאת בדיוק הסיבה שפתחתי לפני יומיים את השרשור: האם קלוריות מסובין חיטה נחשבות במאזן הקלורי? - הכוונה שלי הייתה להחליף את הקלוריות מהירקות באלו של סובין חיטה במידה והאחרון יעניק ערך קלורי נמוך יותר עם אותה כמות סיבים תזונתיים.
לא יודע כמה כדי לך לוותר על הירקות
יש שם נוגדי-חמצון וויטמינים שהגוף שלך דיי צריך

מזון בעל ערך קלורי שלילי...
ipecac-syrup.gif

מצטער שאני מתפרץ לאשכול עם שאלה כזו טיפשית אבל-
באמת יש למזונות האלה ערך שלילי?
מחשבים אותם כפלוס קלורי בתפריט אבל בדיעבד הם צורכים יותר קלוריות משהם מביאים?
שמחשבים קלוריות למוצר לוקחים בחשבון גם כמה אנרגיה לוקח לעכל אותו?

• פותח/ת השרשור
הערך ב- Wikipedia הצליח לתת תשובה מלאה: http://en.wikipedia.org/wiki/Negative_calorie_food

בשורה התחתונה, המזון היחיד שמכיל ערך קלורי שלילי בצריכה שלו הינו מים קרים, מכיוון שהגוף משתמש באנרגיה עבור העלאת הטמפרטורה של הגוף לאחר השתייה של המים. שאר המזונות שחוזרים על עצמם כאשר מבצעים חיפוש מתאים, אומנם מכילים ערך קלורי נמוך, אך הגוף משתמש במספר קלוריות נמוך עוד יותר עבור האיכול.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית